-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Επειδή είμαι κάτοχος του cz3 εδώ και 3-4 μήνες 4500 χιλιόμετρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μάλιστα θυμάμαι αρκετά καλά οτι γυρνά και με φόρα μάλιστα μετά απο στροφή. Θα το τσεκάρω φεύγοντας απο την δουλεία για να το επιβεβαιώσω avassis !προσεχεεεεεε!!!!!
-
Everything is Under Control
-
μηπως εχει παρει κανεις το cz3 με το ημιαυτοματο κιβωτιο 6 σχεσεων ?
-
Λοιπόν avassis έτσι όπως στα είπα είναι!
Στροφή 90 μοίρες απο σταματημένος...πρώτη...στρίβεις και γυρνάει αρκετά σβέλτα το τιμόνι αν το αφήσεις χαλαρό στα χέρια σου!
Δεν ξέρω αν το λές αυτό συγκρινόντας το με κάποιο άλλου αυτοκίνητο ή κάτι άλλο αλλά σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της οικογένειας (octavia,zx) μπορώ να πω οτι βρίσκει την ευθεία πιο εύκολα.
Αυτάαααα
-
καλημέρααα
άλλο ένα czt μαύρο προστέθηκε στην παρέα
-
Καλορίζικο το τουτούνι σου toutouni
Καλά πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα
Εχθές ερχόμενος απο Χαλκίδα είδα ένα ασημί czt που πήγαινε αρκετά αργά και φυλαγμένα στην δεξιά ! Μάλλον το έστρωνε με πραγματική ευβλάβια
Άντε απο ότι βλέπω πληθαίνουμε σιγά σιγά!
-
να κανετε ενα cluc τουρμπίσιο!!!
-
ε όχι μόνο τουρμπίσιο
εμείς με τις ατμόσφαιρες θα μείνομε απ'εξω
-
Ναι...
Και τα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα είναι... μην τα αφήνεται απ' έξω!
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Ναι...Και τα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα είναι... μην τα αφήνεται απ' έξω!
οκ
οι καλοί παντού χωράνεμε το στρώσιμο του κινητήρα τι γίνεται!?
ο ένας πωλητής μου λέει 3500στρ για 1500κμ
ο άλλος πωλητής μου λέει 4000στρ για 5000κμ
πειράζει να κάνω (για πρώτη φορά) ότι λέει το manual(sic)?! -
να το στρωσεις 2000 και να το ανοιγεις λιγο λιγο μεχρι τα 5000
Αλλα στην εθνική ναμην το αφήνεις στα πρωτα 1000 συνεχεια σταθερο γκάζι (βάλε 4η και βάλε και 5η) να ανεβοκατεβαίνουν τα χλμ -
Εγώ Italian Tuning.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Εγώ Italian Tuning.τα ιταλικά μου δεν είναι καλά
αλλά είμαι σίγουρος ότι ΄μου αρέσει
ο τρόπος που το έστρωσες... -
Ο χρήστης toutouni έγραψε:
πειράζει να κάνω (για πρώτη φορά) ότι λέει το manual(sic)?!
Σίγουρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις, μια και ο κατασκευαστής σίγουρα ξέρει κάτι παραπάνω από τον κάθε πωλητή (δε τους απαξιώνω απλά η δουλειά τους είναι άλλη).
Συν ότι το αυτοκίνητο ακόμα είναι 'άγνωστη δύναμη' στη χώρα μας (και όχι μόνο) και δεν υπάρχουν παλιότεροι χρήστες με ικανοποιητικό αριθμό χιλιομέτρων ώστε να ακουστούν γνώμες και αποτελέσματα στρωσίματος.Καλοτάξιδο 'toutouni' ,πρωσωπική μου γνώμη το αυτοκίνητο αυτό είναι η καλύτερη επιλογή στη κατηγορία αυτή.
-
RTFM
-
okie
νομίζω ότι άκουσα αυτά που ήθελα
να ακούσω...πάντως οι πρώτες εντυπώσεις απο το toutouni μου
είναι θετικές ( τι άλλο θα μπορούσα να πω άλλωστε)
σε σχέση με το rallye μου (1.6 8v) κινητήρας και φρένα
σίγουρα καλύτερα, τιμόνι αν και βαρύ όχι τόσο απόλυτο
και κράτημα θα δείξει (κάτι περίεργες μετατοπίσεις βάρους
ένιωσα) -
Ο χρήστης toutouni έγραψε:
okie
(κάτι περίεργες μετατοπίσεις βάρους
ένιωσα)εχεις ξεχασει το πτωμα της πεθερας στο πορτ-παγκαζ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
okie
(κάτι περίεργες μετατοπίσεις βάρους
ένιωσα)εχεις ξεχασει το πτωμα της πεθερας στο πορτ-παγκαζ
κι έλεγα κι εγώ
δεν μπορεί να μυρίζει τόσο πολυ ο καταλύτης... -
Κατά την ταπεινή μου άποψη μην πολύ τρελαίνεσαι με το θέμα στρωσίματος.
Και λέγοντας μην τρελαίνεσαι εννοώ (για να μην παραξηγηθώ) ότι είτε το πας 3,500 ή 4000 δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Για τα πρώτα χίλια χιλιόμετρα πήγαινε μέχρι 3500 4000 με ομαλές επιταχύνσεις. Άπο τα 500 πρώτα χιλιόμετρα και μετά θα δείς οτι το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φεύγει πολύ περισσότερο (Το λέω αυτό γιατί είδα τέτοιοα αισθητή διαφορά και στο δικό μου cz3)
Απο εκεί και πέρα προς θεού όχι κόφτες αλλα ταξιδάκια με 3000 - 3500 - 4000 θα του κάνουν καλό.
Υποτίθεται οτι μετα τις 5000 χιλιόμετρα μπορείς να αρχίζεις να το λιώνεις
Οι περισσότεροι λένε και νωρίτερα δεν έχει ανάγκη καθώς το μοτέρ είναι ήδη στρωμένο.
Τεσπα.... εγώ μέχρι τα 1500 πήγαινα αρκετά εβλαβικά έως τις 4000 στροφές. Απο εκεί και πέρα και έως τώρα (4600 χιλιόμετρα) σταδιακά το ανοίγω όλο και πιο πολύ χωρίς να κάνω υπερβολές (κόφτη δεν έχω ακούσει ακόμα) Μέχρι 6 όμως έχει πάει αρκετούτσικες φορές.
Τέλος λοιπόν αυτό που καλό θα είναι να αποφύγεις είναι οι ξαφνικές επιταχύνσεις και οι πολύ υψηλές στροφές. Εννοείται τα πρώτα 500-1000 θέλουν την μεγαλύτερη προσοχή και απο εκεί και πέρα μάλλον περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα για τα σύγχρονα μοτέρ.
-
Μη ξεχνάτε το βασικότερο οι τουρμπάτοι, να μη σβήνετε αμέσως τον κινητήρα σας. Ένα timer θα ήταν καλή λύση, ειδικά όταν αρχίσει το 'λιώσιμο' .
Εντυπώσεις από Mitsubishi Colt