-
κοιτα, με ολα τα εξοδα μεσα, βγαινει περιπου 30-40% φθηνοτερο απο το αντιστοιχο 'τσιμεντενιο'.
η λυση του προκατ τι λεει? Αξιζει?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κοιτα, με ολα τα εξοδα μεσα, βγαινει περιπου 30-40% φθηνοτερο απο το αντιστοιχο 'τσιμεντενιο'.η λυση του προκατ τι λεει? Αξιζει?
Επειδη πριν χρονια το ειχα ψαξει ,το προκατ εχει ενα κρυφο έξοδο:την μεταφορα των ετοιμων κομματιων στο οικοπεδο.Πριν 4-5 χρονια ηθελαν 150000δρχ για καθε νομο που περναει το καθε κομματι.Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα.
-
To αν αξίζει ή όχι μια τέτοια κατασκευη είναι τόσο θέμα κόστους/απόδοσης, όσο και θέμα αισθητικής.
Για το δεύτερο, φυσικά, δε μπορούμε να πούμε τίποτα. Ο καθένας κάνει αυτό νομίζει ότι είναι ομορφότερο. Τώρα, για το άν ταιριάζει μια τέτοια κατασκευή στο ελληνικό περιβάλλον, αυτό σηκώνει κουβέντα. Σε πόσεςπολεις/χωρια/περιοχές της Ελλάδας ανεγείρονται οικίες που προσαρμόζονται στον περιβάλλοντα χώρο τους?
Τώρα, το αν αξίζει από πλευράς επένδυσης, αυτό θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Πρώτον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το αν στο κατασκευαστικό κόστος που αναφέρει η εταιρεία περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του οικοπέδου (εκσκαφές, εκβραχισμοί, μπαζώματα, κλπ0 και η κατασκευή της βάσης/πλατφόρμας που θα πατήσει το οίκημα.
Από πλευράς ποιότητας κατασκευής, προστασίας από διάβρωση, σαράκι, κλπ αυτές οι κατασκευές καλύπτουν συγκεκριμένα πρότυπα, οπότε θεωρητικά δεν υπάρχει πρόβλημα, όχι πάντως μεγαλύτερο από αυτο αυτά που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κλασικών κατασκευών από σκυρόδεμα και τοιχοποιία, ιδίως όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις -συχνές δυστυχώς- κακοτεχνίες. Βέβαια -και ειδικά στις ξύλινες κατασκευές- θα πρέπει να διερευνηθεί αν και κατά πόσο αυτές έχουν αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης,Επιπλέον, οι κατασκευές αυτές έρχονται με κάποια έτοιμα σχέδια -με δυνατότητες παραλλαγών πάνω σε αυτά. Αν και τα σχέδια αυτά είναι συνήθως πολύ καλά μελετημένα, ενδέχεται να μην μπορούν να καλύψουν πλήρως τις απαιτήσεις του πελάτη, ή μια πιθανή ιδιοτροπία του.
Για τα 'προκατ': μα και τα ξύλινα σπίτια που αναφέρεις, λίγο-πολύ εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Εδώ όμως -και επειδή εχουμε να κάνουμε βασικά με ντόπιους κατασκευαστές- το θέμα τήρησης κάποιων προδιαγραφών θέλει περισσότερη προσοχή....
(Μια σχετικά ασυνήθιστη λύση -ειδικά για σπίτια, γιατί σε βιομηχανικές κατασκευές είναι συνηθισμένη- είναι η μεταλλική κατασκευή. Την είχα ψάξει, όταν εφτιαχνα το σπίτι μου, διότι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα αναφορικά με τη αρχιτεκτονική διαμόρφωση των χώρων. Ωστόσο, η εφαρμογή της σε κατοικίες είναι πολύ περιορισμένη στην Ελλάδα, με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.)
-
Για λύσεις με έτοιμο τσιμέντο με όλα μέσα (ηλεκτρικά, υδραυλικά κλπ) όπως της betanet, η τιμή έρχεται 20% φτηνότερα από τις κλασικές κατασκευές. Ξέρω σπίτι από φίλο αρχιτέκτονα που κτίζεται αυτή τη στιγμή. Από την ώρα που η χαρτούρα είναι έτοιμη, χρειάζεται 4-5 μήνες για να μεις μέσα.
Μήπως θα έπρεπε να πάμε τις δημοσιεύσεις στο 'Οικοδομές'?
-
long shot, αλλα αξιζει..
Ξερουμε τον λογο που δεν αναβει το λαμπακι (μονο το λαμπακι) του θερμοστατη καλοριφερ?
Ενω λειτουργει κανονικα, ανοιγει και κλεινει 'το καλοριφερ', το λαμπακι του δεν εχω δει ποτε τι χρωμα ειναι... siemens αν θυμαμαι καλα -
Ή δεν το εχουν συνδεσει σωστα ή εχει καει .
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
long shot, αλλα αξιζει..
Ξερουμε τον λογο που δεν αναβει το λαμπακι (μονο το λαμπακι) του θερμοστατη καλοριφερ?
Ενω λειτουργει κανονικα, ανοιγει και κλεινει 'το καλοριφερ', το λαμπακι του δεν εχω δει ποτε τι χρωμα ειναι... siemens αν θυμαμαι καλαΚαμμένο led μάλλον
-
..καιγεται το led? καινουρια εγκατασταση ειναι...
-
Επιστημονικά καίγεται.... Στο εργαστήριο στη σχολή μου είχα κάψει επίτηδες ένα. Αν περάσεις την τάση κατάρευσης , μια χαρά καίγεται. Στην συγκεκριμένη κατασκευή τώρα ή είναι ελλατωματική(καμμένο-χαλασμένο εργοστασιακά) ή έχει κάποια άλλη λειτουργεία . Να ανάβει π.χ. όχι όταν δουλεύει ο λέβητας αλλα για κάποιον άλλο λόγο(δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι)
-
στα υπόλοιπα διαμερίσματα δουλεύει? Αν όχι τότε το πρόβλημα είναι από κάτω
-
δεν υπαρχει αλλο διαμερισμα
Φυσικο αεριο και 'ατομικος' λεβητας για το δικο μου, μονον -
'Ανοιξέ το και δες αν είναι καμμένο αλλιώς δε θα δίνει σήμα ο λέβητας για το αν λειτουργεί ή όχι
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
'Ανοιξέ το και δες αν είναι καμμένο αλλιώς δε θα δίνει σήμα ο λέβητας για το αν λειτουργεί ή όχιΑν έχεις πολύμετρο, μέτρα την τάση στα άκρα της διόδου όταν δουλεύει ο λέβητας και όταν δε δουλεύει. Αν έιναι ίδια τότε δεν δίνει σήμα ο λέβητας. Αν αλλάζει τότε έχεις πρόβλημα με το LED του θερμοστάτη. Το πας για αλλαγή αφού είναι καινούργιο
-
ευχαριστω για τις απαντησεις..
να το βγαλω μια φωτογραφια αυριο, καλυτερα? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε ξερω αν εχει ξανασυζητηθει το θεμα...φιλος θελει να κατασκευασει μονιμη κατοικια απο ξυλο ή ξυλο/πετρα.
του εχουν συστησει αυτη την εταιρια: http://www.wands.gr/' target='_blank
για να παρετε μια ιδεα, μιλαω για κατι τετοιο:
3 ξύλινα παραθυρόφυλλα έχω συντηρήσει με τρίψιμο, βερνίκι και μου βγήκε το λάδι. Χώρια που όπου τα χτυπάει ο ήλιος τα κάνει χάλια πολύ συντομότερα. Αν χρειάζονται οι ξύλινες κατασκευές τέτοια συντήρηση, άστα και βράστα. Μακριά.
-
λογω ξυλινης βαρκας, οταν ημουν μικρουλης εχω περασει αμετρητες ωρες με καμινετο/ξυστρα, τριψιμο/βαψιμο για τη συντηρηση...
το πιο ωραιο ηταν το βαψιμο! -
τα ψυγεία whilrpool είναι καλα?
-
Ο πατέρας μου θέλει να βάλει air condition σε έναν χώρο 90μ2.θα τον καλύψει μια μονάδα των 24000ΒΤU? Βγαίνουν μονάδες με μεγαλύτερα btu? To aircondition το θέλει για το σπίτι οπότε πρέπει να είναι κάποια μονάδα που μπαίνει στον τοίχο. Μπορεί με μια μονάδα να καλύψει τόσα πολλά μ2? Για παραπάνω μονάδες φαντάζομαι ότι θα έχει μεγάλη φασαρία μιας και θα πρέπει να περαστούν σωλήνες κ.τ.λ. Απο μάρκες τί έχετε να προτείνετε? Είδαμε τις samsung ( το πιο ωραίο design), toyotomi, fujitsu και daikin (το πιο ακριβό). Κάθε βοήθεια δεκτή.Ευχαριστω.
-
Δηλαδή είναι ένας ενιαίος χώρος 90μ2?
Μάλλον εννοείς σπίτι με δωμάτια κλπ. Δε νομίζω ότι είναι σωστή κίνηση, γιατί για να δροσίζει και τα άλλα δωμάτια, θα πρέπει να δουλεύει περισσότερο, να έχεις ανοιχτές πόρτες και στο δωμάτιο που θα βρίσκεται η μονάδα να έχει πολικό ψύχος... -
Ο χρήστης argiris_k έγραψε:
Ο πατέρας μου θέλει να βάλει air condition σε έναν χώρο 90μ2.θα τον καλύψει μια μονάδα των 24000ΒΤU? Βγαίνουν μονάδες με μεγαλύτερα btu? To aircondition το θέλει για το σπίτι οπότε πρέπει να είναι κάποια μονάδα που μπαίνει στον τοίχο. Μπορεί με μια μονάδα να καλύψει τόσα πολλά μ2? Για παραπάνω μονάδες φαντάζομαι ότι θα έχει μεγάλη φασαρία μιας και θα πρέπει να περαστούν σωλήνες κ.τ.λ. Απο μάρκες τί έχετε να προτείνετε? Είδαμε τις samsung ( το πιο ωραίο design), toyotomi, fujitsu και daikin (το πιο ακριβό). Κάθε βοήθεια δεκτή.Ευχαριστω.ΣΕ ποια περιοχη εισαι κ τι θερμοκρασιες καταγραφονται (εσωτερικα ) τις ζεστες ημερες .
Δηλαδη αν θελεις το 32 να το κατεβασεις στο 25-26 ενα καλο 12αρακι σε καλυπτει .
Ενα 9αρακι εχω σε 100μ2 (πευκη) .
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ