-
Fuck! τι κούρεμα έχει κάνει το παλικάρι!
-
-
αρχικά να ζητήσω την κατανόησή σας που επαναφέρω το προβληματισμό μου.(ξανά )
σύντομη περιγραφή
φωτογραφική με δυνατότητα 1080p και σχετικά ευρύ ζουμ.οι επιλογές έχουν περιοριστεί στις εξής 2.
α.Fujifilm HS10 389 euro
b.Canon 550d απο 769 με 18-55is και 1128 με sigma 18-250 osτο πρόβλημα μου είναι οτι δεν θα εκμεταλλευτώ τη δυνατότητα αλλαγής φακών. μου είναι δυσάρεστη η συγκεκριμένη διεργασία. οπότε πρέπει να κοιτάξω για φακό με μεγάλο ζουμ οπότε πάει +50% το κόστος.
όμως αυτό σημαίνει οτι μπορώ να πάρω την HS10 στο κόστος ενός μόνο φακού .
τριλήματα τριλήματα....
τα μείον της HS10 είναι οτι λένε πως είναι σχετικά αργή shot2shot και όχι τόσο έντονα χρώματα. επίσης διάβασα για έναν που είχε πρόβλημα με hot pixels (Έλληνας). το shot2shot είναι ο κύριος ενδοιασμός μου.
επίσης διαβάζοντας το φόρουμ του dpreview δεν μπόρεσα να αγνοήσω οτ μοτίβο πολλοί νέοι κάτοχοι κ χρήστες 550d να είναι πρώην της HS10μια nikon d40 με 2 φακούς την έστειλα μετά απο ένα φεγγάρι καθώς η σχέση δεν πρόκειται να δούλευε. θέλω να γλιτώσω παρόμοιες παλινδρομήσεις σε αγορές ακόμα και αν έχουν μικρό κόστος.
πείτε μου τι θα κάνατε στη θέση μου καθώς και πιο φακό μεγάλου εύρους ζουμ θα ταιριάζατε με την 550d αν και εφόσον ήταν η τελική σας επιλογή. -
Καλήμερα!
Πρώτα από όλα...
Ποια θα είναι η χρήση της;
-
καλημέρα
τα πάντα όλα ενός ιδιώτη χρήστη
τοπία που προκύπτουν στις μοτοαναζητήσεις
φωτό σε συνευρέσεις (απλές ) φίλων
βαφτίσια στο ανηψάκι
κοκ -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
καλημέρατα πάντα όλα ενός ιδιώτη χρήστη
τοπία που προκύπτουν στις μοτοαναζητήσεις
φωτό σε συνευρέσεις (απλές ) φίλων
βαφτίσια στο ανηψάκι
κοκΧμμ...
Για όοοολα τα πρώτα θα σου έλεγα να πάρεις την πρώτη μηχανή που έβαλες με link.
Έτσι θα έχεις κάτι συμπαγές και σχετικά μικρό πάντα μαζί σου.
Για τα βαφτίσια του ανιψιού σου... θα κάνεις εσύ την ¨δουλειά¨ ή απλά θα βγάζεις και εσύ φωτογραφίες εκεί;Πάντως κλείνω πολύ στην πρώτη.
-
και εγώ θα βγάζω φωτό.
υπάρχουν επαγγελματίες για κάθε περίσταση και δεν έχω σκοπό να τους υποκαταστήσω.
πιο πολύ σε ένα backstage ρόλο.η fuji απο μόνη της σου αρέσει? ή το κάπως δυσανάλογο κόστος της 550 σε σπρώχνει στην εναλλακτική επιλογή.
-
Κοίτα δεν μπορώ να πω ότι κόβω φλέβα...
Αν κοίταγα με τις δικές μου ανάγκες (προσοχή σαν χομπύστας όχι επαγγελματίας) θα πήγαινα στην 550. Τώρα με ποιόν φακό... άστο αυτό είναι άλλο θέμα. Γιατί καλός χρυσός ο 18-250 αλλά σε τέτοιου είδους φακούς δεν περιμένουμε και τρελή ποιότητα...
Αλλά εσύ που ήδη έχεις διώξει μία d40 για ποιο λόγο να πας πάλι σε dslr ;Άρα πάρε την Φούτζι που είναι όλα σε ένα και άλλαξε της τα φώτα!!!
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αλλά εσύ που ήδη έχεις διώξει μία d40 για ποιο λόγο να πας πάλι σε dslr ;το σετ της D40 το έδιωξα γιατί δεν είχε live preview (που στη χρήση κατάλαβα οτι μου είναι υπεραπαραίτητο) και γιατί το κιτ φακών δεν είχε σταθεροποίηση, επίσης εκ των ουκ ανευ για εμένα.
ίσως να στράβωσα και με άλλα που δεν θυμάμαι όμως τώρα.
τα δύο βασικά είναι αυτά που αναφέρω.ποιον φακό με μέγάλο εύρος ζουμ (και σταθεροποίηση εννοείται) θα διάλεγες δηλαδή? δεν υπάρχουν και πολλοί. νομίζω 4
ο Canon 18-200
oι Sigma 18-200 k 18-250
o tamron 18-270
και δεν πρέπει να ξεχνάω κάποιον. -
Κοίτα. Αν πρέπει αναγκαστικά να πήγαινα σε τέτοιο φακό, θα πήγαινα σε Canon.
Αλλά πραγματικά σου χρειάζεται ένας τέτοιος φακός;
γιατί η 550 έχει crop 1.6Χ άρα 18-200 μας κάνει 29-320 (!)
Γιατί δεν κοιτάς για κανένα 28-105 ; Μπορεί να χάσεις στο ευρυγώνιο αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο το κακό, όσο η ποιότητα που θα κερδίσεις πιστεύω... συν λιγότερο μέγεθος (γιατί το βάρος είναι σχετικό). -
η fuji έχει 24-720 (πάντα 35mm equivalent). απίστευτο?
αν είναι να χάσω κάπου προτιμώ να χάσω στο τέλε άκρο, παρά στο ευρυγώνιο. νομίζω άλλωστε οτι στα κοντινά θα δείξει η 550 την υπεροχή της. νομίζω. -
Τι να σου πω... το 720 και σε τέτοιου είδους μηχανή/φακό μου κάνει σαν υπερβολική υπερβολή
Πρώτα απο όλα σε τέτοια mm θες τρίποδο .- Αλλά ακόμα και αν δεν να βγάλεις στο χέρι, με το grip της, ούτε για αστείο! Θα ψάχνεις να βρεις κάγκελα, βράχους, την σέλα απο την μηχανή σου κτλ...
Εντάξει, θα μου πεις... οκ το έχει... αν θες το πας μέχρι εκεί αν θες δεν το πας... σωστά.
τι να πω... η περίπτωση σου με εχει μπερδέψει
-
άρα με 1128(περίπου) που έχει η 550 + 18-250
να πάρω την fuji + 550 με 18-50?
έχει νόημα? ίδια έρχεται οικονομικά (θεωρητικά μιλώντας)χαίρομαι που μπερδεύτηκε και άλλος. δείχνει οτι έχει νόημα η σύγκριση και δεν έχω πνιγεί σε μια κουταλιά νερό.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
άρα με 1128(περίπου) που έχει η 550 + 18-250
να πάρω την fuji + 550 με 18-50?
έχει νόημα? ίδια έρχεται οικονομικά (θεωρητικά μιλώντας)χαίρομαι που μπερδεύτηκε και άλλος. δείχνει οτι έχει νόημα η σύγκριση και δεν έχω πνιγεί σε μια κουταλιά νερό.
Να σου πω, αν έχεις λεφτά για πέταμα, μην τα πετάς... πάρε μου έναν φακό που θέλω
Πέρα απο την πλάκα, ποιος ο λόγος να πάρεις δυο μηχανές; μια απο τις δυο θα ειναι πεταμένα λεφτά... γιατί θα κολλήσεις με την μία και οχι και με τις δυο.Τέλος έκλεισε!
550 με τον 250άρι... κερδίζεις μεγαλύτερο αισθητήρα, καλύτερο iso, γρήγορο και καλό σύστημα με αξιοπρεπείς επιδόσεις, ελαφρύ και άνετο... Βάλε της και μια 8άρα κάρτα... και είσαι Ρέντης!Μεγειά!
-
ρε σκηνοθέτα αυτό σου εξηγώ, οτι με τα λεφτά ενός φακού παίρνεις ολόκληρη μηχανή. (μπορείς να ξεχάσεις το φακό που ονειρεύεσαι )
και ερωτώ, καθότι μπερδεμένος, υπάρχει λόγος ουσιαστικός να πάρω το πακέτο με το μεγάλο φακό ή να πάω στη fuji και βλέπουμε?
έξοδα δεν θέλω να κάνω αλλά θέλω να ξεμπερδεύω κιόλας με την απόφαση και την αγορά.
είναι τόσες οι φορές που έχω πει, μακάρι να είχα τη φωτογραφική τώρα, που καταντάει βλακεία να ψάχνω επι μακρόν. -
Φτου μανά από την αρχή!
Αν το πάμε έτσι με τα λεφτά της δικιάς μου, αγοράζεις αυτοκίνητο! Και;
Ότι πληρώνεις παίρνεις... κανόνας.
-
νταξ απολύεσαι
νεεεεεεεξτΥΓ το αυτοκίνητο σου βάζει φαγητό στο τραπέζι? μην συγκρίνεις επαγγελματικό εξοπλισμό και συνεπαγόμενα κόστη με παρόμοιας χρήσης καταναλωτικά προιόντα.
-
Δεν περιγράφω άλλο!
-
θα σου πάρω εγώ φακό μην ανησυχείς
wannabe καλά στα λέει ο Θάνος. να με συγχωράς κιόλας αλλά το ότι έδωσες την D40 επειδή δεν είχε Liveview είναι δικαιολογίες. έχεις δει κανέναν σοβαρό χειριστή να δουλεύει με liveview? κι εμένα και οι 2 μηχανές που το έχουν ελάχιστα το έχω χρησιμοποιήσει. viewfinder και άγιος ο θεός
Πρώτα λοιπόν θα αποφασίσεις τι μηχανή θέλεις, compact/prosumer ή SLR και μετά κοιτάμε για τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς. μπορείς βέβαια να πάρεις και κάποια απ'τις Leica SLR τσέπης που ποστάρει ο Λάππας κατά διαστήματα αλλά είναι λίιιιιιιιγο ακριβές
-
Για να δούμε μπας και βγάλω και γω κάνα φακουδάκι
Οι μηχανές που συγκρίνεις είναι ανόμοια πράγματα και δύσκολα θα καταλήξεις σε απόφαση έτσι.
Κάθε κατηγορία έχει διαφορετικά πλεινεκτήματα και μειονεκτήματα, απευθύνεται σε διαφορετική χρήση, από κάποιο σημείο και μετά και βέβαια έχουν διαφορετικό κόστος.Από τις περιγραφές για τη χρήση που θες, νομίζω σου ταιριάζει πιο πολύ η Fuji. Με την dslr δεν καλύπτεσαι στην περίπτωση: 'Γμτ νάχα τη μηχανή τώρα μαζί' στο 98% των περιπτώσεων, γιατί την dslr δεν την έχεις απλά μαζί σε κάθε περίπτωση.
Τώρα αν αρχίσεις να συγκρίνεις τις δύο μηχανές... δεν έχει νόημα, όπως δεν έχει νόημα να συγκρίνεις ένα μεσαίο αυτοκίνητο για μέσα στην πόλη και καμμιά εκδρομή, με ένα 4χ4 με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και κοτσαδόρο για το σκάφος.
Και με τα 2 θα κινηθείς στην πόλη, νορμάλ εκδρομές και με τα 2 θα κάνεις, αλλά μιλάμε για άλλο κόστος και άλλη άνεση το καθένα για εκεί που είναι προσανατολισμένο.
Από τη στιγμή που δεν 'έδεσε' η κατάσταση με την προηγούμενη μηχανή σου (οι λεπτομέρειες όπως το live preview κλπ. δεν είναι τόσο σημαντικές, εξάλλου αυτά είναι νέα 'φρούτα', φωτογραφία υπήρχε και πριν απο αυτά) ίσως πρέπει να δεις και την compact κατηγορία. Εξάλλου η καλύτερη φωτογραφική μηχανή του κόσμου είναι αυτή που έχεις μαζί σου
ΥΓ. Αν με την αγορά της compact σου περισσέψει χρήμα και δεν το αντέχεις, πες μου να σου στείλω μια λίστα φακών που έχω 'ανάγκη' (πως λέμε λίστα γάμου) για να μη στενοχωριέσαι.
Ο Θάνος έχει φακούς μην τον ακούς.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;