-
καλά σήμερα δεν έπαιρνε με τίποτα. τι 3 διαφορετικά αμάξια, τι σπρώξιμο, με τίποτα. συμπλήρωσα υγρά, κανά τέταρτο ήταν σε σύνδεση με άλλο αμάξι πάλι τίποτα. ήρθε μία από ένα κοντινό βενζινάδικο με ειδικό μηχάνημα φόρτισης και πήρε και μετά πήγα σ'ένα ηλεκτρολογείο στην είσοδο των Ν. Μουδανιών και το μηχάνημα διέγνωσε bad battery/replace και μου βαλε μια καινούρια κλειστού τύπου μάρκας Rocket. ελπίζω να μην έδωσα κουβά 90€
όταν επιστρέψω αθήνα θα κοιτάξω για διαρροή από τον συναγερμό. μπορώ να το κοιτάξω και μόνος μου?
Αυτά
ταλαιπωρία ρε γμτ
-
Ίσως είχε βραχυκυκλώσει η μπαταρία εσωτερικά. Συνήθως αυτό γίνεται απότομα αλλά δεν είναι απόλυτο.
-
Μου κανει εντυπωση που δεν επαιρνε μπροστα το αυτοκινητο ακομη και απο τρια διαφορετικα αμαξια,ο σωστος τροπος συνδεσης ειναι απο το + του δοτη στο + του δικου μας αυτοκινητου και μετα απο πλην του δοτη πανω στο σωμα του δικου μας κινητηρα και οχι πανω στο πλην της δικης μας μπαταριας,θα πει κανεις σιγα τα αυγα και ομως εχει μεγαλη σημασια,το μπουζι κανει γειωση με το σωμα του κινητηρα(μπουζοκαλωδιο-μπουζι-κινητηρας) και αν συνδεσουμε το πλην του δοτη επανω στο σωμα του δικου μας κινητηρα η πορεια του ρευματος ειναι πιο αμμεση,μου εχει τυχει να δοσω ρευμα σε πεζω 406 και μετα απο δυο-τρεις προσπαθειες οταν συνδεσα αμμεσα το πλην απο εμενα πανω στον κινητηρα του πεζω αμμεσως αυτο πηρε.Επειδη μετα αρχισα να διαβαζω πιο πολυ για τα μηχανολογικα του αυτοκινητου σε πανω απο δεκα διαφορετικα βιβλια (παπασωτηριου,ιων και αρκετα ξενα) οταν δινουν συμβουλες για εκκινηση με μπαταρια αλλου αυτοκινητου ολα ειναι κατηγορηματικα ποτε το πλην του δοτη στο πλην της δικη μας μπαταριας αλλα παντα πανω στο σωμα του κινητηρα η οσο πιο κοντα στα μπουζι γινεται.Υπαρχει κινδυνος εκρηξης της δικης μας μπαταριας αν συνδεουμε πλην με πλην,μια στο εκκατομυριο αλλα παντως υπαρχει.
Τα 90 ευρω για την rocket μου φαινονται λιγο τσιμπημενα,αλλα ολα τα συνεργεια (η σχεδον ολα)οταν σε βρουν στην αναγκη σε πατανε. -
Υπάρχει και πιθανότητα να μην αρκούσαν τα καλώδια.
Είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί επιτυχώς; -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Υπάρχει και πιθανότητα να μην αρκούσαν τα καλώδια.
Είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί επιτυχώς;+1 σε αυτο.Αν ηταν τυπου πρακτικερ ,'φτηνοκατασκευασμενα' .
-
με 3 διαφορετικά καλώδια δοκίμασα. είπαμε ότι η μπαταρία τα έπαιξε, κακάρωσε, βραχυκύκλωσε και δεν έπαιρνε ούτε με σπρώξιμο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
με 3 διαφορετικά καλώδια δοκίμασα. είπαμε ότι η μπαταρία τα έπαιξε, κακάρωσε, βραχυκύκλωσε και δεν έπαιρνε ούτε με σπρώξιμοΑν η μπαταρία που σε 'άφησε', ειναι αυτή που ανέφερες εδώ, τότε εισαι άξιος της τύχης σου και της ταλαιπωρίας σου, πέραν του ότι μάλλον πλήρωσες και 10-30 € παραπάνω απο ότι θα πλήρωνες ψάχνοντας τότε με την ησυχία σου.
Οι συμφορουμίτες σε είχαν προειδοποιήσει με τις απαντήσεις τους, αλλά και η λογική άλλα επέβαλλε να πράξεις.
Πάντα φιλικά
Edit: Αν βέβαια την άλλαξες και σε άφησε η καινούρια ή αναφέρεσαι σε άλλο όχημα, ... -
Tώρα που πρόσεξα την φωτογραφία από την μπαταρία, πρόσεξα την μπίχλα που είχε ο αρνητικός πόλος.
Και αυτό είναι αιτία για να μείνει από ρεύμα η μπαταρία. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
με 3 διαφορετικά καλώδια δοκίμασα. είπαμε ότι η μπαταρία τα έπαιξε, κακάρωσε, βραχυκύκλωσε και δεν έπαιρνε ούτε με σπρώξιμο
Αν η μπαταρία που σε 'άφησε', ειναι αυτή που ανέφερες εδώ, τότε εισαι άξιος της τύχης σου και της ταλαιπωρίας σου, πέραν του ότι μάλλον πλήρωσες και 10-30 € παραπάνω απο ότι θα πλήρωνες ψάχνοντας τότε με την ησυχία σου.
Οι συμφορουμίτες σε είχαν προειδοποιήσει με τις απαντήσεις τους, αλλά και η λογική άλλα επέβαλλε να πράξεις.
Πάντα φιλικά
Edit: Αν βέβαια την άλλαξες και σε άφησε η καινούρια ή αναφέρεσαι σε άλλο όχημα, ...από τότε που είχε γίνει πλήρης φόρτιση δούλευε απροβλημάτιστα οπότε το άφησα να την αλλάξω από χειμώνα να μη μπαίνω σε έξοδα καλοκαιριάτικα. έλα όμως που η θέλησή της ήταν διαφορετική.
bass, σιγά την μπίχλα, αυτό δεν είναι τπτ. έχω δει και χειρότερα πάντως είχε καθαριστεί μετά από τότε
-
Ερώτηση προς τους φίλτατους μηχανολόγους, μηχανικούς και ηλεκτρολόγους, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο αγαπητό μέλος του φόρουμ γνωρίζει. Υπάρχει περίπτωση εξασθενημένη μπαταρία (που όμως καταφέρνει να δώσει εκκίνηση στον κινητήρα) να προκαλεί αισθητή απώλεια ισχύος στον κινητήρα και μειωμένη απόκριση στο γκάζι (ιδίως στις χαμηλές στροφές που το δυναμό δεν γυρίζει γρήγορα);
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ερώτηση προς τους φίλτατους μηχανολόγους, μηχανικούς και ηλεκτρολόγους, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο αγαπητό μέλος του φόρουμ γνωρίζει. Υπάρχει περίπτωση εξασθενημένη μπαταρία (που όμως καταφέρνει να δώσει εκκίνηση στον κινητήρα) να προκαλεί αισθητή απώλεια ισχύος στον κινητήρα και μειωμένη απόκριση στο γκάζι (ιδίως στις χαμηλές στροφές που το δυναμό δεν γυρίζει γρήγορα);Ηλεκτρογκαζο;Στο πουντο καταλαβα (μικρη) διαφορα οταν εβαλα την καινουργια μπαταρια.Σε ντιζα δεν εχω καταλαβει κατι.
-
Όχι Βασίλη, ντιζάτο. Άλλο αυτοκίνητο έγινε ξαφνικά! Βέβαια έπεσε και η θερμοκρασία αλλά τέτοια διαφορά από την μία μέρα στην άλλη;
-
Έβαλες καμιά ψιψίνα μήπως πρόσφατα στο αμάξι;
-
Όχι Βασίλη, ντιζάτο. Άλλο αυτοκίνητο έγινε ξαφνικά! Βέβαια έπεσε και η θερμοκρασία αλλά τέτοια διαφορά από την μία μέρα στην άλλη;Παιζει να μην εδινε σωστα ρευμα στους πολλαπλασιαστες;
-
Ερώτηση προς τους φίλτατους μηχανολόγους, μηχανικούς και ηλεκτρολόγους, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο αγαπητό μέλος του φόρουμ γνωρίζει. Υπάρχει περίπτωση εξασθενημένη μπαταρία (που όμως καταφέρνει να δώσει εκκίνηση στον κινητήρα) να προκαλεί αισθητή απώλεια ισχύος στον κινητήρα και μειωμένη απόκριση στο γκάζι (ιδίως στις χαμηλές στροφές που το δυναμό δεν γυρίζει γρήγορα);Όχι !
Υπάρχει όμως περίπτωση να μην έχεις κάποια καλή γείωση στο σύστημα ανάφλεξης ή στη γείωση κινητήρα / αμαξώματος και να υπάρχει απώλεια ρεύματος από εκεί και η υψηλή τάση να είναι χαμηλή ή μεσαία από τις απώλειες και να έχεις πτώση απόδοσης.
Ψάξε όλες τις γειώσεις, και είναι αρκετές.
-
Το μυαλό σου στις ψιψίνες Ντίνο...
Βασίλη κι εγώ για λάθος ρεύμα στους πολλαπλασιαστές σκεφτόμουν αλλά ο μηχανικός μας ο 21 Quadra είναι κάθετος από ότι βλέπω...
Edit: Σε ευχαριστώ Quadra... θα το ψάξω κι αυτό.
-
E ναι ρε συ, γιατί μόνο από αναπτέρωση ηθικού μπορεί να νομίζεις ότι πηγαίνει καλύτερα το αμάξι, όχι από την μπαταρία...
-
Το μυαλό σου στις ψιψίνες Ντίνο...Βασίλη κι εγώ για λάθος ρεύμα στους πολλαπλασιαστές σκεφτόμουν αλλά ο μηχανικός μας ο 21 Quadra είναι κάθετος από ότι βλέπω...
Πεταει ο φικος τωρα δλδ;
Στο δικο μου καταλαβαινα μια υστερηση στο γκαζι αλλα και συχνα βυθισματα του ρελαντι εως σβησίματα , οταν αλλαξα μπαταρια σταματησαν αμεσως αυτα.
-
Ντίνε τώρα που το λες είχαμε χθες ένα εξτραδάκι αλλά δεν την έβαλα στο κάρο... λες η χαρά μου να με επιρρέασε;
Ο Φίκος σαν να πρασίνισε ξαφνικά Βασίλη... μάλλον του έκανε καλό η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας! Το επόμενο τουτούνι πρέπει να είναι Κάκτος για να αντέχει στη ζέστη...
-
Είχα κάποτε τέτοιο θέμα με τη μπαταρία. Προφανώς τράβαγε πολύ ρεύμα από το δυναμό και αφού δεν φορτιζόταν η μπαταρία αυτό γινόταν συνέχεια. Πάντως έπαιρνε μπρος αλλά το αυτοκίνητο σερνόταν σαν να τράβαγες τροχόσπιτο. Δεν θυμάμαι τι είχε, αν απλά είχε στεγνώσει και βάλαμε υγρά ή αν την αλλάξαμε αμέσως μετά το αυτοκίνητο πέταγε!!
Μπαταρία αυτοκινήτου...