-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
λίγο υπερβολικό θα έλεγα....εντάξει είπαμε...Mα η διαφήμιση είναι μια δημιουργική υπερβολή. Tο πανώ κοστίζει 20 ευρώ, χαίρομαι που οι Iταλοί ξύπνησαν.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Come lo leggeranno se non conoscono l'italiano?Να παραθέτουμε μια μικρή μετάφραση άλλη φορά καθώς είναι άσκοπο να μεταφέρουμε κείμενο που δεν είναι γραμμένο το πολύ στην αγγλική γλώσσα.
Moderator
TORINO
Λειπουν 17 μερες στο Μεγαλο Γεγονος και ο πυρετος ανεβαινει ολο και περισσοτερο. Το λανσαρισμα του νεου 5οο (4-5 Ιουλιου) θα ξαναζησει στο Torino τη μεθη της ολυμπιακης μαγίας. Ο δημαρχος Sergio Chiamparino εθεσε σε διαθεσιμοτητα τη πολη, τα στρατηγικα του δικτυα και τους ανθρωπους του, ολοι ετοιμοι να υποδεχτουν ενα στρατο 200 χιλιαδων φιλων του αυτοκινητου και του made in italy. Εξαντλημενα ολα τα ξενοδοχεια σε ολοκληρο το μητροπολητικο hinterland για να φιλοξενησει τους 6 χιλιαδες επισημους καλεσμενους , αναμεσα στους οποιους και δημοσιογραφους απο ολο τον κοσμο. Οι κεντρικοι οδοι εισοδου απο τους αυτοκινητοδρομους στη Fiat του Mirafiori θα εχουν υπαιθριες αγορες με παραδοσιακα προιοντα. Θα γινει μεχρι και μια λευκη νχυτα οπως στους ολυμπιακους αγωνες.Το 5οο δεν ειναι απλα ενα αυτοκινητο ειναι ενας μυθος που αναγεννιεται σε συγχρονη εκδοχη, το «manifesto» της νεας Fiat, οπως περισσοτρες φορες επανελαβε ο επικεφαλης του brand Fiat Luca De Meo. Ποτε στο παρελθον δεν ειχε σημειωθει μια τετοια αναμονη απο τα media. Για το υπερθεαμα της τεταρτης 4 προσεληφθη ενας ειδικος παγκοσμιου φημης , ο Marco Balich του πρακτορειου K Events, ο σκηνοθετης των χειμερινων Ολυμπιακων του Torino αλλα και της επομενης Ολυμπιαδας του Πεκινο. Θα ειναι ενα μνημειωδες θεαμα, με πυροτεχνηματα και εκδηλωσεις κατα μηκος του (Παδου) Po, στην περιοχη των Murazzi. Θα ειναι μια γιορτη που θα εμπλεκει ολους και θα συνεχιστει στις επομενες μερες με θεαματικες παρουσιασεις του 5οο στις 35 ομορφοτερες πλατειες της Ιταλιας. Γιατι το Lingotto θελει να γνωρισει στον κοσμο αυτο το τεχνολογικο κοσμηματακι , και θελει να το κανει το αυτοκινητο ολων των ιταλων.
Πεμπτη 5 Ιουλιου τα ακομα κρυμμενα μυστικα του νεου citycar θα αποκαλυφθουν στην παρουσιαση τυπου στο γνωστο ως Pala Isozaki απο το ονομα του πρωτοπορου ιαπωνα αρχιτεκτονα που το σχεδιασε, το ολυμπιακο κλειστο Gianni Agnelli, απο το οποιο θα μπορειτε να παρακολουθησετε το «urbi et orbi» ζωντανα μεσω διαδικτυου. Καταφθανουν πολλες εκπληξεις που σχετιζονται με την trendy ψυχη του νεου 5οο, που ανακοινωνει υψηλη τεχνολογια: και οχι μονο μια επιχειρηση νοσταλγια, θα δωρισει στους μελλοντικους πελατες την χαρα μιας οδηγησης ξεκουραστης και σοφιστικε, με τους 3 αρχικους του κινητηρες που ηδη σεβονται τις προσιγραφες ρυπων Euro 5.
Ποσο κοστιζει? Η τιμη ειναι ακομα καλυμμενη απο ενα πεπλο μυστηριου, αλλα μονο γιατι η Fiat οριζει αυτες τις ημερες την στρατηγικη λανσαρισματος για τις διαφορες αγορες. Στην Ιταλια και στις πιο πλουσιες χωρες πιθανοτατα δεν θα ειναι διαθεσιμη η βασικη εκδοση (Naked) με τιμη γυρω στα 10.000 ευρω: αλλα θα ξεκινησει απο πλουσιοτερα επιπεδα εξοπλισμου και ασφαλειας. Με ενα προβλεπομενο κοστος γυρω στα 12.000 ευρω. Απο το παλια 5οο μενει η ισχυρη σχεδιαστικη συγγενεια, αλλα αυτο ειναι ενα οχηματακι της κατηγοριας glamour, ετοιμο να ανταγωνιστει τα Mini και Smart. Θα κανει μοδα και ηδη γινεται αγωνας παραγγελιων παροτι δεν εχει ακομα παρουσιαστει το αυτοκινητο ή οι τιμες αγορας. Χωρις λοιπον να γνωριζουν καν την τιμη, οι νεοι cinquecentisti προσανατολιζονται κυριως στις κορυφαιες εκδοσεις. Το 5οο θα αποκτησει σε διαστημα δυο ετων μια πληρη οικογενεια. Στο σαλονι του Tokyo, τον οκτωβριο, θα παρουσιαστει η εκδοση Abarth, αργοτερα θα ακολουθησουν η cabrio και η Giardiniera, πιο μακρια και διαθεσιμη και με τετρακινηση.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι υστερούντες είναι μια χαρά επιλογή για το 500 γιατί καταναλώνουν και λιγότερο χώρο σε σχέση με τους πολλαπλούς και στο 500αράκι δεν περισσεύει ο χώρος από όσο ξέρω!
Το έπιασες σωστά το νόημα 'μικρέ'...
Το Μίνι περισσότερο σπατάλη χώρων κάνει παρά οικονομία , καμιά μα καμία σχέση με τον εμπνευσμένο του πρόγονο.
Όχι οτί το νέο 500 ακολουθεί πιστά το πνεύμα του δικού του αλλά τουλάχιστον έχει πολύ περισσότερη σχέση τελοσπάντων... -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Με πάτωμα Panda δεν γίνεται να πας να χτυπήσεις το Mini.
mporei na vasizetai sto patwma tou panda alla exei dextei
katalliles enisxiseis gia veltiwsi akampsias kai pathitikis asfaleiasthimizw oti to panda pire 3 asteria sto euroncap enw to 500 paei gia 5
den exei na zilepsei kati apo to miniΈχει να ζηλέψει την πίσω ανάρτηση αλλά δεν το αναφέρουμε.....
Βέβαια όταν η εταιρεία μας έχει καλύτερες αναρτήσεις το λέμε όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε.....
Ποιος εδώ πέρα έχει δικιά του εταιρεία:lipsealed: , να το αναφέρει αμέσως...
-
Ο χρήστης AlfaRοmeo έγραψε:
katalliles enisxiseis ...Έχει να ζηλέψει την πίσω ανάρτηση αλλά δεν το αναφέρουμε.....
Βέβαια όταν η εταιρεία μας έχει καλύτερες αναρτήσεις το λέμε όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε.....
Πέρα από την πλάκα σωστή φαινομενικά η παρατήρηση αλλά δεν έχεις λάβει υπόψη σου τα εξής:
- Οι Ιταλοί έχουν δείξει οτί τα καταφέρνουν και στο θέμα άλλων ειδών αναρτήσεων καλύτερα από τις δικές σας (δικός σου τρόπος έκφρασης)
εταιρείες.
και το σημαντικότερο...
2)Οι Ιταλοί καταφέρνουν να δίνουν μια τόσο ακριβή και πολύπλοκη ανάρτηση σε τιμές χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό που δεν την έχει!!!Και μην μου πεις οτί δεν δίνουν ποιότητα πλαστικών κλπ. γιατί και πάλι πάλι δεν δικαιολογείται η διαφορά τιμής άσε που με την νέα ράτσα το ποιος έχει τα καλύτερα πλαστικά ή δέρματα τίθεται σοβαρά σε αμφιβολία!
Νομίζω έπρεπε να εμβαθύνεις λίγο καλύτερα πριν κάνεις το σχόλιο...
Όσο για το σχόλιο περί εταιρειών μας και οτί το αναφέρουμε συνεχώς ,σχόλια (και επ'ουδενί μπηχτές:whistlink: ή συκοφαντίες:whistlink: ) εναντίον alfisti που αν τολμούσαν να τα κάνουν οι ίδιοι με αυτό τον τρόπο μαύρο φίδι που τους έφαγε:whistlink: , αυτό το κάνουν οι ίδιοι συνεχώς μπας και μάθουν και οι άλλοι τίποτα.
Από ότι φαίνεται ο κόπος τους δεν πάει χαμένος... - Οι Ιταλοί έχουν δείξει οτί τα καταφέρνουν και στο θέμα άλλων ειδών αναρτήσεων καλύτερα από τις δικές σας (δικός σου τρόπος έκφρασης)
-
-
Γαμάτο εμότ!
-
AlfaRomeo το σχολιο μου δε χρειαζεται καμια επεξηγηση και αναφερεται σε συγκεκριμενα ατομα.
Fiat Punto εχω. Και οχι κατα τυχη αλλα απο επιλογη.
Ομως φανατισμενες συμπεριφορες δε μου αρεσουν. -
katalliles enisxiseis ...Έχει να ζηλέψει την πίσω ανάρτηση αλλά δεν το αναφέρουμε.....
Πέρα από την πλάκα σωστή φαινομενικά η παρατήρηση αλλά δεν έχεις λάβει υπόψη σου τα εξής:
- Οι Ιταλοί έχουν δείξει οτί τα καταφέρνουν και στο θέμα άλλων ειδών αναρτήσεων καλύτερα από τις δικές σας (δικός σου τρόπος έκφρασης)
εταιρείες.
και το σημαντικότερο...
2)Οι Ιταλοί καταφέρνουν να δίνουν μια τόσο ακριβή και πολύπλοκη ανάρτηση σε τιμές χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό που δεν την έχει!!!Και μην μου πεις οτί δεν δίνουν ποιότητα πλαστικών κλπ. γιατί και πάλι πάλι δεν δικαιολογείται η διαφορά τιμής άσε που με την νέα ράτσα το ποιος έχει τα καλύτερα πλαστικά ή δέρματα τίθεται σοβαρά σε αμφιβολία!
Νομίζω έπρεπε να εμβαθύνεις λίγο καλύτερα πριν κάνεις το σχόλιο...
Όσο για το σχόλιο περί εταιρειών μας και οτί το αναφέρουμε συνεχώς ,σχόλια (και επ'ουδενί μπηχτές:whistlink: ή συκοφαντίες:whistlink: ) εναντίον alfisti που αν τολμούσαν να τα κάνουν οι ίδιοι με αυτό τον τρόπο μαύρο φίδι που τους έφαγε:whistlink: , αυτό το κάνουν οι ίδιοι συνεχώς μπας και μάθουν και οι άλλοι τίποτα.
Από ότι φαίνεται ο κόπος τους δεν πάει χαμένος...μια μονο ερωτηση. Οι χαμηλοτερες τιμες που λες, για ποιο μοντελο αναφερονται??
-
Οι υστερούντες είναι μια χαρά επιλογή για το 500 γιατί καταναλώνουν και λιγότερο χώρο σε σχέση με τους πολλαπλούς και στο 500αράκι δεν περισσεύει ο χώρος από όσο ξέρω!
Το έπιασες σωστά το νόημα 'μικρέ'...
Το Μίνι περισσότερο σπατάλη χώρων κάνει παρά οικονομία , καμιά μα καμία σχέση με τον εμπνευσμένο του πρόγονο.
Όχι οτί το νέο 500 ακολουθεί πιστά το πνεύμα του δικού του αλλά τουλάχιστον έχει πολύ περισσότερη σχέση τελοσπάντων...Κοίτα, εγώ πάλι έχω τις διαφωνίες μου, σε ό,τι αφορά την ...πίστη στο πνεύμα των προγόνων!
Θέλω να πω πως και τα δύο, προσπαθούν να 'καπηλευτούν', την δόξα των προγόνων, αντιγράφοντας περισσότερο σχήμα και όχι κάτι άλλο και πουλώντας lifestyle...
Προσωπικά, δεν με πειράζει καθόλου μα καθόλου, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, τα βρίσκω εξαιρετικά αυτοκινητάκια και θα τ' αγόραζα αν είχα τα χρήματα ΑΝΕΤΑ (μόνον τις γρήγορες εκδόσεις πάντως...).
Θέλω να πω , πως το σημερινό ΜΙΝΙ έχει ψαγμένη ανάρτηση, αλλά του παλιού, ήταν ΑΛΛΟΥ , ειδικά αν δεις τι υπήρχε γύρω του τότε (κάτι Corolla με αναρτήσεις αγροτικού, κάτι τις μαμάς Leyland με αναρτήσεις ημιφορτηγού κλπ κλπ).
Τέλος, στο παλιό μίνι, χάρη στην καινοτομία του εγκάρσιου μοτερ, των τροχών στις άκρες και της ανάρτησης με λαστιχένια παρεμβύσματα αντί ελατηρίων, έγινε τέτοια οικονομία, που σε 3 μέτρα αυτοκίνητο,κάθονταν 4 άνετα.
Την ίδια χωρητικότητα είχε και το 500, που η φιλοσοφία του ήταν μια σμίκρυνση του Σκαραβαίου: κινητήρας και κίνηση πίσω, θέσεις για τέσσερις, αποσκευες μπροστά, ακόμη και το 'Σκαραβοειδές' σχήμα, ήταν εκεί.
Πάντως το 500 είχε απείρως καλύτερο κράτημα και οι εκδόσεις της Abarth ήταν φονείς γιγάντων.
Το σημερινό 500, δεν έχει κάποια σχέση με το παλιό, αφού ούτε τόσο φθηνό θα είναι (το 500 αποτέλεσε το πρώτο αυτοκίνητο για εκατομμύρια ιταλικές οικογένειες), ούτε καινοτομίες περίεργες θα φέρει. Δεν υπάρχει και λόγος εξάλλου.
Για μένα το σημερινο500 είναι μια διασταύρωση παλιού 500 και Α112: έχει το σχήμα του 500, που το θυμούνται περισσότεροι, αλλά το πνεύμα του Α112! Είναι πολυτελές, θα έχει γρήγορες εκδόσεις και απευθύνεται σ' αυτούς που θα πληρώσουν αρκετά για ένα μικρό αυτοκίνητο. Οι υπόλοιποι να πάρουν το βασικό Panda ή κάνα Atos και...να μας αφήσουν ήσυχους!
Τέλος, καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί, ανεξάρτητα από που φτιάχνονται τα αυτοκίνητα: εγώ δεν βλέπω τον λόγο να οδηγώ πάντα το Υ που έχω, γιατί να μην αγοράσω ένα 500 (Abarth... ), ένα ΜΙΝΙ ( Cooper S ) ή μια Μ5 ή ένα RS4 ή μια Quattroporte, ή μια Bentley ή ή ή ή......
Αν το τουτού είναι καλό και μου κάνει κλικ δεν πα να είναι από την Κίνα (δύσκολο για τα επόμενα 20 χρόνια...) ή την Κορεα (δύσκολο για τα επόμενα 10...) ή την Ιαπωνία , Ευρώπη, Αμερική κλπ κλπ -
-
Μακράν ο ομορφότερος πίνακας οργάνων που έχω δει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Μακάρι να τον είχα σχεδιάσει εγώ.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Μακράν ο ομορφότερος πίνακας οργάνων που έχω δει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Μακάρι να τον είχα σχεδιάσει εγώ.http://totalcar.index.hu/images/teve/screenshot/107/tc327_3.wmv.jpg
-
Δε μου αρέσουν οι χρονογράφοι.
-
Γιάννη, ενώ μου αρέσει πάρα πολύ το εσωτερικό, φοβάμαι ότι θα είναι λίγο δυσανάγνωστος ο πίνακας...
-
Έχει καμιά σημασία; Το ταχύμετρο θα φαίνεται σχετικά, τις στροφές δεν τις κοιτάζει κανείς πλέον...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχει καμιά σημασία; Το ταχύμετρο θα φαίνεται σχετικά, τις στροφές δεν τις κοιτάζει κανείς πλέον...Για εμένα έχει...
-
Να πάρεις άλλο αυτοκίνητο. Και να προλάβεις, γιατί οι στροφές σε λίγο καιρό, θα γίνουν όπως η θερμοκρασία κινητήρα. Θα ανάβει το λαμπάκι αφού τον έχεις κάψει!
-
όντως, το στροφόμετρο 'χάνεται'...
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Μακράν ο ομορφότερος πίνακας οργάνων που έχω δει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Μακάρι να τον είχα σχεδιάσει εγώ.
http://totalcar.index.hu/images/teve/screenshot/107/tc327_3.wmv.jpg
Φοβερός..
Αλλά και του IS-F που είχα δει να στροφάρει σε videaki σχετικό,ήταν επίσης κορυφαίος
FIAT 5oo 2007