-
Κοιτα φιλε skullone για να τελειωνουμε
Πιστευω οτι δεν αξιζε να αρχισουμε πολεμο για τα Ιμια. Εσυ πιστευεις το αντιθετο (οχι μονο για τα ιμια...γενικα)
ΟΚ
Ειμαστε 2 ατομα με διαφορετικη αποψη. Τωρα να καθεσαι να σχολιαζεις με τετοιο τροπο τη γνωμη του αλλου.... Γραψε τα επιχειρηματα σου αλλα μεχρι εκει. Μην χαρακτηριζεις καποιον με σχολια του ειδους Με τη δική σου 'λογική' εκθρέψαμε την τουρκική ασυδοσία.
και το κυριοτερο μην προσπαθεις να πεισεις τους συναμιλητες σου ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
Φιλικα
Medos
-
Ο διάλογος εξ ορισμού έχει ως πρόθεση το να πείσεις τον άλλον ή/και την εξαγωγή συμπεράσματος. Αλλιώς, μιλάμε για παράλληλους μονολόγους, ασκόπως εκφωνούμενους. Αν τώρα αυτό είναι πλησιέστερα στο δικό σου ορισμό για το διάλογο... Ίσως να γερνάω και να έχουν δοθεί νέοι ορισμοί.
Δεν μπορείς όμως να αρνείσαι ότι με την 'ρεαλιστική' πολιτική της διαρκούς διολίσθηδης και υποχωρητικότητας (η 'λογική' του 'κατευνασμού του θηρίου') έχουμε δώσει αέρα στους Τούρκους, γιατί πολύ απλά αρνείσαι κάτι εξώφθαλμα προφανές. Είναι - λυπούμαι που σου το λέω - σα να ισχυρίζεσαι ότι η γη είναι επίπεδη.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ο διάλογος εξ ορισμού έχει ως πρόθεση το να πείσεις τον άλλον ή/και την εξαγωγή συμπεράσματος. Αλλιώς, μιλάμε για παράλληλους μονολόγους, ασκόπως εκφωνούμενους. Αν τώρα αυτό είναι πλησιέστερα στο δικό σου ορισμό για το διάλογο... Ίσως να γερνάω και να έχουν δοθεί νέοι ορισμοί.Γι αυτο προσθεσα και το ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
Εδω μου εκανες κατα μετωπο επιθεση και δεν ειμαι ο μονος εδω μεσα που το λεει αυτο.
Και ενω αναφερομαι στα ΙΜΙΑ εσυ μου λες για Ιταλους Γερμανους 1940 κλπ. Η γνωμη μου ειναι για το επεισοδιο με τα ΙΜΙΑ ποσες φορες θα το πουμε!!
Δεν μπορείς όμως να αρνείσαι ότι με την 'ρεαλιστική' πολιτική της διαρκούς διολίσθηδης και υποχωρητικότητας (η 'λογική' του 'κατευνασμού του θηρίου') έχουμε δώσει αέρα στους Τούρκους, γιατί πολύ απλά αρνείσαι κάτι εξώφθαλμα προφανές. Είναι - λυπούμαι που σου το λέω - σα να ισχυρίζεσαι ότι η γη είναι επίπεδη.
Εσυ τι προτεινεις δηλαδη για να κανουν πισω οι τουρκοι. Σ'ακουμε!!
-
Σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι το επεισόδιο στα Ίμια απετέλεσε την εκδήλωση του σχεδίου της Τουρκίας για αύξηση των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο; Αφού υποχωρήσαμε εκεί, τους ανοίξαμε την πόρτα και για άλλα.
Για τα υπόλοιπα, εγώ θα χρησιμοποιούσα όλα τα μέσα πολιτικού/διπλωματικού εκβιασμού που μας δίνει η ιδιότητά μας ως μέλους της Ε.Ε. για να παύσουν οριστικά οι λεονταρισμοί της Τουρκίας.
Δηλαδή, για την 3η Οκτωβρίου, εγώ θα έλεγα στους εταίρους μας 'κοιτάξτε να δείτε, όσο υπάρχουν στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο, όσο δεν αναγνωρίζεται η Κύπρος και όσο υπάρχει το casus belli, εμείς θα ασκούμε βέτο'. Και στον Μπους το ίδιο θα έλεγα, υπενθυμίζοντάς του μάλιστα τη δυσφορία του Ελληνικού λαού για το ότι ως τώρα οι ΗΠΑ κάθε άλλο παρά ως φίλη και σύμμαχος χώρα έχουν σταθεί στην Ελλάδα.
Θα πεις 'μα θα φανούμε κακοί'. Ε, και; Και η Τουρκία παίζει πάντα το ρόλο του κακού παιδιού, το ίδιο και το Ισραήλ. Βλέπεις να έχουν πάθει τίποτα;
-
Θα πεις 'μα θα φανούμε κακοί'. Ε, και; Και η Τουρκία παίζει πάντα το ρόλο του κακού παιδιού, το ίδιο και το Ισραήλ. Βλέπεις να έχουν πάθει τίποτα;Έχουν όμως την εύνοια των μεγάλων δυνάμεων αυτοί.
-
Όλοι όσοι προωθούν τα συμφέροντά τους, παζαρεύουν σκληρά και αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι κερδίζουν το σεβασμό και την εύνοια των άλλων. Δες παραδείγματα και στην καθημερινή ζωή, κοινωνική και επαγγελματική.
Ακόμα και στο σχολείο. Ποιος υπολογίζει το παιδάκι που κάθεται και τρώει καρπαζιές απ'τους νταήδες; Κανένας. Όλοι λένε 'κοίτα μωρέ το δειλό'. Μόλις όμως παλέψει για το (αυτονόητο, υπό κανονικές συνθήκες) δικαίωμά του να μην το ενοχλούν οι βαρύμαγκες, όλοι παίρνουν το μέρος του και δηλώνουν έτοιμοι να το βοηθήσουν (και το βοηθάνε τελικά).
-
Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε την εύνοια τους έτσι(γιατί έχω την απόψη ότι μας γράφουν στα παλιά τους υποδήματα), ξέρω όμως ότι δεχόμαστε μεγάλες εξωτερικές πιέσεις/εκβιασμούς π.χ. στο να μην ασκήσουμε βέτο στην Τουρκία για την ένταξη της στην Ε.Ε.(όπου δεν ασκήσαμε βέτο) κλπ κλπ. Εδώ πήγαν να περάσουν το σχέδιο Ανάν για να ευκολύνουν την πορεία της Τουρκίας, και να τελικά που το καταφέρνουν(νομίζω γιατί δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά θέματα) με άλλο τρόπο.
-
Σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι το επεισόδιο στα Ίμια απετέλεσε την εκδήλωση του σχεδίου της Τουρκίας για αύξηση των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο; Αφού υποχωρήσαμε εκεί, τους ανοίξαμε την πόρτα και για άλλα.Το καταλαβαινω και συμφωνω απλα η γνωμη μου ειναι οτι ξεκινωντας ενα πολεμο με την τουρκια περισοτερο χαμενοι θα ημασταν.
-
Μην είσαι σίγουρος ότι θα γινόταν πόλεμος. Ένα θερμό επεισόδιο θα γινόταν, αλλά με θάνατο ΤΟΥΡΚΩΝ (αντί για θάνατο Ελλήνων - και προτιμώ να σκοτωθεί Τούρκος στρατιώτης παρά Έλληνας) και θα λουφάζανε για λίγο καιρό.
-
Δεν μπορείς όμως να αρνείσαι ότι με την 'ρεαλιστική' πολιτική της διαρκούς διολίσθηδης και υποχωρητικότητας (η 'λογική' του 'κατευνασμού του θηρίου') έχουμε δώσει αέρα στους Τούρκους, ....[/quote]
Eνω με μια 'ρεαλιστική' πολιτική εμπλοκών, εξοπλισμών, και τροφοδότησης του μίσους για τους βαρβάρους που θα ξεκίναγε από το δημοτικό σχολείο, η Eλλάδα θα γινόταν μια εθνικά υπερήφανη χώρα, ανεξάρτητη, ορθόδοξη, αυτοδύναμη, που δεν θα έσκυβε ποτέ το κεφάλι στους ξένους. Όπως, ας πούμε, το Iραν.
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε την εύνοια τους έτσι(γιατί έχω την απόψη ότι μας γράφουν στα παλιά τους υποδήματα), ξέρω όμως ότι δεχόμαστε μεγάλες εξωτερικές πιέσεις/εκβιασμούς π.χ. στο να μην ασκήσουμε βέτο στην Τουρκία για την ένταξη της στην Ε.Ε.(όπου δεν ασκήσαμε βέτο) κλπ κλπ. Εδώ πήγαν να περάσουν το σχέδιο Ανάν για να ευκολύνουν την πορεία της Τουρκίας, και να τελικά που το καταφέρνουν(νομίζω γιατί δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά θέματα) με άλλο τρόπο.Εξακολουθούν το σχέδιο Αυνάν να το προωθούν, παρόλο που ρητώς όριζε το σχέδιό του πως, εάν απορριπτόταν, έπαυε να υπάρχει ως πρόταση.
-
Μην είσαι σίγουρος ότι θα γινόταν πόλεμος. Ένα θερμό επεισόδιο θα γινόταν, αλλά με θάνατο ΤΟΥΡΚΩΝ (αντί για θάνατο Ελλήνων - και προτιμώ να σκοτωθεί Τούρκος στρατιώτης παρά Έλληνας) και θα λουφάζανε για λίγο καιρό.Δυστυχως αν γινοταν κατι τετοιο θα υπηρχαν θανατοι και απο τος 2 μεριες
-
Όχι εάν γινόταν βομβαρδισμός της βραχονησίδας από αέρος...
Βέβαια, θα χάναμε οριστικά τη βραχονησίδα, αφού θα ανατιναζόταν, αλλά θα στέλναμε ένα σαφέστατο μήνυμα. Και μην ξεχνάς ότι ο σύγχρονος πόλεμος κρίνεται πρώτα στον αέρα. Εκείνο το βράδυ, έτσι και δινόταν η εντολή στα μαχητικά να δράσουν, η Τουρκία θα είχε υποστεί μια ταπεινωτική ήττα.
-
Kαι κάτι ακόμα για τις προκλήσεις στο Aιγαίο:
Πίστευα ότι οι κακοί Tούρκοι είναι αυτοί που πάντα μας προκαλούν γιατί επιβουλεύονται το έδαφός μας και έτσι πήγα να υπηρετήσω. Mέχρι που είδα με τα μάτια μου το αντιτορπιλικό που υπηρετούσα να πλησιάζει στα 100μ. την 'απέναντι' ακτή και να απειλεί με τα κανόνια του το σκάφος του λιμενικού που βγήκε να δει τι διάολο κάνουμε εκεί. Oι Tούρκοι λιμενικοί τα έκαναν πάνω τους, αφού κάθε κανόνι μας ήταν διπλάσιο από το σκάφος τους, οι αξιωματικοί μας χάρηκαν και με εθνική υπερηφάνεια άνοιξαν μπίρες, ενώ εγώ έγραψα με τα χέρια μου σήμα που ανέφερε ότι 'σκάφος του τουρκικού λιμενικού εισήλθε απειλητικά στα χωρικά μας ύδατα και το αναχαιτίσαμε'.
Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε και όλα αυτά τα χρόνια όλοι μας έχουμε πληρώσει καλά την υπερηφάνεια και τις μπίρες των αξιωματικών. -
Τουλάχιστον δεν θα δεις Έλληνα αξιωματικό να τα βάζει με ψαράδες ή να παρενοχλεί επιβατικά αεροσκάφη.
Σοβαρά τώρα, οι Τούρκοι δεν ενεργούν όπως ενεργούν για να 'εκδικηθούν' για το εν λόγω περιστατικό που μας αφηγείσαι. Έτσι ενεργούν από την ώρα της απελευθέρωσης ακόμα. Ζουν κι αναπνέουν με το όνειρο της αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
-
ΜΠΟΥΡΔΕΣ
-
Τουλάχιστον δεν θα δεις Έλληνα αξιωματικό να τα βάζει με ψαράδες ή να παρενοχλεί επιβατικά αεροσκάφη.Σοβαρά τώρα, οι Τούρκοι δεν ενεργούν όπως ενεργούν για να 'εκδικηθούν' για το εν λόγω περιστατικό που μας αφηγείσαι. Έτσι ενεργούν από την ώρα της απελευθέρωσης ακόμα. Ζουν κι αναπνέουν με το όνειρο της αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
... την οποία ποτέ δεν θα μπορέσουν να αναβιώσουν γιατί ο κόσμος σήμερα είναι διαφορετικός. Kαι όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι ο πραγματικός πόλεμος είναι πόλεμος ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας και (για τη δική μας οικονομία που βασίζεται στις υπηρεσίες) πόλεμος για την ενίσχυση της εικόνας μας στους 'πελάτες' μας, δηλαδή Eυρωπαίους, Aμερικάνους και τώρα Pώσους, Γιαπωνέζους και αύριο Kινέζους. Kαι βέβαια αυτοί όλοι δεν θα κάτσουν να σκεφτούν ποιός βομβάρδισε πρώτος τη βραχονησίδα. Aπλά θα μας εξισώσουν και στην κοινή τους γνώμη θα μείνει ότι Greece= Macedonia=Turkey, είναι αυτοί που πολεμάνε, άρα μακριά από αυτούς τους κάφρους, πάμε για διακοπές στο Mαρόκο, για συνέδριο στη Σλοβενία και για ψώνια στην Tσεχία που δεν είναι εθνικά υπερήφανες...
-
ειναι οι ελληνες γενικα χ@στηδες? αποψη μου ναι!
η μακεδονια ειναι ελληνικη? η λεξη ειναι, ο γεωγραφικος τοπος δεν ειναι πλεον στο ολοκληρο του ελληνικος
τι ειναι οι σκοπιανοι? ανθρωποι, σλαβικης καταγωγης, περισσοτερο βουλγαροι
παρα σερβοι ενω υπαρχει μεγαλος αριθμος αλβανων με δικες τους ιδεες...δικαιουνται να εχουν αλυτρωτικες διαταξεις στο συνταγμα και να διδασκονται κατι παραμυθια της χαλιμας στα σχολεια? οχι!
ειμαστε οικονομικα ισχυροτεροι? ναι
ειμαστε στρατιωτικα ισχυροτεροι? ναι
ειμαστε διπλωματικα ισχυροτεροι και σε ολους τους μεγαλους οργανισμους ενταγμενοι? ναι
ποιοι εχουν τις μεγαλυτερες επενδυσεις στα σκοπια? οι ελληνες εμποροι!
ποιοι ταχα ηθελαν να να επενδυσουν στα σκοπια και εμεις τους εμποδιζαμε? οι ξενοι που δεν εχουν αφησει ευρω σε σχεση με μας!
υπαρχουν ελληνες οι οποιοι κακοπερνουν στα σκοπια και καλλιστα θα μπορουσαμε να ειχαμε επικαλεστει 1002? ναι
ηταν αναγκαια τα συλλαλητηρια? οχι, η υποθεση θα μπορουσε να χει τελειωσει σε ενα μηνα!
αμα δειχνεις αδελφη στο συγχρονο στατους κβο σε λαμβανει κανεις υποψη? οχι!
ρεαλιστικα τωρα υπευθυνοι για τη καταντια ας να μιλαμε με κατι σκοπιανους και να προσπαθουμε να αποδειξουμε τα αυτονοητα ειναι οι ελληνες που εχουν συμφεροντα εκει και πιθανοτατα δυσκολευονταν στις επενδυσεις τους...ο ελληνας πλεον εξαγοραζεται πολυ ευκολα!
οι ξενοι δεν εχουν το παραμικρο ενδιαφερον για τους διπλα παρα μονο αν θα περνα με ασφαλεια το χασις και η ηρωινη απο κει...η παρανομια που υπαρχει εκει τους συμφερει... -
Όποιος λέει ότι το παιχνίδι έχει χαθεί, ας μην διαβάσει παρακάτω: ηττοπαθείς δεν χρειαζόμαστε, ούτε και όσους είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν κομμάτι ελληνικής κυριαρχίας, έστω και αν είναι ξερόνησο.
Τώρα, σε αυτούς που λένε τι 'διδάσκουν σε εμάς στα σχολεία μας', τι να απαντήσω; Ουδέν σχόλιο... Για να μας πείτε καλύτερα, ΤΙ διδάσκουνε στα σχολεία των Σκοπίων, ή.................ΔΕΝ ξέρετε ή ΔΕΝ έχετε ακούσει ποτέ;
-
Όλος ο κόσμος ξέρει(ακόμα και αυτοί που υποστηρίζουν τους Σκοπιανούς) ότι, οι άνθρωποι, είναι ΣΛΑΒΟΙ. Στα Βαλκάνια ήρθαν το 6ο με 7ο αιώνα μ.Χ. ΔΕΝ το αμφισβητούνε ούτε οι ίδιοι. Ή νομίζει κανένας ότι στα Σκόπια μιλάνε Ελληνικά ή γράφουνε Ελληνικά; Για πηγαίνετε μια βόλτα απ'τη Βεργίνα(να ενημερωθείτε λιγάκι) για τους μακεδονικούς τάφους και τη γραφή τους.
Τι να μας πούνε και οι Σκοπιανοί, που δεν έχουν ούτε ΜΙΑ ελληνική σάρισσα ή ένα δόρυ, ρε γαμ@το.
Δεν σοβαρευόμαστε, λέω εγώ; -
Διδάσκουνε οι Σλάβοι ότι έχουνε καταγωγή απ'τους μακεδόνες (που έζησαν 1000 χρόνια ΠΡΙΝ να έρθουνε εκείνοι στην περιοχή), στα σχολικά τους βιβλία, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;(προσέξτε καλά τι θα απαντήσετε).
Διδάσκουνε ότι η Θεσσαλονίκη είναι υπό Ελληνική Κατοχή και ότι καταπιέζουμε την.... μειονότητα της πόλης, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Για ψάξτε λίγο στο διαδίκτυο να δείτε πού αρχίζει και πού τελειώνει η χώρα τους(σύμφωνα με τους Σκοπιανούς)....... και αφήστε τις εξυπνάδες.
Εδώ πρόκειται για προπαγάνδα χείριστης μορφής, που στο μέλλον(χάριν ΚΑΙ στους εδώ 'δεν βαριέσαι ρε αδερφέ, πάμε να πιούμε καμιά φραπεδιά, τι μπορούμε να κάνουμε') θα φέρει μεγάλους κινδύνους για την Ελλάδα, για να απελευθερωθούν τα 'μακεδονόπουλα' αδερφοσκοπιανά.
Μου λέτε δηλαδή ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει τίποτα από ΕΜΑΣ που έχουμε όλες τις αποδείξεις για να στηρίξουμε την υπόθεσή μας και οι Σκοπιανοί που ΔΕΝ έχουν ούτε της μαϊμούς τον κ@λο για αποδείξεις, θα μπορέσουνε να αντιμετωπίσουνε μια συγκροτημένη και με στοιχεία ελληνική αντιπαράθεση; Πλανιέστε ΟΙΚΤΡΑ. Μπορεί να πάρει μερικά χρόνια(όπως πήρε και σ'αυτούς για να στηρίξουν τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥΣ), αλλά εμείς ΔΕΝ πατάμε σε χάρτινα πόδια.
ΔΕΝ θα αφήσουμε να περάσει έτσι στο χαβαλέ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ λιγότερο που ΔΕΝ περιέχει την λέξη 'Σλάβοι' για την ονομασία του κρατιδίου τους, (που, καθώς η ΓιουγκοΣΛΑΒΙΑ δεν υπάρχει πια, θέλουν να διεκδικήσουν κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας γιατί είναι ΚΡΙΣΙΜΟ για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ) γιατί, ως γνωστόν, ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ(θυμίζει τίποτε αυτό το τελευταίο στους 'ωχαδερφούς';).
-
-
Σχετικά με κάποια ερωτήματα για τα Ίμια, ήμουν και εγώ εκείνη την περίοδο(ήθελα 3 εβδομάδες για να απολυθώ).
ΦΥΣΙΚΑ και θα πολεμούσα αν απειλούνταν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορά μας, όπως και κάθε πολίτης που θέλει να λέγεται ΕΛΛΗΝΑΣ. Υπάρχει κανείς ΤΟΣΟ αφελής, πια, που να νομίζει ότι όταν κάποιος παραχωρεί κάτι δικό του και με την ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ σε έναν διαρρήκτη, ο τελευταίος ΔΕΝ θα ξαναεπιστρέψει στο σπίτι του πρώτου για άλλη μια 'μπάζα';Ξέρετε, εσείς οι έξυπνοι, καμία χώρα στον κόσμο που δίνει ΓΗ και Κ@ΛΟ χωρίς καμία σκέψη;
ΜΠΟΥΡΔΕΣ;