-
αυτός έχει ~460! nfw
edit: κυκλοφορεί και σε bulk στα 329 και καλά τον έχουν βγάλει από kit ?
-
Και τι σε ενοχλεί αν είναι bulk?
Αυτό ακριβώς έχουν κάνει, τους έχουν βγάλει από κιτάκια. Κι εγώ ακριβώς έτσι αγόρασα έναν 18-105 σε χαμηλότερη τιμή. είχε εγγύηση, αναγραφόταν πάνω της ο α/α του φακού, επομένως κανένα πρόβλημα.
-
είναι καλός? δεν υπάρχει αναφορά στο fred miranda
-
δεν ξέρω αν είμαι ον τοπικ αλλά ρωτάω anyway
έχετε βρει καλή τιμή την GoPro HD, σε helmet bundle κατά προτίμηση.
καλή τιμή = -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είναι καλός? δεν υπάρχει αναφορά στο fred mirandaΕγώ περιμένω να τον πάρω στο κιτ της 7D βασικά
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Πολλά ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις τους.
Τελικά παρήγγειλα τον Tokina AT-X DX 11-16 f/2.8 [katerelos.gr] και η αγορά μεσαίου, all around φακού θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ένας τέτοιος θα σκάσει μύτη και κατά δω τον Αύγουστο (σύμφωνα με τον προγραμματισμό μου)
Έρχεται...
-
-
Με το καλό Σταύρο.
Δείγματα asap -
Μεγείες!
-
Θα έχετε, εννοείται
-
μεγειά
-
Σταύρο για πες εντυπώσεις από τον 11-16!!! Σκέφτομαι και εγώ σοβαρά να τον αγοράσω. Θα το είχα κάνει αν δεν υπήρχε ο Sigma 8-16 που με δελεάζει αρκετά!!! Τα αρνητικά του είναι ότι είναι πολύ πιο σκοτεινός από τον Tokina (4,5-5,6) και ότι δεν παίρνει φίλτρα (το μπροστινό του στοιχείο είναι σα γλόμπος :Ρ), αλλά αυτά τα 8mm ρε παιδάκι μου.... Στα reviews λένε ότι είναι το ίδιο οξύς με τον κορυφαίο για aps-c 11-16. Έχω μπερδευτεί. Δεν ξέρω τι θέλω!
-
Ο χρήστης akiskev έγραψε:
Σταύρο για πες εντυπώσεις από τον 11-16!!! Σκέφτομαι και εγώ σοβαρά να τον αγοράσω. Θα το είχα κάνει αν δεν υπήρχε ο Sigma 8-16 που με δελεάζει αρκετά!!! Τα αρνητικά του είναι ότι είναι πολύ πιο σκοτεινός από τον Tokina (4,5-5,6) και ότι δεν παίρνει φίλτρα (το μπροστινό του στοιχείο είναι σα γλόμπος :Ρ), αλλά αυτά τα 8mm ρε παιδάκι μου.... Στα reviews λένε ότι είναι το ίδιο οξύς με τον κορυφαίο για aps-c 11-16. Έχω μπερδευτεί. Δεν ξέρω τι θέλω!Πέραν της προφανούς χρησιμότητας του σε τοπία, γιατί έναν μακρύ τηλεφακό μπορείς να υποκαταστήσεις με teleconverters και crop, πρέπει ήδη να έχεις μια πολύ καλή ιδέα του τι μπορεί να κάνει από τις φωτογραφίες του Ανδρέα (Hunter). Όσες είδαμε με αυτό το φακό είναι εντυπωσιακότατες θα έλεγα.
Προσφέρει δηλαδή ευκαιρίες για παιχνίδια με την προοπτική που είμαι σίγουρος οτι θα σε ευχαριστήσουν..
Είναι μαζεμένος, πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα, ενώ το πολύ μικρό focus range του (30cm->2m->oo) κάνει τη μη ύπαρξη usm απλή λεπτομέρεια. Και όχι ότι είναι αργός στην εστίαση, κάθε άλλο.Αυτά προς ώρας, επιφυλάσσομαι για περισσότερα αφού τον έχω χρησιμοποιήσει και περισσότερο.
-
Thanks! Είχα και εγώ παλιότερα έναν 10-20 αλλά τον βαρέθηκα και τον πούλησα.. Τώρα όμως μου λείπει αυτή η διαφορετική οπτική....
Του Ανδρέα δυστυχώς δεν τις έχω δει.. Να ψάξω στο άλλο thread με τις φωτογραφίες ή βρίσκονται αλλού;; -
Ο χρήστης akiskev έγραψε:
Thanks! Είχα και εγώ παλιότερα έναν 10-20 αλλά τον βαρέθηκα και τον πούλησα.. Τώρα όμως μου λείπει αυτή η διαφορετική οπτική....
Του Ανδρέα δυστυχώς δεν τις έχω δει.. Να ψάξω στο άλλο thread με τις φωτογραφίες ή βρίσκονται αλλού;;Και εκεί και στο flickr και στο http://www.R40.gr
-
Μια τυπικη του φακου ειναι αυτη:
IMG_2006 by andreasthess, on FlickrΟ φακος εχει τα υπέρ και τα κατα του.Στα υπέρ το 2,8,στα κατα το μειωμενο ευρος του ζουμ (ενας 11-16 ειναι σχεδον...prime ) η αρκετη παραμορφωση και το fringing
Εαν ξανααγοραζα σημερα φακο,θα σκεφτομουνα πολύ σοβαρα τον sigma 10-20/3.5.Ελαφρως σκοτεινοτερος,αλλα σιγουρα πιο ευελικτο εργαλειο -
δεν είναι έντονη η παραμόρφωση τουλάχιστον σε αυτή τη φωτό, ίσως και να ξεγελά επειδή είναι πλάγια. στα 11μμ κάνει μεγάλη παραμόρφωση? πιστεύω μ'ένα τοπίο ή έναν εσωτερικό χώρο ή πρόσοψη κτιρίου θα δείξει καλύτερα το ποσοστό της
-
Ρε Δημητρη,σε αυτη τη φωτο το θεμα βρισκεται στο κεντρο,και δεν εχει ευθειες γραμμες για να δεις τη 'βαρελοειδη' στα ακρα.Χωρια που ειναι πολύ πιθανον τα ακρα να τα εχω ηδη κροπάρει (δε θυμαμαι) πριν την ανεβασω
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε Δημητρη,σε αυτη τη φωτο το θεμα βρισκεται στο κεντρο,και δεν εχει ευθειες γραμμες για να δεις τη 'βαρελοειδη' στα ακρα.Χωρια που ειναι πολύ πιθανον τα ακρα να τα εχω ηδη κροπάρει (δε θυμαμαι) πριν την ανεβασωγενική ήταν η ερώτησή μου κατά πόσο μεγάλη είναι η παραμόρφωση στα 11mm
προσωπικά πάντως είμαι μια χαρά με τον 17-40 ακόμα και εσωτερικούς χώρους βγάζω άνετα στα 17 (με crop άρα 27)
-
Φωτογραφία. Ασχολείστε;