-
Ωραία έστω ξεχωριστά. Που?
Και ακόμα αυτο το τρίποδο πιστεύετε είναι καλό?
http://www.emimikos.gr/shop/product.php ... 601&page=1
Το θέλω για ερασιτεχνική χρήση. Οχι τπτ σπουδαίο. Αν δεν είναι καλό προτεινετε κατί μεχρι 50€.
Ευχαριστώ.@dmitspan: Εγω θα παρω αυτή τη βάση και θα τα στερεώνω με κλιπς.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php ... 660&page=1 -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Ωραία έστω ξεχωριστά. Που?Πριν κάμποσο καιρό έψαχνα και γω και είχα κάνει μια σχετική έρευνα. Γενικά μην περιμένεις μεγάλη ποικιλία ή 'καλές' τιμές, ειδικά στη διάμετρο που σε ενδιαφέρει.
Δεν ξέρω για τι πυκνότητα/χρήση το ψάχνεις, μα ίσως είναι καλύτερα να ρίξεις μια ματιά στο ebay.
Εναλλάκτικά, αν σου κάνει η πυκνότητα, δες εδώ.Mε ενδιέφερε μεγάλη πυκνότητα, ένα Hoya NDx400 για long exposures και οι τιμές εδώ ήταν διπλάσιες από ότι το έβρισκα έξω και βέβαια το προτίμησα από εκεί.
-
κάθισα και καθάρισα τον αισθητήρα με το camgloss photo kit ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες πάνω κάτω, δηλαδή πρώτα ανάποδα και φύσημα μετά πέρασμα με το υγρό και το ειδικο πινελάκι και μετά πέρασμα μ'ένα στεγνό δεύτερο ίδιο πινελάκι αλλά μερικά σημάδια δε λένε να φύγουν!
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Ωραία έστω ξεχωριστά. Που?
Πριν κάμποσο καιρό έψαχνα και γω και είχα κάνει μια σχετική έρευνα. Γενικά μην περιμένεις μεγάλη ποικιλία ή 'καλές' τιμές, ειδικά στη διάμετρο που σε ενδιαφέρει.
Δεν ξέρω για τι πυκνότητα/χρήση το ψάχνεις, μα ίσως είναι καλύτερα να ρίξεις μια ματιά στο ebay.
Εναλλάκτικά, αν σου κάνει η πυκνότητα, δες εδώ.Mε ενδιέφερε μεγάλη πυκνότητα, ένα Hoya NDx400 για long exposures και οι τιμές εδώ ήταν διπλάσιες από ότι το έβρισκα έξω και βέβαια το προτίμησα από εκεί.
Το θέμα είναι οτι απλα τέτοια βρίσκω κι εγώ. Εγώ ενδειαφέρομαι για graduated φίλτρα.
Ευχαριστώ πάντως. -
Το θέμα είναι οτι απλα τέτοια βρίσκω κι εγώ. Εγώ ενδειαφέρομαι για graduated φίλτρα.
Ευχαριστώ πάντως.Τα ορθογώνια λες που μπαίνουν εμπρός απο τον φακό με βάση;
-
Ναι ναι. Αυτά ακριβώς.
Για το τρίποδο που ρώτησα καμιά γνώμη? -
Για τα φιλτράκια, άσε με να το ψάξω λίγο... γιατί με ενδιαφέρουν και εμένα...
τώρα για το τρίποδο, εντάξει ενα κλασικούλι τριποδάκι είναι... μην περιμένεις πολλά πολλά.
στα συν του ειναι το βάρος (οχι το 10κιλο δικο μου ) το μέγεθος οταν ειναι μαζεμένο.
στα πλην του ειναι οτι λογικα ειναι ανεμικο, δηλαδη, δεν εχει και την καλυτερη στιριξη και οτι δεν μπορει να σηκωσει βαρια μηχανη... α παιζει να μην μπορει να αλλαξει κεφαλες...
Αλλα θα μου πεις για 30 ευρω...Παντως καλυτερα να δωσεις κατι λιγα ακομα και να παρεις κατι καλυτερο.
Πχ περνα απο ενα mediamarkt και κοίτα για τα Vaquard. Είναι πολύ καλά τριποδάκια -
Οκ ευχαριστώ. Περιμένω να δούμε με τα φιλτράκια.
Θα πάω MediaMarkt Λάρισας το Σάββατο να δω τι παίζει κι εκεί. Οταν λέμε κάτι λίγα παραπάνω ελπίζω να είμαι μέσα στα 50€. Ενας απλος γωτογράφος είμαι όχι απαγγελματίας. Γενικώς το budget είναι στενό και αν υπολογίσψ και τα φίλτρα που θα είναι και πανάκριβα αστα να πάνε. Τεσπα θα δουμε. -
Τα τετράγωνα φίλτρα είναι από το σύστημα της Cokin (πλέον και άλλες εταιρίες φτιάχνουν συμβατά στις ίδιες διαστάσεις).
Μπορείς να υποκαταστήσεις εν μέρει τη χρήση του φίλτρου ντεγκραντέ πάντως αν τραβάς με RAW.
-
Η cokin την εποχή της αναλογικής φωτογραφίας ήταν κορυφή στον τομέα των φίλτρων και γιατί ήταν δύσκολη και περιορισμένη η αλλαγή μιας φωτογραφίας μετά τη λήψη (έπρεπε να γνώριζες αυτόν που τύπωνε), αλλά και γιατί έδινε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των ίδιων φίλτρων σε φακούς διαφορετικής διαμέτρου, αγοράζοντας τον κατάλληλο φορέα.
Από κείνη την εποχή μούχουν ξεμείνει καμμιά 15αριά τέτοια φιλτράκια μαζί με τον φορέα τον 52mm που 'φόραγε' τότε ο φακός της η EOS μου. Τώρα πια δεν τα χρησιμοποιώ, μιας και (όπως ήδη αναφέρθηκε) η ψηφιακή επεξεργασία έχει αντικαταστήσει πολλά, όπου χρειάζονται.
-
Εγώ πάλι προτιμώ να κάνω ό,τι έχω να κάνω πριν μπω στον ψηφιακό θάλαμο αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά (ακραίες βέβαια).Τεσπα ενδειαφέρομαι για τετοια φιλτρα και θα το ψάξω. Μη'πως βοηθήσω και τον φίλο (δάσκαλο) από πάνω.
Μπορώ να τα αγοράσψ απ' την Cokin ή έχεται κάτι αλλο να προτείνεται?Edit: Εχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτησω.
-
αν βάψω τον τοίχο μπεζ ή απαλό γαλάζιο ή κάτι άλλο εκτός από λευκό, θα έχω πρόβλημα χρωματικής αλλοίωσης με bounce ?
-
Κάτι λιγο θα το έχεις...
-
οκ άρα πάω σε σκέτο άσπρο, thanks
-
Κάνε μόνο αυτό τον τοίχο... να δείχνει ωραία και στο μάτι, ξέρεις σαν αλλαγή
Στην θέση σου πάντως θα τον έβαφα πράσινο, για να έχω green screen
-
άσπρο πάνω μπλε δεξιά πράσινο αριστερά κόκκινο κάτω κ εξαρτάται τι χρώμα θέλω θα κάνω το αντίστοιχο bounce ε
λιώνω απ'την ζέστη αλλά προχωράω ακάθεκτα το στουντιάκι
βρήκα και μπάρα θα την πάρω οσονούπω
και σε καμια δυο βδομάδες περιμένω και τα φώτα που πιστεύω θα ναι έτοιμο το studio και θα ξεκινήσω product (δουλειά) + modeling (με φίλες προς το παρόν) shooting
Θάνο βρήκες γεννήτρια τελικά? ίσως χρειαστώ κ γω κάποια στιγμή. τι φώτα έχει ο φίλος σου;
-
Αντε καλά κλίκ στο στούντιό σου.
-
Αντε καλά κλίκ στο στούντιό σου.thanks!
-
Να σας πώ, πως είμαι χαρούμενος που για άλλη μια φορά η συνεργασία μεταξύ φορουμάδων, εκτός φόρουμ, ήταν άριστη.
Και επειδή εδώ μέσα πρέπει να τα λέμε, ζήτησα από τον Θάνο (htanso21) να καλύψει φωτογραφικά μια εκδήλωση της οποίας είχα αναλάβει κάποια θέματα.
Αυτό που μου αρέσει είναι πως όταν ψάχνω κάποιον για κάτι (οτιδήποτε), πρώτα σκέφτομαι το φόρουμ. Έχουμε κανέναν;
Και ακόμα περισσότερο μου αρέσει το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνεργασίας.
Έτσι έγινε και τώρα. Ο Θάνος ήταν παραπάνω από άψογος, και πριν και μετά, έκανε πολύ καλή δουλειά, έκατσε παραπάνω γιατί μας πήρε και αργήσαμε, και πολλά άλλα που δε χρειάζεται να αναφέρω λεπτομερώς.Ευχαριστώ Θάνο για την άριστη παρουσία και το άψογο αποτέλεσμα.
-
Τώρα να πω ότι με πιάνεις εξ απρόοπτου, να το πω...
Εγώ πρώτα από όλα να αναφέρω ότι η μεγαλύτερη χαρά μου είναι που γνώρισα από κοντά τον Ευριπίδη και συνεργάστηκα άψογα μαζί του!
Οφείλω σαν φίλος, σαν συνεργάτης ακόμα και σαν μέλος του φόρουμ, να τον ευχαριστήσω και μέσα από εδώ για αυτή την συνεργασία, που είχα την χαρά και την τιμή να μου προσφέρει!Η συνεργασία μας ήταν μια απόδειξη (ακόμα) ότι μέσα από αυτό το φόρουμ, μπορούμε να ήμαστε πέρα από γνωστοί / φίλοι κτλ και μιας πρώτης τάξεως ¨δεξαμενή¨ συνεργατών, βοηθώντας ο ένας τον άλλο αυτές τις δύσκολες εποχές.
Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά Ευριπίδη!
Φωτογραφία. Ασχολείστε;