-
Όπου να'ναι βάζω τα χιονολάστιχα, τελικά στις αλουμινίου. Bridgestone θα βάλω έμεινα ικανοποιημένος από τα blizzak.
-
Τα καλοκαιρινα σου πλύντα καλα,καθαρισε το πέλμα τους απο πετραδακια,και αποθηκευσε τα σε καποιο χωρο που να ειναι προστατευμενα απο υγρασια και εξωτερικες συνθηκες,ήλιο,κρυο κ.λ.π.Κοίτα να μην τους φορτωσεις βαρος απο πάνω τους,διότι μπορει να παραμορφωθει ο σκελετος τους.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
:lol:
Όπου να'ναι βάζω τα χιονολάστιχα, τελικά στις αλουμινίου. Bridgestone θα βάλω έμεινα ικανοποιημένος από τα blizzak.Τουλάχιστον ένα μήνα θα περιμένεις - αρχές Δεκεμβρίου και νωρίς είναι. Δεν έχει τόσο κρύο και μόνο αν χιονίζει την ώρα που ανεβαίνεις θέλει αλυσίδες (σπάνιο).
Θα τα κρατήσεις μέχρι τα μέσα Απριλίου γιατί μερικές φορές έχει χιονίσει το βράδυ, έχει πάγο και δεν μπορείς ν' ανέβεις - φυσικά το μεσημέρι θα κατεβαίνεις και θα φοράς κοντομάνικο. Ο δρόμος είναι όπως η πίστα, την άνοιξη το πρωί έχει πάγο και επειδή ξέρουν ότι το μεσημέρι θα βγάλει ήλιο και θα τα λιώσει όλα, δεν ρίχνουν αλάτι (μόνο παίρνουν το πολύ χιόνι).
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ανδρέα μήπως να σε αναλάβουμε με τον Λεωνίδα να μάθεις και σκι να τα χαρείς ακόμα περισσότερο ?Κάποια φορά θα τον παρασύρουμε.
-
leonp
έτσι κάνω Λεωνίδα.
Ανδρέα στο υπόγειο τα βάζω ανά δυάδες. -
Ο χρήστης gatos20vt έγραψε:
Λοιπον τα στοιχεια της ζαντας του SX4 / SEDICI ειναι
Make - Suzuki Model - SX4 Year - 06>
PCD - 5x114
Offset - 38 to 45
Bore - 60.1οταν λεμε Offset - 38 to 45 τι εννοουμε? το sx4 τι απο αυτα φοραει???
38? 39? 40? 45?Νομιζω 43
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σκι να κανετε μόνοι σας ρε!Αμα εχει καλό σαλέ με ωραία καφετερια,ερχομαι.
Μου θυμισες ενα γνωστο μου που θεωρει καλες παραλιες αυτες που εχουν καλο τσιπουραδικο γιατι παει την οικογενεια του για μπανιο και αυτος απολαμβανει την θαλασσα απο το τσιπουραδικο
-
-
gislaved.... ποια η γνωμη σας σαν χιονολαστιχο??
-
Ο χρήστης gatos20vt έγραψε:
gislaved.... ποια η γνωμη σας σαν χιονολαστιχο??Το μόνο που γνωρίζω για αυτα,ειναι οτι μου είπε ενας ταξιτζης απο τα Γιάννενα,οτι βγαζει δυο τυπους εναν φούλ-χιόνι κι'έναν μετριο.Το εντελώς χειμωνιατικο,μου είπε πώς είναι καταπληκτικό στο χιόνι,αλλα δεν κανει καθόλου για ασφαλτο.
Το δε ενδιάμεσο δεν κανει τίποτα σπουδαίο ουτε στο χιόνι ούτε στην άσφαλτο.http://www.conti-online.com/generator/w ... ex_en.html
Περισσότερο χειμερινα ειναι τα Nordfrost λιγότερο τα EuroFrost και τα ενδιάμεσα ειναι τα Softfrost μαλλον.
-
Ψαχνοντας για χιονολαστιχα ειδα στο
http://www.tirerack.com/snow/changeover.jsp
οτι τα χιονολαστιχα κατατασονται σε τρεις κατηγοριες.
Performance Winter
http://www.tirerack.com/tires/types/sno ... ance-49575
Studless Ice and Snow
http://www.tirerack.com/tires/types/sno ... less-47857
Studdable Winter
http://www.tirerack.com/tires/types/sno ... able-11481Αν εξαιρεσουμε τα Studdable Winter που ειναι λαστιχα που παιρνουν καρφια οι αλλες δυο κατηγοριες τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχουν?
.
-
Τα Performance είναι με μεγαλύτερους δεικτες ταχύτητας απ'ότι τα Studless Ice and Snow.Διαλέγεις δηλαδη αναλογα με το τί αυτοκίνητο έχεις,και τι δεικτη ταχυτητας χρειαζεται για τα ελαστικά του.
-
Τα Performance είναι με μεγαλύτερους δεικτες ταχύτητας απ'ότι τα Studless Ice and Snow.Διαλέγεις δηλαδη αναλογα με το τί αυτοκίνητο έχεις,και τι δεικτη ταχυτητας χρειαζεται για τα ελαστικά του.
-
Σε όσα ορθά είπε ο λαστιχάς του φόρουμ να προσθέσω ότι τα studless είναι νομίζω για πιο σκληρές συνθήκες πάγου-χιονιού δλδ λίγο καλύτερα από τα performance σε άγριες καταστάσεις και μάλλον θα έχουν πιο μαλακή γόμα αλλά έτσι θα χάνουν στην άσφαλτο όπου θα υπερτερούν τα performance.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τα Performance είναι με μεγαλύτερους δεικτες ταχύτητας απ'ότι τα Studless Ice and Snow.Διαλέγεις δηλαδη αναλογα με το τί αυτοκίνητο έχεις,και τι δεικτη ταχυτητας χρειαζεται για τα ελαστικά του.Στο χιονι και στον παγο ειναι και τα δυο εξισου καλα η τα Performance ναι μεν παν κλυτερα στο στεγνο αλλα δεν ειναι τοσο καλα?? αυτη ειναι η απορια μου
-
Η κινηση μου ειναι κατα βαση μια φορα την εβδομαδα σε ασφαλτο ( δρομοι προς ΧΚ της Β. Ελλαδας ) με αυτοκινητο 4Χ4 (FIAT SEDICI)
Διασταση ελαστικων 205 60 16Οι επιλογες που εχω βρει ειναι
Performance Winter
Bridgestone Blizzak LM 25
Dunlop SP Winter Sport 3D
Dunlop SP WINTER SPORT M3
Goodyear Eagle Ultra Grip GW-3
Michelin Pilot Alpin PA2
Pirelli W 210 Snowsport
Pirelli W 210 SottozeroStudless Ice and Snow
Bridgestone Blizzak REVO 1
Bridgestone Blizzak WS60
Michelin Primacy Alpin PA3και το ΥΟΚΟΗΑΜΑ ΑVS 901 που δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκει.
Απο εμπειρια οσοι εχεται οδηγησει με χιονολαστιχα τι θα προτεινατε ?
Ο λαστιχας του Forum τι προτεινει ?.
-
Σε 205/55R16 ο ADAC λέει οτι αριστεύουν τα Michelin Primacy Alpin PA 3 και τη δευτερη θεση δίνει στα Dunlop SP Winter Sport 3D
Ολα τα αποτελέσματα του τεστ υπάρχουν εδω:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... ageID=8979
Δεκαεξι τυποι ελαστικών τεσταρονται στην ίδια διάσταση.Δυο αριστευουν (οι παραπάνω) δεκα ειναι ικανοποπιητικα και τα τελευταία τρία μαλλον πατωνουν
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Στο χιονι και στον παγο ειναι και τα δυο εξισου καλα η τα Performance ναι μεν παν κλυτερα στο στεγνο αλλα δεν ειναι τοσο καλα?? αυτη ειναι η απορια μου
Τα χιονολάστιχα επιδόσεων έχουν πιο σκληρό σκελετό και είναι πιο ακριβά. Νόμιζα ότι έχουν αρκετά καλές επιδόσεις αλλά ο HUNTER λέει ότι και αυτά (επιδόσεων) είναι αρκετά χειρότερα από τα καλοκαιρινά. Πάντως είναι καλύτερα από τα απλά χιονολάστιχα (σε επιδόσεις).
Που πηγαίνεις το χειμώνα και που μένεις, ανάλογα θα διαλέξεις χειμερινά λάστιχα - υπάρχουν και πολύ χειμωνιάτικα.
-
Εγω δεν έμεινα ευχαριστημενος διότι δεν μπορούν να 'φτασουν' στις προδιαγραφες των αναρτησεών μου Λεωνιδα.Οι αναρτησεις μου είναι πολυ ανωτερες των χειμερινων ελαστικών με αποτέλεσμα να τα φτανουνε πολύ νωρίς στο σπάσιμο των ορίων της πρόσφυσής τους.
Είναι κατι που σχεδόν τό'χα προβλέψει πρίν την αγορά τους,ωστόσο περίμενα ο σκελετός των GW-3 να είναι σε καποιο βαθμο αντάξιος των ποτέντζα μου.
Πιστευω οτι με οποιαδήποτε 'νορμαλ' αναρτηση αυτα τα λάστιχα θα αποδίδουν εξαιρετικά,και το λέω αυτο κρίνοντας απο παλιώτερη δοκιμή κάποιων UltraGrip (νομίζω τα '4') με την κανονική του αναρτηση,που τότε με είχαν ενθουσιάσει.Είναι δηλαδη αταίριαστο το σύνολο,και όχι 'κακα' τα ελαστικά απο μόνα τους.
-
Θόδωρε κατέληξα στα εξής 5:
Continental contact ts810
Dunlop wintersport
Goodyear ultragrip gw3
Michelin pilot alpin pa2 ή pa3.
Χειμερινα Ελαστικα