-
Εχω το ΤΟΥΤΟΤΑ το AVENSIS το 1800 και έχω πρόβλημα με οθόνη πολαπλών ενδείξεων και σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου. Δεν μου δείχνει πόσο ακριβώς καύσιμο καταναλώνω. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά να με ενημερώσει.
-
Εχω το ΤΟΥΤΟΤΑ το AVENSIS το 1800 και έχω πρόβλημα με οθόνη πολαπλών ενδείξεων και σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου. Δεν μου δείχνει πόσο ακριβώς καύσιμο καταναλώνω. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά να με ενημερώσει.
-
-
Xαλάνε τα Toyota; .Kαλά πλάκα κάνω .Επειδή βλέπω ότι είναι το πρώτο σου post και κανένας δεν σου έχει απαντήσει αναλαμβάνω εγώ.Κατ' αρχήν δώσε κάποια λεπτομέρεια π.χ. στην Toyota τι σου είπαν;
-
Εννοεις οτι δεν δειχνει στιγμιαια καταναλωση; Και τι σου δειχνει; Μηπως δεν εχεις καποια επιλογη σωστα στο μενου πχ
-
Κατ αρχήν καλώς ήρθες Παύλο.
Για το πρόβλημά σου για ψάξε (από το βιβλίο του οδηγιών) αυτοκινήτου τι ακριβώς έχεις ρυθμίσει να σου δείχνει η οθόνη. Νομίζω ότι έχει πολλές επιλογές. Στιγμιαία κατανάλωση, μέση κ.λ.π. .
-
Η τουότα μου είπε ότι το πρόβλημα το έχουν και άλλοι και περιμένουμε κάποιο βελτιωτικό το οποίο όταν έρθει θα σε ενημερώσουμε. Επειδή νομίζω ότο με δουλεύουνε γιαυτό ψάχνω να βρώ κάποιον που νε έχει τό ίδιο πρόβλημα με εμένα να δω τι ενέργειες έκανε.
-
Έχω πρόβλημα στη μέση κατανάλωση. Ενώ πρέπει να με ενημερώνει κάθε δέκα δεπτερόλεπτα όπως το έκανε στην αρχή που το αγόρασα μετά από 500 χιλ. κόλησε στο 8.1 λίτρα και με ενημερώνει όποτε θυμάτε.
-
Εφ' όσον σου είπαν κάτι τέτοιο απ' την Toyota προφανώς πρόκειται για αστοχία υλικού και άρα το λογικό είναι να περιμένεις τη διόρθωσή του απ' την εταιρεία(Τουλάχιστον η συγκεκριμένη δεν ξέρω να έχει δώσει σημεία ασυνέπειας σε επίπεδο aftersales).
-
Ενώ μου δείχνει στιγμιαία κατανάλωση στη μέση κατανάλωση κόλλησε στο 8,1 λίτρα και ενώ πρέπει να μου κάνει ενημέρωση κάθε 10 δεπτερόλεπτα μου κάνει όποτε θυμάτε. Η τουότα μου είπε ότι το πρόβλημα το έχουν και άλλοι και περιμένουμε κάποιο βελιωτικό. Θέλω να το επιβεβαιώσω και από άλλους οδηγούς για να αισθανθώ ότι δε με δουλεύουνε.
-
Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία είναι από τις πιο σοβαρές στη χώρα μας, δε νομίζω λοιπόν να σου λένε ψέματα. Βέβαια καλά κάνεις και το ψάχνεις γιατί πάντα υπάρχει και η αντίθετη πλευρά.
Μάλλον πρέπει να είναι κάποιο προβληματάκι στο πρόγραμμα και περιμένουν να διορθωθεί και να το περάσουν σε όσους έχουν πρόβλημα.
-
μεχρι στιγμης το αβενσις ειναι που την γλιτωσε απο τις ανακλησεις.........
αντε να δουμε ποτε θα μας καλεσουν........ -
Εχω ακριβως το ιδιο αυτοκινητο στα 1800....
Το εχω 1,5 χρονο και εχει 26,000 χλμ.
Δεν εχω παρατηρησει κατι στην μεση καταναλωση.
Οι μετρησεις που μου δειχνει ειναι σωστες και κανει update αναλογα τον τροπο οδηγησεις κανονικα.
Τι εννοεις δεν κανει καθε 10' .....??? η μεση καταναλωση δεν αλλαζει καθε 10' με τιποτα.
Μηπως περιμενεις κατι που δεν γινεται....ή εγω καταλαβα λαθος.
Μηπως εννοεις οτι ειναι μονιμα κωλλημενη στο 8,1 και δεν αλλαζει με τιποτα.Οταν γεμιζεις βενζινα και ξεκινησεις μηδενιζει αυτοματα και ξεκινα με μεση καταναλωση πολυ μεγαλη
η οποια σε λιγα χλμ ερχεται στα πραγματικα νουμερα.
Εκει βλεπεις οτι ενημερωνεται συνεχεια καθως μειωνεται....
Εσενα δεν το κανει αυτο??? -
Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι καινούργιο και πρέπει να δουλεύει ρολόι. Δεν δικαιολογείται με τίποτα να έχει κάποιο πρόβλημα οπουδήποτε, γιατί νομίζω ότι τα πάντα έχουν ελεγθεί. Όπως εμένα στην αρχή και για 500 χιλ. δούλευε κανονικά η οθόνη πολαπλών ενδείξεων και στις ζώνες κατανάλωσης καυσίμου (στιγμιαία και μέση κατανάλωση) μου ενημέρωνε κανονικά κάθε 10΄΄. Τώρα όμως δε με ενημερώνει, μου το κάνει μόνο μετά από κάθε γέμισμα στο ρεζερβουάρ και μόνο για 50 χιλ. Μετά σταματάει να δουλεύει ο δείκτης και κολάει στο 8,1 λιτ. και αντί να με ενημερώνει κάθε 10΄΄ το κάνει όποτε θυμάται. Δηλαδή μπορώ να κάνω 10 χιλ. χωρίς να αλλάξει ο δείκτης. Αυτό όμως δεν είναι σωστό, γιατί και στο βιβλίο που διάβασα πρέπει η ενημέρωση να γίνεται κάθε 10΄΄. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς που έχουμε το πρόβλημα. Εδώ και 5 μήνες η ΤΟΥΟΤΑ μου λέει να περιμένω. Πόσο ακόμα θα περιμένω. Μήπως με το περίμενε κάποτε ξεθωριάσει και ξεχαστεί. Είμαι αγανακτισμένος δεν ξέρω..........
-
Ο χρήστης paulos έγραψε:
Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι καινούργιο και πρέπει να δουλεύει ρολόι. Δεν δικαιολογείται με τίποτα να έχει κάποιο πρόβλημα οπουδήποτε, γιατί νομίζω ότι τα πάντα έχουν ελεγθεί. Όπως εμένα στην αρχή και για 500 χιλ. δούλευε κανονικά η οθόνη πολαπλών ενδείξεων και στις ζώνες κατανάλωσης καυσίμου (στιγμιαία και μέση κατανάλωση) μου ενημέρωνε κανονικά κάθε 10΄΄. Τώρα όμως δε με ενημερώνει, μου το κάνει μόνο μετά από κάθε γέμισμα στο ρεζερβουάρ και μόνο για 50 χιλ. Μετά σταματάει να δουλεύει ο δείκτης και κολάει στο 8,1 λιτ. και αντί να με ενημερώνει κάθε 10΄΄ το κάνει όποτε θυμάται. Δηλαδή μπορώ να κάνω 10 χιλ. χωρίς να αλλάξει ο δείκτης. Αυτό όμως δεν είναι σωστό, γιατί και στο βιβλίο που διάβασα πρέπει η ενημέρωση να γίνεται κάθε 10΄΄. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς που έχουμε το πρόβλημα. Εδώ και 5 μήνες η ΤΟΥΟΤΑ μου λέει να περιμένω. Πόσο ακόμα θα περιμένω. Μήπως με το περίμενε κάποτε ξεθωριάσει και ξεχαστεί. Είμαι αγανακτισμένος δεν ξέρω..........H στιγμιαια καταναλωση δουλευει κανονικα? και το προβλημα σου ειναι μονο στην μεση καταναλωση??
-
Όταν η μέση κατανάλωση μηδενίζεται, στην αρχή οι ενδείξεις αλλάζουν πολύ γρήγορα, αλλά όσο κάνεις χιλιόμετρα σταθεροποιούνται.
Αν ο μετρητής σου δείχνει την μέση κατανάλωση των τελευταίων πχ 1000 χιλιομέτρων που έχεις κάνει, μετά είναι αδύνατο να σου ανανεώνει κάθε 10 δευτερόλεπτα. Ουσιαστικά σου ανανεώνει κάθε τόσο, αλλά σου δείχνει πάλι το ίδιο νούμερο.
Θα πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα και με διαφορετική κατανάλωση, για να αλλάξει η ένδειξη.Δηλαδή όσο περισσότερα χιλιόμετρα μετράς χωρίς να μηδενίζεις, τόσο πιό δύσκολα θα αλλάζει η ένδειξη, ειδικά αν το αυτοκίνητο κινείται με τον ίδιο τρόπο.
Σου είπαν τα παραπάνω στην Toyota?
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Όταν η μέση κατανάλωση μηδενίζεται, στην αρχή οι ενδείξεις αλλάζουν πολύ γρήγορα, αλλά όσο κάνεις χιλιόμετρα σταθεροποιούνται.
Αν ο μετρητής σου δείχνει την μέση κατανάλωση των τελευταίων πχ 1000 χιλιομέτρων που έχεις κάνει, μετά είναι αδύνατο να σου ανανεώνει κάθε 10 δευτερόλεπτα. Ουσιαστικά σου ανανεώνει κάθε τόσο, αλλά σου δείχνει πάλι το ίδιο νούμερο.
Θα πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα και με διαφορετική κατανάλωση, για να αλλάξει η ένδειξη.Δηλαδή όσο περισσότερα χιλιόμετρα μετράς χωρίς να μηδενίζεις, τόσο πιό δύσκολα θα αλλάζει η ένδειξη, ειδικά αν το αυτοκίνητο κινείται με τον ίδιο τρόπο.
Ετσι ακριβως ειναι.. ... και το δικο μου ετσι λειτουργει.
Αν εννοει κατι αλλο , ας μας εξηγησει διοτι μου εβαλε ψυλλους στ' αυτια....
-
Αν κατάλαβα καλά εννοεί ότι ό δείκτης μηδενίζει σε κάθε γέμισμα και μετά από λίγο σταθεροποιήται στα 8.1 και μένει εκεί...
Οκ ίσως και να είναι σωστό, αλλά 8.1 συνέχεια όυτε καν 8.0 ή 8.2?
Προφανώς (κι αυτό συμπεραίνω από την απάντηση της Toyota) είναι γνωστό πρόβλημα. Θα πρότεινα όμως και μια βόλτα σε μια άλλη αντιπροσωπεία αν υπάρχει η δυνατότητα ώστε να δει κι εκεί τι θα του πούνε. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά εννοεί ότι ό δείκτης μηδενίζει σε κάθε γέμισμα και μετά από λίγο σταθεροποιήται στα 8.1 και μένει εκεί...
Οκ ίσως και να είναι σωστό, αλλά 8.1 συνέχεια όυτε καν 8.0 ή 8.2?
Προφανώς (κι αυτό συμπεραίνω από την απάντηση της Toyota) είναι γνωστό πρόβλημα. Θα πρότεινα όμως και μια βόλτα σε μια άλλη αντιπροσωπεία αν υπάρχει η δυνατότητα ώστε να δει κι εκεί τι θα του πούνε.Αν κανει αυτο ..τοτε ΝΑΙ εχει προβλημα.
Α.. και κατι αλλο 8,1 καταναλωση για το avensis στην ΕΟ ειναι μεγαλη..πρεπει να το πηγαινεις 150+...
Αληθεια...paulos ποτε το πηρες το αυτοκινητο?
-
Αναγκάστηκα να ανοίξω το βιβλίο οδηγιών χρήσης της ΤΟΥΤΟΤΑ μηπως τυχόν κάνω καμιά μάλα και σας αναφέρω, τι γράφει ακριβώς στη σελίδα 224. Η μέση κατανάλωση καυσίμου μετά τον ανεφοδιασμό υπολογίζεται και εμφανίζεται βασιζόμενη στη συνολική απόσταση οδήγησης και τη συνολική κατανάλωση καυσίμου με τον κινητήρα να λειουργεί. Η εμφανιζόμενη τιμή ενημερώνεται κάθε 10΄΄ . Κάθε φορά που κάνετε ανεφοδιασμό του αυτ/του ο υπολογιστής μηδενίζεται. Δεν μου αναφέρει πουθενά ότι όταν ισορροπήσει ο δείκτης μετά από τον ανεφοδιασμό κινείται πλέον αργά και αλλάζει όποτε αυτός θέλει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την ένδειξη που υπολογίζει τη μέση ταχύτητα του αυτ/του, δηλ. πρέπει να ενημερώνεται κάθε 10΄΄. Το διαφορετικό είναι μόνο στη στιγμιαία κατανάλωση και αναφέρει ότι η ένδειξη πρέπει να αλλάζει κάθε 2΄΄. Όσο για τον Γιώργο που άρχισα να τον ψυλλιάζω ας το ψάξει το θέμα μήπως όντως και οι ψύλλοι είναι γύρω του και δεν το πήρε χαμπάρι. Νομίζω τελικά παιδιά ότι εμείς που έχουμε τα AVENSIS όλα είναι προβληματικά στον τομέα αυτό, αλλά λίγοι θα το πάρουμε χαμπάρι. Γιαυτό και η ΤΟΥΟΤΟΤΑ κοιμάται ήσυχη αφού δεν έχει τις ενοχλήσεις και εμείς θα οδηγάμαι χωρίς να γνωρίζουμε κάποια στοιχειώδη πράγματα.
πρόβλημα στο αυτ/τό μου.