-
Εγώ, πάντως, θα περίμενα ένα προσχέδιο Νόμου με την υπογραφή σας. Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αντίλογος για τον αντίλογο και προτάσεις 0.
Ένα άλλο που μου πέφτει βαρύ, είναι να κάνουν καταλήψεις και πορείες άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ένα άλλο που μου πέφτει βαρύ, είναι να κάνουν καταλήψεις και πορείες άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί.
στις περισσοτερες περιπτωσεις ετσι ειναι (οχι μονο στην παιδεια)
-
Εγώ, πάντως, θα περίμενα ένα προσχέδιο Νόμου με την υπογραφή σας. Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αντίλογος για τον αντίλογο και προτάσεις 0.Τώρα υποτίθεται πως έχουμε μια ευκαιρία!
Αλλά δεν βλέπω να την εκμεταλευόμαστε. Εγκλωβισμένοι μέσα σε κομματικές/παραταξιακές γραμμές, παρωχημένες ιδέες και δεν ξέρω και γω τι άλλο...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τώρα υποτίθεται πως έχουμε μια ευκαιρία!Αλλά δεν βλέπω να την εκμεταλευόμαστε. Εγκλωβισμένοι μέσα σε κομματικές/παραταξιακές γραμμές, παρωχημένες ιδέες και δεν ξέρω και γω τι άλλο...
Σε μια συζήτηση, το είχα ονομάσει 'το σύνδρομο του όχι'.
Ο συνομιλητής μου παρεξηγήθηκε, γιατί τον είπα, λέει, κομπλεξικό. -
Τώρα υποτίθεται πως έχουμε μια ευκαιρία!
Αλλά δεν βλέπω να την εκμεταλευόμαστε. Εγκλωβισμένοι μέσα σε κομματικές/παραταξιακές γραμμές, παρωχημένες ιδέες και δεν ξέρω και γω τι άλλο...
Σε μια συζήτηση, το είχα ονομάσει 'το σύνδρομο του όχι'.
Ο συνομιλητής μου παρεξηγήθηκε, γιατί τον είπα, λέει, κομπλεξικό.Άμα τον ξαναδείς πες του ότι συμφωνώ μαζί σου!
Λες και ο διάλογος είναι δηλητήριο! Αν διαφωνούμε κάθετα σε κάτι, μπορούμε να πούμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα είμαστε ανυποχώρητοι. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις...
Αλλά το να λέμε ότι χρειάζονται αλλαγές χωρίς να τολμάμε να κάνουμε τίποτα και κυρίως χωρίς να συζητάμε, είναι όχι κομπλεξικό αλλά παρανοΐκό...
-
Ένα-ένα.
Πτυχίο δύσκολης (μη χ...) σχολής έχω.
Συντονιστικό καταλήψεων φτιάχτηκε. Συντονιστικό για τη βελτίωση των σχολών, την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας των καθηγητών και των εκπτώσεων στη διδασκαλία, των ξεπερασμένων βιβλίων [που να γράφει τώρα νέο βιβλίο ο αστέρας, αφού έφτασε στην ΙΕ' έκδοση που ακόμα πουλάει], των καταστροφών των σχολών από την τσογλαναρία κάθε χρόνο κλπ κλπ δεν έχουμε δει. Γι' αυτό η ειρωνία.
Άσυλο και ΔΑΠ. Εχμ, άκυρον. Η ΔΑΠ δεν είναι οργάνωση κατά ή υπέρ του ασύλου, είναι φοιτητική παράταξη. Η δουλειά μιας φοιτητικής παράταξης είναι η βελτίωση των συνθηκών φοίτησης, όχι τα άσυλα και τα πολιτικά παιχνίδια των καλοθρεμμένων πια 'Εδώ Πολυτεχνείο'. Η πλάκα είναι ότι αρκετοί από δαύτους σήμερα είναι στο ΠΑΣΟΚ του οποίου η ηγεσία έχει πολιτική παραπλήσια της ΝΔ, μέχρι και η κυρία που κραύγαζε το σύνθημα πριν 22 χρόνια.
'Συντονιστικό' και θέσεις: αν το συντονιστικό δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει θέσεις έστω και ως φερέφωνο των ΓΣ, τότε τι ακριβώς συντονίζει; Τη διανομή λουκετών και προμηθειών; Την ανάρτηση πανώ; Το κλείσιμο δρόμων; Τότε γιατί εμφανίζεται ο Βραδής (έτσι μου φαίνεται ότι τον έλεγαν) στην τηλεόραση; Για να μην κάνει διάλογο αλλά να πει τα συνθήματά του υποθέτω.
Υποχρεώσεις: ν+2+1. Έλα μου ντε όμως. Αφού οι φοιτητές δεν χάνουν τίποτα ιδιαίτερο (κατά τη γνώμη μου κερδίζουν), γιατί γίνονται οι καταλήψεις; Η γνώμη μου είναι η ίδια με πριν: επειδή είναι υποβολιμιαίες και πολιτικώς υποκινούμενες. Άλλωστε η κα. Παπαρήγα είπε μόλις βγήκε το νομοσχέδιο προχθές 'Δεν έχει μέλλον γιατί το έχουν καταψηφίσει ήδη στις καταλήψεις οι φοιτητές'. Αν κάποιοι κινδυνεύουν να χάσουν κάτι, αυτοί είναι οι καθηγητούληδες.
-
Εγώ, πάντως, θα περίμενα ένα προσχέδιο Νόμου με την υπογραφή σας. Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αντίλογος για τον αντίλογο και προτάσεις 0.Ένα άλλο που μου πέφτει βαρύ, είναι να κάνουν καταλήψεις και πορείες άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί.
Πάντως, αν από τη μία βαλεις το νομοσχεδιο κι από την άλλη τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας, θ' ανακαλύψεις οτι κι η Νομοθετικη/Εκτελεστική Εξουσία 0 προτασεις εχει
Και είναι πολύ πιο βαρύ να νομοθετούν και να εκτελούν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τί κάνουν και γιατί. Ή μήπως γνωρίζουν;
-
Τα πραγματικά προβλήματα ποια είναι;
2 κατά τη γνώμη μου είναι τα κύρια:
-Υποχρηματοδότηση
-ΔιαφθοράΤα ν+3/5 είναι μπούρδες...
Αλλά όλα τα άλλα (συνήγορος πανεπιστημιακής κοινότητας κλπ...) δεθα βοηθήσουν;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Και είναι πολύ πιο βαρύ να νομοθετούν και να εκτελούν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τί κάνουν και γιατί. Ή μήπως γνωρίζουν;Αυτό που περιγράφεις, το 'λούζομαι' μια εικοσαετία τώρα! Πίστεψέ με, το μόνο που γνωρίζουν είναι πως να διαφυλάξουν τα 'κεκτημένα' τους.
Κι αυτοί που γνωρίζουν στ' αλήθεια, τι στα διάλα κάνουν;
Απλούστατον: Βολεύονται και το βουλώνουν. Απ' αυτούς, το περιμένουμε. Από τους νέους, γμτ, όχι!
-
Απλούστατον: Βολεύονται και το βουλώνουν. Απ' αυτούς, το περιμένουμε. Από τους νέους, γμτ, όχι!
Μια πρόταση;
-
Ηλία,
Αν δεν υπάρχει δόλος, εχεις δικιο.
Αν υπάρχει δόλος, εχεις άδικο.Ειμαι πεπεισμενος για το δευτερο.
Η κουβεντα εδω μεσα ειναι τυπικό παραδειγμα του θριάμβου της παραπληροφόρησης. Της εσκεμμενης παραπληροφορησης...
Το ξαναλέω. Ψαχνουμε να βρούμε φταιχτες εκει που δεν υπάρχουν γιατι αυτο μας βαζουν να κανουμε.
Προσωπικά ξερω αρκετους νεους με προτασεις και, το σημαντικοτερο, καλες προθεσεις. Τροπο να εκφραστούν εχουν. Μεσο να εκφραστούν δεν έχουν. Τα παιδια που αγωνιζονται και λάθος να κάνουν, καλά κανουν. Κι ας κατευθυνονται (κακώς!) καποια απ' αυτα (οχι ολα, οχι τα πολλά, να 'σαι σιγουρος). Τίποτα δεν αλλάζει με τον καναπε και το τηλεκοντρολ.
Αργία μητηρ πασης κακίας, κι εμεις (κι εγω!), εδώ, κουβεντα του καναπε κανουμε -
Καθίστε, σκεφτείτε κι αποφασίστε: Σας αρέσει η κατάσταση; Αν όχι, σε ποιά κατεύθυνση θα θέλατε να την στρέψετε; Πόσο εφικτή είναι αυτή; Ποιά είναι τα όπλα σας; Και φτιάξτε ένα προσχέδιο Νόμου, για συζήτηση.
Μην περιμένετε βοήθεια από εμάς. Βολευτήκαμε, έχουν περάσει και τα χρόνια, ξερόλες είμαστε, εν πολλοίς. Μάλλον τρικλοποδιές θα σας βάζουμε. Όχι, πες: Πόσους και ποιούς 40-50-60άρηδες θα εμπιστευόσουν να χαράξουν το μέλλον σου; Αν, μετά απ' αυτό, σκεφτείς ποιούς έχεις αφήσει ν' αποφασίζουν γι' αυτό, έλα να το συζητήσουμε. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προσωπικά ξερω αρκετους νεους με προτασεις και, το σημαντικοτερο, καλες προθεσεις. Τροπο να εκφραστούν εχουν. Μεσο να εκφραστούν δεν έχουν. Τα παιδια που αγωνιζονται και λάθος να κάνουν, καλά κανουν. Κι ας κατευθυνονται (κακώς!) καποια απ' αυτα (οχι ολα, οχι τα πολλά, να 'σαι σιγουρος).Δεν υπάρχει χειρότερο από το να μην αναψε ΠΟΤΕ η φλόγα μεσα σου...
Το χειρότερο είναι όταν ξέρεις ότι άναψε και την έπνιξες για να βολευτείς, όταν το μυαλό σου άνοιξε και το ξανάκλεισες γιατί έτσι βόλευε. Γίνεσαι, τότε, απείρως χειρότερος άνθρωπος, απείρως εχθρικός προς τους καινούριους 20ρηδες επαναστάτες.
Τουλάχιστον αλλιώς ζεις στην αφασία σου...Συμφωνούμε περισσότερο απ' όσο ίσως φαίνεται, εμένα δυστυχώς με 'παίρνει από κάτω' η έλλειψη αποτελέσματος - ουσιαστικού, εννοώ. Θα ήθελα να δω κάτι να αλλάζει κι αν οι αλλαγές είχαν προταθεί από τους ίδιους τους άμεσα ενδιαφερόμενους θα ήμουν ευτυχής. Αν αποδεικνύονταν λάθος, δεν θα με πείραζε καθόλου: Θα τις βελτιώναμε.
Αλλά εδώ μιλάμε για ένα σύστημα που (για μένα) ξεκινάει λάθος: Διαβάστε να περάσετε, μετά θα πάρετε το πτυχίο σας, θα βρείτε μια δουλειά και θ' αράξετε. Πάρτε και αυτοκίνητο, σπίτι, κάποιες φορές και δουλειά έτοιμη, ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Σόρυ. -
Τωρα και να θελω να διαφωνησω δεν μπορω... Αλλά ακόμα κι αυτή η πορεία-συστημα ειναι προκαθορισμενη από την πολιτική βούληση.
Και δεν μπορώ να να ρίξω το φταιξιμο στα αντικειμενα αυτής της βούλησης
-
Το φταίξιμο για όσα γίνονται, σίγουρα όχι.
Μερίδιο από το φταίξιμο για το ότι τπτ δεν αλλάζει, όμως;
edit. Βολεμένοι 20ρηδες, γμτ;
-
Το φταίξιμο για όσα γίνονται, σίγουρα όχι.Μερίδιο από το φταίξιμο για το ότι τπτ δεν αλλάζει, όμως;
edit. Βολεμένοι 20ρηδες, γμτ;
Άξια τέκνα γονέων!
Αυτό το λες επειδή οι κινητοποιήσεις σου φαίνονται υπέρ της μη αλλαγής-βολέματος;
-
Όχι, επειδή πάντα γίνονται κινητοποιήσεις για να μή γίνει κάτι και ποτέ για να γίνει κάτι, εκτός απ' όταν ζητάμε αυξήσεις μισθών...
Για τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις δεν έχω άλλη ένσταση από την έλλειψη προτάσεων. -
Ας μη ξεχνάμε ότι, εκτός των άλλων, υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι για την έλλειψη προτάσεων.
Όταν έρχεται η ώρα της Συνέλευσης (που υποτίθεται εκφράζει τις επιθυμίες των φοιτητών), συνήθως δεν έχεις παρά 2 επιλογές:
Ή ψηφίζεις την φιλοκυβερνητική παράταξη ή συντάσσεσαι με τους 'άλλους' της κατάληψης. Έστω και αν συμφωνείς μόνο στο ότι διαφωνείτε σε κάποια σημεία με τις επερχόμενες αλλαγές.Άλλος δρόμος που έχει επίσημη-θεσμική έκφραση δεν υπάρχει...
Δικαιολογίες; Μπορεί, δεν ξέρω...
Και γω μπερδεμένος είμαι....
-
Ililias
Μην το λες.... Παγιο και σημαντικοτερο αιτημα ειναι αυτη η ρημαδα η αυξηση των δαπανων για την Παιδεια, να γινουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ευρωπη, ξεκινωντας από το αυτονοητο κι οχι από ασκησεις μλκιας τυπου Ν+κατι.
Ειδες να γινεται λογος γι' αυτο στο, περιβοητο, νομοσχεδιο;
Βλέποντάς τα από μέσα, έχω αρκετες σχετικές εμπειρίες...
-
Πόσα και πόσα χρόνια έχουμε αυτό το αίτημα... Αλλά κάπου κάνουμε λάθος: μέχρι τώρα, για το κάθε τι, κάναμε κατάληψη, πορείες κτλ. Τώρα πως να μας πάρουν στα σοβαρά;
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα