-
Ευχαριστώ Σπύρο
-
τι αποστασεις θα κανει ο φαδερ σου?
-
Άδη, Θεσ/νίκη Χαλκιδική συχνά. Από κει και πέρα κανένα ταξιδάκι με την μητέρα μου, δλδ Ζαγοροχώρια, λουτρά πόζαρ που τους αρέσουν πολύ, αυτά μέσες άκρες.
-
ε καλα ειναι και το 1.4Τ...αν εκανε μεγαλες αποστασεις θα σε λεγα το 1.8Τ, δεν ειναι σπουδαια διαφορα τιμης...αλλα τι να τον κανεις αμα εχεις φαει μποτιλιαρισμα και στη χαλκιδικη το καλοκαιρι...
δεν υπαρχει λογος για τα επιπλεον αλογα..
-
Αυτός είναι και εμάς ο προβληματισμός μας. Θα κάνουμε test drive και τα 2 ξανά και θα δούμε. Απ΄την άλλη σκεφτόμουν πως με την περίσια ροπή του 1.8 ίσως δεν χρειάζεται να σηκώνεις ψηλά τον κινητήρα ακόμα και σε μετακινήσεις της τάξης των 100 - 200 χλμ.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Αυτός είναι και εμάς ο προβληματισμός μας. Θα κάνουμε test drive και τα 2 ξανά και θα δούμε. Απ΄την άλλη σκεφτόμουν πως με την περίσια ροπή του 1.8 ίσως δεν χρειάζεται να σηκώνεις ψηλά τον κινητήρα ακόμα και σε μετακινήσεις της τάξης των 100 - 200 χλμ.Αυτό ακριβώς.Μια φορά να χρειαστεί να αναζητήσεις το παραπάνω γκάζι του 18άρη (σε κάποια ανωφέρεια βαρυφορτωμένος) ίσως και να αποδειχτεί ,ότι δεν είχες ζυγίσει σωστά τις απαιτήσεις σου.
Ενεργητική ασφάλεια!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ε καλα ειναι και το 1.4Τ...αν εκανε μεγαλες αποστασεις θα σε λεγα το 1.8Τ, δεν ειναι σπουδαια διαφορα τιμης...αλλα τι να τον κανεις αμα εχεις φαει μποτιλιαρισμα και στη χαλκιδικη το καλοκαιρι...δεν υπαρχει λογος για τα επιπλεον αλογα..
Εκείνο το πρόγαραμμα για το VT σας για να πάτε στα 90 άλογα και 12 κιλά ροπής τι έγινε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ε καλα ειναι και το 1.4Τ...αν εκανε μεγαλες αποστασεις θα σε λεγα το 1.8Τ, δεν ειναι σπουδαια διαφορα τιμης...αλλα τι να τον κανεις αμα εχεις φαει μποτιλιαρισμα και στη χαλκιδικη το καλοκαιρι...
δεν υπαρχει λογος για τα επιπλεον αλογα..
Εκείνο το πρόγαραμμα για το VT σας για να πάτε στα 90 άλογα και 12 κιλά ροπής τι έγινε;
ψεματα? πλακα θα ειχε να υπηρχε κατι τετοιο για τετοιες φασεις..
-
Απ'ότι είδα το δίνουν με ελαστικά michelin energy. Αν είναι τόσο χάλια όσο λένε τα παιδιά εδώ μέσα σημαίνει ότι θα ευχόμαστε να περάσουν τα χιλιόμετρα για να τα αλλάξουμε
-
Απ'ότι είδα το δίνουν με ελαστικά michelin energy. Αν είναι τόσο χάλια όσο λένε τα παιδιά εδώ μέσα σημαίνει ότι θα ευχόμαστε να περάσουν τα χιλιόμετρα για να τα αλλάξουμεΚωνσταντίνε.
Άλλαξέ τα.
Επι τόπου.
-
Θα δω αν γίνεται να να το φέρουν με άλλα αν και δεν το βλέπω πιθανό.
-
Ο 1.8TSI με Michelin Energy θα σπινιάρει όλη την 3η Το φαινόμενο να πατάς τέρμα γκάζι με 1η - 2α και να μένεις στο ίδιο σημείο θα σας γίνει βίωμα με το λάστιχο αυτό
Αν είναι να πάρετε τέτοια αμαξάρα και έρθει με τόσο τραγικό λάστιχο μην τσιγγουνευτείτε τα 400 ευρώ της αλλαγής, σύντομα μάλιστα! -
Στο 1.4 τα είδα τα energy με τις 16άρες. Το Ι.8 είχε στην πλούσια έκδοση (elegance) 17άρες και σε αυτές είδα pirelli. Το 1.8 στην μεσαία έκδοση (ambition) δεν ξέρω τί λάστιχα έχει θα ρωτήσω αλλιώς βλέπω να βαράει υπερωρίες το esp .
-
Το 1.4 δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης, κάπως θα παλεύεται η κατάσταση. Αν πάντως ο πατέρας σου δεν είναι ανήσυχος οδηγός ο 1.4Τ θα του είναι επαρκέστατος καθώς το αμάξι θα πηγαίνει σαν ένα καλό ατμοσφαιρικό 1.8
Επίσης να θυμίσω ότι ο μονότουρμπος 1.4 δεν καίει τίποτα, θα κάνετε ταξίδι με το καράβι Superb με 6-6.5 λίτρα μέση κατανάλωση -
Λες με τον 1.8 να έχουμε μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση? Μονότουρμπος είναι και αυτός. Ίσως το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται να τον σηκώνεις ψηλά βοηθά στο να παραμένει η κατανάλωση σε λογικά επίπεδα. Όπως τα λες είναι πρόκειται για ένα τυπικό 65άρη οδηγό. Θέλει να κινείται ήρεμα και ήσυχα. Για να καταλάβεις όταν το πήραμε test drive και το οδηγούσε ο πατέρας μου ούτε κατέβασμα έκανε ούτε το πάτησε κόφτες. Μόλις το πήρα εγώ στα απαλά χεράκια μου του φέρθηκα όπως αρμόζει
-
1500 κιλά, 6λτ/100χλμ
δεν θα στοιχημάτιζα κιόλας...
konstantinosV οδήγησε το 1,8 πρώτα.... μην με κάνεις να επαναλαμβάνω.για τις καταναλώσεις, ενδεικτικά απο το Γερμανικό site
Innerorts - l/100km 9 10,4
Außerorts - l/100km 5,4 6,0
Kombiniert - l/100 km 6,8 7,6 -
-
Το βάρος σίγουρα θα ζορίζει περισσότερο τον κινητήρα, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν άτομα με Leon και Golf 1.4T που έχουν δει 5.5 λίτρα, θα μπορούσε το Superb να πέσει κοντά στα 6. Εντάξει είναι πολύ οριακή κατανάλωση αυτή και είναι δύσκολο να την ρίξεις τόσο χαμηλά αλλά θέλω να πω πως είναι ενδεικτικό της οικονομίας του συγκεκριμένου μοτέρ.
Είμαι σίγουρος ότι ο 1.8Τ είναι καλύτερη μηχανή για το αυτοκίνητο αλλά αν ο οδηγός δεν το χρειαστεί ποτέ, ποιος ο λόγος;
Βέβαια πολλά πράγματα υπάρχουν συχνά πάνω σε ένα αμάξι που δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ -
και το κιβωτιο παιζει ρολο και το 5,5λ μου φαινεται 6η, 70χλμ και ευνοικο τυφωνα απο πισω...
με τη ροπη του 1.4Τ και το βαρος του, αν εχει και καλα ρυθμισμενο κιβωτιο που σιγουρα θα χει σιγουρα θα βλεπει 7.5λ σε χαλαρους ρυθμους χαλκιδικης... το οποιο βεβαια θαναι πολυ καλο νουμερο αναλογα με το μεγεθος...
για τα λαστιχα τι να πει κανεις...δεν ειναι αυτα αμαξια για ενερτζυ και παπαριες...η αλλαγη και το μπαγιοκο θα πρεπει να προβλεπεται απο πριν..
-
Αυτός είναι και εμάς ο προβληματισμός μας. Θα κάνουμε test drive και τα 2 ξανά και θα δούμε. Απ΄την άλλη σκεφτόμουν πως με την περίσια ροπή του 1.8 ίσως δεν χρειάζεται να σηκώνεις ψηλά τον κινητήρα ακόμα και σε μετακινήσεις της τάξης των 100 - 200 χλμ.Mε δεδομενα το συγκεκριμενο στυλ οδηγησης, το σκοπο για τον οποιο προοριζεται το αυτοκινητο, αλλα και τα χαρακτηριστικα του κινητηρα δε νομιζω να χρειαζεται ο κινητηρας να δουλευει ψηλα.
20 κιλα ροπης απο τις 1400 στροφες περιπου 135 ιππους δεν εχουν πολλα ατμοσφαιρικα ακομα και 1800 και νομιζω θα τον καλυψουν το πατερα σου και θα του μεινουν και τα τρια χιλιαρικα.Η αλλαγη ελαστικων κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να γινει πριν το αυτοκινητο βγει καν απο την εκθεση.
Skoda Superb II