-
αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι, το Gti όλα πίνουν λάδι ή είναι κάποια που είναι πολύ λογικά της τάξεως των 500ml τα 10.000 και κάποια που πίνουν τον άμπακο? 1λτ στα 2000 πχ
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Και...ναι .Σήμερα αποφάσισα να πλύνω το πολάκι μου και άνοιξα το καπό γιατί δεξιά και αριστερά στις άκρες είχαν σφηνώσει φύλλα από 50 διαφορετικά είδη φυτών και δέντρων και είδα πως η στάθμη του ψυκτικού υγρού είναι κάτω από το min (πριν 2 μήνες το είχα ξανατσεκάρει και ήταν στη μέση μεταξύ max-min!).
Aγαπάμε VW .Γκουχ, 8 μηνες τωρα δεν εχω χασει γραμμαριο, ουτε απο τα λαδια, ουτε απο τα νερα... γκουχ γκουχ...
-
Γκουχ, 8 μηνες τωρα δεν εχω χασει γραμμαριο, ουτε απο τα λαδια, ουτε απο τα νερα... γκουχ γκουχ...
Εγώ παρατηρώ πως ότι έχει εμφανιστεί έτσι ξαφνικά,είναι μετά από επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.....
Εν τω μεταξύ,επειδή έκλεισε χρόνο και δεν έχω αλλάξει λάδια αλλά έχει κάνει τα πρώτα 7.500χιλ. χιλιόμετρα,έλεγα να την κάνω την 1η αλλαγή πιο νωρίς και ας έχει και longlife.Αλλά και στην αντιπροσωπεία και σε εξουσιοδοτημένο που ρώτησα ο ένας έχει 23 ευρώ και ο άλλος 20 το λίτρο και βάζουν divinol την τρέλα μου Και όταν τους ρώτησα γιατί δε βάζετε castrol που γράφει και πάνω στην τάπα στον κινητήρα,μου έλεγαν,αυτά πληρούν τις προδιαγραφές και άλλα τέτοια.ΔΕΝ πλησιάζω ποτέ ξανά στους κλέφτες.Έλεος ο κόσμος δεν έχει και αυτοί προσπαθούν ακόμη να θησαυρίσουν και μάλιστα κοροϊδεύοντας τον πελάτη.Θα πάρω λάδια φίλτρο και θα το πάω στο βενζινάδικο να τα αλλάξει,και όταν με το καλό ανάψει η ένδειξη(που ακόμη λέει 22500 χιλιόμετρα για σέρβις) θα το πάω μόνο και μόνο για να μη χάσω την εγγύηση.Α,και να μην ξεχάσω,δεν είχαν συνδέσει σωστά την μπαταρία την τελευταία φορά και γι'αυτό έκανε διακοπές το ράδιοΝα χαρω εγω συνεργεια αντιπροσωπειας κιολας... Κρεμασμα στο Συνταγμα για παραδειγματισμο!
-
Αλλαξε του τα λαδακια ... Πάρε λάδια Mobil 1 ή Castrol απο κάποιο ιντερνετικο site ΜΑΞ μεχρι 14 ευρώ το λιτρο πάρε και το φίλτρο λαδιου απο την αντιπροσωπεια . Πηγαινε σε ενα συνεργείο της γειτονιάς και με 15 ευρώ αλλαζεις τα λαδακια σου . Και στην αντιπροσωπεια πάς οταν σου γράψει η ένδειξη . Ετσι θα κανω και εγω .
-
Και φυσικα οχι στην ιδια που σου εκαναν τα αισχη!! Αν θες φιλε amazing γραψε μας κ ποια ειναι να ξερουμε τι να αποφευγουμε...
Για το ψυκτικο παντως λογικα διαρροη ειναι απο καποιο σωληνακι (?) πηγαινε καπου να στο φτιαξουν εντος εγγυησης...
-
Ρε την ταπα... Ρε θες ξυλο!!! Τα κοιτανε αυτα 50 φορες!!!
-
Είχα γράψει κι εγώ παλαιότερα σε αυτό το topic ότι είχα συμπληρώσει παραφλού σε ενα service, μια μικρη ποσότητα, γύρω στα 100-150 ml αν θυμάμαι καλά. Δε νομίζω ότι ειναι κάτι το ανησυχητικό. O χρόνος θα δείξει
-
Αν σκεφτείς ότι το πρώτο σέρβις των 15k στην αντιπροσωπεία το πλήρωσα 90ε, με την τιμή που λες πάλι αντιπροσωπεία θα το πήγαινα. Η διαφορά είναι οτι η αντιπροσωπεία μου χρέωνε τα λάδια προς 14ε το λίτρο και δεν έβγαλα κάρτα καυσαερίων. Δηλαδή αν έπαιρνα τα λάδια με 12ε το λίτρο η τιμή πάνω κάτω η ίδια θα έβγαινε με την δική σου
-
Επαρχία. Καλά οι τιμές των αντιπροσώπων της Αθήνας δεν υπάρχουν.
εδιτ: Με τόσα που σου ζητούσανε καλά έκανες και το πήγες αλλού. Άκου 140ε για λάδια!
-
Λοιπόν έγινε σήμερα το 1ο σέρβις εκτός αντιπροσωπείας,χωρίς να πειραχτεί η ένδειξη(στα 30.000 θα τους το πάω για να μη χάσω την εγγύηση,(αν και μάλλον μέχρι να τα κάνω θα έχει λήξει πια ).Kαταρχάς έχει ποδιά από κάτω .
Έχουμε και λέμε λοιπόν:4 λίτρα Catrol Edge 5w30(12 ευρώ το λίτρο)+12 ευρώ το φίλτρο=60ευρώ σύνολο(αυτά τα πήγα εγώ στο μάστορα).+μια κάρτα καυσαερίων που έπρεπε να βγάλω+εργασία,28ευρώ αυτά τα 2 .Όλα μαζί 88 ευρώ .Α,και να μην το ξεχάσω,τα πάντα με απόδειξη .5w40 δε προτεινουν για τον tsi?
-
Ουπς, δε το πρόσεξα αυτό. Την πρώτη φορά μου βάλανε 5w-40 castrol edge, γενικά και 5w-40 και 5w-30 παίρνει, δεν υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με το manual.
-
5w40 δε προτεινουν για τον tsi?
5w-30 και η προδιαγραφή είναι η 504.00 της vw
Εμενα γιατι μου βαλανε 5w40?
-
Ουπς, δε το πρόσεξα αυτό. Την πρώτη φορά μου βάλανε 5w-40 castrol edge, γενικά και 5w-40 και 5w-30 παίρνει, δεν υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με το manual.
5w-40 τί διαφορά έχει?τα βάζουν σε κανα longlife?
Πάντως όταν είχα πάει να μου συμπληρώσουν μετά το στρώσιμο,το divinol 5w-30 ήταν....Το 5w-40 ειναι λιγο πιο παχυ απο το 5w-30... Κοιτα εμενα δε με χαλαει γιατι τα αλλαξα πολυ νωρις στα 2.700 χιλιομετρα για να φυγουν τα λαδια στρωσιματος, οποτε με βολευουν ακομα λιγο πιο παχια λαδια...
-
Ορέστη no problem. Το 5-30 υποτίθεται το προτείνει για Longlife service και αλλαγή ανα 30k ή 2 έτη. (καλα δεν υπάρχει κανείς που να κρατάει τα λάδια τόσο).Το 5-40 για ένα έτος ή 15k .
Κι εγώ 5-40 είχα και ούτε έκαψε λάδι ούτε τπτ.
-
AAAA... εγω εχω προγραμματισμενες αλλαγες ανα 1 χρονο αρα γι αυτο βαζουν 5-40..
-
@ Orestis
Με αφορμή το τόπικ με τα θετικά και τα αρνητικά των αυτοκινήτων, τι εννοείς ότ το τιμόνιι στο Ibiza 'στο σπορ γίνεται πιο βαρύ';
Έχει κουμπί/πρόγραμμα 'σπορ' στο ibiza οπως πχ στο bravo?@ amazing
Εννοείς φίλτρο KN στο μαμά φιλτροκούτι; Γιατί να μην βάλεις απλό φίλτρο;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
@ OrestisΜε αφορμή το τόπικ με τα θετικά και τα αρνητικά των αυτοκινήτων, τι εννοείς ότ το τιμόνιι στο Ibiza 'στο σπορ γίνεται πιο βαρύ';
Έχει κουμπί/πρόγραμμα 'σπορ' στο ibiza οπως πχ στο bravo?Την περιμενα αυτη την ερωτηση απο καποιον.
Αν παρατηρησεις, οταν αντιλαμβανει ο εγκεφαλος του αυτοκινητου οτι βρισκεσαι σε μειωμενη προσφυση ή το πιεζεις, (αρκουν μερικα μετρα σε σκατα οδοστρωμα πχ πλακοστρωτο, ή μερικα ματσακουλιασματα στην στροφη), αλλαζει την αισθηση και του τιμονιου και του φρενου. Αυτο εννοω.
Γινεται πιο βαρυ, αποκρινεται πολυ καλυτερα και σου δινει πολυ παραπανω πληροφοριση. Ειδικα οταν πατας γκαζι θες μπρατσα για να το στριψεις, λες και δεν εχει καθολου υποβοηθηση... Εμενα αυτο μ αρεσει, το κανει αγωνιαρικο!@amazing : Εσυ δεν εχεις 215 ελαστικο και πολυ πιθανον τα λαστιχα σου να μην ζεσταινονται ποτε, οποτε δε ξερεις τι αισθηση εχει το τιμονι σε αυτες τις συνθηκες!
Για μεσα στην πολη παντως η μαλακια και μιση ειναι μια χαρα ξεκουραστη!Α και δε βαραινει αυτοματα στις μεγαλες ταχυτητες, πρεπει να χουν προλαβει να ζεσταθουν τα ελαστικα πρωτα.
Ενδεικτικα μετα απο ταξιδι τελικιασμενος απο Βολο Αθηνα, σταματησα στον Σειριο να βαλω βενζινη (ναι την εκαψα ολη ) και παραλιγο να στουκαρω μεσα στο παρκιν γιατι μπαινοντας πηγα να στριψω χαλαρα και το τιμονι δεν κουνηθηκε, ειχε γινει μπετο! -
Γιατί μου φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι σου;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί μου φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι σου;Sent from my GNex using smoke signals.
Μπα
Αμα εχουν ψηθει τα λαστιχα 2 ωρες τελικιασμενα και βεντουζωνουν λογικο δεν ειναι να σε δυσκολευει το τιμονι?
-
Λοιπόν έγινε σήμερα το 1ο σέρβις εκτός αντιπροσωπείας,χωρίς να πειραχτεί η ένδειξη(στα 30.000 θα τους το πάω για να μη χάσω την εγγύηση,(αν και μάλλον μέχρι να τα κάνω θα έχει λήξει πια ).Kαταρχάς έχει ποδιά από κάτω .
Έχουμε και λέμε λοιπόν:4 λίτρα Catrol Edge 5w30(12 ευρώ το λίτρο)+12 ευρώ το φίλτρο=60ευρώ σύνολο(αυτά τα πήγα εγώ στο μάστορα).+μια κάρτα καυσαερίων που έπρεπε να βγάλω+εργασία,28ευρώ αυτά τα 2 .Όλα μαζί 88 ευρώ .Α,και να μην το ξεχάσω,τα πάντα με απόδειξη .Μια χαρά τιμή !!! Εχω εγγραφο από την Kosmokar που λεει οτι αν το αμαξι ερχεται απο το εργοστάσιο με longlife service τότε δεν χάνεις την εγγυηση αν δεν πας τον πρώτο χρόνο/15.000χμ που λενε οι αντιπροσωπειες . ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΣΥ Θες μπορείς να πεις να στο γυρίσουν απο Longlife σε σταθερα διαστήματα 15.000 ή χρόνο .
Οπότε καλά εκανες και πήγες σε εξωτερικό συνεργείο ΑΛΛΑ πολλά εργατικά 35-40 παιρνουν στις αντιπροσωπειες ... 10-20 παιρνουν εξω ... Ελπίζω να μην εγραψες το σερβις στο book service
Το δευτερο σερβις καντο σε επίσημη αντιπροσωπεια αν εισαι εντός εγγυησης και κάντο ή αν κλείσει 2 έτη ή οταν σου αναψει στο καντραν η ενδειξη service now . ΠΡΟΣΟΧΗ Στα longlife σερβις δεν αναβει ακριβώς στα 30.000 ειναι μεταβαλόμενο μπορει να αναψει και στα 20.000 και στα 22.000 και στα 28.000 Δεν θυμαμαι πως τα υπολογιζει ο υπολογιστης , μολις βρω την σχέση υπολογισμου service που κανει ο εγκεφαλος θα την ποστάρω .
Επειδη και εγώ το δευτερο σέρβις θα το κανω εκτός(πρωτο στα 1500χμ) ελπίζω μην αναψει καμια ενδειξη Service Now του Λonglife μετα απο 5.000χμ ενω ήδη εχω κανει service
VW Polo 2009