-
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ,ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΧΙΟΝΑΚΙ....
-
Να έχεις μαζί σου αλυσίδες και να πηγαίνεις ΣΙΓΑ - γλιστράνε.
Να βάλεις αλυσίδες εκεί που βάζουν και οι άλλοι. Μη προσπαθήσεις να ανέβεις μέχρι να κολλήσεις. Θα δυσκολευτείς να τις βάλεις εκεί και θα έχεις κλείσει το δρόμο.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ανδρέα, ο λαστιχάς που τα έβαλε μου είπε πίεση 30 αλλά όταν έχει πολύ κρύο να το πάω 26. Ισχύει αυτό?Μαλλον εινα παγια τακτικη των λαστιχαδων , γιατι και σε μενα για τα ιδια λαστιχα 30 εβαλε και οταν του ειπα για 33 που λεει ο κατασκευαστης μου ειπε ασατ μια βδομαδα να πατησουν και ελα να τα βαλω 33
-
'O,τι πάρεις,εκατο'
-
κάποια πρόταση παρακαλώ σε 165/70/13 (Opel Corsa 1.2 16V, μοντ.1999);
κάποια ιδεά που μπορώ να βρω μια τετράδα ζάντες;
-
ευχαριστω ρε leonp
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
κάποια ιδεά που μπορώ να βρω μια τετράδα ζάντες;2 φορές που πήρα μεταχειρισμένες (τετράδα σιδερένιες) έδωσα παραγγελία στο λαστιχά μου και μετά από 2-3 βδομάδες μου βρήκε (μαζί με τα πλαστικά καπάκια σε καλή κατάσταση).
-
κάποια πρόταση παρακαλώ σε 165/70/13 (Opel Corsa 1.2 16V, μοντ.1999);
...Έκανα ένα ψάξιμο (tiretest.com, 1010tires.com, tirerack.com) και αυτά που ξεχωρίζω είναι
[list:20i7f9m9]
Kleber Krisalp 3 , λόγω καλής εμπειρίας
Bridgestone Blizzak LM-20 , ομοιώς
Continental Viking Contact 3 , λόγω βαθμολογίας
Michelin X-Ice , ομοιώςDunlop SP WINTER SPORT M3
Pirelli Winter Carving
Firestone FW 930
Yokohama WINTER*T
[/list:u:20i7f9m9]
... γνώμες ... ; -
Υπάρχουν 'πολύ' χειμερινά λάστιχα για Καναδά, Σουηδία κλπ. που μπορείς να τα βάλεις αν μένεις Κοζάνη/Φλώρινα. 'Λιγότερο' χειμερινά λάστιχα είναι καλύτερη επιλογή αν κυκλοφορείς μέσα στη βδομάδα σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη με τα Σαββατοκύριακα στα βουνά.
-
Η αλήθεια είναι ότι θέλω κάτι αρκετά χειμερινό κατάλληλο και για λίγο χωματόδρομο.
Κάτι περίπου αντίστοιχο με τα Kleber Krislap HP που είχα στην Citroen.Το Forester θα φορέσει τα πολύ χειμερινά Bridge DMZ3-δείκτη Q (στα ίδια λεφτά θα μπορούσα να πάρω και τα LM25 4x4 δείκτης Τ, ποιό σύχρονα και performance) και θα πάει μαζί με το corsa στα Γρεβενά τα χριστούγεννα, όπως και πέρυσι
-
Εγώ αύριο θα πάω να κάνω την αλλαγή σε χειμερινά. Έχω τα Fulda KRISTALL SUPREMO
Τα έχω 3χρόνια και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Πιστεύω φέτος να πατήσουν και λίγο χιονάκι!
-
Η αλήθεια είναι ότι θέλω κάτι αρκετά χειμερινό κατάλληλο και για λίγο χωματόδρομο.
Κάτι περίπου αντίστοιχο με τα Kleber Krislap HP που είχα στην Citroen.Το Forester θα φορέσει τα πολύ χειμερινά Bridge DMZ3-δείκτη Q (στα ίδια λεφτά θα μπορούσα να πάρω και τα LM25 4x4 δείκτης Τ, ποιό σύχρονα και performance) και θα πάει μαζί με το corsa στα Γρεβενά τα χριστούγεννα, όπως και πέρυσι
Γιατί θέλεις τόσο χειμερινό λάστιχο; Ακόμα και τα 'λίγο χειμερινά' είναι καλά σε χιόνια/πάγους (καμία σχέση με καλοκαιρινό λάστιχο). Για χώμα δεν ξέρω τίποτε.
Κοίταξε τα Dunlop που έχουν αρκετά μοντέλα σε 13'
(αυτό να μη το πάρεις - πολύ χειμωνιάτικο )
http://www.euroshina.com.ua/en/tyres/Du ... aspic_ds-2 -
Και μόνο για Γρεβενα Χριστούγεννα θα πάρεις τόσο μαλακό λάστιχο? Πάρε πιο απλό χιονολάστιχο. Εγω που ανεβαίνω κάθε ΣΚ στα χιονοδρομικά τέρμα επάνω και έβαλα τα alpin πριν είχα blizzak lm18
-
Τα DMZ3 τα έχω απο πέρυσι και περιμένουν την ώρα τους ... στο υπόγειο. Τα πήρα για την επιπλέον πρόσφηση σε πάγο/χιόνι γνωρίζοντας ότι θα χάνει σε σύγκριση με το LM25 στην άσφαλτο σε σβέλτη οδήγηση. Με τα παιδια και την σύζηγο τα περιθώριο για σβέλτη οδήγηση έχουν στενέψει πολύ
Τώρα σχετικά με το corsa βρήκα σε τιμή κάτω απο 200 τα http://www.bridgestone.eu/bfe/v/index.j ... 01a10aRCRD σε διάσταση 155/80/13 και στα σκέφτομαι πολύ σοβαρά...
-
Και μόνο για Γρεβενα Χριστούγεννα θα πάρεις τόσο μαλακό λάστιχο? Πάρε πιο απλό χιονολάστιχο. Εγω που ανεβαίνω κάθε ΣΚ στα χιονοδρομικά τέρμα επάνω και έβαλα τα alpin πριν είχα blizzak lm18Καλώς ή κακώς τα έχω απο πέρυσι και σκοπεύω να μην πάω μόνο στα Γρεβενά
Στην σελίδα 67 του http://www.bridgestone.eu/English/Globa ... tabook.pdf φαίνεται η διαβάθμιση ...Συμφωνώ ότι για ελλάδα τα LM24 4x4 είναι η ποιό λογική λύση.(εκτός αν γίνει του ... 'day after tomorrow' )
-
Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε ότι ο palio_acropolis όργωσε με τα alpin την χιονισμένη κορυφή του Πηλίου...αληθεύει?
-
Ρε παιδιά για δώστε μια βοήθεια γιατί πέρασε ο καιρός!!!!
Το Audi φοράει 235/45/17 και εκεί που έλεγα (πλέον έχουμε τρια διαφορικά και να τα βρώ σκούρα θα βάλω αλυσίδες) διαβάζω το manual και μου λέει απαγορέυονται οι αλυσίδες δια ροπάλου σε αυτή την διάσταση.Άρα θέλουμε 205/55/16 βρίσκω μια αγγελία του forum .... πάμε με το παιδί να τις δοκιμάσουμε τελικά είχε κάνει λάθος και ήταν 15άρες....... σε καμιά περίπτωση δεν χωρούσαν οι δαγκάνες......
Πάω αντιρποσωπεία σιδερένιες με καπάκια Euro 480.....
φίλος λαστιχάς μου δείχνει κάτι καινούργιες αλουμινίου σ αυτά τα λεφτά ..... αλλά τις είδα πολύ ανοικτές και φοβάμαι θα παγώνει πολύ χιόνι πάνω τους!!!!!!
Για λάστιχο παίζει ένα Nokian W στα Euro 480 η τετράδα!!!!Κάποιος μου είπε για κουβέρτες αλλα στο 235/45/17 το χέρι μου δεν μπορεί καν να φθάσει το τελείωμα του ελαστικού... ο χώρος είναι περιορισμένος, οπότε δεν μπορώ να τις φορέσω!!!!!!
Να δώσω τα 960 για σιδερένιες και Nokian??
Από την άλλη είμαι ΒΠ οπότε μιλάμε για χρήση μερικές μέρες τον χρόνο και τις 10 αναβάσεις στα ΧΚ
Δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο να κυκλοφορώ χωρίς ούτε ένα αντιολισθητικό σύστημα δεν νιώθω ασφαλής και είμαι και παράνομος (και να έχω αλυσίδες στο πορτ-μπαγκαζ προς το παρόν είναι διακοσμητικές)!!!!
Τι να κάνω? τι μου ταιριάζει καλύτερα?????
-
Βάλε χειμερινά ελαστικά πάνω στις αλουμινίου που ήδη έχεις. Να τα βάζεις Δεκέμβριο και να τα βγάζεις Απρίλιο. Έτσι θα βγάλεις 4 σεζόν.
-
Βάλε χειμερινά ελαστικά πάνω στις αλουμινίου που ήδη έχεις. Να τα βάζεις Δεκέμβριο και να τα βγάζεις Απρίλιο. Έτσι θα βγάλεις 4 σεζόν.Στις 17άρες????
Και αν κολλήσω κάπου και χρειαστώ αλυσίδες τι θα κάνω???? Θα μείνω για πάντα εκει???
Τουλάχιστον σε 16άρες με χειμερινά μπορώ να βάλω αλυσίδες αν ποτε χρειαστει!!!! -
Ναι στις 17άρες φίλος σε touareg έβαλε τα alpin και οργώνει βουνοκορφές Αν δεν βγεις εκτός δρόμου δεν θα κολλήσεις με χιονολάστιχα. Αν είναι και quattro το audi μην φοβάσαι τπτ. Αν κολλήσεις έλα και βρίσε με μετά εδώ θα είμαι .Αν θέλεις να είσαι και 1000% καλυμμένος πάρε και spikes και είσαι τανκς.
Χειμερινα Ελαστικα