-
Ηλία σου μοιάζω για πασόκος;;;;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ηλία σου μοιάζω για πασόκος;;;;Μάλλον είπα κάτι που παρεξήγησες, συγνώμη.
Δεν κατάλαβα γιατί το λες, πάντως.Edit
Αν το λες για την προηγούμενη σελίδα,... Η δύσκολη όμως απάντηση είναι 'ΟΧΙ άλλοι γιατροί! Εξυπηρετήστε τα αμιγώς ελληνικά πτυχία πρώτα και εν συνεχεία περιορίστε ακόμη κι αυτά!'
Ποιός να δώσει τέτοια απάντηση, όταν ολόκληρο το σύστημα έχει χτιστεί πάνω στο 'δώσε γιατρούς στο λαό';
-
Απλώς διευκρινιστική ήταν η ερώτηση...
Τις δύσκολες απαντήσεις στα προβλήματα της παιδείας της έχω αναφέρει και σε προηγούμενα posts μου. Το κακό είναι ότι δεν έχω καμία απολύτως ελπίδα να τις δώσουν αυτοί που κυβερνούν (είτε ΝΔ λέγονται είτε ΠΑΣΟΚ). Αποδεδειγμένα πράγματα.
Για τις 'μεταρρυθμίσεις' των τελευταίων 30 χρόνων ταιριάζει η αγαπημένη έκφραση του Ζουράρι: 'από τον κώλο της μυλωνούς γυρεύουν ορθογραφία' -
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Ποιος φταίει για όλα αυτά? Αυτοι που επιτρέπουν να εισάγονται στις Ιατρικές σχολές της χώρας ετησίως 1000 άτομα και να παιρνουν πτυχίο 2000. Συγγνώμη για το ύφος αλλά αυτά τα ζω καθε μέρα στο πετσί μου και μου είναι δύσκολο να χωνέψω ότι δεν έχει περάσει στον κόσμο ακόμη αυτή η κατάσταση των αποφοίτων Ιατρικής...Οι βασεις για Ιατρική ειναι συνηθως οι υψηλότερες δυνατές.Αν ο Ελλην θελει, σωνει και καλά,να γινει γιατρος ('τραγικο' παραδειγμα η Νατάσσα) τότε ποιος και γιατι να τον σταματησει εφόσον αριστευει σε ολα τα μαθηματα και ειναι επιμελης επι σειρά πέντε ετών ; Αλλωστε ο ιδιωτικος τομεας απορροφά πολλούς.
-
m'αρεσει που θελουμε να κανουν πραγματα κοινης λογικης.. οι αλλοι..
οι αλλοι να ασχοληθουν με τον τουρισμο γιατι ετσι πρεπει να κανουμε σα χωρα
οι αλλοι να μη σπουδασουν ιατρικη (εγω περασα, στα @@ μου πατατες )
οι αλλοι να παραχωρησουν προτεραιοτητα -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποιος φταίει για όλα αυτά? Αυτοι που επιτρέπουν να εισάγονται στις Ιατρικές σχολές της χώρας ετησίως 1000 άτομα και να παιρνουν πτυχίο 2000. Συγγνώμη για το ύφος αλλά αυτά τα ζω καθε μέρα στο πετσί μου και μου είναι δύσκολο να χωνέψω ότι δεν έχει περάσει στον κόσμο ακόμη αυτή η κατάσταση των αποφοίτων Ιατρικής...
('τραγικο' παραδειγμα η Νατάσσα) τότε ποιος και γιατι να τον σταματησει εφόσον αριστευει σε ολα τα μαθηματα και ειναι επιμελης επι σειρά πέντε ετών ;
Ποιός λέει βρε παιδιά ότι η Νατάσσα είναι γιατρος;;;;
Το άλτερ ή το σταρ;;;ΕΛΕΟΣ δηλαδή ....Ακου γιατρός...Ντροπή για τα παιδιά που στρώνονται για = -
H Nατασσα φυσικά δεν ειναι γιατρός, απλως εκφραζει το κομματι της κοινωνιας που
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συμφωνώ, αλλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν θέλουμε να αλλάξει μια πολιτική απόφαση που (πιστεύουμε ότι) ήταν λάθος, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιός, πότε και γιατί την πήρε.
Και, βέβαια, να γνωρίζουμε ποιά ακριβώς ήταν αυτή η απόφαση.Το ότι δεν ήσουν εκεί, δεν ψήφισες, δεν, δεν..., δεν σημαίνει τπτ. Όπως λες, σε αφορά διπλά!
Μια απόφαση που πάρθηκε πριν 20 χρόνια και κρίθηκε λανθασμένη. Και πρέπει να αλλάξει, η κατάσταση επιδεινώνεται. Για ψηφοθηρικούς και οικονομικούς λόγους πάρα πολλοί πήραν μεταγραφές από πανεπιστήμια του εξωτερικού και ακόμη πιο πολλοί αναγνώρισαν τα πτυχία τους μέσω ΔΙΚΑΤΣΑ.
Και τώρα με το προτεινόμενο ΔΟΑΤΑΠ (αν περάσει ο νομος) θα αναγνωρίζεται το πτυχίο-Νουνού με εξέταση 2500 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής από δεξαμενή θεμάτων.
Και φαντάζομαι πως πριν 20 χρόνια το πρόβλημα δεν είχε παρά ελάχιστες διαστάσεις σε σχέση με τ σημερινό...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποιος φταίει για όλα αυτά? Αυτοι που επιτρέπουν να εισάγονται στις Ιατρικές σχολές της χώρας ετησίως 1000 άτομα και να παιρνουν πτυχίο 2000. Συγγνώμη για το ύφος αλλά αυτά τα ζω καθε μέρα στο πετσί μου και μου είναι δύσκολο να χωνέψω ότι δεν έχει περάσει στον κόσμο ακόμη αυτή η κατάσταση των αποφοίτων Ιατρικής...
Οι βασεις για Ιατρική ειναι συνηθως οι υψηλότερες δυνατές.Αν ο Ελλην θελει, σωνει και καλά,να γινει γιατρος ('τραγικο' παραδειγμα η Νατάσσα) τότε ποιος και γιατι να τον σταματησει εφόσον αριστευει σε ολα τα μαθηματα και ειναι επιμελης επι σειρά πέντε ετών ; Αλλωστε ο ιδιωτικος τομεας απορροφά πολλούς.
Ωραία. Μου έδωσες μια ιδέα τώρα. Ας ανοίξουμε τις Ιατρικές στο λαό. Ας μπαίνει όποιος γουστάρει ρε παιδί μου..... 10 εκατομμύρια Έλληνες? Ας είναι έτσι.....
Να δω μετά ποιον θα γιατρεύουν!!!!!!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μια απόφαση που πάρθηκε πριν 20 χρόνια και κρίθηκε λανθασμένη.Δεν κρίθηκε λανθασμένη, στην πραγματικότητα δεν κρίθηκε καθόλου κι από κανέναν!
Και πρέπει να αλλάξει, η κατάσταση επιδεινώνεται. Για ψηφοθηρικούς και οικονομικούς λόγους πάρα πολλοί πήραν μεταγραφές από πανεπιστήμια του εξωτερικού και ακόμη πιο πολλοί αναγνώρισαν τα πτυχία τους μέσω ΔΙΚΑΤΣΑ.
Και τώρα με το προτεινόμενο ΔΟΑΤΑΠ (αν περάσει ο νομος) θα αναγνωρίζεται το πτυχίο-Νουνού με εξέταση 2500 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής από δεξαμενή θεμάτων.+1. Ποιός, όμως, θα την αλλάξει; Καμία κυβέρνηση δεν παίρνει τέτοια απόφαση, θα γίνει αντιπολίτευση μέχρι να πεις ... 'γιατρός'!
Και φαντάζομαι πως πριν 20 χρόνια το πρόβλημα δεν είχε παρά ελάχιστες διαστάσεις σε σχέση με τ σημερινό...
Ενδέχεται εκείνη η απόφαση να δημιούργησε το σημερινό πρόβλημα...
-
ΥΓ. Πιστεύω, δυστυχώς, ότι δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη για το αύριο, αν δεν γνωρίζουμε το χθες.ορθιος εμίλησες! (αν και καθιστος!)
-
Ο χρήστης keny έγραψε:
Τους φάγαμε στη μάπα την προηγούμενη Παρασκευή που ήρθαν να μας πουν τις βλακείες τους στη συνέλευση των μεταπτυχιακών. Εννοείται ότι δεν αφήσαμε το παραλήρημά τους αναπάντητο (δεν είμαστε ελευθεροτρυπίδα να τους σιγοντάρουμε... ή είμαστε όντως 'τσιράκια των καθηγητών ).
Συγνώμη για το off topic αλλά έχετε σύλλογο σαν μεταπτυχιακοί φοιτητές?
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης υπάρχει εδώ και χρόνια σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών, ο οποίος, μετά από αρκετό καιρό αδράνειας, επαναλειτούργησε πέρισυ.
-
Και πρέπει να αλλάξει, η κατάσταση επιδεινώνεται. Για ψηφοθηρικούς και οικονομικούς λόγους πάρα πολλοί πήραν μεταγραφές από πανεπιστήμια του εξωτερικού και ακόμη πιο πολλοί αναγνώρισαν τα πτυχία τους μέσω ΔΙΚΑΤΣΑ.
Και τώρα με το προτεινόμενο ΔΟΑΤΑΠ (αν περάσει ο νομος) θα αναγνωρίζεται το πτυχίο-Νουνού με εξέταση 2500 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής από δεξαμενή θεμάτων.+1. Ποιός, όμως, θα την αλλάξει; Καμία κυβέρνηση δεν παίρνει τέτοια απόφαση, θα γίνει αντιπολίτευση μέχρι να πεις ... 'γιατρός'!
Σωστά! Κλασσικά ενδιαφερόμαστε για την πάρτυ μας και όχι για το γενικό καλό...
Και επίσης δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα, καθώς οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι 'εγχώριοι' φοιτητές ιατρικής.
Συμμάχους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Υγείας δεν βλέπω πουθενά. Όλοι βολεύνται με το 'γιατροί-δολοφόνοι' και περί ταμπακιέρας, τίποτα! Και κάποιοι άχρηστοι θεωρούνται πετυχημένοι υπουργοί...
Ή αλλιώς, η Τέχνη του να μη κάνεις τίποτα....
-
Σωστά! Κλασσικά ενδιαφερόμαστε για την πάρτυ μας και όχι για το γενικό καλό...
Και επίσης δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα, καθώς οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι 'εγχώριοι' φοιτητές ιατρικής.
Συμμάχους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Υγείας δεν βλέπω πουθενά. Όλοι βολεύνται με το 'γιατροί-δολοφόνοι' και περί ταμπακιέρας, τίποτα! Και κάποιοι άχρηστοι θεωρούνται πετυχημένοι υπουργοί...
Ή αλλιώς, η Τέχνη του να μη κάνεις τίποτα....
Και ποιος τους πιεζει να διορθωσουν αυτο το λαθος ..... μα φυσικα κανεις ... ποτε εκανε καταληψη πχ η Ιατρικη για την επιλυση αυτων των προβληματων?? ποτε καναν συλλαλητηριο γιαυτο το λογο?
Φυσικα ποτε, αλλα αμα ειναι να μην δινουμε 10 φορες το καθε μαθημα ολοι σκουζουν.
Για αυτο λεω οτι εχουμε χασει τον δρομο μας........
-
Κάνεις μεγάλο λάθος!
Και στις τωρινές καταλήψεις έχουμε επιπλέον αιτήματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία και πριν 2 χρονια γίναν καταλήψεις για παρόμοια θέματα! Και έχουν γίνει κινητοοποιήσεις και αποσταλεί αιτήματα για τα προβλήματα του χώρου!
Καλό θα είναι να μη μιλάμε χωρίς να γνωρίζουμε...
Αλλά με την πρώτη ευκαιρία, είμαστε οι τεμπέληδες, λουφαδόροι (και εμείς και οι γιατροί όταν απεργουν)...
-
Κάνεις μεγάλο λάθος!Και στις τωρινές καταλήψεις έχουμε επιπλέον αιτήματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία και πριν 2 χρονια γίναν καταλήψεις για παρόμοια θέματα! Και έχουν γίνει κινητοοποιήσεις και αποσταλεί αιτήματα για τα προβλήματα του χώρου!
Καλό θα είναι να μη μιλάμε χωρίς να γνωρίζουμε...
Αλλά με την πρώτη ευκαιρία, είμαστε οι τεμπέληδες, λουφαδόροι (και εμείς και οι γιατροί όταν απεργουν)...
Πολυ θα χαρω να κανω λαθος.
Αυτα τα αιτηματα σας θα πρεπει να προβαλλονται οταν πρεπει να προβληθουν και να μην ειναι ενα απο τα πολλα και χανονται μεσα στις παραξυσμο που παθαν μερικοι.
Σε τετοια αιτηματα θεωρω οτι θα εχετε την στηριξη της κοινης γνωμης.
-
Ή αλλιώς, η Τέχνη του να μη κάνεις τίποτα....Πάει καιρός τώρα, που παρακολουθώ τις ομιλίες πολιτικών και συνδικαληστών. Μου κάνει τρομερή εντύπωση (μου προκαλεί θαυμασμό, θα μπορούσα να πω) η ικανότητά τους να μιλάνε τόση ώρα δίχως να λένε τίποτα! Τέχνη αντίστοιχη αυτής που περιγράφεις...
edit
...Σε τετοια αιτηματα θεωρω οτι θα εχετε την στηριξη της κοινης γνωμης.
Μην το λες, έχεις δει θείτσα να βγαίνει από γιατρό που δεν της έδωσε φάρμακα; Ποιός μπορεί να την πείσει ότι είναι για το καλό της;
-
Αυτό με τα αμιγώς ελληνικά πτυχία θεωρώ οτί είναι λάθος για τους κάτωθι λόγους:
(ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΕΧΩ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΑΚΡΙΒΩΣ)-
όλοι τότε αφού έπαιρναν το πτυχίο τους, δεν θα ενδιαφέρονταν για περαιτέρω μετεκπαίδευση μιας και ο συναγωνισμός γνώσης ( που σε ένα τέτοιο επάγγελμα το να έχεις γνώση για το τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά καινοτομίες και εξελίξεις θεωρείται βασικό ) θα ήταν μικρότερος....πολύ μικρότερος ή για να το διατυπώσω καλύτερα, το έαν ένας ιατρός ενημερωνόταν θα το υπαγόρευε η δική του βούληση, θα προσβλέπει στο να γίνεται συνέχεια καλύτερος και να προσφέρει παραπάνω. Τώρα το υπαγορεύει και η ανάγκη....μένεις σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο πίσω και οι μισοί σου πελάτες εξαφανίζονται.
-
διότι τώρα τουλάχιστον υπάρχουν ιατροί που έχουν δεί και νοσοκομεία στα οποία οι εντατικές λειτουργούν πραγμάτικα, και τα μηχανήματα δεν σκουριάζουν διότι δεν υπάρχει προσωπικό εκπαιδευμένο.
Νοσοκομεία στα οποία δεν πεθαίνουν πιτσιρίκια επείδη πέρασαν την σκολεικοειδίτιδα για γαστρεντερίτιδα.
Νοσοκομεία στα οποία το ιατρικό λάθος διώκεται ποινικά εφόσον προκύψουν στοιχεία για αμέλεια ή λάθος.
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, δεν τους αναφέρω για να μην γίνει το post κατεβατο και συναμμα βαρετό.
-
-
η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί είχαν αρχίσει αρκετά νωρίτερα τις κινητοποιήσεις τους (προς το υπ. υγείας) για θέματα σχετικά με τις ειδικότητες και τη στελέχωση των κρατικών νοσοκομείων. Απλώς συνέπεσαν με το 'νομοσχέδιο' και πότε πήγαιναν έξω από το υπ. υγείας, πότε έξω από το υπ. παιδείας. Σημειωτέον, σε ΚΑΝΕΝΑ από τα υπουργεία δεν τους δέχτηκαν (ως γνωστόν οι περίφημοι διάλογοι γίνονται μόνο στα παράθυρα των ΜΜΕ).
-
Κατερίνα, αναφερόμουν κατά κύριο λόγο στους ιατρούς 'εισαγωγής' από Βουλγαρο-Ρουμανο-Γιουγκοσλαβιές (αλλά και την Ιταλία) - και σε καμία περίπτωση στους μεταπτυχιακούς. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντρηπτική πλειονότητα των πτυχίων εξωτερικού (στην ιατρική) προέρχονται από πανεπιστήμια του κ...λου ανατολικών χωρών.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα