-
Ρε παιδιά, το αυτοκίνητο στην Γερμανία δε κατασεκυάζεται?
Το έχω δει σε περιοδικό, στο autotriti και σε αντιπροσωπεία!
-
To scirocco όπως και το eos κατασκευάζονται στο εργαστάσιο της volkswagen
στην ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ! -
Ο χρήστης Theomour έγραψε:
Έχει κανεις να μου δείξει είτε σε video είτε σε foto το σύστημα coming home/leaving home στο scirocco?
Ευχαριστώ!**
θα στο δείξω εγώ απλά δώσε μου λίγες ώρες γιατί το παο για πλύσιμο το δικό μου**
-
Παιδιά καλημέρα,
Απο χθες είμαι και εγω κάτοχος του νεου μου Scirocco!!! Με πολύ χαρα περίμενα αυτή τη στιγμή αλλα δυστυχώς η ανατριχίλα που ένιωσα όταν το πρωτοαντίκρισα έχει αντικατασταθεί απο μια έντονη δυσαρέσκεια και άπειρους προβληματισμούς. Έχω κάποια θέματα στα οποια σας παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι και μπορεί να με βοηθήσει και να με χαλαρώσει θα το εκτιμούσα απεριόριστα!! Τα προβλήματα μου είναι τα εξής:
-
Το αμάξι θέλει ευθυγράμμιση!!! Δε μπορώ να το πιστέψω αλλα καινούργιο αμάξι και για να πάει ευθεία θα πρέπει το τιμόνι να είναι ελαφρώς (αλλά αρκετά) γυρισμένο προς τα αριστερά!!! Είναι δυνατόν κατι τέτοιο να υπάρχει απο το εργοστάσιο ή κατι δεν έχει πάει καλά απο τον αντιπρόσωπο... Δηλαδή με το που το πήρα θα αρχίσουμε να του βάζουμε χέρι για να πάει σωστά? Απαράδεκτο!!
-
Εβαλα cruise control (όχι εργοστασιακό για να το παραλάβω πιο γρήγορα δυστυχώς!) το οποίο αφου μου καθυστερησε την παράδοση κατα 2 ώρες για να γίνει ο προγραμματισμός του εγκεφάλου(κατα τον πωλητή) τελικά το αποτέλεσμα είναι απλά να μην κάνει τιποτα!! Δεν ενεργοποιείται και δε διατηρεί τη ταχύτητα!!
-
Όταν το παρέλαβα στη μια ζάντα υπήρχαν κάποια σημάδια 'βρωμιάς' σαν λάδι τα οποία δε καταφέραν να βγάλουν γιατι δεν είχαν το κατάλληλο φάρμακο εκείνη την ώρα!!! Μου είπαν ότι με καθαριστικό ζαντών θα έβγαιναν αλλα μετα από χρηση 3 προιόντων δεν έχει γινει τίποτα!! Φαίνεται σαν να είναι τα σημάδια κάτω απο το βερνίκι(?) που παιρνάνε τη ζάντα. Μάλιστα σε ένα σημείο φαίνονται κάποια γραμματα σαν να έχεις ξεκολλήσει κάποιο αυτοκόλητο και αυτό να άφησε το αποτύπωμα του!!! Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι ανάλογο? Μου είπαν πως αν δε βγεί θα μου αντικαταστήσουν τη ζάντα και ήδη μίλησα μαζί τους για τον προγραμματισμό της αντικατάστασης που ελπίζω να γίνει.
-
Εδω θέλω τη βοηθειά σας απο όσους έχουν ήδη παραλάβει! Το αμαξι χωρίς αισθητήρα φωτός και έχοντας το διακόπτη φώτων στη θέση 0(κλειστά δηλαδή) ανάβει τα φώτα στη μεσαία σκαλα! Δηλαδή έχω μονίμως αναμμενα φώτα χωρίς όμως να είναι αναμμένος και ο εσωτερικός φωτισμός(όργανα). Αυτό είναι φυσιολογικό? Ένας τεχνικός σύμβουλος που μίλησα μου είπε πως έτσι είναι και οτι θα ήταν αναμμένα μόνο τα φώτα θέσης(μικρή σκάλα) αλλα σε εμένα είναι η μεσαία!! Κάποιος που το χει παραλάβει ας μου πει παρακαλώ αν συμβαίνει και σε αυτόν το ίδιο. Να σημειώσω ότι φυσικά δεν έχω xenon.
Μετά από όλα αυτά έχω μια γλυκόπικρη γεύση!! Ο ενθουσιασμός μου έχει αντικατασταθεί απο εντονο προβληματισμό και ζητώ τη βοήθεια σας για το αν καποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι απο τα παραπάνω και ποιες είναι οι εμπειρίες του!!! Θελω να σας ευχαριστήσω όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και να ευχηθώ καλορίζικα σε όσους έχουν παραλάβει και καλή αναμονή σε όσους ακόμη περιμένουν (εσείς μαλλον είστε και πιο τυχεροί γιατι θα έχετε και εργοστασιακά πράγματα τοποθετημένα που λογικά θα δουλεύουν καλύτερα απο ότι το δικό μου ... cruise control!!)
-
-
Για το #4 μηπως ειναι τα φωτα ημερας;Τα πισω αναβουν μαζι;
-
απο που το πηρες?
-
Φώτα ημέρας παιδιά νομίζω ότι υπάρχουν μόνο για τα xenon και εγώ δεν έχω. Οπότε... ? Ναί αναβουν και τα πίσω κανονικά. Μόνο ο εσωτερικός φωτισμός δεν ανάβει!
Ο αντιπρόσωπος είναι ο Παζαρόπουλος!!! Σημαίνει κάτι αυτό ...?
-
Ειναι τα φώτα ημέρας σου
ανάβουν και τα πίσω
μετα απο κανενα 10λεπτο σβήνουν και μένουν ανοιχτες μόνο οι ψείρες πάνω απο τα μπροστινά φλάς -
[quote='mpelmpas']Παιδιά καλημέρα,
Απο χθες είμαι και εγω κάτοχος του νεου μου Scirocco!!! Με πολύ χαρα περίμενα αυτή τη στιγμή αλλα δυστυχώς η ανατριχίλα που ένιωσα όταν το πρωτοαντίκρισα έχει αντικατασταθεί απο μια έντονη δυσαρέσκεια και άπειρους προβληματισμούς. Έχω κάποια θέματα στα οποια σας παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι και μπορεί να με βοηθήσει και να με χαλαρώσει θα το εκτιμούσα απεριόριστα!! Τα προβλήματα μου είναι τα εξής:
-
Το αμάξι θέλει ευθυγράμμιση!!! Δε μπορώ να το πιστέψω αλλα καινούργιο αμάξι και για να πάει ευθεία θα πρέπει το τιμόνι να είναι ελαφρώς (αλλά αρκετά) γυρισμένο προς τα αριστερά!!! Είναι δυνατόν κατι τέτοιο να υπάρχει απο το εργοστάσιο ή κατι δεν έχει πάει καλά απο τον αντιπρόσωπο... Δηλαδή με το που το πήρα θα αρχίσουμε να του βάζουμε χέρι για να πάει σωστά? Απαράδεκτο!!
-
Εβαλα cruise control (όχι εργοστασιακό για να το παραλάβω πιο γρήγορα δυστυχώς!) το οποίο αφου μου καθυστερησε την παράδοση κατα 2 ώρες για να γίνει ο προγραμματισμός του εγκεφάλου(κατα τον πωλητή) τελικά το αποτέλεσμα είναι απλά να μην κάνει τιποτα!! Δεν ενεργοποιείται και δε διατηρεί τη ταχύτητα!!
-
Όταν το παρέλαβα στη μια ζάντα υπήρχαν κάποια σημάδια 'βρωμιάς' σαν λάδι τα οποία δε καταφέραν να βγάλουν γιατι δεν είχαν το κατάλληλο φάρμακο εκείνη την ώρα!!! Μου είπαν ότι με καθαριστικό ζαντών θα έβγαιναν αλλα μετα από χρηση 3 προιόντων δεν έχει γινει τίποτα!! Φαίνεται σαν να είναι τα σημάδια κάτω απο το βερνίκι(?) που παιρνάνε τη ζάντα. Μάλιστα σε ένα σημείο φαίνονται κάποια γραμματα σαν να έχεις ξεκολλήσει κάποιο αυτοκόλητο και αυτό να άφησε το αποτύπωμα του!!! Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι ανάλογο? Μου είπαν πως αν δε βγεί θα μου αντικαταστήσουν τη ζάντα και ήδη μίλησα μαζί τους για τον προγραμματισμό της αντικατάστασης που ελπίζω να γίνει.
-
Εδω θέλω τη βοηθειά σας απο όσους έχουν ήδη παραλάβει! Το αμαξι χωρίς αισθητήρα φωτός και έχοντας το διακόπτη φώτων στη θέση 0(κλειστά δηλαδή) ανάβει τα φώτα στη μεσαία σκαλα! Δηλαδή έχω μονίμως αναμμενα φώτα χωρίς όμως να είναι αναμμένος και ο εσωτερικός φωτισμός(όργανα). Αυτό είναι φυσιολογικό? Ένας τεχνικός σύμβουλος που μίλησα μου είπε πως έτσι είναι και οτι θα ήταν αναμμένα μόνο τα φώτα θέσης(μικρή σκάλα) αλλα σε εμένα είναι η μεσαία!! Κάποιος που το χει παραλάβει ας μου πει παρακαλώ αν συμβαίνει και σε αυτόν το ίδιο. Να σημειώσω ότι φυσικά δεν έχω xenon.
Μετά από όλα αυτά έχω μια γλυκόπικρη γεύση!! Ο ενθουσιασμός μου έχει αντικατασταθεί απο εντονο προβληματισμό και ζητώ τη βοήθεια σας για το αν καποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι απο τα παραπάνω και ποιες είναι οι εμπειρίες του!!! Θελω να σας ευχαριστήσω όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και να ευχηθώ καλορίζικα σε όσους έχουν παραλάβει και καλή αναμονή σε όσους ακόμη περιμένουν (εσείς μαλλον είστε και πιο τυχεροί γιατι θα έχετε και εργοστασιακά πράγματα τοποθετημένα που λογικά θα δουλεύουν καλύτερα απο ότι το δικό μου ... cruise control!!
για το θεμα της ευθυγραμμισης πιστευω οτι δεν το εβγαλαν απο το εργοστασιο ετσι...καπου χτυπηθηκε το αυτοκινητο μαλλον στην μεταφορα....λεω τωρα εγω...τωρα σχετικα με το cruise control λαθος σου που εβαλες aftermarket....οποτε πηγαινε το σε αυτον που στο εβαλε να στο φτιαξει...
-
-
Ο χρήστης mpelmpas έγραψε:
Παιδιά καλημέρα,Απο χθες είμαι και εγω κάτοχος του νεου μου Scirocco!!! Με πολύ χαρα περίμενα αυτή τη στιγμή αλλα δυστυχώς η ανατριχίλα που ένιωσα όταν το πρωτοαντίκρισα έχει αντικατασταθεί απο μια έντονη δυσαρέσκεια και άπειρους προβληματισμούς. Έχω κάποια θέματα στα οποια σας παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι και μπορεί να με βοηθήσει και να με χαλαρώσει θα το εκτιμούσα απεριόριστα!! Τα προβλήματα μου είναι τα εξής:
-
-
-
-
Μετά από όλα αυτά έχω μια γλυκόπικρη γεύση!! Ο ενθουσιασμός μου έχει αντικατασταθεί απο εντονο προβληματισμό και ζητώ τη βοήθεια σας για το αν καποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι απο τα παραπάνω και ποιες είναι οι εμπειρίες του!!! Θελω να σας ευχαριστήσω όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και να ευχηθώ καλορίζικα σε όσους έχουν παραλάβει και καλή αναμονή σε όσους ακόμη περιμένουν (εσείς μαλλον είστε και πιο τυχεροί γιατι θα έχετε και εργοστασιακά πράγματα τοποθετημένα που λογικά θα δουλεύουν καλύτερα απο ότι το δικό μου ... cruise control!!)
**Καταρχας καλοριζικο αν και με αυτα που γραφεις κατι δεν παει καλα....
1= απαραδεκτο->το δικο μου παει χωρις χερια με 180 χιλιομετρα χωρις ιχνος να φυγει απο το δρομο
2=απαρεδεκτο-> τι το ηθελες τον αυτοματο πιλοτο μου λες?...τσπ
3=απαραδεκτο-> επρεπε να στο ειχαν καθαρισει πριν το παραλαβεις....αν και καπου κατι δεν μου καθεται και μπορει να συνδεεται με τιν ερωτηση Νο1
4=μην ανχωνεσαι....ειναι τα φωτα ημερας και ετσι λειτουργουν !!!** -
-
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!!!
-
Γεια σας παιδιά!
Πρώτα από όλα θέλω να πω συγχαρητήρια για το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων που έχω διαβάσει σε αυτό το forum. Γενικά δεν είμαι τύπος που γράφει ή ενημερώνεται από forum αλλά ειλικρινά ενημερώθηκα σε πάρα πολλά θέματα για το μελλοντικό μου αυτοκίνητο ,που όπως και πολλοί απο εσάς,περιμένω.Πήρα αφορμή από τον προβληματισμό κάποιων μελών για τον χρόνο παράδοσης και ειδικά για την ηλιοροφή!
Λοιπόν έχω παραγγείλει στις 13/11:
Λευκό scirocco 1.4 160 hp
Ηλιοροφή
RCD 510
Ζάντες Donighton
και πήρα δώρο ΜΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ συναγερμό,αισθητήρες παρκαρίσματως και έκπτωση κάποιου χρηματικού ποσού!Η ημερομηνία επιθυμητής παραγωγής που έχω πάρει είναι η 6η του 2009!
Έδω πρέπει να σημειώσω ότι με τον πωλητή βγήκαμε συγχωριανοι!!! και παιδικοί γνωστοί και γενικότερα με διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να το τρέξει όσο αυτό είναι δυνατό! Μάλιστα σε πολύ πρόσφατη συνομιλία μου επιβεβαίωσε αυτήν την ημερομηνία λέγοντας ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη πώληση - καθυστερήσεις!
Τελικά δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή αν οι χρόνοι δεν είναι τόσο τραγικοί και απλά δεν θέλουν να δεσμεύονται οι αντιπροσωπείες και κατά συνέπεια και οι πωλητές!
-
περα απο την ευθυγραμμιση που και αυτο φτιαχνεται...
τα αλλα δν ειναι τιποτα...μην τρελαινεσαι...
λογικα κατα την φορτωεκφορτωση θα εγινε κατι
αυτοι θα το αναλαβουν ετσι? οπως και το κρουζ κοντρολ?
καλοριζικο παντως
-
Ο χρήστης thodorisvalor έγραψε:
Γεια σας παιδιά!
Πρώτα από όλα θέλω να πω συγχαρητήρια για το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων που έχω διαβάσει σε αυτό το forum. Γενικά δεν είμαι τύπος που γράφει ή ενημερώνεται από forum αλλά ειλικρινά ενημερώθηκα σε πάρα πολλά θέματα για το μελλοντικό μου αυτοκίνητο ,που όπως και πολλοί απο εσάς,περιμένω.Πήρα αφορμή από τον προβληματισμό κάποιων μελών για τον χρόνο παράδοσης και ειδικά για την ηλιοροφή!
Ηλιοροφή
RCD 510
Ζάντες Donighton
και πήρα δώρο ΜΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ συναγερμό,αισθητήρες παρκαρίσματως και έκπτωση κάποιου χρηματικού ποσού!Η ημερομηνία επιθυμητής παραγωγής που έχω πάρει είναι η 6η του 2009!
Έδω πρέπει να σημειώσω ότι με τον πωλητή βγήκαμε συγχωριανοι!!! και παιδικοί γνωστοί και γενικότερα με διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να το τρέξει όσο αυτό είναι δυνατό! Μάλιστα σε πολύ πρόσφατη συνομιλία μου επιβεβαίωσε αυτήν την ημερομηνία λέγοντας ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη πώληση - καθυστερήσεις!
Τελικά δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή αν οι χρόνοι δεν είναι τόσο τραγικοί και απλά δεν θέλουν να δεσμεύονται οι αντιπροσωπείες και κατά συνέπεια και οι πωλητές!
Το δώρο είναι λίγο άδωρο δεδομένου ότι οι μη εργοστασιακοί αισθητήρες δεν θα έχουν ένδειξη ΚΑΙ στην έγχρωμη οθόνη του RCD 510, άσε που ανατριχιάζω μόνο στην σκέψη ότι θα τρυπήσουν-ξηλώσουν καινούριο αυτοκίνητο για να βάλουν κάτι αμφιβόλου ποιότητας.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Γεια σας παιδιά!
Ηλιοροφή
RCD 510
Ζάντες Donighton
Το δώρο είναι λίγο άδωρο δεδομένου ότι οι μη εργοστασιακοί αισθητήρες δεν θα έχουν ένδειξη ΚΑΙ στην έγχρωμη οθόνη του RCD 510, άσε που ανατριχιάζω μόνο στην σκέψη ότι θα τρυπήσουν-ξηλώσουν καινούριο αυτοκίνητο για να βάλουν κάτι αμφιβόλου ποιότητας.
Τις ίδιες αμφιβολίες είχα και εγώ!
Κάτα πόσο δουλεύουν σωστά, η τοποθέτηση κλπ.!
Διαβεβαιώθηκα όμως ότι οι αισθητήρες όπως και ο συναγερμός ειναι ελεγμένοι και προτεινόμενοι από την ίδια την VW! Μάλιστα μου έδωσε μάρκα και μοντέλο για να τσέκαρω πράγμα που ομολογώ ότι δεν έκανα!
Θα μου πεις τώρα κατα πόσο τους εμπιστεύεσαι!
Πάντως θεώρησα χρήσιμο να έχω τους αισθητήρες γιατί μου φάνηκε μάλλον περιορισμένη η ορατότητα στο test drive! -
Το cruise control δε το έβαλα after market καπου έξω. Η αντιπροσωπεία μου τον έβαλε! Δε περίμενα να είναι τόσο ανεύθυνοι!! Θεωρητικά το λογισμικό και η καλωδίωση για το συγκεκριμένο σύστημα είναι προεγκατεστημένο απο το εργοστάσιο και αυτοι απλά το ενεργοποιούν και αλλάζουν και τον αριστερό βραχίονα για να περιλαμβάνει τα κουμπιά ελέγχου του! Καπως έτσι δε γίνεται?
Για την ευθυγράμμιση σκέφτηκα και εγω το σενάριο που προβάλλετε στις απαντήσεις σας οτι κάπως χτυπήθηκε αλλα δεν συνδέεται με τη ζάντα! Το σημάδι στη ζάντα δεν είναι απο χτύπημα. Είναι σαν να ξεκόλλησες ενα αυτοκόλλητο (για αυτό υπάρχουν και τα γραμματα αποτυπωμένα στη ζάντα) και αυτό άφησε υπολείμματα σε χρώμα λαδιού! Απλά φαίνεται να είναι κάτω απο την επίστροση (βερνίκι?) που περνάνε τη ζαντα!! Να διευκρινήσω πως το αμάξι δε φεύγει απο το δρομο του αν αφήσεις το τιμονι! Απλά η ευθεία της ρόδας δε συμβαδίζει με την απόλυτα οριζόντια θέση του τιμονιού. Τι να πω ρε παιδια?
-
Οταν ερθει η ζαντα σου το πηγαινεις πισω και το αφηνεις για μια μερα να διορθωσουν τα παντα!!!!
Αλλιως βαλτους κατω απο το αμαξι και αρχισε να σπινιαρεις πανω στο κεφαλι τους!
Αι στα διαλα με τους ερασιτεχνες..... -
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Φίλε jntaras το χρώμα που επέλεξες το είδα ζωντανά σε αντιπροσωπεία στα γιάννενα και μπορώ να σου πω ότι έκανες καλή επιλογή . Παρότι εμένα δεν με ενθουσιάζει το συγκεκριμένο χρώμα, επιβεβαίωσα και από κοντά ότι είναι το ιδανικό για να αναδείξει κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια περισσότερο απο κάθε άλλο χρώμα και τα έχω δει όλα από κοντά εκτός από το καφέ. Άντε με το καλό...Σωπα ρε mamias ...και εγω που νομιζα οτι ημουν ο μονος που πηρε πρασινο μεχρι στιγμης Ζηλευω...εγω δεν το εχω δει απο κοντα,τα εχω δει ολα εκτος απο αυτο ...αν ημουν κανα 2ωρο απο τα Γιαννενα μη σου πω οτι θα πεταγομουν
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Οταν ερθει η ζαντα σου το πηγαινεις πισω και το αφηνεις για μια μερα να διορθωσουν τα παντα!!!!
Αλλιως βαλτους κατω απο το αμαξι και αρχισε να σπινιαρεις πανω στο κεφαλι τους!
Αι στα διαλα με τους ερασιτεχνες.....ελιωσα...αλλα εχεις δικιο...ειναι οι ανθρωποι αχρηστοι...Μην τους αφηνετε να αγγιζουν τα αμαξια,αν θελουν να κανουν την καλη με τα δωρα ας δωσουν τα εργοστασιακα.Εγω ειχα κανει μαχη για να μου κανουν δωρο τους εργοστασιακους αισθητηρες.
-
Ο χρήστης mpelmpas έγραψε:
Το cruise control δε το έβαλα after market καπου έξω. Η αντιπροσωπεία μου τον έβαλε! Δε περίμενα να είναι τόσο ανεύθυνοι!! Θεωρητικά το λογισμικό και η καλωδίωση για το συγκεκριμένο σύστημα είναι προεγκατεστημένο απο το εργοστάσιο και αυτοι απλά το ενεργοποιούν και αλλάζουν και τον αριστερό βραχίονα για να περιλαμβάνει τα κουμπιά ελέγχου του! Καπως έτσι δε γίνεται?Για την ευθυγράμμιση σκέφτηκα και εγω το σενάριο που προβάλλετε στις απαντήσεις σας οτι κάπως χτυπήθηκε αλλα δεν συνδέεται με τη ζάντα! Το σημάδι στη ζάντα δεν είναι απο χτύπημα. Είναι σαν να ξεκόλλησες ενα αυτοκόλλητο (για αυτό υπάρχουν και τα γραμματα αποτυπωμένα στη ζάντα) και αυτό άφησε υπολείμματα σε χρώμα λαδιού! Απλά φαίνεται να είναι κάτω απο την επίστροση (βερνίκι?) που περνάνε τη ζαντα!! Να διευκρινήσω πως το αμάξι δε φεύγει απο το δρομο του αν αφήσεις το τιμονι! Απλά η ευθεία της ρόδας δε συμβαδίζει με την απόλυτα οριζόντια θέση του τιμονιού. Τι να πω ρε παιδια?
Δεν το εξεταζεις με κανενα μηχανημα που κοιταει το παχος της βαφης,κοινως μην ειναι χτυπημενο...ευχομαι οσο δεν παει να μην συμβαινει κατι τετοιο και να ειναι αλλος ο λογος που δεν ειναι ευθυγραμμισμενο.
VW Scirocco