-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
MS, ξεχνάς όμως ότι ο ΦΑ είχε κάνει τη στάση του και τον πέρασε ο ΚΡ σχεδόν άδειος, και ότι μετά από 1 γυρό μπήκε στα πιτς.
Α κάτι ακόμη, δεν έκοψε και ο ΦΑ....?δε έχει σημασία το φορτίο αλλά το αν ήταν δίκαιο, ναι έκοψε αλλά ο Κίμι από τη στιγμή που κάνει τη κίνηση να κόψει .... τουλάχιστον ας την ολοκληρώσει...
Δεν καταλάβω τι να ολοκληρώσει?
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
να αφήσει τον Αλόνσο να περάσει μπροστά του και όχι απλά να τον φέρει δίπλα του
-
Μα αφού μπήκε από πίσω του βρε MS, πήρε κενό αέρος και μετά πήγε δίπλα του.
Βάλε όλα τα κομμάτια του περιστατικού. Πήγες από το 1ο σικέην στο 2ο χωρίς να δούμε την Curva Grande. -
Μα αφού μπήκε από πίσω του βρε MS, πήρε κενό αέρος και μετά πήγε δίπλα του.
Βάλε όλα τα κομμάτια του περιστατικού. Πήγες από το 1ο σικέην στο 2ο χωρίς να δούμε την Curva Grande.είναι απίθανο να τον άφησε και να είχε μετά χρόνο να μπει πίσω του και μετά πάλι δίπλα του νομίζω δεν είναι εφικτό να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο-πολύ λίγος χρόνος-μικρή ευθεία
-
Κι όμως είναι εφικτό!!!
Θα έλεγα ότι είναι μεγάλη ευθεία αν καταλογίσουμε μέσα και την Curva Grande που είναι φλατ-αουτ. -
Λοιπόν, ας προσπαθήσω να μαζέψω τα κυριότερα σημεία σε ένα και μόνο μήνυμα.
Κατ' αρχήν κανένα μονοθέσιο δεν έχει σταθερή επίδοση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα (για 1002 λόγους που όλοι γνωρίζετε). Όταν μιλάμε λοιπόν για ΑΓΩΝΑ λέμε ότι ένα μονοθέσιο είναι ταχύτερο ή αργότερο από ένα άλλο ΔΕΝ εννοούμε μια ή περισσότερες συγκεκριμένες στιγμές του αγώνα (φίλε Go For Pole) αλλά μάξιμουμ επίδοση. Όταν δηλαδή μιλάμε για ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ στην πίστα ενός μονοθεσίου, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ συγκρίνουμε fastest-laps. Αυτό είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αξιόπιστο κριτήριο που έχουμε στη διάθεσή μας ως θεατές για να συγκρίουμε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ μονοθεσίου.
Άρα, 1 κι 1 κάνουν 2... σε ότι αφορά τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ των ΜακΛάρεν και Ρενό στον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αγώνα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως βρίσκονταν σε παραπλήσιο επίπεδο!!!
Όταν λοιπόν ο Φίζι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ οδηγεί ταχύτατο μονοθέσιο, οδηγεί την πίστα (άδεια πίστα μπροστά) περισσότερους γύρους από ότι όλοι οι υπόλοιποι πιλότοι μαζί (28 γύρους) και 'γράφει' μάξιμουμ χρόνο 1 sec αργότερο από ομόσταβλο και ανταγωνιστή, τότε είναι ΑΣΤΕΙΟ να λέμε πως φταίει η ταχύτητα του μονοθεσίου του!!! Το μονοθέσιό του μπορεί να ήταν αργότερο στο τελευταίο μέρος του αγώνα (σύμφωνοι), πλην όμως ο αγώνας ΔΕΝ ξεκίνησε στον 40ο γύρο... μέχρι τότε τι έκανε; Το μονοθέσιο του έφταιγε που στο τέλος είχε 7 secs αντί για 27 διαφορά από τον 2ο Κίμι;
Σε ότι αφορά ΜΣ, ΦΑ, ΚΡ... ο Κίμι είχε 4 γύρους περισσότερα καύσιμα από τον Νάντο, τουτέστιν περίπου 20 λίτρα (αν ξέρετε το ειδικό βάρος των καυσίμων, υπολογίστε τα παραπανίσια κιλά... εγώ φεν το ξέρω το ε.β.). Μόλις εφτασαν τα κάυσιμά του στα επίεδα του ΦΑ τον πέρασε κι αυτός τον ΜΣ. Και μάλιστα με πιο ορθόδοξο τρόπο (αξιοπρόσεχτο αν αναλογιστούμε ότι ο ΦΑ είναι 'ώριμος' και ο ΚΡ 'επιπόλαιος' )
Τέλος, μια ερώτηση για τον κο Huges: Αγαπητέ κύριε, όταν προσλαμβάνεις έναν οδηγό και του αναθέτεις (και τον πιέζεις αφόρητα) να διεκδικήσει το νταμπλ και παράλληλα του παρέχεις εξοπλισμό κατώτερο των περιστάσεων (πο εσύ έθεσες... δηλαδή διεκδίκηδη του νταμπλ) ποιος είναι ο ΠΙΟ επιπόλαιος; Ο οδηγός σου που τα δίνει όλα σε αυτό που ξέρει να κάνει (ναγυρίζει δηλαδή όσο το δυνατόν ταχύτερα) ή εσύ που ΔΕΝ τα έδωσες όλα για να του παράσχεις αντίστοιχων δυνατοτήτων μονοθέσιο;
-
migf1, δεν ξέρω τι θέλεις να πεις, αλλά και ο ΚΡ έκανε φάστεστ-λαπ στην Μαλασία και δεν μπορούσε ούτε με βόμβες να πάρει την νίκη.
-
Κι όμως είναι εφικτό!!!
Θα έλεγα ότι είναι μεγάλη ευθεία αν καταλογίσουμε μέσα και την Curva Grande που είναι φλατ-αουτ.τέλος πάντων δε το είδαμε οπότε δε ξέρουμε τι έγινε ακριβώς δυστυχώς.....το μόνο που ξέρουμε είναι ότι παραπονέθηκε ο Αλόνσο
-
Κι όμως είναι εφικτό!!!
Θα έλεγα ότι είναι μεγάλη ευθεία αν καταλογίσουμε μέσα και την Curva Grande που είναι φλατ-αουτ.τέλος πάντων δε το είδαμε οπότε δε ξέρουμε τι έγινε ακριβώς δυστυχώς.....το μόνο που ξέρουμε είναι ότι παραπονέθηκε ο Αλόνσο
Εγώ το είδα πάντως. Ελάτε Κύπρο ρεεεε!
-
Κι όμως είναι εφικτό!!!
Q: And you went across the kerbs with him as well didn’t you?
FA: Yeah, I think he was a little bit unfair in the overtaking manoeuvre as he cut the first chicane and then he let me pass to recover the position because it was not fair what he did, but not enough because he was really in the tow and tried to overtake me into turn four. It was a little bit of a strange manoeuvre. -
migf1, δεν ξέρω τι θέλεις να πεις, αλλά και ο ΚΡ έκανε φάστεστ-λαπ στην Μαλασία και δεν μπορούσε ούτε με βόμβες να πάρει την νίκη.Μου βγήκε μισό το ποστ... τώρα είναι ολοκληρωμένο!
-
Κι όμως είναι εφικτό!!!
Q: And you went across the kerbs with him as well didn’t you?
FA: Yeah, I think he was a little bit unfair in the overtaking manoeuvre as he cut the first chicane and then he let me pass to recover the position because it was not fair what he did, but not enough because he was really in the tow and tried to overtake me into turn four. It was a little bit of a strange manoeuvre.Άρα επιβεβαιώνομαι!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το safety car σίγουρα ευνόησε τον Κίμι, με τη διαφορά ότι δεν ευνόησε μόνο αυτόν (ευνόησε για παράδειγμα ΚΑΙ τον Νάντο και αρκετούς ακόμα). Κάτι που σίγουρα δεν συνέβαινε όταν έσκαγε ο κινητήρας του Κίμι.
Ξερεις γιατι το αναφερω; Γιατι 2-3 ρημαδια δευτερολεπτα θα τα ειχε ο Φιζι αν δεν εμπαινε το πέις καρ. Δε χρειαζοταν άλλα... Φυσικα και ευνοησε και το Ναντο, αν και το εχασε το πλεονεκτημα του με την ποινη 5' που εφαγε
Δεν έφαγε ποινή ο Νάντο. Επίσης, δνε ήταν ατυχία του Ναντο που βγήκε στα γρασίδια, ήταν ΔΙΚΟ ΤΟΥ οδηγικό λάθος (κάτι που φσυικά ΔΕΝ είναι το σπάσιμο του κινητήρα... στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ Φ1).
ΟΛΑ τα προσπεράσματα προϋποθέτουν ταχύτερο μονοθέσιο. τα περισσότερα δε από τα μισά και λάθος ή συναίνεση του μπροστινού.
Σε ότι αφορά τα fastest-laps, απαντώ παρακάτω στον Go For Pole.
ΥΓ. Επισης, εγώ δεν θεωρώ τους Κίμι και Νάντο ισάξιους. Θεωρώ τον Κίμι (τουλάχιστον) ταχύτερο!
Αν ειναι ο Κιμι καλυτερος και γραφουν τους ιδιους γυρους, τοτε η φετινη ΜακΛαρεν (ή εστω χθες) ηταν κουβας!!!!! Απο το μοναδικο εδω μεσα που δε θα περιμενα να το διαβασω εισαι εσυ.
Δεν το καταλαβα! Εννοείς πως η Ρενό είναι κουβας;;;;;;;;;;;;;;;;
-
γιαννη πεστου βασιλακη που ημασταν καποτε!!!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
γιαννη πεστου βασιλακη που ημασταν καποτε!!!!?????????
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
σε ότι αφορά τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ των ΜακΛάρεν και Ρενό στον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αγώνα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως βρίσκονταν σε παραπλήσιο επίπεδο!!!Μπορει να κανω και λαθος αλλα μου φαινεται οτι ο Κιμι οντας για περισσοτερους γυρους μπλοκαρισμενος ειχε λιγοτερες ευκαιριες για γρηγορο γυρο με αδειο ντεποζιτο και οχι φθαρμενα ελαστικα. Γι'αυτο και αν προσεξετε ο fa και οι περισσοτεροι οδηγοι εκαναν -και συνηθως κανουν- ταχυτερο γυρο στην πριν το 1ο pitstop ενω ο kr τον εκανε πριν το 2ο.
Για μενα αν και η Renault εκλεισε καπως την ψαλιδα ειναι αδυνατο να εφτασε στο ιδιο επιπεδο με τη McLaren σε διαστημα ενος αγωνα. Αυτο φανηκε στο συνολικο γυρολογιο κατα τον αγωνα κυριως προς το τελος του και σε μικροτερο βαθμο στους χρονους τους την Παρασκευη.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το safety car σίγουρα ευνόησε τον Κίμι, με τη διαφορά ότι δεν ευνόησε μόνο αυτόν (ευνόησε για παράδειγμα ΚΑΙ τον Νάντο και αρκετούς ακόμα). Κάτι που σίγουρα δεν συνέβαινε όταν έσκαγε ο κινητήρας του Κίμι.
Ξερεις γιατι το αναφερω; Γιατι 2-3 ρημαδια δευτερολεπτα θα τα ειχε ο Φιζι αν δεν εμπαινε το πέις καρ. Δε χρειαζοταν άλλα... Φυσικα και ευνοησε και το Ναντο, αν και το εχασε το πλεονεκτημα του με την ποινη 5' που εφαγε
Δεν έφαγε ποινή ο Νάντο. Επίσης, δνε ήταν ατυχία του Ναντο που βγήκε στα γρασίδια, ήταν ΔΙΚΟ ΤΟΥ οδηγικό λάθος (κάτι που φσυικά ΔΕΝ είναι το σπάσιμο του κινητήρα... στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ Φ1).
ΟΛΑ τα προσπεράσματα προϋποθέτουν ταχύτερο μονοθέσιο. τα περισσότερα δε από τα μισά και λάθος ή συναίνεση του μπροστινού.
Σε ότι αφορά τα fastest-laps, απαντώ παρακάτω στον Go For Pole.
ΥΓ. Επισης, εγώ δεν θεωρώ τους Κίμι και Νάντο ισάξιους. Θεωρώ τον Κίμι (τουλάχιστον) ταχύτερο!
Αν ειναι ο Κιμι καλυτερος και γραφουν τους ιδιους γυρους, τοτε η φετινη ΜακΛαρεν (ή εστω χθες) ηταν κουβας!!!!! Απο το μοναδικο εδω μεσα που δε θα περιμενα να το διαβασω εισαι εσυ.
Δεν το καταλαβα! Εννοείς πως η Ρενό είναι κουβας;;;;;;;;;;;;;;;;[/quote]
Είναι πολύ απλά τα πράγματα η RENAULT στα χέρια του Αλονζο υστερεί ελαφρά έναντι ΜΑΚ ΛΑΡΕΝ (οσο αφορά χθες) ενώ του Φίσικο....τρέχα γυρευόπουλος!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τροπος του λεγειν ποινη! Μην Γαβριηλιζεις
Στα γρασιδια; Ποτε ρε παιδια;Εννοω οτι ειναι σαφεστατα αργοτερο μονοθεσιο απο τη ΜακΛαρεν. Εχω 500 ενδειξεις γι'αυτο, ενω μονο αοριστες υποθεσεις για το αντιθετο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τροπος του λεγειν ποινη! Μην Γαβριηλιζεις
Στα γρασιδια; Ποτε ρε παιδια;Εννοω οτι ειναι σαφεστατα αργοτερο μονοθεσιο απο τη ΜακΛαρεν. Εχω 500 ενδειξεις γι'αυτο, ενω μονο αοριστες υποθεσεις για το αντιθετο.
Όταν προσπέρασε τον Κλιεν (αυτό δεν εννούσες όταν έγραψες για 'ποινή' 5 secs; )
-
Ε ναι ρε συ
Σκεψου οτι αυτη η γελοιοτητα μπορει να στοιχισει το ΠΠΚ απο τη ΜακΛαρεν. Αυτα δεν τα καταλαβαινω. Ή τιμωρεις καποιον ή οχι. Ολα τα αλλα ειναι μαλ@κιες τουμπανα.
Επίσημο thread:GP Ιαπωνίας-Suzuka