-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αυτό θα κάνω!Στην ΑΟ!
Εκεί θα 300αρίσεις
NAI!!! και παρε και μια καμερα μαζι, ειναι της μοδός (sic) τελευταια!!!
-
-
8,8 0-100!!! καλό!!!
-
Δεν ειναι και τοσο καλο Νικο....
Εχω κανει και 7,9 με τρομερη εκκινηση(ειχα χερια τοτε )
Το 400αρι μπορει να πεσει αρκετα κατω απο 16,2 και σε επομενη μετρηση θα το αποδειξω(ψωναρα )
-
Σήμερα κατάφερα να κάνω και μερικές μετρήσεις κάπου εξώ απο τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Ποσειδώνος. Σχεδόν επίπεδα τα πράγματα με σχετικά καλό οδόστρωμα (όχι όμως και Αττικής Οδού)
Αρκετές μετρήσεις μου έβγαιναν κοντά στα 75 άλογα αλλά τελικά κατάφερα αυτήν
Για πείτε specialίστες του είδους αν φαίνεται κάτι λάθος ή οτιδήποτε άλλο!
1 sec για την αλλαγή 1-2 και 2-3 είναι αρκετά αργή έτσι δεν είναι ή δεν το διαβάζω σωστά?
0-100 10,114 sec και 0-400 σε 17,218 sec με 142,16 km/h not bad για το colt ε?
Το ξελίγωσα για καμμιά ωρα σχεδόν με μετρήσεις,ρυθμίσεις κτλ αλλά τελικά κάτι κατάφερα!
Περιμένω τα σχολιά σας
-
digilef
Από το σχεδιάγραμμα της ροπής φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα στην σωστή ανάγνωση των στροφών (κατσαρό)
Δοκίμασε με τα φώτα ανοιχτά ή με το πίσω θερμαινόμενο τζάμι. Για να σιγουρευτείς ότι διαβάζει σωστά τις στροφές γύρνα το σε road racer mode που είναι ψηφιακή η ένδειξη - συνήθως δεν πρέπει να έχεις παραπάνω από 40-60 στροφές διαφορά.Επίσης για να δεις σωστή καμπύλη ιπποδύναμης ροπής κάνε τη δοκιμή όπως γράφει. Ξεκίνημα - αλλαγή αμέσως σε 2α και πάτημα μέχρι τον κόφτη.
Οι αλλαγές .... παίρνουν βελτίωση . Μπορείς να φτάσεις κοντά στο 0.4 sec χωρίς να ζοριστεί το σαζμάν και αφήνοντας ελάχιστα το γκάζι. Αν δεν αφήνεις γκάζι στις αλλαγές μπορεί να πέσουν κι άλλο αλλά αυξάνει και η πιθανότητα φθορών (άσε που δεν έχει νόημα να βγάλεις και τον απόλυτα καλύτερο χρόνο)
Η εκκίνηση είναι αργή . Γύρνα το στα G's και θα βρείς με ποιά εκκίνηση είναι ταχύτερο. Συνήθως πρέπει να σπινάρει λίγο (αν πάει να σπινάρει πολύ αφήνεις λίγο γκάζι)
Αρρώστεια εεε ;;
Το μοτεράκι του Colt ... καλό !!! το θυμάμαι από ένα Forfour που είχα νοικιάσει.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
digilefΑπό το σχεδιάγραμμα της ροπής φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα στην σωστή ανάγνωση των στροφών (κατσαρό)
Δοκίμασε με τα φώτα ανοιχτά ή με το πίσω θερμαινόμενο τζάμι. Για να σιγουρευτείς ότι διαβάζει σωστά τις στροφές γύρνα το σε road racer mode που είναι ψηφιακή η ένδειξη - συνήθως δεν πρέπει να έχεις παραπάνω από 40-60 στροφές διαφορά.Επίσης για να δεις σωστή καμπύλη ιπποδύναμης ροπής κάνε τη δοκιμή όπως γράφει. Ξεκίνημα - αλλαγή αμέσως σε 2α και πάτημα μέχρι τον κόφτη.
Οι αλλαγές .... παίρνουν βελτίωση . Μπορείς να φτάσεις κοντά στο 0.4 sec χωρίς να ζοριστεί το σαζμάν και αφήνοντας ελάχιστα το γκάζι. Αν δεν αφήνεις γκάζι στις αλλαγές μπορεί να πέσουν κι άλλο αλλά αυξάνει και η πιθανότητα φθορών (άσε που δεν έχει νόημα να βγάλεις και τον απόλυτα καλύτερο χρόνο)
Η εκκίνηση είναι αργή . Γύρνα το στα G's και θα βρείς με ποιά εκκίνηση είναι ταχύτερο. Συνήθως πρέπει να σπινάρει λίγο (αν πάει να σπινάρει πολύ αφήνεις λίγο γκάζι)
Αρρώστεια εεε ;;
Το μοτεράκι του Colt ... καλό !!! το θυμάμαι από ένα Forfour που είχα νοικιάσει.
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σου!
Και εμένα με παραξενεύει η μορφή του διαγράμματος ροπής αλλά :
1)Οι στροφές είναι σταθερότατες και πλήρως αντιστοιχίσιμες με αυτές που δείχνει το στροφόμετρο του αυτοκινήτου. Και δεν μιλάω στο περίπου αλλά ακριβώς. Μάλιστα ενώ στις πρώτες προσπάθειες set up δεν κατάφερνα να βρώ το κατάλληλο set up που απο τα 30 αν θυμάμαι καλά που βγάζει το gtech τελικά κατάφερα να είναι μια χαρά στη ρύθμιση 18. Ούτε σκαμπανεβάσματα ούτε τίποτα. Χαμηλά και μεσαίες και ψηλά απόλυτη αντιστοιχία.
2)Επιπλέον αν δεν διαβάζονταν καλά οι στροφές στο 2 διάγραμμα των στροφών δεν θα έπρεπε και εκεί να μην ήταν σταθερές?
3)Τέλος οι τιμές - διαγράμματα ιπποδύναμης - ροπής - 0-100 είναι σχεδόν εφάμυλα με αυτά των περιοδικών όχι τόσο σε μορφή (λόγω αυτών των σκαμπανεβασμάτων) αλλά σε τιμές. Δηλαδή η μέγιστη ροπή είναι τόση και μάλιστα σε αυτές τις στροφές. Το ίδιο και τα άλογα!
Σίγουρα κάτι παίζει αλλά δεν ξέρω τι!
-
ααα και επιπλέον πως έγινε 0-100 σε 10,1 sec χωρίς τόσο καλές αλλαγές όταν και τα περιοδικά κάπου εκεί του δίνουν????
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
ααα και επιπλέον πως έγινε 0-100 σε 10,1 sec χωρίς τόσο καλές αλλαγές όταν και τα περιοδικά κάπου εκεί του δίνουν????Τα περιοδικά μετρούν πάντα με 2 άτομα + εξοπλισμό και με V-box που έχει μεγαλύτερη ακρίβεια.
Δοκίμασε να μετρήσεις με ανοιχτά τα φώτα ή/και την αντίσταση , μπορεί το κατσάρωμα να φύγει.
-
Για να καταλάβ δηλαδή όσον αφορά τα περιοδικά ...
Σωστά λές και το έχω υπόψη μου οτι μετράνε με περισσότερα κιλά (εξοπλισμό 2 άτομα κτλ). Αυτό σίγουρα σημαίνει οτι θα έχουν πιο αργό 0-100 συμφωνώ!Απο την άλλη όμως ροπές - ίπποι πρέπει να μην εξαρτώνται απο αυτές τις παραμέτρους καθώς αντίστοιχα και τα περιοδικά θα ορίζουν βάρος έτσι δεν είναι!
Απο περιέργεια πριν λίγο έκανα άλλη μια μέτρηση επι της Λένορμαν μετά απο φανάρι (Ο θεός μαζί μου) με την σωστή τεχνική 1 μέχρι 3000 rpm και 2 μέχρι κόφτη (και με φώτα αναμένα )Οι στροδές τις ξανατσέκαρα σε όλα το φάσμα ολόσωστες!
Μου έβγαλε αυτό ... το δείχνω συγκριτικά μα την προηγούμενη μέτρηση!Σαν να δείχνει πιο ομαλή αλλά γιατί άραγε να έφτασε μέχρι τα 75hp?
Τόσο έφτασαν και όσες δοκίμασα τις προάλλες χωρίς να γεμίσω την πρώτη!
Κάπου εκεί πρέπει να είναι το μυστικό! Θα το βρώ που θα πάει! -
Λοιπόν πριν λίγο υπολόγισα κάτι που είχαμε ξεχάσει!!! Τις αεροδυναμικές απώλειες ! Με αεροδυναμικό συντελεστή 0,32 για 100 km βγαίνουν 14,2 αλογάκια
Calculated HP loss due to aero drag is: 14.2 horsepower.
Drag Coefficient (Cd) : 0.32
Frontal area : 2.5764 sq. m
Speed : 100 km/h
που αν προστεθούν στα 75 που υπολόγιζα σχεδόν στις περισσότερες μετρήσεις βγαίνουν 90 άλογα κοντά σε αυτά που λένε όλα τα περιοδικά στον τροχό!
Κάτι άξιζε το ξενύχτι
Απο την άλλη όμως το κατσαρό και η μέτρηση στα 91,5 άλογα (91,5+14,2=105,7hp) μου αφήνει ερωτηματικά που πρέπει να απαντήσω
-
Μια απορία. τους αεροδυναμικούς συντελεστές για κάθε όχημα που τους βρήσκουμε??
-
digilef
Οι διαφορές στις μετρήσεις μάλλον οφείλονται σε διαφορετικές συνθήκες μέτρησης (πιθανότερο η κλίση του δρόμου)
Οι καμπύλες φαίνονται καλές , οπότε βρες ένα δρόμο που θεωρείς ότι είναι επίπεδος και να μετράς πάντα εκεί. -
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Μια απορία. τους αεροδυναμικούς συντελεστές για κάθε όχημα που τους βρήσκουμε??Με αρκετό ψάξιμο στο νετ , αν δεν τους ανακοινώνει η εταιρεία.
Ακόμα πιο δύσκολο η μετωπική επιφάνεια ... -
Επανέρχομαι με επιπλέον μετρήσεις ακόμα πιο κοντά στις εργοστασιακές τιμές και τις τιμές των περιοδικών!
Βασίλη απο ότι κατάλαβα αποκλειστικό αίτιο για πιθανά σφάλματα είναι αποκλειστικά ο δρόμος στην περιπτωσή μου (Μικρές ανωμαλίες,όχι απόλυτο επίπεδο κτλ.)
Παρ'όλα αυτά με επανατοποθέτηση του RR στο αυτοκίνητο,με πιο προσεγμένο υπολογισμό του βάρους βγήκε το ακόλουθο
Υπολογίζοντας και τις αεροδυναμικές απώλειες την χρονική στιγμή της μέγιστης ιπποδύναμης Βγαίνει η τιμή των 90 αλόγων.
Χαρακτηριστικό οτι ακόμα και τα επιταχυνσιόμετρα λειτουργούν σωστά είναι το ακόλουθο γράφημα όπου τα g ξεκινούν απο το απόλυτο 0
Εσείς βρε αγαπητοί μου άνθρωποι που μετράτε τα εργαλεία σας?
Μήπως πρέπει να κανονίσουμε κάνα meeting για μέτρηση βάρους αλλά και μετρήσεων? -
Παρατηρήσεις.
-
Εκτός από το καλιμπράρισμα των στροφών να προσέχετε να μην κουνιέται το GTECH κατά την διάρκεια της μέτρησης (όσο αυτό είναι δυνατόν). Δηλαδή καλό σφίξιμο του στην βάση.
-
Εγώ μετράω πάντα στην ίδια ευθεία, μια από εδώ και μια από εκεί, και έχω στήσει ένα πινακάκι στο excel έτσι ώστε να επεξεργάζομαι στατιστικά τα αποτελέσματα. Διαβάστε λίγο στατιστική για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που δίνει η συγκεκριμένη επιστήμη.
-
Μετρήσεις που απέχουν πολύ από το σύνολο των μετρήσεων ΔΕΝ πρέπει να υπολογίζονται γιατί σίγουρα παίζει κάποιο σφάλμα.
-
Τα περιοδικά μετράνε με 2 άτομα +εξοπλισμό όπότε είναι λογικό να είναι λίγο χειρότερες οι μετρήσεις τους.
-
Να μετράτε πάντα με περίπου την ίδια θερμοκρασία (κάνοντας μετρήσεις με 33 οC και με 5 οC διαπίστωσα διαφορά 5-6 άλογα στην μέγιστη ιπποδύναμη και 0,5'' στο 0-100)!!!!!
-
Διαβάστε το manual και να μετράτε την ιπποδύναμη όπως το περιγράφει και όχι σε acceleration runs για 400αρια και 0-100. Εγώ είδα ιπποδύναμη 128 άλογα σε τέτοιο acceleration run, προφανώς λάθος τιμή και μη συγκρίσιμη με τις υπόλοιπες που προέρχονται από τον ορθό τρόπο μέτρησης.
-
Ζυγίστε το αυτοκίνητο σας για να δείτε ότι όντως ζυγίζει όσο λέει ο κατασκευαστής. Αν βάζετε περισσοτέρα κιλα από ότι ζυγίζει, σας βγάζει παραπάνω ιπποδύναμη. Αν βάζετε λιγότερα σας βγάζει λιγότερη.
-
Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα φορέσω το νέο μου πρόγραμμα, περιμένω να δω τι ψάρια πίανουν οι προγραμματιστές
-
-
Να προσθέσω ακόμη τα παρακάτω:
-
Οι μετρήσεις είναι πάντα συγκριτικές και αφορούν το ίδιο αυτοκίνητο, για αυτό και πρέπει να γίνονται πάντα με την ίδια σχέση στο κιβώτιο (κυρίως 2α, γιατί με την 3η φτάνουμε τα 140 χλμ και έχουμε απίστευτες αεροδυναμικές απώλειες, ενώ με την 1η σπινιάρει )
-
Δεν συμφωνώ ότι τα όργανα που έχουν τα περιοδικά έχουν τόσο απίστευτα μεγαλύτερη ακρίβεια (δηλαδή αν το 0-100 είναι 10,15 ή είναι 10,25 πειράζει κανέναν???)
Μην ξεχνάτε ότι και οι μετρήσεις των οργάνων των περιοδικών εξαρτώνται από φυσικά μεγέθη που μάλιστα προκύπτουν από στοιχεία δορυφόρων με ότι αυτό συνεπάγεται σε ακρίβειες!!!. -
Μέχρι τώρα ότι στατιστικά στοιχεία έχω για το XSARA 1.6 16v COUPE , συμπίπτουν απόλυτα με τις μετρήσεις που έχω δεί σε περιοδικά. Και όσον αφορά την ιπποδύναμη, αλλά και όσον αφορά τις επιδόσεις.
-
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Μια απορία. τους αεροδυναμικούς συντελεστές για κάθε όχημα που τους βρήσκουμε??Αν είσαι τυχερός, στο http://www.carfolio.com. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων περιλαμβάνει και την μετωπική επιφάνεια.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Να προσθέσω ακόμη τα παρακάτω:
3. Μέχρι τώρα ότι στατιστικά στοιχεία έχω για το XSARA 1.6 16v COUPE , συμπίπτουν απόλυτα με τις μετρήσεις που έχω δεί σε περιοδικά. Και όσον αφορά την ιπποδύναμη, αλλά και όσον αφορά τις επιδόσεις.Μιας και έχεις κάνει κάμποσες μετρήσεις απο ότι καταλαβαίνω βλέπεις κάτι λάθος στις παραπάνω μετρήσεις? Μήπως το κατσάρωμα είναι θέμα resolution μέτρησης ? Δηλαδή είναι πολύ λεπτομερής η μέτρηση με αποτέλεσμα να φαίνονται οι μικρές διακυμάνσεις!
Απο όσο διάβασμα έχω κάνει και όλες τις ρυθμίσεις που έχω κάνει αποκλείω κατά 99 % το γεγονός να υπάρχει λάθος στις στροφές, στα επιταχυνσιόμετρα και στην στήριξη. Αυτά που μπορεί να επιφέρουν οποιοδήποτε σφάλμα μπορεί να είναι το βάρος και ο δρόμος!
Μου φαίνεται οτι θα μπω στο Ελληνικό Αεροδρόμιο να κάνω τις μετρήσεις μου με ησυχία!
-
Γράψε στο google το αμάξι σου + technical specifications... εγώ έτσι τις βρήκα...
Μετρησεις με G tech Pro SS/RR