-
Εγω παλι απο τα λιγα που διαβασα καταλαβα οτι ο kacey εργαζεται απο χομπυ οπως σχεδον οι περισσοτεροι πλεον στην Ελλαδα που πιστευουν (αν το πιστευουν) ειτε οτι θα φτιαξει η κατασταση,ειτε οτι θα πληρωθουν απληρωτα ετων,ειτε οτι κατι θα γινει ξαφνικά και θα παρει φωτια ο κλαδος .
Παντως συμφωνω απολυτα με το οτι ο τζιρος δεν λεει κατι,καλος ειναι δηλαδη ο τζιρος αλλα το θεμα ειναι ποσα μπαινουν στην τσεπη,τρελους τζιρους ειχε και η Alapis και ετσι ρουφαγε λεφτα, αλλα για οσους δεν εχουν πυραμιδα στο ΧΑΑ το θεμα ειναι η ποιοτητα αυτου του τζιρου. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως συμφωνω απολυτα με το οτι ο τζιρος δεν λεει κατι,καλος ειναι δηλαδη ο τζιρος αλλα το θεμα ειναι ποσα μπαινουν στην τσεπη,τρελους τζιρους ειχε και η Alapis και ετσι ρουφαγε λεφτα, αλλα για οσους δεν εχουν πυραμιδα στο ΧΑΑ το θεμα ειναι η ποιοτητα αυτου του τζιρου.
Σύμφωνοι, πάνε πες τα στις τράπεζες αυτά... (όσο κι αν έχεις απόλυτο δίκιο)
Τώρα τελευταία ξυπνήσανε κάπως...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Παντως συμφωνω απολυτα με το οτι ο τζιρος δεν λεει κατι,καλος ειναι δηλαδη ο τζιρος αλλα το θεμα ειναι ποσα μπαινουν στην τσεπη,τρελους τζιρους ειχε και η Alapis και ετσι ρουφαγε λεφτα, αλλα για οσους δεν εχουν πυραμιδα στο ΧΑΑ το θεμα ειναι η ποιοτητα αυτου του τζιρου.
Σύμφωνοι, πάνε πες τα στις τράπεζες αυτά... (όσο κι αν έχεις απόλυτο δίκιο)
Τώρα τελευταία ξυπνήσανε κάπως...
Οι τραπεζες...αντιο ζωη,το κουρεμα θα τις παρει μαζι του.Το τοπιο θα αλλαξει παρα πολυ.
-
αυτες οι τραπεζαρες μας, με τις 10ετιες (!!!) υψηλης κερδοφοριας θα καταρρευσουν απο ενα κουρεμα ομολογων;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
α) Σε κάθε περίπτωση βέβαια σενάριο επιστημονικής φαντασίας...
β) Περίεργος κλάδος όμως...
α) εννοειται, ποιος να βρει να τα σκασει τωρα μετρητοις για να αγορασει καλη επιχειρηση?
β) Μπουρδελο ειμαστε...
Εγω παλι απο τα λιγα που διαβασα καταλαβα οτι ο kacey εργαζεται απο χομπυ οπως σχεδον οι περισσοτεροι πλεον στην Ελλαδα που πιστευουν (αν το πιστευουν) ειτε οτι θα φτιαξει η κατασταση,ειτε οτι θα πληρωθουν απληρωτα ετων,ειτε οτι κατι θα γινει ξαφνικά και θα παρει φωτια ο κλαδος .
Οχι ακριβως, αν προσεξεις θα δεις οτι εγραψα οτι τωρα πια οι συναλλαγες ειναι απολυτου μετρητοις (δηλαδη εχουν παγωσει υπολοιπα ετων τα οποια υπηρχαν απο πριν ασχοληθω με το μαγαζι κ ο καθενας οτι παιρνει το πληρωνει).
Απλα αν αυριο ο κυριος Χ που χρωσταει εδω κ καμποσα χρονια ενα ποσο που σημερα ειναι 5 χιλιαρικα, αποφασισει να κλεισει το μαγαζι του, εγω θα πρεπει να τον κυνηγαω - χωρις να ξερω αν εχει κ τιποτα να δωσει - με διαδικασιες ασυμφορες κ χρονοβορες, ΜΠΑΣ κ του παρω τιποτα απο αυτα πισω.
-
kacey, αυτό που λέω εγώ (κ δεν έχει να κάνει με την δική σου επιχείρηση την οποία αφού σου δίνει κέρδος πολύ καλά κάνεις κ κρατάς ακόμα κ αν χάσεις όλα όσα σου χρωστάνε εδώ κ χρόνια) έχει να κάνει με την οικονομική θεωρία.
Αλλά ακόμα κ η δική σου επιχείρηση είχε κάποτε (όταν ξεκίνησε) χρηματοδότηση - και δεν μας ενδιαφέρει αν ήταν από τράπεζα ή από ιδιώτη. Το ότι επέλεξες (ή αναγκάστηκες) να την κρατήσεις στάσιμη κ γι' αυτό δεν έχει ανάγκη χρηματοδότησης σήμερα, έχει να κάνει με τα δικά σου προσωπικά δεδομένα κ όχι με την γενικότερη θεωρία ή κατάσταση. Αν ποτέ θελήσεις ν' αναπτυχθείς, θα χρειαστείς χρηματοδότηση. Αν μπορείς να χρηματοδοτήσεις την ανάπτυξη με 100% δικά σου κεφάλαια, με οικονομικά κριτήρια είναι λάθος. Θα συνέφερε να βάλεις κάποια δικά σου + τραπεζικό δανεισμό (κ θα μπορούσες να κάνεις κάτι μεγαλύτερο). Αν δεν θέλεις δεν έχει να κάνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια, αλλά με προσωπική σου απόφαση. -
Στα μεταλλεία της Λαμίας
Ακρωτηριάστηκε από ατύχημα εν ώρα εργασίας.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=154649 -
Σημερα πηγα σε μια καπνοβιομηχανια να παρω τσιγαρα. Ο λογος που πηγα εγω αντι να μου φερουν την παραγγελια, εχει πανω κατω ως εξης:
Η εταιρεια παει ακλαφτη, εχει βγει προς πωληση, κ δεν εχουν λεφτα να εκτελωνισουν τσιγαρα ωστε να μας δωσουν (ενω τα τσιγαρα σαν προιον υπαρχει στις αποθηκες τους). Οποτε αντι να μου φερουν μια παραγγελια Χ κ να παρουν 10ημερη επιταγη (ο τροπος που δουλευουμε εδω κ χροοοοονια), μου ειπαν οτι θα μου δωσουν μια παραγγελια Χ/3, γιατι αυτα μπορεσαν να εκτελωνισουν με τα λεφτα που ειχαν, κ μονο αν παω εγω να τα παρω κ τους δωσω επιταγη ημερας (αντι για 10 μερες). Ε λεω δεν γαμιεται, μικρο το ποσο, ας το κανω να παρω οτι υπαρχει να βολεψω τους πελατες μου.
Δυο παρατηρησεις:
α) την προηγουμενη εβδομαδα απεργουσαν κ Τεταρτη κ Πεμπτη,αφαιρωντας απο την εταιρια 2 μερες δουλεια (απο τις 5 εργασιμες που εχει η εβδομαδα), ενω η εταιρεια παει κατα διαολου.
β) σημερα, οι 4 εργατες της αποθηκης επαιζαν χαρτια κ με αφησαν να τριγυρναω στην αποθηκη, χωρις να αναρωτηθουν ποιος ειναι αυτος κ τι θελει εδω μεσα, μεχρι να τελειωσουν την παρτιδα τους.
-
Αν ήταν απλήρωτοι 2 μήνες, που το περίεργο στην συμπεριφορά τους;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ήταν απλήρωτοι 2 μήνες, που το περίεργο στην συμπεριφορά τους;Αν η εταιρία ήταν πάντα για τον πο@$τσο, δεν υπάρχει τίποτα το περιεργο. Αν ηταν όμως σωστή όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντί τους και απέναντι σε όλους, θα επρεπε να τιμησουν το παρελθόν που έχουν σ΄αυτή και να προσπαθήσουν να παλέψουν για το μέλλον της και το δικό τους μεσα σ΄αυτή (αναλόγως των συνθηκών, 2 μηνες απληρωτοι αν δουλεύουν εκει... 202 μήνες, δεν είναι πολύ). Εγω έχω υπάλληλο απο το 1981 στη επιχείρησή μου και φέτος για πρωτη φορά τον καθυστέρησα κι εγω 2 μηνες να τον πληρώσω, δίνοντάς του έναντι....Αυτός επρεπε να βλέπει τους πελάτες να μπαίνουν στο μαγαζί και να ρίχνει πασιέντζες...;; Δεν είχα την απαίτηση να είναι μεσ΄την καλή χαρά βεβαια, αλλα το ενα απο το άλλο έχει τεράστια αποσταση.
Το ότι επέλεξες (ή αναγκάστηκες) να την κρατήσεις στάσιμη κ γι' αυτό δεν έχει ανάγκη χρηματοδότησης σήμερα, έχει να κάνει με τα δικά σου προσωπικά δεδομένα κ όχι με την γενικότερη θεωρία ή κατάσταση. Αν ποτέ θελήσεις ν' αναπτυχθείς, θα χρειαστείς χρηματοδότηση. Αν μπορείς να χρηματοδοτήσεις την ανάπτυξη με 100% δικά σου κεφάλαια, με οικονομικά κριτήρια είναι λάθος. Θα συνέφερε να βάλεις κάποια δικά σου + τραπεζικό δανεισμό (κ θα μπορούσες να κάνεις κάτι μεγαλύτερο). Αν δεν θέλεις δεν έχει να κάνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια, αλλά με προσωπική σου απόφαση.
Eξαρτάται την επιχείρηση, το είδος της δηλαδή, το μέγεθός της, την απόδοσή της, τις προοπτικές της, κλπ.....Κι εμείς στην επιχείρησή μας, ποτέ δε μπλέξαμε με τράπεζες, για κανένα λόγο. Ακόμη και μια μικρή επέκταση που κάναμε, έγινε με ίδια κεφάλαια, με δική μας χρηματοδότηση δηλαδή. Βεβαια είχαμε το μεγαλό πλεονέκτημα, οτι τουλάχιστο το εμπόρευμα που χρειαστήκαμε, το πήραμε με πιστωση λόγω παρουσίας δεκαετιών στο χώρο και σχεσης εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές.
Αν δεν θέλεις δεν έχει να κάνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια, αλλά με προσωπική σου απόφαση.
Σαφώς και είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Τα πάντα είναι θέμα απόφασης στο Ελ. επαγγελμα....Και προκειμένου να ληφθεί αυτή η όποια αποφαση, λαμβάνονται υπ΄οψιν και χρηματοοικονομικά κριτηρια....! Δεν καταλαβαίνω τί θελεις να πεις...;; Κι εγω θα μπορούσα να γίνω Fena πχ (μιας και αναφέρθηκε σε αλλο τόπικ...) με τη βοηθεια των τραπεζών, αλλα επέλεξα να μην το κάνω για καποιους λόγους που εγω θεωρούσα σοβαρούς και τελικά δικαιώνομαι, μιας και στο δικό μου κλάδο τουλάχιστον, οι πρωτοι που χτυπήθηκαν και κλείσανε, (ή βρισκονται αναμεσα στους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου) είναι όσοι ηταν εκτεθειμένοι σε τραπεζικό δανεισμό και είχανε 'επεκταθεί' με πολλά καταστήματα ανα τη χώρα και είχανε γίνει 'μεγάλοι' .Αν υπάρχει λοιπόν κάτι που με κρατάει ακόμα 'ζωντανό' (ίσως κι εκτος εισαγωγικών.. ) ως επιχείρηση, είναι ακριβώς αυτή η αποφυγή (αν και σε ο,τι αφορά το σπίτι μου, όπως έχω ξαναπει την πάτησα και το πληρώνω ακριβά, μιας και αν το είχα αποφύγει, θα είχα και στη δουλειά μου αλλες 'ανάσες'...).
Παντως συμφωνω απολυτα με το οτι ο τζιρος δεν λεει κατι,καλος ειναι δηλαδη ο τζιρος αλλα το θεμα ειναι ποσα μπαινουν στην τσεπη,τρελους τζιρους ειχε και η Alapis και ετσι ρουφαγε λεφτα, αλλα για οσους δεν εχουν πυραμιδα στο ΧΑΑ το θεμα ειναι η ποιοτητα αυτου του τζιρου.Εγω πάλι πιστεύω πως ο KC δουλεύει απο ανάγκη, μιας και 'δε μπορεί' να κάνει κι αλλιώς. Αν είχε κατα νου κάτι καλύτερο να κάνει, σιγουρα θα τα παρατουσε, γιατί τα κεφάλαια που διακινεί πρεπει να είναι τεράστια (αν καταλαβα καλά) και η αποδοσή τους (συγκριτικά) αστεία. Ας μην εντυπωσιάζεσαι όμως...Είναι πολλές οι επιχειρήσεις που κάνουν τεράστιους τζίρους και τα καθαρά κέρδη τους είναι 'αστεία'. Ομως δε γίνεται και διαφορετικά....Αυτή είναι η 'φύση' τους, ετσι λειτουργούν....Απλά σε συνθηκες ύφεσης, αυτές οι επιχειρήσεις πληττονται πρώτες και άμεσα, μιας και δεν μπορόυν να απορροφήσουν τους κραδασμούς. Ενα προχειρο παράδειγμα, είναι τα περίπτερα. Αστεία ποσοστά κερδους, αρα οι μεγαλοι τζίροι είναι επιβεβλημένοι...Δεν υπάρχουν....;; Γειά σας....!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φυσικά και το έχω σκεφτεί και είναι δικαίωμα του επχειρηματία (βέβαια μετά μη διαμαρτύρεται για τα 'super market' παντός είδους που 'πίνουν το αίμα των ΜΜΕ'). Απλά αναφέρω ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.Δε ξέρω πόσο.... κομμουνιστικό θα ακουστεί αυτό που θα πω , αλλα δεν θα επρεπε να είναι υποχρεωτικό να γίνουμε όλοι MEDIA MARKT ή DIXONS για να πουλάμε ΤV κλπ, ή αλλιώς να κατσουμε σπίτια μας....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σημερα πηγα σε μια καπνοβιομηχανια να παρω τσιγαρα. Ο λογος που πηγα εγω αντι να μου φερουν την παραγγελια, εχει πανω κατω ως εξης:Η εταιρεια παει ακλαφτη, εχει βγει προς πωληση, κ δεν εχουν λεφτα να εκτελωνισουν τσιγαρα ωστε να μας δωσουν (ενω τα τσιγαρα σαν προιον υπαρχει στις αποθηκες τους). Οποτε αντι να μου φερουν μια παραγγελια Χ κ να παρουν 10ημερη επιταγη (ο τροπος που δουλευουμε εδω κ χροοοοονια), μου ειπαν οτι θα μου δωσουν μια παραγγελια Χ/3, γιατι αυτα μπορεσαν να εκτελωνισουν με τα λεφτα που ειχαν, κ μονο αν παω εγω να τα παρω κ τους δωσω επιταγη ημερας (αντι για 10 μερες). Ε λεω δεν γαμιεται, μικρο το ποσο, ας το κανω να παρω οτι υπαρχει να βολεψω τους πελατες μου.
Δυο παρατηρησεις:
α) την προηγουμενη εβδομαδα απεργουσαν κ Τεταρτη κ Πεμπτη,αφαιρωντας απο την εταιρια 2 μερες δουλεια (απο τις 5 εργασιμες που εχει η εβδομαδα), ενω η εταιρεια παει κατα διαολου.
β) σημερα, οι 4 εργατες της αποθηκης επαιζαν χαρτια κ με αφησαν να τριγυρναω στην αποθηκη, χωρις να αναρωτηθουν ποιος ειναι αυτος κ τι θελει εδω μεσα, μεχρι να τελειωσουν την παρτιδα τους.
ΣΕΚΑΠ?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σημερα πηγα σε μια καπνοβιομηχανια να παρω τσιγαρα. Ο λογος που πηγα εγω αντι να μου φερουν την παραγγελια, εχει πανω κατω ως εξης:
Η εταιρεια παει ακλαφτη, εχει βγει προς πωληση, κ δεν εχουν λεφτα να εκτελωνισουν τσιγαρα ωστε να μας δωσουν (ενω τα τσιγαρα σαν προιον υπαρχει στις αποθηκες τους). Οποτε αντι να μου φερουν μια παραγγελια Χ κ να παρουν 10ημερη επιταγη (ο τροπος που δουλευουμε εδω κ χροοοοονια), μου ειπαν οτι θα μου δωσουν μια παραγγελια Χ/3, γιατι αυτα μπορεσαν να εκτελωνισουν με τα λεφτα που ειχαν, κ μονο αν παω εγω να τα παρω κ τους δωσω επιταγη ημερας (αντι για 10 μερες). Ε λεω δεν γαμιεται, μικρο το ποσο, ας το κανω να παρω οτι υπαρχει να βολεψω τους πελατες μου.
Δυο παρατηρησεις:
ΣΕΚΑΠ?
μαλλον απο τον τροπο αντιδρασης των αποθηκαριων.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eξαρτάται την επιχείρηση, το είδος της δηλαδή, το μέγεθός της, την απόδοσή της, τις προοπτικές της, κλπ.....Κι εμείς στην επιχείρησή μας, ποτέ δε μπλέξαμε με τράπεζες, για κανένα λόγο. Ακόμη και μια μικρή επέκταση που κάναμε, έγινε με ίδια κεφάλαια, με δική μας χρηματοδότηση δηλαδή. Βεβαια είχαμε το μεγαλό πλεονέκτημα, οτι τουλάχιστο το εμπόρευμα που χρειαστήκαμε, το πήραμε με πιστωση λόγω παρουσίας δεκαετιών στο χώρο και σχεσης εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές.Αν δεν θέλεις δεν έχει να κάνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια, αλλά με προσωπική σου απόφαση.
Σαφώς και είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Τα πάντα είναι θέμα απόφασης στο Ελ. επαγγελμα....Και προκειμένου να ληφθεί αυτή η όποια αποφαση, λαμβάνονται υπ΄οψιν και χρηματοοικονομικά κριτηρια....! Δεν καταλαβαίνω τί θελεις να πεις...;;
Θέλω να πω ότι αφού είχες την δυνατότητα, με τα δικά σου κεφάλαια + αυτά των τραπεζών θα έκανες μεγαλύτερη επέκταση.
Η επιχείρηση δεν είναι ένας οργανισμός που ξεκινάει, φτάνει κάπου κ μένει στάσιμος, αλλά ένας που αναπτύσσεται, μεγαλώνει, γίνεται κάθε μέρα πιό πολύπλοκος, κόβεται σε κομμάτια, ανεβαίνει, κατεβαίνει, κ κάποτε ίσως ένα μέρος της πεθάνει. Ίσως κ ολόκληρη, αλλά αυτά έχει η ζωή. Να είμαστε καλά, κ θα την αναστήσουμε.
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι επιχείρηση αλλά, όπως είπα κ πιό πάνω, παγίδα.
Με όλο τον σεβασμό, οκ? Είπα άλλωστε ότι μια σταθερή επιχείρηση με σταθερό τζίρο κ κέρδη κ δίχως τραπεζικό δανεισμό είναι κατά βάθος όνειρο πολλών. -
Ναι ΣΕΚΑΠ.
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ήταν απλήρωτοι 2 μήνες, που το περίεργο στην συμπεριφορά τους;1ον, οταν μπαινει καποιος στην αποθηκη κ τον γραφουν στα @@ τους (εστω κ για 3 λεπτα, μεσα στα οποια ομως τελικα πηγα στο δωματιακι που ηταν κ ενω τους μιλησα συνεχισαν να παιζουν), αυτο δειχνει νοοτροπια γτπ.
2ον οταν η εταιρια εχει προβληματα, αν απεργησεις τις 2 απο τις 5 εργασιμες της εβδομαδας, τα κανεις χειροτερα για την εταιρια, πραγμα που θα το βρεις μπροστα σου (θα ειναι ακομα χειροτερο για αυτα που διεκδικεις). Οταν δεν πουλαει τσιγαρα που εχει να καθονται επειδη δεν μπορει να αγορασει φοροταινιες, πρεπει να καταλαβαινεις οτι οντως δεν υπαρχει μια κ για αυτο μπορει να εισαι απληρωτος, ειναι δηλαδη υπαρκτο προβλημα κ οχι οτι το αφεντικο πηρε Cayenne κ για αυτο δεν μας πληρωσε. Οταν λοιπον ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα, δεν τα δυσκολευεις περισσοτερο.
ililias
Το οτι δεν επεκτεινομαι ειναι επειδη κατα 99% θα βγω χαμενος, ειδικα αυτη την εποχη. Γιατι ομως ειναι λαθος, αν ηθελα να επεκταθω, να χρησιμοποιησω 100% ιδια κεφαλαια? Αυτο δεν το καταλαβαινω. Επισης, τι εννοεις οτι ειναι 'παγιδα'? Να ξερω που ειμαι παγιδευμενος ρε παιδι μου .
ο kc δουλευει επειδη δεν λεει να κλεισεις μια κερδοφορα επιχειρηση. Παραμενει το γεγονος οτι το ρισκο μου ειναι τεραστιο γιατι διακινω μεγαλα ποσα με μικρες ποσοστιαια απολαβες, που σημαινει οτι στην καθε στραβη που μπορει να συμβει, εχω τεραστιο προβλημα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επισης, τι εννοεις οτι ειναι 'παγιδα'? Να ξερω που ειμαι παγιδευμενος ρε παιδι μου .ο kc δουλευει επειδη δεν λεει να κλεισεις μια κερδοφορα επιχειρηση. Παραμενει το γεγονος οτι το ρισκο μου ειναι τεραστιο γιατι διακινω μεγαλα ποσα με μικρες ποσοστιαια απολαβες, που σημαινει οτι στην καθε στραβη που μπορει να συμβει, εχω τεραστιο προβλημα.
Παγιδα εννοει την δευτερη παραγραφο σου.
-
kacey, την επόμενη φορά ρίχτους ένα ξύλο (κι αν τους απειλήσεις με το μπιστόλι, ακόμα καλύτερα), γιατί ψάχνω ο χαρμάνης παντού τα BF μου και δεν τα βρίσκω.
-
**1.300 καταγγελίες για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας
**
Περισσότερες από 1.300 τηλεφωνικές καταγγελίες, έχει δεχτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα από τις 20 Απριλίου του 2010, ως τις 21 Οκτωβρίου του 2011, η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 15512, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63495461 -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ililias
Το οτι δεν επεκτεινομαι ειναι επειδη κατα 99% θα βγω χαμενος, ειδικα αυτη την εποχη. Γιατι ομως ειναι λαθος, αν ηθελα να επεκταθω, να χρησιμοποιησω 100% ιδια κεφαλαια? Αυτο δεν το καταλαβαινω. Επισης, τι εννοεις οτι ειναι 'παγιδα'? Να ξερω που ειμαι παγιδευμενος ρε παιδι μου .Είπα ότι εσύ προσωπικά καλά κάνεις στην δεδομένη κατάσταση (που είναι η 'παγίδα', δλδ μια επιχείρηση που δεν μπορεί να αναπτυχθεί), αλλά το παράδειγμα της επιχείρησής σου είναι παράδειγμα ... λάθους (που πολύ θα ήθελα να το έχω κάνει κ εγώ, αλλά αυτό είπαμε είναι άλλο θέμα).
Είναι 'λάθος' να χρησιμοποιήσεις 100% δικά σου κεφάλαια για 100 λόγους, κυρίους φορολογικούς. Με δικά σου + δανειακά κάνεις μεγαλύτερη επέκταση, που στο τέλος οδηγεί σε μεγαλύτερη κ πιό πολύπλοκη επιχείρηση, με μεγαλύτερη ανάπτυξη κ κέρδη (ενίοτε κ σε κλείσιμο, αλλά απ' αυτό κινδυνεύουμε έτσι κ αλλιώς. )
Κ πληρώνεις κ λιγότερους φόρους.
Εντάξει, την σήμερον ημέρα αν χρωστάς στις τράπεζες έχεις λιγότερη ησυχία, αλλά με το τρέξιμο ανάβουν τα αίματα κ το μυαλό τουρμπίζει.Την τραβάει το πετσί μου την ταλαιπωρία, το ξέρω.
-
Μα, η δικια μου 'αναπτυξη' ειναι αποκλειστικα κ μονο να βρω περισσοτερους πελατες (αφου ειμαι χονδρεμπορος ενος κ μοναδικου πραγματος, του τσιγαρου), πραγμα το οποιο για να κανω, πρεπει να δωσω σε περισσοτερα ατομα πιστωση (ΚΑΙ εκπτωση, γιατι εχει καλομαθει ο κωλος τους...).
Αφηνοντας στην ακρη το οτι τετοιες εποχες δεν κανουμε τετοιες μλκιες, το να χρησιμοποιησω τραπεζικη χρηματοδοτηση για να μοιρασω χρημα προς αγραν πελατων, ελπιζοντας οτι αυτος που θα το παρει θα γινει πελατης που θα μου αποφερει κερδος - με αναλογια 'βαζω 1ε στην τσεπη για καθε 100 που εισπραττω, κ πρεπει να εισπραξω 100ε για καθε 1 που χανω (την οποια χασουρα εγω την σκαω στον προμηθευτη μεσα σε το πολυ 10 μερες, εως κ 5) - εμενα μου φαινεται αυτοκτονικο σε καθε περιπτωση.
Δεν ειναι πχ οτι θα χρησιμοποιησω κεφαλαια για να φτιαξω μια αποθηκη ωστε να μεγαλωσει η δουλεια μου, ή για να παρω αλλα 2 οχηματα ωστε να εξυπηρετω περισσοτερους.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....