-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μοντέλο;
Τιμές;
Mountain ή κάτι άλλο;;Αctive Magnetic βρεξει χιονισει μπορεις να ασκεισαι κ συγχρονως να βρισκεσαι στο σαλονι σου κ δεν βαζεις τον εαυτο σου σε κινδυνο να σε παρασυρει κανενας απροσεκτος οδηγος
Έχω ποδήλατο σπιτιού... Και αεροπερπατητή.... Και βαρέως τύπου μηχάνημα για όλους τους μυς... Βασικά έχω γυμναστήριο στη σοφίτα, αλλά δεν...
Χρειάζομαι αερόβια, και λόγο κιλών απαγορεύτηκε το τρέξιμο... Πρώην αθλητής μεγάλων αποστάσεων είμαι.... Και θέλω μόλις πέσω σε ανεκτά κιλά, να γυρίσω σε κάτι που ξέρω. Αλλά δε θα το πετάξω το ποδήλατο. Έχουμε πάρα πολλές διαδρομές σε δασικούς δρόμους πολλών χλμ.........
thanks
Βασικά, σκέφτηκα να πάω σε ένα ποδηλατάδικο, και να του πω την ιστορία... Αλλά φοβάμαι μήπως μου τον καρφώσει, μόλις καταλάβει ότι είμαι άσχετος. Δεν θέλω να σκάσω μωβάκι, και να πάρω κάτι που κάνει πρασινάκι..
-
ύψος? κιλά?
ε -
γκουχ γκουχ...
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ύστερα από 20 χρόνια, ήρθε η ώρα να ξαναγοράσω ποδήλατο. Άσχετος με το αντικείμενο. Ο γιατρός μου είπε να αποφύγω το τρέξιμο και να πάρω ποδήλατο για γυμναστική.
Διαστάσεις αναβάτη: 100 κιλά και 1.78 ύψος(ταυτότητα). Πάνω από 1,76 όμως μόνο με τακούνια...
Μέρος: Θα κινείται σε άσφαλτο και χωματόδρομο.
Τιμή: 'Δεν μας φτάνουν τα φθηνά, τα τζάμπα θέλουμε'... Κάτι που να μη διαλυθεί και να μην πολυκουράζει άσκοπα. Θυμάμαι το peugeot που είχα και χωρίς να κουράζομαι πήγαινε. Και ανέβαινα σε κανένα άλλο φίλου, και ενώ κουραζόμουνα, δεν έβγαζε χλμ.
Μέρος: Αγορά από Θεσσαλονίκη ή διαδίκτυο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ύστερα από 20 χρόνια, ήρθε η ώρα να ξαναγοράσω ποδήλατο. Άσχετος με το αντικείμενο. Ο γιατρός μου είπε να αποφύγω το τρέξιμο και να πάρω ποδήλατο για γυμναστική.
Διαστάσεις αναβάτη: 100 κιλά και 1.78 ύψος(ταυτότητα). Πάνω από 1,76 όμως μόνο με τακούνια...
Μέρος: Θα κινείται σε άσφαλτο και χωματόδρομο.
Τιμή: 'Δεν μας φτάνουν τα φθηνά, τα τζάμπα θέλουμε'... Κάτι που να μη διαλυθεί και να μην πολυκουράζει άσκοπα. Θυμάμαι το peugeot που είχα και χωρίς να κουράζομαι πήγαινε. Και ανέβαινα σε κανένα άλλο φίλου, και ενώ κουραζόμουνα, δεν έβγαζε χλμ.
Μέρος: Αγορά από Θεσσαλονίκη ή διαδίκτυο.Κοίτα, εγω πήρα από Θεσσαλονίκη
http://www.bikestore.gr
http://www.podilata.netΕχει την κατηγορία που θέλεις από 300 περίπου και μου φαίνονται καλύτερα απο τα Ideal
Εχω πάρει ένα kross του γιού μου και ένα marin san rafael για εμένα και όντως έπεσε η κοιλιά μου με μία φορά την εβδομάδα...
Οχι ότι εχασα κιλά, αλλά απλά μαζευτηκα λίγο....
Τα πολωνικά που έχει για πιο φτηνά είναι πολύ ωραία ποδήλατα. Εγω δε το περίμενα αλλά το βλέπεις και το βάψιμο τους και τα περιφερειακά τους.
Τωρα ο σκελετός ειναι μαζεμένος και δεν είναι ακριβώς σωλήνας, σαν παραλληλεπίπενο μοιάζει (και έτσι βγαίνουν πιο λεπτά)Αν θέλεις MTB θεωρώ ότι ένα μοντέλο που είχε στα 300 ευρω το http://www.podilata.net/eshop.html?page ... uct_id=485
είναι σε πάρα πολυ καλή τιμή. (παρόμοιό πήρα για τον πιτσιρικά μου)αυτό θα μπορούσε να κάνει για σένα.. (δε ξέρω τι υπάρχέι τώρα το μαγαζι,.... μάλλον να πας απο κοντά)
http://www.podilata.net/eshop.html?page ... egory_id=5Προφανως τα KTM και τα MARIN που έχει ειναι καλυτερα ποδήλατα.... αλλά στα λιγα λεφτά κάνε αυτό που σου λέω
-
Kενό ποστ
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Τώρα μένει να βρει και κίνητρο.
Εγώ δε θα σηκωνόμουνα ποτέ να κάνω ποδήλατο στο.. σαλόνι πάντως. Δεν ξέρω, αν το καταφέρνετε, έχει καλώς. Αλλά πρέπει να το θέλεις πιο πολύ από το actual ποδήλατο.Αν μένεις στην επαρχία... οι κίνδυνοι ειναι μικρότεροι.
Γενικά αν το συνδυάσεις με τη βόλτα... τότε όλα ειναι όμορφα. Παρατηρείς το περιβάλλον, χαζευεις τα αρχαία τα νεοκλαστικα΄σπίτια...
Βλέπεις πολλά πράγματα που με το αμάξι δε τα παρατηρούσες... -
Το marin 28 αρι με δισκόφρενα για τον υποφαινόμενο
Το kross 26αρι small του Μικρούκι εδω όταν χαρούμενος τα είχα παραλάβει!!!
viewtopic.php?f=13&t=14891&p=2024540&hilit=marin#p2024540
-
To Marin πόσο το πήρες? Τι βάρος έχει? (ταιριάζει και με το όνομα μου )
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To Marin πόσο το πήρες? Τι βάρος έχει? (ταιριάζει και με το όνομα μου )ήταν στα 550 περίπου νομίζω αλλά ξέρεις...
το βάρος στη Γερμανία ήταν 12.5 κιλά (στο site εννοω)Τωρα αυτό με τα δισκόφρενα και το σταντ... θα ειναι παραπάνω.
Απλά πρέπει να πάω στην κρεαταγορά να το βάλω στη ζυγαρια????
Που αλλου να το ζυγίσω? -
Ανέβα στη ζυγαριά του σπιτιού σου κρατώντας το ποδήλατο στο χέρι και κάνε τη σχετική αφαίρεση.
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αν μένεις στην επαρχία... οι κίνδυνοι ειναι μικρότεροι.
Γενικά αν το συνδυάσεις με τη βόλτα... τότε όλα ειναι όμορφα. Παρατηρείς το περιβάλλον, χαζευεις τα αρχαία τα νεοκλαστικα΄σπίτια...
Βλέπεις πολλά πράγματα που με το αμάξι δε τα παρατηρούσες...Συμφωνώ. Αν και προσωπικά, πλέον η ευχαρίστησή με τη βόλτα με το ποδήλατο επικεντρώνεται στην ίδια την ποδηλασία. Με τον καιρό, συνηθίζεις το περιβάλλον και σου φαίνεται οικείο ( ειδικά αν το έχεις ποδηλατίσει πολλές φορές ).
Επίσης πολλές φορές, έχω βάλει στόχο το ..επόμενο χωριό στο Πήλιο, κάτι που με τα μαγνητικά, απλά δε γίνεται. -
Εγω πηγαίνω στα αρχαία την Αθήνα, που δε μπορώ να πάω πολλές φορές με το αμάξι,
Ακόμα και του Ψυρρη το πρωι της Κυριακής που περνάω ή το Μοναστηράκι έχει άλλη ομορφιά.Ακρόπολη... (βρίσκω και άλλους που κάνουν ποδήλατο εκει..)
-
ΚΤΜ με πηρούνι που κλειδώνει, τιμή μετά την έκπτωση 500€
Αρχική καταλόγου στα 720€. Είναι μοντέλο του 2010.... Μου εξήγησε για καμιά ώρα ένας παππούλης, τι παίζει στο περίπου.
Για κλειδωμένα πηρούνια, για τα υδραυλικά δισκόφρενα κλπ κλπ
Μου είπε ότι μπορώ να πάρω 'λατέρνα' με 150€ από καρφούρ με 70 ταχύτητες, αναρτήσεις για τα @@, και πολλά λαμπάκια. Αλλά μετά από 1 μήνα θα είναι για πέταμα. Επίσης είπε ότι αν το αγοράσω και κάνει να με δει πάνω από 2 μήνες, σημαίνει ότι κατέληξε στην αποθήκη....
Η χρήση του λέει, θα φέρει φθορές. Αυτός προτείνει να ξεκινήσω με ένα απλό ΚΤΜ που έχει σε προσφορά στα 350€. Περσινό μοντέλο επίσης, με τιμόνι που δεν κλειδώνει όμως. Και φθηνότερα ανταλλακτικά έχει πάνω. Θα κλαις λιγότερα λέει, αν δεν το χρησιμοποιήσεις
Μάλλον με είδε τροφαντούλη, και δεν πιστεύει ότι θα το χρησιμοποιήσωΘα ρωτήσω και αλλού, αλλα οι τιμές αυτές μου ακούγονται λογικές. Οι γνώστες τι ξέρουν για τα ΚΤΜ;; Μόνο τις μηχανές ξέρω εγώ. Φίλος έχει δούκα, και δεν το αλλάζει με τίποτα
-
Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα KTM στα 350 , βασικό μοντέλο με καλό σκελετό και μέτρια περιφεριακά.
Κατι φτηνότερο του life one. Νομιζω το λένε μανχαταν.
Απο το ideal το προτιμάωΠηγες και σε αυτόν που σου έλεγα πιο πάνω?
-
Δεν πρόλαβα, αλλά θα πάω σε όσους είπες.
Είδα σε αυτόν www.cyclistcenter.gr -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
ΚΤΜ με πηρούνι που κλειδώνει, τιμή μετά την έκπτωση 500€
Αρχική καταλόγου στα 720€. Είναι μοντέλο του 2010.... Μου εξήγησε για καμιά ώρα ένας παππούλης, τι παίζει στο περίπου.
Για κλειδωμένα πηρούνια, για τα υδραυλικά δισκόφρενα κλπ κλπ
Μου είπε ότι μπορώ να πάρω 'λατέρνα' με 150€ από καρφούρ με 70 ταχύτητες, αναρτήσεις για τα @@, και πολλά λαμπάκια. Αλλά μετά από 1 μήνα θα είναι για πέταμα. Επίσης είπε ότι αν το αγοράσω και κάνει να με δει πάνω από 2 μήνες, σημαίνει ότι κατέληξε στην αποθήκη....
Η χρήση του λέει, θα φέρει φθορές. Αυτός προτείνει να ξεκινήσω με ένα απλό ΚΤΜ που έχει σε προσφορά στα 350€. Περσινό μοντέλο επίσης, με τιμόνι που δεν κλειδώνει όμως. Και φθηνότερα ανταλλακτικά έχει πάνω. Θα κλαις λιγότερα λέει, αν δεν το χρησιμοποιήσεις
Μάλλον με είδε τροφαντούλη, και δεν πιστεύει ότι θα το χρησιμοποιήσωΘα ρωτήσω και αλλού, αλλα οι τιμές αυτές μου ακούγονται λογικές. Οι γνώστες τι ξέρουν για τα ΚΤΜ;; Μόνο τις μηχανές ξέρω εγώ. Φίλος έχει δούκα, και δεν το αλλάζει με τίποτα
Αντε παρτο στην βραση κολαει το σιδερο !
-
Ναι αλλά ποιο;;; Πέμπτη θα ξανακατέβω και οπωσδήποτε γυρνάω πίσω στο χωριό με ποδήλατο. Όχι ΚΑΝΩΝΤΑΣ ποδήλατο...
Άλλος μου είπε για scott(?).
Για να καταλάβεις την άγνοιά μου, θα στο παρουσιάσω, όπως μπαίνουν κατά καιρούς εδώ μέσα μέλη και ζητάνε συμβουλή για αυτοκίνητο.
Θέλω ένα να μην καίει πολύ, ευρύχωρο, ευέλικτο για την πόλη, άνετο σε ταξίδια, επαρκή χώρο αποσκευών, αξιοπρεπείς επιδόσεις, άνετο, στριφτερό, αξιόπιστο, φθηνό.... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ναι αλλά ποιο;;; Πέμπτη θα ξανακατέβω και οπωσδήποτε γυρνάω πίσω στο χωριό με ποδήλατο. Όχι ΚΑΝΩΝΤΑΣ ποδήλατο...Άλλος μου είπε για scott(?).
Για να καταλάβεις την άγνοιά μου, θα στο παρουσιάσω, όπως μπαίνουν κατά καιρούς εδώ μέσα μέλη και ζητάνε συμβουλή για αυτοκίνητο.
Θέλω ένα να μην καίει πολύ, ευρύχωρο, ευέλικτο για την πόλη, άνετο σε ταξίδια, επαρκή χώρο αποσκευών, αξιοπρεπείς επιδόσεις, άνετο, στριφτερό, αξιόπιστο, φθηνό....Mιας και ανεφερες τα scott ειναι απο τις πολυ καλες μαρκες
-
ρε kyr, για να φέρω αναλογία με βάση το παράδειγμα σου, είναι σαν να παίρνεις ποτήρια ferrari γιατί κερδάει συνέχεια και ξέρει πως να πίνει σαμπάνια ....
είχα γράψει κατεβατό τι να κοιτάξεις αλλά χάθηκε γαμώ το ΙΕ.
δεν τα ξαναγράφω
συνοπτικά προτείνω- ΜΤΒ =26αρες και ένα ζευγάρι σλικ λάστιχα (~30ευρώ)
- ποδηλατικές εταιρίες= ideal, specialized, giant. scott, orbea, trek, cannondale, cube κλπ
3.πάρε κάτι που να σου αρέσει οπτικά και να είναι στο σωστό μέγεθος (Μ 99% με βάση το ύψος που λες οτι έχεις)
4.προσπάθησε να πάρεις κάτι με επώνυμο πηρούνι. κάτι σε στυλ Rockshox Dart 2. δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά βρίσκεις ελατήριο για το βάρος σου.
αυτά
-
+1 στον wannabe.
έχω ένα Gary Fischer με της παναγιάς τα μάτια πάνω αλλά το δεύτερο μου mtb GT με 26αρες και σλικ ελαστικά 1.5' με κερδίζει όταν θέλω να κάνω αποστάσεις σε δρόμους. Αν θες άσφαλτο βάλε όπως κ δήποτε σλικ.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν πρόλαβα, αλλά θα πάω σε όσους είπες.
Είδα σε αυτόν http://www.cyclistcenter.grχα χα δίπλα είναι....στην Παπάφη και στην Μακεδονίας
Αμα δε βαριέσαι πας
και το κτμ που λες είναι σε καλή τιμή.
Η ζωή...ποδήλατο!