-
Πρόκειται να αποσυναρμολογήσω πλήρως ένα παλιό μου ποδήλατο προκειμένου να το βάψω/συντηρήσω και θα ήθελα 2-3 συμβουλές, γιατί πρώτη φορά μπλέκω με τέτοια μερεμέτια:
α) πώς συντηρώ εξαρτήματα όπως αλυσίδα, μεσαία τριβή, γρανάζια; Τα εμβαπτίζω κάπου ή αρκεί καλό καθάρισμα και λίπανση;
β) για το σκελετό αρκεί τρίψιμο με γυαλόχαρτο και 2-3 χέρια βαφής; Τι βαφή προτείνετε; Η στιλπνότητα πώς επιτυγχάνεται;
γ) τροχοί με σπασμένες 3-4 ακτίνες επιδέχονται διόρθωση (όχι από μένα φυσικά..) ή πρέπει να σκέφτομαι αντικατάσταση;Προφανώς θα τα έχετε ξαναπεί και γίνομαι κουραστικός, αλλά επιγραμματικά έστω και θα βρω την άκρη. Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
β) για το σκελετό αρκεί τρίψιμο με γυαλόχαρτο και 2-3 χέρια βαφής; Τι βαφή προτείνετε; Η στιλπνότητα πώς επιτυγχάνεται;Μόνο σε αυτό μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Και εγώ με γυαλόχαρτο έτριψα και συγκεκριμένα το p150 που είναι σχετικά μαλακό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σκληρότερο δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Για το βάψιμο χρησιμοποίησα ένα απλό spray για δοκιμή. Το πέρασα δυο φορές, δεν μου έτρεξε και είχε ματ αποτέλεσμα. Φάνηκε καλό αλλά δεν βγήκε πολύ ανθεκτικό.. Το ακούμπησα εσκεμένα με το κατσαβίδι για να δω άμα θα βγει η μπογιά και όντως ξυνόταν και έφευγε.. Δεν θα τον πρότεινα εκτός αμα υπάρχει κάποιο κόλπο που δεν ξέρω.. Προτιμότερο θα ήταν να βρεις κάποιον με πιστόλι βαφής για να έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και πιο ανθεκτικο
Για τις αλυσίδες κτλπ έκανα ένα καλό καθάρισμα,αντισκωριάκο και λίπανση!
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Πρόκειται να αποσυναρμολογήσω πλήρως ένα παλιό μου ποδήλατο προκειμένου να το βάψω/συντηρήσω και θα ήθελα 2-3 συμβουλές, γιατί πρώτη φορά μπλέκω με τέτοια μερεμέτια:
α) πώς συντηρώ εξαρτήματα όπως αλυσίδα, μεσαία τριβή, γρανάζια; Τα εμβαπτίζω κάπου ή αρκεί καλό καθάρισμα και λίπανση;
β) για το σκελετό αρκεί τρίψιμο με γυαλόχαρτο και 2-3 χέρια βαφής; Τι βαφή προτείνετε; Η στιλπνότητα πώς επιτυγχάνεται;
γ) τροχοί με σπασμένες 3-4 ακτίνες επιδέχονται διόρθωση (όχι από μένα φυσικά..) ή πρέπει να σκέφτομαι αντικατάσταση;Προφανώς θα τα έχετε ξαναπεί και γίνομαι κουραστικός, αλλά επιγραμματικά έστω και θα βρω την άκρη. Ευχαριστώ!
α) Άπειρο τρίψιμο εφόσον δεν έχουν στραβώσει. Λίγο WD-40 θα βοηθήσει, αρκεί να σκουπιστεί καλά μετά και να γίνει λίπανση με λάδι αλυσίδας. Καλά μπράτσα.
β) Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ, λένε ότι γίνεται, ενδεχομένως με τη βοήθεια διαλυτικού νίτρου, και μετά βάψιμο και βερνίκωμα. Η πιο εύκολη και συνήθης λύση είναι να το πας σε ένα μαγαζί για βαφή ζαντών όπου θα στο αμμοβολήσουν και θα στο βάψουν με ηλεκτροστατική.
γ) Εφόσον στεφάνια και κέντρα είναι οκ, τότε ναι μπορείς να αλλάξεις τις ακτίνες με καινούργιες. Απλά εάν κρατήσεις τα κατα πάσα πιθανότητα σιδερένια στεφάνια, οι ζάντες θα εξακολουθούν να στραβώνουν εύκολα. -
αν κάποιος ψάχνεται για σακίδιο παίζει απο σήμερα στο lidl http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr ... _12423.htm
δεν είναι σε ποιότητα ισάξιο των επώνυμων αλλά συγκεντρώνει αρκετά καλά χαρακτηριστικά.
έχει τρύπα και θηλιά για υδροδοχείο, έχει ρυθμζόμενο λουράκι στήθους και έχει και ένα σύστημα για να παίρνει αέρα η πλάτη σου.
15€ στους Φρίτσηδες, 18€ εδώ, αλλά είμαστε δευτεράντζα τι να κάνουμε. είτε θα παίρνουμε χειρότερη ποιότητα ή ακριβότερη τιμή. -
Σημερα εκανα μια αρκετα μεγαλη βολτα περιπου 20 km και επειδη τα εφτυσα και δεν ειχα κουραγιο να γυρισω πισω αλλα 20km (με πονεσε και ο προστατης ) πηρα το μετρό
Μπηκα στο τελευταιο βαγονι εκει που εχει χωρο για να μπει το ποδηλατο και γυρισα σαν κυριος , ειχε πλακα οπως με κοιταζε ο κοσμος, σαν εξωγηινο και για του λογου το αληθές....
-
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσουν να μας κοιτάνε έτσι..
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσουν να μας κοιτάνε έτσι..Η λύση είναι μία
-
Mε τα ασφαλτινα ελαστικα,το πισω λαστιχο τα χει παιξει,αλλαζω σαμπρελα ανα 25 χιλιομετρα την τελευταια εβδομαδα
Προχθες ανοιξε τρυπα και στο λαστιχο αφου κατεβηκα απο ενα κρασπεδο 10 ποντων περιπου.Χθες το αλλαξα και παλι στις πρωτες πετρουλες ειχα φουιτ
Ή πολυ γκαντεμης ειμαι ή πολυ αμπαλος.Ισως ειναι θεμα προσαρμογης,να μαθω τα ορια των ελαστικων και να αποφευγω και το παραμικρο εμποδιο-απειλη -
Μπας και έχει μπει κανένα ξένο σώμα μέσα στο λάστιχο και σου τρυπάει τις σαμπρέλες;
-
Tα ψαξα ολα,αλλωστε λεω πως αλλαξα και λαστιχο εκτος απο σαμπρελα γιατι ειχε κανει μια σχισμη.Ομως χθες με τρελανε γιατι εκανα μια βολτιτσα 10-15 χιλιομετρα ασφαλτο και πριν το σπιτι πατησα πετρες-χωμα για 20 μετρα και φτανω και λεω οκ επιτελους γυρισα χωρις φουιτ και γυρναω το βραδυ απ εξω και κοιταω ειχε ξεφουσκωσει .Τα παιξα
-
Δεν ήταν ξεκάθαρο ότι άλλαξες και λάστιχο
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Δεν ήταν ξεκάθαρο ότι άλλαξες και λάστιχοΛαθος διατυπωση μου
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
α) πώς συντηρώ εξαρτήματα όπως αλυσίδα, μεσαία τριβή, γρανάζια; Τα εμβαπτίζω κάπου ή αρκεί καλό καθάρισμα και λίπανση;Βάλτα σε πετρέλαιο και θα ναι τζετ
Kαλό τρίψιμο ομοιόμορφο. 2 χέρια γυαλόχαρτο. Ένα χοντρό, ένα πιο λεπτό, ρώτα σε κατάστημα με σιδηρικά - ξέρουν τί νούμερα να σου δώσουν. Αστάρι πρώτα οπωσδήποτε!, και μετά βάψιμο 2 χέρια. Το δικό μου με αυτή τη μέθοδο έχει βαφεί πολύ όμορφα και ομοιόμορφα, αλλά μην περιμένεις αντοχή σε χτυπήματα.
-
Η κυρια στα 30ντα της μετα απο πλυσιμο και λαδωμα!(μονο η σελα εχει αλλαχτει) Αν κρατησει αλλα 10χρονια θα ειμαι γαμω
-
Τα σπάει το ρετρό κουρσάκι σου! Να το χαίρεσαι!
-
Έχω τσιμπήσει κι εγώ μια ρετρό κούρσα Peugeot - κάπου αρχών '80 πρέπει να 'ναι - την οποία έχω λύσει, αλλά δεν έχω ξεκινήσει το 'ξεσκούριασμα'. Έχω πάρει αυτό το υγρό που κάνει τη φωσφάτωση (καλά το λέω;) και όταν ξεμπουκώσω από διπλωματική λιγάκι, θα το αρχίσω. Επειδή της είχαν αλλάξει τιμόνι, ξέρουμε - αν δε βρεθεί σε αποθήκη το 'κριάρι' της - που μπορούμε να βρούμε; Επίσης μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων; Τους είχε στο πλάι, αλλά μεταφέρθηκας στο τιμόνι, όταν της το άλλαξαν.
-
Υπάρχει τρέλα για αυτά. Αν είναι μάρκα, καλά συντηρημένο έχω δει στο ebay να πωλούνται 6-7-8k !
-
παιδες μπορει καποιος να βοηθήσει τον άσχετο;;...
αγορασα ένα νορμαλ ποδηλατάκι, αλλά οι ταχύτητες κάνουν τα δικα τους...
ο μηχανισμός στο τιμονι ειναι με ροδελίτσα (Σιμάνο) και οχι με κουμπάκια. 6ταχυτο. ωραία..
το προβλημα είναι το εξης: οταν πχ ειναι σε μια ταχύτητα κάνει θορυβο και σταματά μοναχα οταν το πάω στη μέση ανάμεσα σε 2 ταχύτητες (πχ 4½ για να καταλαβαινόμαστε).
οι βίδες και τα καλώδια στο μηχανισμό χαμηλά τι κάνουν; (η φώτο ειναι ενδεικτική, δεν είναι αυτό το μοντέλο βέβαια!)
γενικα αν μπορείτε να δώσετε οδηγίες για τη ρύθμίση των... να καταλάβω τι παίζει γιατι σήμερα πηγαινα μόνο με 6η
ευχαριστώ!
-
θέλεις τέντωμα στο συρματόσκοινο. εκεί που το συρματόσκοινο μπαίνει στο χειριστήριο έχει ένα ρεγουλατόρο. ξεβιδώσε αριστερόστροφα 1-2 φορές και δοκίμασε να δεις αν φτιάχτηκε το πρόβλημα.
-
ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.
ωστόσο τα βιδάκια τι καμουν;
Η ζωή...ποδήλατο!