-
Αυτό που ήθελα να μάθω σήμερα, και δεν τα κατάφερα λόγο διακοπών των προμηθευτών μου είναι, πόσο ζυγίζει ανά μετρό χάλκινος σωλήνας με επένδυση μι αναφλέξιμη. Σκοπό έχω να προσδιορίσω μια εγκατάσταση με όλους τους κανόνες ασφάλειας, πόσο μπορεί να χρεωθεί.
Από δευτέρα….
Α -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και γιατί να βάλεις χαλκοσωλήνα ο οποίος θα κρατήσει μία ζωή σε μία μετατροπή κινητήρα σε υγραέριο του οποίου τα ψωμιά είναι μετρημένα ?
Διότι μια σωστή εγκατάσταση, μπορεί να κρατήσει μια ζωή αυτοκινήτου!.
Α -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Περασα σημερα απο το The Mall και ειδα μια πινακιδα στην εισοδο του παρκινγκ που απαγορευει την εισοδο σε αυτοκινητα με LPG. Περασα απο τον διπλα δρομο και το ματι που επεσε τυχαια για μια στιγμη μονο και δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ελεγε για καθολικη απαγορευση η καποια προειδοποιηση. Υπαρχει καποιο προβλημα στα κλειστα παρκινγκ;
http://www.eni.com/en_IT/faq/refining-a ... -car.shtml
To lpg (όπως και οι ατμοί της βενζίνης) είναι βαρύτερο απο τον αέρα και σε ένα υπόγειο γκαράζ θα μείνει εκεί χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαφυγής.
Πιστεύω αρκέι να αδειάσεις μια και μόνο φιάλη γκαζιού στο υπόγειο για να τινάξεις στον αέρα ολόκληρο το Mall.
Απόλυτα αληθές!!!!!...... είναι και ο λόγος που το αισθητήριο διαρροών στο ιστιοπλοϊκό, το είχα βιδωμένο στην σεντίνα, που είναι και τα χαμηλότερο σημείο. Σίγουρα ο ιδιοκτήτης του parking, δεν μπορεί και να επέχει θέση ΚΤΕΟ!!!!.
Α -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και γιατί να βάλεις χαλκοσωλήνα ο οποίος θα κρατήσει μία ζωή σε μία μετατροπή κινητήρα σε υγραέριο του οποίου τα ψωμιά είναι μετρημένα ?
ΑΔεν έχω εμπιστοσύνη σε καμμία μετατροπή.Αν αποφασίσω να κάψω υγραέριο θα αγοράσω αυτοκίνητο που έχει εργοστασιακή εγκατάσταση.Οχι σαν τα Subaru που την τοποθετέι η εδώ αντιπροσωπεία.
Φίλος που έχει συνεργείο βλέπω τι γίνεται με τις βαλβίδες και τα κεφαλάρια...... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν έχω εμπιστοσύνη σε καμμία μετατροπή.Αν αποφασίσω να κάψω υγραέριο θα αγοράσω αυτοκίνητο που έχει εργοστασιακή εγκατάσταση.Οχι σαν τα Subaru που την τοποθετέι η εδώ αντιπροσωπεία.
Φίλος που έχει συνεργείο βλέπω τι γίνεται με τις βαλβίδες και τα κεφαλάρια......Πέστα ρε φίλε να αγιάσει το στόμα σου.....αυτό το πόστ πρέπει να επισημανθεί για λόγους ενημέρωσης και ασφαλείας.
Αμα θα μπω μέσα θα τους κάνω κόσκινο και θα τους ενοχλεί ο τρόπος αλλά όχι η λαμογιά και η αρπαχτή, δεν αντέχω άλλο όμως ,ας τα λένε οι πελάτες..... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ΑΔεν έχω εμπιστοσύνη σε καμμία μετατροπή.Αν αποφασίσω να κάψω υγραέριο θα αγοράσω αυτοκίνητο που έχει εργοστασιακή εγκατάσταση.Οχι σαν τα Subaru που την τοποθετέι η εδώ αντιπροσωπεία.
Φίλος που έχει συνεργείο βλέπω τι γίνεται με τις βαλβίδες και τα κεφαλάρια......
Εάν οικονομικά έχεις τον ‘τρόπο’ σου, δεν βρίσκω τον λόγο της μετατροπής, είναι ο λόγος που γράφω ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!!!!!!. Άλλωστε εάν έχεις σχετικά οικονομικό υπόβαθρο με +, υπάρχουν και τα diesel….
Όπως και εάν η αγορά του αυτοκινήτου σου, δεν ανήκει στην κατηγορία ‘αλόγιστη’ και έγινε κατόπιν ωρίμου σκέψης σου, πάλι δεν θα σου συνιστούσα μετατροπή. Η μετατροπή είναι προσωπική απόφαση του ιδιοκτήτη, και ανήκει στην κατηγορία ‘ανάγκη’ και όχι ‘βίτσιο’!.
Προσωπικά και θέλοντας να έχω οικονομία πχ 3l/100, αγόρασα και IQ 1000cc automatic!.
Φιλικά
Α. -
Τα μηδενιζεις ολα. Ποσο εχει παγια εξοδα το IQ τον χρονο (ασφαλεια, τελη κυκλοφοριας, ετησιο σερβις, λαστιχα, αλλα αναλωσιμα);
Τι κανεις εαν εχεις και παιδια και θες να τα μεταφερεις και αυτα;Πλεον υπαρχουν οικογενειες που εργαζεται μονο ο ενας και δεν εχουν δυνατοτητα να συντηρησουν δευτερο αυτοκινητο. Αυτο το τελευταιο στο λεω απο πρωσοπικη πειρα. Δυστηχως.
-
Η διαφορά τιμής είναι απολύτως τραγική για να δικαιολογείται από την οποιαδήποτε ποιότητα. Χαλκοσωλήνας είναι με χοντρό τοίχωμα και καλυμμένος με πλαστικό.
Φαντάσου με τις αντίστοιχες τιμές πόσο θα κόστιζε μια εγκατάσταση φυσικού αερίου.
Χαλκοσωλήνες χρησιμοποιούνται και εκεί και μάλιστα πολύ πιο μεγάλοι, άρα είναι μεγαλύτερη η ποσότητα του χαλκού.Ο χαλκός στις αγορές αυτή τη στιγμή πωλείται προς 7600 δολλάρια ο τόνος ή 6,4 € το κιλό. Σκέψου ότι αυτοί οι σωλήνες ζυγίζουν κάποια γραμμάρια.
Σε ευχαριστώ φίλε!. Μα μιλώντας σε εμένα θα ήθελα ποιο ήπιες εκφράσεις ιδικά από εσένα!. Τραγικό είναι εάν πεθάνει η μάνα η ο πατέρας μας…….
Αύριο θα ζυγίσω τον χαλκό που έχω για φρένα που είναι ενισχυμένος και το απόγευμα θα υπολογίσουμε μαζί την ακριβή τιμή του κόστους για το αντικείμενο. Θα τηλεφωνήσω και στην βιοχάλκο, που είναι προμηθευτής μου.
Καλό σου βράδυ.
Α.Διαγράφεται το τραγικό.
-
ΑΚαι ζωή ανθρώπων θα πρόσθετα.
Αυτός ήταν ο λόγος που έκανα και την ερώτηση για την αντοχή αυτών των εξαρτημάτων.
Τη δεξαμενή την αλλάζουμε κάθε δέκα χρόνια. Τους σωλήνες και τον πνεύμονα όχι;
Εκεί ήθελα να το πάω και όχι στο κόστος. Τέσπα. -
Ο χρήστης orck έγραψε:
Τα μηδενιζεις ολα. Ποσο εχει παγια εξοδα το IQ τον χρονο (ασφαλεια, τελη κυκλοφοριας, ετησιο σερβις, λαστιχα, αλλα αναλωσιμα);
Τι κανεις εαν εχεις και παιδια και θες να τα μεταφερεις και αυτα;Πλεον υπαρχουν οικογενειες που εργαζεται μονο ο ενας και δεν εχουν δυνατοτητα να συντηρησουν δευτερο αυτοκινητο. Αυτο το τελευταιο στο λεω απο πρωσοπικη πειρα. Δυστηχως.
Εν πρώτης δεν μηδενίζω τίποτα. Θέτοντας σαφώς τον όρο ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, δίνω στον ιδιοκτήτη την ευχέρεια της κρίσεις και της απόφασης.
Και σίγουρα η γνώση μου επί του αντικείμενου, μπορεί να σε διαβεβαιώσει, ότι οδηγώντας ‘επαγγελματικά’ και υπό προϋποθέσεις το καπάκι σου να είναι ικανό, και 800000κμ δεν είναι όνειρο.
Σίγουρα ο συνάδελφος που σε ενημέρωσε για τα καπάκια, που δεν νομίζω πλέον, μάζεψε όλους τους εγκαβλους γκαζιάρηδες, και λιγούρηδες που τα έβαλαν με 600&700ε. δουλειά να έχει ο φίλος μας. οπωσδήποτε θα ήταν και χωρίς λαδιέρες. Αν και αυτές σε τέτοιους τύπους δεν αποδεικνύονται εθνοσωτήριες!!!.....
Εάν θέλεις να παίρνεις απαντήσεις στα ερωτήματα σου, μην απαξιώνεις της κινήσεις των φίλων που κυκλοφορούν εδώ μέσα. Όσο για το IQ,κοστίζει κυκλοφορόντας το 1/6 ενός δίλιτρου.
Και τώρα η βοήθεια φίλε μου!.
1)μάρκα μοντέλο χρονολογία.
2) χιλιόμετρα κατ’ έτος και τρόπος οδήγησης.
3) υπάρχοντα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.
4) ζημιές που έβγαλε μέχρι σήμερα.
5) τα χέρια σου ‘πιάνουν’ για άπλες εργασίες επί αυτού?.
6)Ευρύτερη περιοχή κυκλοφορίας σου.
Καλό σου βραδύ φίλε μου, και οι γνωρίζοντες που είναι πολλοί εδώ μέσα, πάντα θα είναι στο πλευρό σου.
Α. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και γιατί να βάλεις χαλκοσωλήνα ο οποίος θα κρατήσει μία ζωή σε μία μετατροπή κινητήρα σε υγραέριο του οποίου τα ψωμιά είναι μετρημένα ?Δεν τα βλέπω και πολύ μετρημένα τα ψωμιά του κινητήρα τελικά.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν έχω εμπιστοσύνη σε καμμία μετατροπή.Αν αποφασίσω να κάψω υγραέριο θα αγοράσω αυτοκίνητο που έχει εργοστασιακή εγκατάσταση.Οχι σαν τα Subaru που την τοποθετέι η εδώ αντιπροσωπεία.
Φίλος που έχει συνεργείο βλέπω τι γίνεται με τις βαλβίδες και τα κεφαλάρια......Πέστα ρε φίλε να αγιάσει το στόμα σου.....αυτό το πόστ πρέπει να επισημανθεί για λόγους ενημέρωσης και ασφαλείας.
Αμα θα μπω μέσα θα τους κάνω κόσκινο και θα τους ενοχλεί ο τρόπος αλλά όχι η λαμογιά και η αρπαχτή, δεν αντέχω άλλο όμως ,ας τα λένε οι πελάτες.....Για πείτε ρε παιδιά, τι γίνεται στα συνεργεία με τα κεφαλάρια;
-
μιλάμε για το γνωστό συνεργείο, θα έπρεπε να ξέρεις
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
ΑΚαι ζωή ανθρώπων θα πρόσθετα.
Αυτός ήταν ο λόγος που έκανα και την ερώτηση για την αντοχή αυτών των εξαρτημάτων.
Τη δεξαμενή την αλλάζουμε κάθε δέκα χρόνια. Τους σωλήνες και τον πνεύμονα όχι;
Εκεί ήθελα να το πάω και όχι στο κόστος. Τέσπα.
Όλα θα τα λύσουμε καλέ μου φίλε, και συγγνώμη εάν δεν κατάλαβα…..
Μα αύριο με μεγάλη χαρά….. τώρα τσιπουράκι……
Α. -
Καλό είναι αλλά με μέτρο ε!!!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μιλάμε για το γνωστό συνεργείο, θα έπρεπε να ξέρειςΙγκώ ντεν ξέρει
-
Πού να σου εξηγούμε τώρα, είναι πολύπλοκο
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Καλό είναι αλλά με μέτρο ε!!!
…….Μέχρι να λησμονήσουμε τα προβλήματα…….
Πάμε στο θέμα μας!!!.....
Κάθε πράγμα που έχει ημερομηνία λήξεις, πρέπει 20% γρηγορότερα να αντικαθίσταται. Αυτό είναι αξίωμα και νόμος.
Μια χάλκινη μεταφορά του αέριου, δίνει μακροβιότητα στην συγκεκριμένη διεργασία.
Τα πρώτα 100 συστήματα που τοποθέτησα, έφερνα τάνκια από Ιταλία. Το βάρος τους ήταν και 5 φορές μεγαλύτερο από τα σημερινά!. Κατά συνέπια αντίστοιχη και η ζωή τους!. Και δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το Αριαν του 55, με μετατροπή του 66, μέχρι σήμερα δεν έχει αλλαχτεί τίποτα!. 9 ‘τουμπαρίσματα’ του καντράν και έβγαλα καπάκι πριν περίπου τρία χρόνια.(δεν μπορώ να το πω χρονικά με ακρίβεια). Σήμερα έχει κάνει άλλα 2 τουμπαρίσματα….. παίρνει κτεο σαν να είναι OBD 5!. 99999κμ Χ =!
Σήμερα μιας τέτοιας ποιότητας εργασία θα κόστιζε πάνω από 3500ε +.
Μα έχω μεταφέρει και κιτ και στην σειρά 3 αυτοκίνητα. Δεν είχα πρόβλημα. Μα παλιότερα έμπαινε χέρι στον πνεύμονα, σήμερα διστάζω.
Πλην ώμος και η αξία του είναι σχετικά ευτελής, άρα τον αντικαθιστάς εάν χρειαστεί. Μα δεν χαλάνε εύκολα και ένας έμπυρος εγκαταστάτης το βρίσκει άμεσα. Άσε που δεν σε αφήνει στα κρύα του λουτρού!. Η αρχή της δυσλειτουργίας του είναι εμφανής. Άσε που δεν μένεις έχοντας και την βενζίνα!!!!!.....
Πες μου τι άλλο θέλεις να σου γράψω.
Α. -
Πληρέστατος είσαι και σε ευχαριστώ.
Αυτό το Αριάν μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πάντως.
-
Ο πατερας σκεφτεται σοβαρα να βαλει υγραεριο στο mazda6 (μοντελο 2009, δίλιτρο).
Παρακαλω αν οι γνωστες ξερουν κατι για τον συγκεκριμενο κινητηρα και γενικα αν υπαρχουν προτασεις να τις ακουσω
Υγραεριοκίνηση!