-
Θα το καταλάβω που πρέπει να μπει δηλ από το ποδήλατο που πρέπει να είναι κάθετο στο δρόμο?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα το καταλάβω που πρέπει να μπει δηλ από το ποδήλατο που πρέπει να είναι κάθετο στο δρόμο?Δε νομίζω να είναι έτσι... Η βάση θα 'ακολουθήσει' το σχήμα του αυτοκινήτου και ανάλογα θα μπουν και τα ποδήλατα.
Γιατί δεν απευθύνεσαι στο μαγαζί που το αγόρασες; Θα στο τοποθετήσουν σε μερικά λεπτά. -
Η μία πλευρά του 'Τ' θα ακουμπήσει στο τζάμι και η άλλη πάνω από το 'Leon'. Είχα παρόμοια στο ίδιο αυτοκίνητο.
Ναι, τα ποδήλατα πάνω στη σχάρα είναι κάθετα στο δρόμο..ΣΟΣ: Για σχετικά μεγάλες διαδρομές θέλει προσοχή, γιατί ενδέχεται να σου αφήσει σημάδι τριβής στη λαμαρίνα. Υπό ακραίες συνθήκες βέβαια, αλλά εμένα μου άφησε. Το αντίδοτο μου είπαν ότι είναι να βάλεις ένα κομμάτι σαμπρέλας ποδηλάτου ανάμεσα στη λαμαρίνα και το καουτσουκ της σχάρας εκεί που ακουμπάνε. Δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί πλέον κάνω ποδήλατο κοντά στο σπίτι μου, αλλά έχει λογική.
-
Kι εγώ κόντα στο σπίτι κάνω μιας και είμαι εις τας εξοχάς. Αλλά αν θελήσω να το πάω στον ποδηλατά για σέρβις ή κάτι άλλο θέλω να το βάζω στην σχάρα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα το καταλάβω που πρέπει να μπει δηλ από το ποδήλατο που πρέπει να είναι κάθετο στο δρόμο?Με καλυψαν οι παραπανω .Μην ανυσηχεις γενικα,ειναι μια ευκολη διαδικασια και ακινδυνη.Στη δικη μας βαση που ειναι για 4 ποδηλατα εχει τυχει να μεταφερουμε τρια ποδηλατα και δεν αντιμετωπισαμε το παραμικρο προβλημα
-
Ο χρήστης soutzoukis έγραψε:
ΣΟΣ: Για σχετικά μεγάλες διαδρομές θέλει προσοχή, γιατί ενδέχεται να σου αφήσει σημάδι τριβής στη λαμαρίνα. Υπό ακραίες συνθήκες βέβαια, αλλά εμένα μου άφησε. Το αντίδοτο μου είπαν ότι είναι να βάλεις ένα κομμάτι σαμπρέλας ποδηλάτου ανάμεσα στη λαμαρίνα και το καουτσουκ της σχάρας εκεί που ακουμπάνε. Δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί πλέον κάνω ποδήλατο κοντά στο σπίτι μου, αλλά έχει λογική.
Δεν χρειάζεται να είναι ακραίες οι συνθήκες, με την συχνή χρήση μικροθαμβώσεις (γρατζουνιές) το χρώμα θα τις αποκτήσει.
Καλόν είναι να μην υπάρχει σκόνη στο σημείο που θα ακουμπάει το καουτσούκ ή το κομμάτι σαμπρέλας, γιατί με την τριβή (από τα τραντάγματα) θα αφήσει σημαδάκια, οπότε το σημείο επαφής κράτα το καθαρό με ένα πανάκι(αν είσαι ψείρας βέβαια )
Άλλο σημείο που θέλει λίγη προσοχή, είναι -κατά την οδήγηση μέσα στην πόλη- να μην εξέχει το ποδήλατο από τους καθρέπτες(αν και δεν νομίζω, γιατί το Λεόν είναι αρκετά φαρδύ) και χτυπήσεις κανένα πεζό ή άλλο αυτοκίνητο (το έπαθε φίλος με Στίλο). -
Mπα δεν με νοιάζουν οι γρατζουνιές, δεν είμαι ψείρας και έχω αρκετές.
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπορεί να τοποθετηθεί και λίγο χαμηλότερα, ανάλογα με το σχήμα της πίσω πόρτας.
Αυτό που θέλει προσοχή είναι τα ποδήλατα να είναι αρκετά μακρυά από το αυτοκίνητο για να μη βρίσκουν τα πετάλια και κάνουν γρατσουνιές και αρκετά ψηλά για να μην βρίσκουν οι ρόδες τους στο δρόμο. Η δυσκολία είναι μόνο για να τοποθετηθεί την πρώτη φορά και να βρεθούν οι καλύτερες ρυθμίσεις στους ιμάντες. Στη συνέχεια όταν τη βγάζεις θα λασκάρεις 2-3 εκατοστά μόνο τα πλαϊνά και κάτω, τους επάνω ιμάντες δεν θα τους πειράζεις καθόλου, έτσι δεν θα χρειάζεται να ρυθμίζεις κάθε φορά. -
Ευχαριστώ Θανάση.
Ναι αυτός με το Γκολφ το έβαλε πολύ ψηλά. Επίσης είδα κολπάκι που βάζεις έναν ιμάντα και δένεις και τις 2 ρόδες για να μην γυρνά το τιμόνι. Το πετάλι θα του βάζω ύφασμα να μην κάνει ζημιά στον προφυλακτήρα. -
σπαστό ποδηλατάκι αγορασα (ξανα) πριν απο 2 εβδομάδες. με τις 20άρες.
αν δεν έχεις ανηφόρες-κατηφόρες απαιτητικές, χωματόδρομο, πεζοδρόμια όλη την ώρα, είναι τέλειο. στο αμάξι δε χωραει τόσο ευκολα οσο θα νομίζει κανείς.
μια λύση είναι: είτε με ακομα μικρότερες ρόδες κ σκελετό (άρα για ακομα μικρότερες αποστάσεις) είτε μια σχάρα μονιμη πισω με όσο πιο ευκολο κούμπωμα.
πάντως το ποδηλατάκι το κλείνεις στη μέση, μέσα στο ασανσέρ και το παρκάρεις δίπλα στο γραφείο... αξεπέραστο
-
Για πες ποιο, τι και πόσο επειδή με ενδιαφέρει....
-
το 1ο το πήρα από μαγαζί στα 340 ευρώ (με 'πραγματική' τιμή στα 380).
μετά ανακάλυψα το ιμπέι...
με 150 ευρουλάκια το ειχα στο σπίτι και μιλαμε φουλ έξτρα (κουδουνάκι, φως μπρος-πίσω)
σίγουρα η ποιότητα δεν είναι η ίδια, αλλά δε με πειράζει διολου. το μόνο που με ενδιέφερε ήταν οι ταχύτητες (σιμάνο). αλλιώς έχει ακομα φθηνότερα...
σίγουρα αναπολώ τις στιγμές που περνούσα με το μεγάλο με τις αναρτήσεις (βουνίσιο ), αλλά η μέση μου με ευχαριστεί που καβαλάω το μικρό γιατί στέκεται ορθια (αυτό δεν το περίμενα να πω την αλήθεια!).
απλά χρειάζεται συνήθεια γιατί 1. τα πετάλια ειναι αρκετά κοντά στο έδαφος, που σημαίνει ότι όταν πχ παίρνεις αριστερή στροφή, πρέπει το αριστερό ποδαράκι να μην είναι στο κατώτερο σημείο και 2. το σασί ειναι μικρό κ 'περίεργο'.
-
Με 150€ θα πήρες κάποιο κινέζικο όχι αλουμινένιο. Link?
-
http://www.ebay.de/itm/140570603778?ssP ... 033wt_1054
'Das Rad ist aus europäischer Prüduktion und kommt natürlich fabrikneu und originalverpackt!'\
αν θα ξαναέπαιρνα το συγκεκριμένο; υποθέτω ναι. το μόνο που με εχει δυσκολέψει ειναι οι βαλδίδες (μόνο στο βενζινάδικο κατάφερα να τις δουλέψω).
-
presta έχει?
-
έλα ντε. ξέρω κ εγώ τι σκατα εχει...
με 2 διαφορετικές τρομπες δοκιμασα (η μια έλεγε μαλιστα 'για βαλδιδες αυτοκινήτου) και δεν τα κατάφερα.
ΠΡΕΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ
-
Το δικό μου έχει σαν την αριστερή και αναγκαστικά έχω ανταπτοράκι...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
έλα ντε. ξέρω κ εγώ τι σκατα εχει...με 2 διαφορετικές τρομπες δοκιμασα (η μια έλεγε μαλιστα 'για βαλδιδες αυτοκινήτου) και δεν τα κατάφερα.
ΠΡΕΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ
τέτοια? Αυτές είναι όλες που κυκλοφορούν.. πρέστα,σράντερ,ντούνλοπ.
Με την πρώτη ευκαιρία άλλαξε σαμπρέλες.. ΙΜΟ δεν αξίζει ο κόπος με το ανταπτοράκι..(βασικά συνέχεια το χάνω για αυτό το λέω )
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Με την πρώτη ευκαιρία άλλαξε σαμπρέλες.. ΙΜΟ δεν αξίζει ο κόπος με το ανταπτοράκι..(βασικά συνέχεια το χάνω για αυτό το λέω )
Κι εγώ έχω πάρει 5-6...
Η ζωή...ποδήλατο!