-
αστο δεν πειραζει
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ρωτα καποιους που ηταν τοτε φανταροι να σου πουν τι ηταν διαθετιμενοι να κανουν.Δεν ξερω κανεναν. Πες μου εσυ!
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Ρωτα καποιους που ηταν τοτε φανταροι να σου πουν τι ηταν διαθετιμενοι να κανουν.
Δεν ξερω κανεναν. Πες μου εσυ!
Ημουν φαντάρος πολύ πριν τα Ιμια.
Ναι, θα σκότωνα για οποιοδήποτε κομμάτι της Ελλάδας ήθελε να σφετεριστεί άλλος! -
Ο χρήστης medos έγραψε:
Ρωτα καποιους που ηταν τοτε φανταροι να σου πουν τι ηταν διαθετιμενοι να κανουν.
Ολους οσους υπηρετουσαμε στην 350Σ.Ν στην Καισαριανη(για τους αλλους δεν μπορω να πω).Επι 5 μερες κοιμωμασταν στα αμαξια μεσα στην παγωνια και ετοιμαζομασταν να δωσουμε τα χαρτια επιστρατευσης στην Αστυνομια.Σε διαβεβαιω οτι κανενας δεν σκεφτοταν να την κοπανησει .Ολοι φοβομασταν αλλα ξεραμε οτι ηταν το καθηκον μας αυτο.Και ναι θα σκοτωνα αν χρειαζοταν για να υπερασπιστω κατι τοσο σημαντικο (εγω το θεωρω πολυ σημαντικο) . Αλλωστε θα ημουν αμυνομενος και οχι επιτιθεμενος.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, θα σκότωνα για οποιοδήποτε κομμάτι της Ελλάδας ήθελε να σφετεριστεί άλλος!Κανενας που να ηταν φανταρος εκεινες τις μερες? Δεν ξερω καποιον προσωπικα αλλα απο οτι εχω ακουσει ηταν ολοι ΧΕ@@@ΝΟΙ. (Κι εγω ετσι θα ημουν).
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Ναι, θα σκότωνα για οποιοδήποτε κομμάτι της Ελλάδας ήθελε να σφετεριστεί άλλος!Κανενας που να ηταν φανταρος εκεινες τις μερες? Δεν ξερω καποιον προσωπικα αλλα απο οτι εχω ακουσει ηταν ολοι ΧΕ@@@ΝΟΙ. (Κι εγω ετσι θα ημουν).
never mind.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ολους οσους υπηρετουσαμε στην 350Σ.Ν στην Καισαριανηστην καισαριανη δεν ειναι τα ρανταρ?
Κανεναν που υπηρετουσε στο ναυτικο θελω. Καποιον που ηταν στις φρεγατες γυρω απ τα Ιμια. Καποιον απο αυτους που θα επεφταν πρωτοι αν γινοταν κατι.
-
Σε εκπομπή του Παπαχελά για τα Ίμια ένας καταδρομέας με καλυμμένο πρόσωπο έλεγε ότι όλοι αδημονούσαν για την τελική διαταγή. Όταν γύρισαν πίσω άπραγοι και ταπεινωμένοι δεν μπορούσαν να το χωνέψουν.
-
Οι καταδρομεις ειναι πορωμενοι ρε συ. Εχουν φαει τετοια πλυση εγκεφαλου και ειναι ετοιμοι για οτιδηποτε.
-
Oλοι φωναζαν για την λεξη 'μπουρδα'....αλλα επι της ουσιας της τοποθετησης του συγκεκριμενουν βουλευτη τσιμουδια κανεις.
Εξαλλου τι να πουν το θεμα εχει τελειωση.....
Να δω ποτε καποιος θα εχει το θαρρος να βγει να πει την αληθεια.
Ο μητσοτακης επρεπε το 92 να το κλεισει το θεμα με συνθετη ονομασια να τελειωνουμε, αλλα.......
-
Σε περίοδο πολέμου όλοι πωρωμένοι είναι. Εκτός από τίποτα λινάτσες βυσματίες στα στρατόπεδα των πέριξ της Αθήνας. Κι εγώ στον Έβρο προσπαθούσα να βρω τρόπο να σκοτώσω την ώρα μου στη σκοπιά και να φάω τις μέρες. Όταν όμως είχε γίνει κάτι (δεν θυμάμαι τι ακριβώς) και μας είχαν δώσει γεμιστήρες ακάλυπτες, ήμουν στην τσίτα. Άπαντες έκαναν την υπηρεσία τους άψογα και τα 'Άντε ρε μ@λ@κ@ δεκανέα' έγιναν 'Τις ει;;;;'.
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Οι καταδρομεις ειναι πορωμενοι ρε συ. Εχουν φαει τετοια πλυση εγκεφαλου και ειναι ετοιμοι για οτιδηποτε.Ψάχνεις για μια απάντηση ή για την απάντηση που θέλεις?
Και αυτοί που ήταν στις φρεγάτες και αυτοί που ήταν στα ελικόπτερα (ακόμα και σε αυτό που έπεσε) το ίδιο θα σου έλεγαν!
Αν καταλαβαίνω καλά όμως εσυ δεν θα το έκανες.
Δικαίωμά σου και σεβαστό. -
Αλήθεια, σήμερα πόσοι θυμούνται τα Ίμια;
Γιατί σαν λαός έχουμε ασθενή μνήμη και λησμονούμε γρήγορα.
Φυσικά σ’ αυτό βοηθούν και τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε.
Δεν χρειάζεται κατ’ αυτούς να ξύνουν την μνήμη του λαού με θλιβερά γεγονότα.Το ουσιαστικότερο όμως ερώτημα είναι τι έκαναν σ’ αυτά τα 9 χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις ?
Μήπως επανασχεδίασαν την εξωτερική μας πολιτική έναντι της Τουρκίας, έτσι ώστε να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας στα Ίμια, αλλά και στις γκρίζες ζώνες που δημιουργήθηκαν έκτοτε στο Αιγαίο ?
Η απάντηση δυστυχώς όχι μόνο είναι αρνητική, αλλά και τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τότε έως σήμερα είναι κάθε άλλο παρά ενθαρυντικά.
Η Τουρκία συνεχίζει την σκληρή γραμμή στην πολιτική που έχει χαράξει έναντι της Ελλάδος. Δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί το μισό Αιγαίο, την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, τον έλεγχο στο μισό F.I.R μας, να θεωρεί casus belli την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Τα επόμενα βήματά της είναι ήδη σχεδιασμένα από χρόνια και ακολουθεί μια σταθερή πολιτική σε βάθος χρόνου με υπομονή και επιμονή, ανεξάρτητα απ’ τις κυβερνήσεις που έχουν την εξουσία.Αντίθετα εδώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και οι δικές μας κυβερνήσεις όχι μόνο την πολιτική χάραξη σε βάθος χρόνου δεν φαίνεται να γνωρίζουν, αλλά και η λέξη **«βάθος» **τους παραπέμπει στο βάθος της τσέπης τους!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ψάχνεις για μια απάντηση ή για την απάντηση που θέλεις?Και αυτοί που ήταν στις φρεγάτες και αυτοί που ήταν στα ελικόπτερα (ακόμα και σε αυτό που έπεσε) το ίδιο θα σου έλεγαν!
Δικαίωμά σου και σεβαστό.Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν αξιζει να σκοτωσω και να σκοτωθω για τα ιμια. Αν ομως γινοταν κατι φυσικα και θα το εκανα.
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Ψάχνεις για μια απάντηση ή για την απάντηση που θέλεις?
Και αυτοί που ήταν στις φρεγάτες και αυτοί που ήταν στα ελικόπτερα (ακόμα και σε αυτό που έπεσε) το ίδιο θα σου έλεγαν!
Δικαίωμά σου και σεβαστό.Το ειπα αλλωστε ...δεν θα το εκανα.
Δεν θα το εκανες στεγνα για 2 βραχους στην μεση του πουθενα και μονο ή γενικα σε περιπτωση πολεμου θα την κανεις με ελαφρα πηδηματακια..... ????:-?
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν θα το εκανες στεγνα για 2 βραχους στην μεση του πουθενα και μονο ή γενικα σε περιπτωση πολεμου θα την κανεις με ελαφρα πηδηματακια..... ????:-?εκανα edit για να μην παρεξηγηθω. Αλλωστε σε ολα τα ποστ μου αναφερομαι αποκλειστικα στο επεισοδια με τα ιμια
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, θα σκότωνα για οποιοδήποτε κομμάτι της Ελλάδας ήθελε να σφετεριστεί άλλος!Θα **σκοτωνόσουν **θέλεις να πεις
Δεν θυμάμαι Έλληνα στρατιώτη να έχει σκοτώσει τα τελευταία χρόνια Αλβανό,Τούρκο και λοιπούς βάρβαρους.
Αντιθέτως ξέρω πολλούς Έλληνες στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί τζάμπα και βερεσέ κατά καιρούς με τις χαροκαμμένες μάνες να κλαίνε στα μνήματα.ΌΛΕΣ τις παραπάνω φορές δεν άνοιξε ούτε μύτη...του εχθρού
Δικαίωμα να σκοτώνουν για την πατρίδα τους...και για τις πατρίδες των άλλων έχουν μόνο οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Όλοι οι υπόλοιποι το μόνο δικαίωμα που έχουμε είναι να αγοράζουμε τα όλα των αμερικάνων,με τα οποία το μόνο που καταφέρνουμε είναι να σκοτωνόμαστε μόνοι μας
Όλα τα υπόλοιπα(θα σκοτώσω,θα πατήσω τον Τούρκο κάτω)είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο ή αν θέλετε ευσεβείς πόθοι.
Κι ενώ ο ΑΕΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...η ελληνική κυβέρνηση με χ@%^*& βρακάκια ευχαριστεί τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ που εντελώς τυχαία βρίσκονταν στην περιοχή με συστήματα που εντελώς τυχαία θα μπορούσαν να ρίξουν τον ΑΕΤΟ που ετοιμαζόταν να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη.
ΑΥΤΑ. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Θα **σκοτωνόσουν **θέλεις να πεις
Δεν θυμάμαι Έλληνα στρατιώτη να έχει σκοτώσει τα τελευταία χρόνια Αλβανό,Τούρκο και λοιπούς βάρβαρους.
Αντιθέτως ξέρω πολλούς Έλληνες στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί τζάμπα και βερεσέ κατά καιρούς με τις χαροκαμμένες μάνες να κλαίνε στα μνήματα.ΌΛΕΣ τις παραπάνω φορές δεν άνοιξε ούτε μύτη...του εχθρού
Δικαίωμα να σκοτώνουν για την πατρίδα τους...και για τις πατρίδες των άλλων έχουν μόνο οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Όλοι οι υπόλοιποι το μόνο δικαίωμα που έχουμε είναι να αγοράζουμε τα όλα των αμερικάνων,με τα οποία το μόνο που καταφέρνουμε είναι να σκοτωνόμαστε μόνοι μας
Όλα τα υπόλοιπα(θα σκοτώσω,θα πατήσω τον Τούρκο κάτω)είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο ή αν θέλετε ευσεβείς πόθοι.
Κι ενώ ο ΑΕΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...η ελληνική κυβέρνηση με χ@%^*& βρακάκια ευχαριστεί τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ που εντελώς τυχαία βρίσκονταν στην περιοχή με συστήματα που εντελώς τυχαία θα μπορούσαν να ρίξουν τον ΑΕΤΟ που ετοιμαζόταν να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη.
ΑΥΤΑ.Gti, τα παραπάνω που αναφέρεις δεν έχουν να κάνουν όμως με την πρόθεση κάποιου να πολεμήσει!
Και αν είσαι διατεθειμένος, τότε φυσικά δέχεσαι και την πιθανότητα να σκοτωθείς!
Οσον αφορά στο αν σκοτώνονται στρατιώτες και από τις δύο πλευρές....θεωρώ ότι το έβαλες σαν ακραίο παράδειγμα!
Φυσικά και σκοτώνονται άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. -
Για τα Ιμια
Εγω στα Ιμια υπηρετουσα σε ΜΚ Ταγμα Πεζικου στον Εβρο, οπου μολις ειχα παει (ημουν ακομη στην 'εβδομαδα προσαρμογης'!). Ακολουθηθηκαν ολες οι διαδικασιες, εκκενωθηκε το στρατοπεδο, πηγαμε στα σημεια διασπορας κτλ. Γενικα απο εκπαιδευση, υλικο κτλ ημασταν πολυ χαλια.
Απο ηθικο ομως πολυ καλα. Ολοι πιστευαν οτι ειναι the real thing, γιατι ξεραμε το κλιμα απο τις ειδησεις, μαζεψαν τους εξοδουχους με ΡΕΟ, χτυπησε κανονικος συναγερμος κλπ. Δεν ειδα κανεναν να πανικοβαλεται. Οταν οι αξιωματικοι ζητησαν εθελοντες να μεινουν πισω στο στρατοπεδο (5-6 σκοποι, καποιοι για να μαζεψουν υλικα απο τις αποθηκες και καποιοι για να επισκευασουν και να παρουν μαζι ενα Μ113 που ηταν στο συνεργειο) μειναμε αρκετοι και προθυμα, αν και μας θεωρουσαν σαν μελλοθανατους.
Απεχω πολυ απο το να θεωρηθω στρατογκαυλος, πορωμενος, εθνικιστης κτλ, αλλα θα πολεμουσα προθυμα. Το ιδιο ηταν και το γενικο κλιμα. Οταν γυρισαμε πισω χωρις να εχει γινει τιποτα, βεβαια χαρηκα. Τους επομενους μηνες γιναν αρκετες διορθωτικες κινησεις για την κατασταση στα ταγματα
προκαλυψης.Για τη 'Μακεδονια'
Ντρεπομαι γι αυτο που θα γραψω παρακατω, αλλα δυστυχως ισχυει: Ο Δρακουμελ ειχε δικιο. Οποιαδηποτε λυση σημερα θα ειναι χειροτερη απο αυτη που θα πετυχαιναμε τοτε. Ωστοσο, οπως ηδη γραφτηκε, στην πολιτικη πρεπει παντα να διεκδικεις το μεγιστο. Εχουμε απεναντι στο κρατιδιο πολλα ατου. Η προοδος τους περναει απο ΕΕ και Ελλαδα. Ας κανουν κι αυτοι τα αναλογα βηματα και ας ακουστει επιτελους μια φορα η λεξη ΒΕΤΟ απο ελληνικο στομα. -
Ο χρήστης medos έγραψε:
Ολους οσους υπηρετουσαμε στην 350Σ.Ν στην Καισαριανη
στην καισαριανη δεν ειναι τα ρανταρ?
Κανεναν που υπηρετουσε στο ναυτικο θελω. Καποιον που ηταν στις φρεγατες γυρω απ τα Ιμια. Καποιον απο αυτους που θα επεφταν πρωτοι αν γινοταν κατι.
Εγω μιλαω για απλους σμηνιτες που εκαναν την θητεια τους.
Οσο σημαντικα ηταν τα πλοια που βρισκονταν στην περιοχη αλλο τοσο σημαντικο ειναι τα ρανταρ και οσα βασιζονται σε αυτα (αντιαεροπορικη ομπρελα ).Ειναι απο τα πρωτα σημεια που χτυπας οταν κανεις επιθεση.
Δυστυχως λιγοι μπορουν να καταλαβουν ποσο κοντα βρεθηκαμε στον πολεμο εκεινη την φορα.ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΟΚ@ΥΛΟΣ,για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις.
ΜΠΟΥΡΔΕΣ;