-
Το ξέρατε οτι στη Βραζιλία, τα οχήματα κινούνται με μίγμα αιθανόλης και βενζίνης;; Συγκεκριμένα φίλος που έχει Renault Scenic 1,4 στη Βραζιλία, μου είπε ότι από το εργοστάσιο έρχονται με 2 τανκ και ένα κατάλληλο μίκτη καυσίμου, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη αυτονομία και οικονομία.
Έχετε καμία ιδέα; Πόσο ασφαλές είναι για το περιβάλλον; Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικά καύσιμα τελικά;;
-
Το ξέρατε οτι στη Βραζιλία, τα οχήματα κινούνται με μίγμα αιθανόλης και βενζίνης;; Συγκεκριμένα φίλος που έχει Renault Scenic 1,4 στη Βραζιλία, μου είπε ότι από το εργοστάσιο έρχονται με 2 τανκ και ένα κατάλληλο μίκτη καυσίμου, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη αυτονομία και οικονομία.
Έχετε καμία ιδέα; Πόσο ασφαλές είναι για το περιβάλλον; Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικά καύσιμα τελικά;;
-
-
Θα μιλησω για την βιοαιθανολη,η οποια εχει μεγαλη περαση στην Βραζιλια κατα κυριο λογο και στις ΗΠΑ κατα δευτερο.Δυστυχως προς το παρον απαιτεί μεγαλες εκτάσεις και εγκαταστάσεις και γι αυτο δεν προχωρησε στην Ευρωπη.Αν βρεθει μια λυση σε αυτο θα μπορουσε να γινει παγκόσμια λυση αλλα οι μεν ΗΠΑ επενδύουν στο Η, οι δε ευρωπαίοι στο βιοντίζελ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα μιλησω για την βιοαιθανολη,η οποια εχει μεγαλη περαση στην Βραζιλια κατα κυριο λογο και στις ΗΠΑ κατα δευτερο.Δυστυχως προς το παρον απαιτεί μεγαλες εκτάσεις και εγκαταστάσεις και γι αυτο δεν προχωρησε στην Ευρωπη.Αν βρεθει μια λυση σε αυτο θα μπορουσε να γινει παγκόσμια λυση αλλα οι μεν ΗΠΑ επενδύουν στο Η, οι δε ευρωπαίοι στο βιοντίζελ.Υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής βιοdiesel στη Θράκη! Είχα κάνει μια μινι ερευνα περσι τετοιο καιρό και το είχα βρει. Ανήκει σε Γερμανούς...
-
Καλημέρα,
η αιθανόλη είναι πολύ δημοφιλής ως καύσιμο (πάντα σε ανάμειξη με την βενζίνη) τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στις Σκανδιναβικές χώρες. Για τα δε βιολογικά καύσιμα κατά καιρούς έχουμε κάνει αρκετές αναφορές στην σελίδα του Περιβάλλοντος στους 4Τ.
Βενζίνη με....οινόπνευμα!!