-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Ξέρει κανείς αν για εργασία μόνωσης απαιτείται άδεια από πολεοδομία ή άλλου για οικοδομικές εργασίες.
Αυτός προφανώς ισχυρίζεται ότι θα με βάλει να πληρώσω ΙΚΑ των εργατών, όπου κάτι παίζεται εκεί σχετικά όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι σου και με το ΙΚΑ των εργατών αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Από την άλλη αν μου κόψει πιστωτικό τιμολόγιο, το οποίο εγώ δεν θα υπογράφω ότι το παρέλαβα, για να ισχυριστεί ΙΚΑ εργασίας θα πρέπει το τιμολόγιο να είναι πώλησης υλικών. Χωρίς όμως να έχει παραγγελία από μένα, μπορεί ο καθένας να κόβει ένα τιμολόγιο με υλικά σε όποιον θέλει και μετά να του ζητάει χρωστούμενα?
Αν πάλι κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, έτσι δεν αποδεικνύεται ότι την έκανε εργολαβία τη δουλειά οπότε το ΙΚΑ των εργατών του είναι δικό του θέμα. Και πάλι μπορεί ο καθένας να κόβει ένα τιμολόγιο όσο θέλει και μετά να ζητά ρέστα?Δεν χρειαζεται αδεια για μονωση.
Τιποτα δεν θα κανει διοτι εχει λερωμενη την φωλια του, απλα προσπαθει να σε ψαρωσει. -
Κύριοι καλησπέρα σας.
Μια ερωτήσουλα.
Γνωρίζετε πόσο περίπου θα μου στοιχίσει η αγορά 20τμ γυψοσανίδας ;
Ευχαριστώ.
-
Σου εχει κοψει τιμολογιο ;Αν οχι δεν μπορει να κοψει πιστωτικο αλλα εσυ μπορεις να τον απειλησεις οτι θα τον καρφωσεις στην εφορια.
-
Οχι δεν μου έχει κόψει τιμολόγιο, αλλά ακριβώς εκεί είναι το θέμα ότι λέει ότι θα κόψει τώρα με το ποσό που θέλει και θα μου το στείλει ως πιστωτικό.
Αν εννοείς απόδειξη για την επιταγή που πήρε όχι δεν μου έκοψε τίποτα, την πήρε έτσι. -
Επανέρχομαι στο θέμα του ηλιακού θερμοσίφωνα τον οποίο θέλω να εγκαταστήσω το ταχύτερο δυνατόν.
Μετά από ψάξιμο μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο γιατί:
-
οι Η/Θ με εσωτερική επισμάλτωση (πχ CALPAC 1060 ευρώ για 160 λ. , President 850 ευρώ κλπ) έχουν μόνο 10ετή εγγύηση και φοβάμαι (παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις) ότι θα τα φτύσουν σχετικά γρήγορα, χώρια που μπορεί να ραγίσοει το σμάλτο χωρίς να το πάρω χαμπάρι και να κατεβάζουν σκουριά.
-
οι Η/Θ με ανοξείδωτο ατσάλι παρουσιάζουν το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης και δεν είναι δα και φθηνοί (πχ President 1100 ευρώ, ΗΛΙΟΦΑΝ 1240 ευρώ, ΜΑΛΤΕΖΟΣ δεν ξέρω πόσα). Η ΗΛΙΟΦΑΝ ισχυρίζεται ότι έχει εσωτερική επίστρωση στους ανοξείδωτους από μαγνήσιο που αποτρέπει την ηλεκτρόλυση, δηλ. τη διοχέτευση μετάλλου στο νερό ( http://www.fanis.gr/iliaka.html ). Η εταιρεία αυτή δίνει ισόβια εγγύηση για το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ η President 10ετή. Στον ΜΑΛΤΕΖΟ ( http://www.maltezos.gr/greek/pr2.asp ) δεν ρώτησα ακόμα.
-
οι Η/Θ με χαλκό (SONNE), όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, είναι απρόσβλητοι στο φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης, έχουν 50 χρόνια εγγύηση, ΔΕΝ χρειάζονται συντήρηση (κάθε 2-3 χρόνια κανένα 30άρι ευρώ) και κοστίζουν 1240 ευρώ. Όμως δεν ξέρω τι γίνεται με το θέμα του νερού που μένει μέσα, ειδικά αν αυτό μείνει χωρίς χρήση για μέρες. Βέβαια είναι αλήθεια ότι οι σωλήνες ύδρευσης είναι χάλκινοι, άρα λογικά δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα.
Σημείωση: όλες οι ανωτέρω μάρκες είναι ελληνικές. Εσείς τί θα επιλέγατε;
-
-
Αμα τα εχεις για μαλτεζο δωστα...
Ειναι εγγυημενο σταφ και το μονο που θα προσεχεις για την ηλεκτρολυση ειναι ανα 3 χρονια τσεκ το ανωδιο και αλλαγη (παει μαζι με την αντισταση κανα 30ρι το ανταλλακτικο δλδ).
Χαλκινοι οντως ειναι σχεδον ατρωτοι αλλα η γανα (πρασινιλα) που θα αναπτυχθει οταν δεν το δουλεψεις καμια βδομαδα ειναι δηλητηριο..
Ασε που ακριβαινουν καθε μερα αφου ανεβαινει κ ο χαλκος..Αν τον εχεις και σαν μποιλερ τον Μαλτεζο (η οτι αλλο μη χαλκινο) φροντισε να βαλεις ανωδιο εξωτερικο στην εισοδο του κυκλωματος.
Επεισης η συνδεση του ηλιακου να γινει με πλαστικους σωληνες και οχι απευθειας με τον χαλκο. (κατι αηδιες με 9/11 σωληνακια π.χ. που βλεπω)
Τελος υπαρχουν και οι διηλεκτρικοι συνδεσμοι της Watts για την ηλεκτρολυση .. Πρεπει να ψαξεις να τους βρεις και τους φερνει η Albertos .
Εσωτερικες επιστρωσεις μαγνησιου κλπ δεν υπαρχουν...
Απο μαγνησιο ειναι τα ανωδια τα οποια τρωει η ηλεκτρολυση και λιωνει το μαγνησιο.. (το μαγνησιο θυσιαζεται για την παρτη των αλλων μεταλλων)
Ακομα και να υπαρχουν οταν φαγωθουν τι θα γινει??? Αντε γεια στο καζανι??Αυτα απο εμενα..
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Λοιπόν, ο Μαλτέζος πουλάει ανοξείδωτο 160 λίτρων με 1240 ευρώ + 70 μεταφορά/τοποθέτηση + 3,5 Χ τα μέτρα που θα χρειαστούν τα υλικά, δηλ. καμιά 50ριά χονδρικά + 3 το καλώδιο = 1360+ ευρώ
Εγγύηση 10 χρόνια (λίγα για το είδος του ηλιακού). Θα δούμε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Λοιπόν, ο Μαλτέζος πουλάει ανοξείδωτο 160 λίτρων με 1240 ευρώ + 70 μεταφορά/τοποθέτηση + 3,5 Χ τα μέτρα που θα χρειαστούν τα υλικά, δηλ. καμιά 50ριά χονδρικά + 3 το καλώδιο = 1360+ ευρώ
Εγγύηση 10 χρόνια (λίγα για το είδος του ηλιακού). Θα δούμε.Ειναι πολλα για ανοξειδωτο.
Με τοσα βρισκεις χαλκινο, και ας μην ειναι brand name. -
Και αυτά που γράφει ο madman παραπάνω για τα πρασινόνερα; Και η εγγύηση μικρή. Ο Μαλτέζος κάνει έκπτωση 100 ευρώ αν τα δώσεις μετρητοίς, δηλ. έρχεται στα ίδια με ΗΛΙΟΦΑΝ (ισόβια εγγύηση) και με τον χάλκινο της SONNE (50 χρόνια και χωρίς κόστος συντήρησης).
Θα έπαιρνα χάλκινο, αλλά με απασχολεί το θέμα της οξείδωσης. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και αυτά που γράφει ο madman παραπάνω για τα πρασινόνερα; Και η εγγύηση μικρή. Ο Μαλτέζος κάνει έκπτωση 100 ευρώ αν τα δώσεις μετρητοίς, δηλ. έρχεται στα ίδια με ΗΛΙΟΦΑΝ (ισόβια εγγύηση) και με τον χάλκινο της SONNE (50 χρόνια και χωρίς κόστος συντήρησης).
Θα έπαιρνα χάλκινο, αλλά με απασχολεί το θέμα της οξείδωσης.Mανο, δεν πιστευω οτι το θεμα της 'πρασινιλας' στεκει, διοτι ολες οι σωληνωσεις ειναι απο χαλκο, εκει δεν εχουμε θεμα ? ολη την μερα τρεχει η βρυση και μετα πινουμε νερο?? ασε που το νερο απο τον ηλιακο ουτος η αλλος δεν το πινουμε αλλα το νερο απο την βρυση της κουζινας χαλαρα , αλλα δεν μας απασχολει ....
Κατι δεν στεκει λογικα!!!!!!!!!!!!!!!
-
Προσωπικά δεν αλλάζω τον Μαλτέζο. Των γονιών μου είναι 25+ χρόνια σε άριστη κατάσταση και με μηδενική συντήρηση. Ο προηγούμενος δικός μου δουλεύει άριστα εδώ και 14 χρόνια, ενώ πρίν από 2 χρόνια πήρα πάλι Μαλτέζο. Και δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την εντύπωση μεταξύ γνωστών και φίλων.
-
Ποιος ειπε οτι οι σωληνες χαλκου ειναι υγιηνες αν το νερο μεινει στασιμο μεσα 1 βδομαδα πχ??? Απλα δουλευονται αβερτα καθοτι υπαρχει ευκολη τοποθετηση και 0νικη ηλεκτρολυση...
Ολα τα μποιλερ εχουν την ταση να μαζευουν γανα/αλατα κλπ το ιδιο ισχυει και για τα χαλκινα.. Οσο πιο μεγαλη επιφανεια τοσο το χειροτερο..
Ο Μαλτεζος ειναι οντως ακριβως απλα οποιος εχει βαλει δεν ειχε/εχει ουτε ενα παραπονο..
Ασχετο > Πιστευω οτι ολοι εχουν και απο ενα φιλτρο σπιτι τους και δεν πινουν νερο απευθειας απο την βρυση... Πλεον χαλκος, χλωριο κλπ δεν δινουν και οτι πιο υγιηνο σε νερο,,.
-
Ξέρει κανένας από τοποθέτηση υαλότουβλων? Τι χρειάζεται αν είναι δύσκολο κλπ.
Θέλω να βάλω 16 κομμάτια (όλα κι όλα) 20x20 εκατοστά σε ένα κομμάτι εσωτερικού τοίχου και μου ζητάν 70 ευρώ!Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Πες του ότι θα πάρεις ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του γιατί δεν έκανε την εργασία με την ποιότητα που συμφωνήσατε και ότι με τον τρόπο αυτό θα είσαι και καλυμένος αφού δεν έγινε σωστά η όλη δουλειά αν τον χειμώνα σου βάζει νερό ή κάνει υγρασίες η ταράτσα σου. Προχώρα στα ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο χειμώνας είναι κοντά και υποχρέωσετον να κάνει σωστά την δουλειά.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Θέλω να βάλω 16 κομμάτια (όλα κι όλα) 20x20 εκατοστά σε ένα κομμάτι εσωτερικού τοίχου και μου ζητάν 70 ευρώ!Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Δεν εχω τοποθετησει ακομη τετοια αλλα το ψαχνω διοτι θελω να βαλω σε μια μεσοτοιχια.
Υπαρχουν ειδικα 'σταυρουδακια' αντιστοιχα οπως βαζουμε στα πλακακια δαπεδου που τα δενουν, και ειδικh κολλα υαλοτουβλων.
Τα ειχα δει στο praktiker, και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο παρα μονο ενα αλφαδι, και λιγο τυχη -
Ωραία, θα βάλω ό,τι μου καπνίσει τελικά την τελευταία στιγμή γιατί προφανώς κάθε λύση έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.
Μήπως ξέρετε κανένα καλό φίλτρο νερού με εύκολα στην εύρεση αναλωσίμων (αφαιρούμενουν φίλτρων κλπ); -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν εχω τοποθετησει ακομη τετοια αλλα το ψαχνω διοτι θελω να βαλω σε μια μεσοτοιχια.
Υπαρχουν ειδικα 'σταυρουδακια' αντιστοιχα οπως βαζουμε στα πλακακια δαπεδου που τα δενουν, και ειδικh κολλα υαλοτουβλων.
Τα ειχα δει στο praktiker, και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο παρα μονο ενα αλφαδι, και λιγο τυχηΘα τα αγοράσω -και θα δοκιμάσω την τοποθέτηση- το Σάββατο.
Ελπίζω να πάει καλά... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Τα ειχα δει στο praktiker, και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο παρα μονο ενα αλφαδι, και λιγο τυχηΘα τα αγοράσω -και θα δοκιμάσω την τοποθέτηση- το Σάββατο.
Ελπίζω να πάει καλά...Έχω χτίσει μικρό διαχωριστικό τοίχο με υαλότουβλα ( πάσο κουζίνα-σαλόνι) και έχω να πω: μακριά από την κόλλα υαλότουβλων: Αργεί υπερβολικά να στεγνώσει και 'τρέχει' φριχτά! Προτείνω κλασσική διαφανή σιλικόνη.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Έχω χτίσει μικρό διαχωριστικό τοίχο με υαλότουβλα ( πάσο κουζίνα-σαλόνι) και έχω να πω: μακριά από την κόλλα υαλότουβλων: Αργεί υπερβολικά να στεγνώσει και 'τρέχει' φριχτά! Προτείνω κλασσική διαφανή σιλικόνη.
...κι αν είναι σε εξωτερικό τοίχο? Υπάρχει πρόβλημα με την σιλικόνη?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έχω χτίσει μικρό διαχωριστικό τοίχο με υαλότουβλα ( πάσο κουζίνα-σαλόνι) και έχω να πω: μακριά από την κόλλα υαλότουβλων: Αργεί υπερβολικά να στεγνώσει και 'τρέχει' φριχτά! Προτείνω κλασσική διαφανή σιλικόνη.
...κι αν είναι σε εξωτερικό τοίχο? Υπάρχει πρόβλημα με την σιλικόνη?
Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο!
Πρέπει να κοιτάξω τον κατάλογο της Durostic... Νομίζω πως κάτι υπάρχει...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ