-
θέλεις φακό με μια 18650 μπαταρία. για να έχει λογικό μέγεθος αλλά και πρακτική διάρκεια.
αυτος που έχω πάρει εγώ έχει καταργηθεί αλλά φορούσε το SSC P7-C led με θεωρητική μέγιστη ένταση 900lm. βγάζει γύρω στα 650-700. κάποις με το ίδιο είναι http://www.dealextreme.com/p/spiderfire ... 8650-19767 αλλά είναι +6$ απο όσο είχα πάρει το δικό μου. διάβασε review που έχει απο κάτω για να πάρεις μια ιδέα.όμως πλέον το καλύτερο led στην αγορά είναι το xm-l. βγάζει θεωρητικά 1200lm πρακτικά γύρω στα 900 και όσοι το έχουν πάρει και είχαν και το δικό μου λένε οτι έχει διαφορά. οπότε εσύ δες κάτι με xm-l. πχ http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... 8650-57003
αυτή τη στιγμή δεν έχει μεγάλη ποικιλία το dealextreme και η καλύτερη εναλλακτική είναι http://www.kaidomain.com/ProductDetails ... ctId=11097. αλλά περίμενε να παραλάβω τη δική μου παραγγελία για να δεις αν είναι όλα οκ.(δεν το έχει σε στοκ άμεσα)γενικά παίζουν πολλά με απαγωγή θερμότητας, παραγώμενη δέσμη ποιότητα driver κλπ οπότε να αγοράζεις δοκιμασμένες λύσεις.
οι παραπάνω φακοί στο high και χωρίς να κινήσε στο ζεστό ελληνικό βράδυ θα σου καούν. αν σταματάς για πολύ ώρα θα το κατεβάζεις στο mid ή lo. σώνεις μπαταρία και είναι υπεραρκετοί (πίστεψε με).
επίσης σχετικά με τις μπαταρίες θα παίρνεις ΠΑΝΤΑ protected!
εγώ έχω αυτές http://www.dealextreme.com/p/trustfire- ... pack-20392 και δεν έχει ακουστεί κάτι κακό. θα πάρω άλλη μια δυάδα σε λίγο.στήριγμα για το τιμόνι http://www.dealextreme.com/p/universal- ... eter-36095 χωράει τους φακούς. έχει και άλλα ανάλογα τι θέλεις (ψάξου λίγο μόνος σου σε αυτά)
-
Κατατοπιστικοτατος, τωρα καταλαβα τι να ψαξω να'σαι καλα!!!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Οι θερμιδες και το λιπος ειναι λιγο στο γαμο του καραγκιοζη. Ξερει το κοντερακι αν ειναι ανηφορικα η οχι τα χλμ (δεν ξερω ρωταω);Δίκιο! Το ξέρα βέβαια.
Εγινε test drive. Αψογο! Ολα στην θέση τους οπότε οκ και η εγκατάσταση.
Για σκληρή βόλτα 15 χλμ με πολλές ανηφόρες ασφάλτινες σε βουνό διάρκειας 1 ώρας έγραψε ότι έκαψα 270 θερμίδες και 19 (μονάδα?) λίπος. Στο Nokia Sports Tracker που μέτραγε και ύψη κτλ ίδια βόλτα 650 θερμίδες.
Επειδή έχω και παλμογράφο με gps που μετρά κατευθείαν καρδιακούς παλμούς και είναι εγκυρότατος εκείνος μου βγάζει 775. Eχω μέσο όρο 140 παλμούς.ΥΓ. Το κούρασα ε;
-
Διαβάζω για το fit του ποδηλάτου (σωστή θέση και ρυθμίσεις) και αναρωτιέμαι σε τι βαθμό οι σημαντικές διαφορές που αναφέρονται από πολλούς για διάφορα ποδήλατα ή είδος ποδηλάτου έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση του ποδηλάτου, τη στάση και το συνολικό ταίριασμά τους με το προσωπικό του ύφος και πόσο με τις πραγματικές διαφορές αυτών (βάρος, τριβές, αντιστάσεις κλπ).
Αναφέρθηκε πιο πριν υδραυλικό και μηχανικό πηρούνι. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν διαφορετικά είδη…. Πως τα ξεχωρίζουμε; Εννοούμε αν είναι με ελατήριο ή με αέρα ή κάτι άλλο (λάδι κλπ). Μερικά γεμίζουν με αέρα;
Λίγα λόγια για τα πηρούνια και τις ρυθμίσεις τους; Υπάρχει η ρύθμιση προφορτίου που τα κάνει πιο σκληρά (;;) αλλά μερικά έχουν και rebound; Μερικά κλειδώνουν με περιστροφικό διακόπτη ή με επιπλέον χειριστήριο μέσω ντίζας.
Καμιά σύντομη σύνοψη κανείς; -
Τι έγινε ρε παιδιά, όλοι το ίδιο κοντέρ θα 'χουμε; Ευθύμη βλέπω και λάστιχο Michelin... Λοιπόν... Αγόρασα κι εγώ σήμερα το κοντέρ, όλα οκ! Μια ερώτηση... Το nergetic φοράει 28 ίντσες ρόδες και όχι 27.5 έτσι; Μην κάνω καμία μαλακία με τις ρυθμίσεις του κοντέρ...
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Τι έγινε ρε παιδιά, όλοι το ίδιο κοντέρ θα 'χουμε; Ευθύμη βλέπω και λάστιχο Michelin... Λοιπόν... Αγόρασα κι εγώ σήμερα το κοντέρ, όλα οκ! Μια ερώτηση... Το nergetic φοράει 28 ίντσες ρόδες και όχι 27.5 έτσι; Μην κάνω καμία μαλακία με τις ρυθμίσεις του κοντέρ...Με γειες!!! Κι εγω ειχα την απορια για τη διασταση, μεχρι που ανοιξα τα ματια μου και κοιταξα το.. λαστιχο!! εγραφε 26χ19,5 οποτε το 26 ηταν λογικα η διαμετρος
Οσο για το λαστιχακι, γαλλικο ( ) αλλα μαζι με τη διαμετρο διαπιστωσα -μετα απο 6 χρονια- οτι τα ειχε βαλει αναποδα ο παπαρας!!!
-
Και για αυτό πήγαινες μπροστά με την όπισθεν;
-
Ευχαριστώ! Θα το κοιτάξω αύριο γιατί τώρα απολαμβάνω την βόλτα με το όχημα...
-
:ysterical:Ευχαριστώ! Θα το κοιτάξω αύριο γιατί τώρα απολαμβάνω την βόλτα με το όχημα...
Η ώρα ειναι 2.20 και εσύ κάνεις ποδήλατο ενώ σερφάρεις απο το κινητό στο ιντερνετ;
Κάτι δεν μου κολλάει... -
Άφησα το αίσθημα στο σπίτι και αφού δεν νύσταζα είπα να κάνω μια βόλτα... όσο για το ίντερνετ, έχω 120ΜΒ και μπαίνω άφοβα!
-
Με το ποδήλατο πας βόλτα το αίσθημα;!
-
Τι λες ρε; σιγά μην έχω και πατάκια να την πηγαίνω βόλτες! Μετά το πήρα
-
Πφφφ φλώρος.
-
απαιχτοι!!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πφφφ φλώρος.Είναι too much για μένα ρε...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
).Αναφέρθηκε πιο πριν υδραυλικό και μηχανικό πηρούνι. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν διαφορετικά είδη…. Πως τα ξεχωρίζουμε; Εννοούμε αν είναι με ελατήριο ή με αέρα ή κάτι άλλο (λάδι κλπ). Μερικά γεμίζουν με αέρα;
Λίγα λόγια για τα πηρούνια και τις ρυθμίσεις τους; Υπάρχει η ρύθμιση προφορτίου που τα κάνει πιο σκληρά (;;) αλλά μερικά έχουν και rebound; Μερικά κλειδώνουν με περιστροφικό διακόπτη ή με επιπλέον χειριστήριο μέσω ντίζας.
Καμιά σύντομη σύνοψη κανείς;σύντομη σύνοψη δεν υπάρχει. υπάρχουν πηρούνια με λίγες ή καμία ρύθμιση, και πηρούνια με 5-6(κυρίως σε MTB). δεν είναι όλα διααθέσιμα στη διαδρομμή που επιθυμείς, οπότε ανάλογα τι ψάχνεις διαλέγεις απο τις διαθέσιμες λύσεις.
τα περισσότερα trekking και entry level ΜΤΒ έχουν πηρούνια ελατηρίου. το κακό είναι οτι το ελατήριο είναι για 70-75 κιλά άνθρωπο οπότε όσο πιο πολύ απέχεις απο αυτή τη τιμή τόσο λιγότερο κάνει για εσένα, και ειδικά στα φτηνά δεν βρίσκεις ελατήριο για αλλαγή με το σωστό. το preload δεν σκληραίνει το ελατήριο απλά το προφορτίζει ώστε να διατηρείται όσο το δυνατόν η γεωμετρία σε αυτή που είχε σχεδιαστεί.
επειδή ξέρω πως κολλάς με αυτά πάρε θέμα για μελέτη
Rockshox Lyrik RC2L http://www.sram.com/rockshox/products/lyrik-rc2l
-ρύθμιση σκληρότητας μέσω πίεσης αέρα
-εξωτερική ρύμιση μήκους
-ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς
-ρύθμιση απόβεσης low speed συμπίεσης
-ρύθμιση απόβεσης high speed συμπίεσης
-ρύθμιση κατωφλίου κλειδώματος
-εξωτερική ενεργοποίηση/απενεργοποίηση κλειδώματος -
Ρε παιδιά, αυτό το κοντέρ δεν κλείνει ποτέ; Αφού το βγάλω απ' το ποδήλατο (ή δεν το χρησιμοποιώ) απλά σβήνει η οθόνη και μου εμφανίζει την ώρα...
-
-
Ρε παιδιά, αυτό το κοντέρ δεν κλείνει ποτέ; Αφού το βγάλω απ' το ποδήλατο (ή δεν το χρησιμοποιώ) απλά σβήνει η οθόνη και μου εμφανίζει την ώρα...viewtopic.php?p=2276579#p2276579
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Διαβάζω για το fit του ποδηλάτου (σωστή θέση και ρυθμίσεις) και αναρωτιέμαι σε τι βαθμό οι σημαντικές διαφορές που αναφέρονται από πολλούς για διάφορα ποδήλατα ή είδος ποδηλάτου έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση του ποδηλάτου, τη στάση και το συνολικό ταίριασμά τους με το προσωπικό του ύφος και πόσο με τις πραγματικές διαφορές αυτών (βάρος, τριβές, αντιστάσεις κλπ).Το να είναι το ποδήλατο στο σωστό νούμερο έχει τεράστια σήμασια, αλλά και να έχεις βρει τις σωστές ρυθμίσεις έχει τεράστια σημασία. Μία 25άρα βόλτα με δανεικό ποδήλατο, σχεδόν ίδιας κατηγορίας και όχι πολύ χειρότερων προδιαγραφών σε σχέση με το δικό μου, αλλά μικρότερο νούμερο απλά με πέθανε. Όμως ακόμα και αμελητέες ρυθμίσεις τύπου μετακίνησης ενός πόντου του παλουκόσελου ή ένα κλίκ στην κλίση της σέλας βρίσκω τελικά ότι είναι η διαφορά μεταξύ ταλαιπωρίας και ελευθερίας μετακίνησης
Για τους διάφορους τύπους ποδηλάτου που λες, κάθε ποδήλατο έχει μία χρήση και ένα αναβάτη που για τον συνδυασμό των δύο είναι ιδανικό. Και οι ρυθμίσεις της θέσης οδήγησης συνεπώς είναι ιδανικές για τη χρήση αυτή. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν για θέση οδήγησης city σε κούρσα
Η ζωή...ποδήλατο!