-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
η επομενη δοκιμη μου θα ειναι η μεγιστη δυνατη καταναλωση
That's the spirit!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καλοτάξιδο και καλοξέσκιστοΕυχαριστώ!!Προσπαθώ!!
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
εχθες στο ταξιδι της επιστροφης απο τις διακοπες ειπα να κανω μια μετρηση της ελαγιστης δυνατης καταναλωσης που μπορει να πετυχει του καρ μουταξιδι θεσσαλονικη-Αθηνα, ετσι φουλαρω στον σταθμο του κορινου ( 100αρα σχελ) κ φευγω για Αθηνα.
δυο ατομα + αναλογες αποσκευες διακοπων. Ας πουμε +200 κιλα !
το αμαξι ειναι ενα RS mkII φουλ εχτρα, ηλιοροφη κ 18αρες δηλ +1450 κιλα !!!
σχετικα με τις ταχυτητες το ταξιδι το εκανα ως εξης ----->
απο τον σταθμο του κορινου μεχρη το βενζιναδικο στον Αγιο Δημητριο οπου ξαναφουλαρα (περιπου 475χλμ)
τα 200 χλμ εγιναν με κρουζ κοντρολ στα 130 χλμ/ω 6η κ 3000 στροφες !!!
τα 80 χλμ του Μαλιακου οσο λενε οι ταμπελες δηλαδη με 60 κ 80 χλμ/ω
τα τελευταια 20 χλμ μεσα στην Αθηνα ειχε σχετικη κινησουλα (Παρασκευη βραδυ 21.00)
κ ολλα τα υπολοιπα χλμ ποτε δεν περασα τις 4000 στροφες με 4η κ 5η ταχυτ.
για να πω την αληθεια μονο σε ενα σημειο του ταξιδιου ειπα να κανω ενα ξεμπουκομα ( μιλαμε τρελαθηκα για 2 ωρες σερι με μαχ 100 -130 χλμ) κ εκανα ενα ανοιγμα καπου στην ευθεια της Πελασγιας με ολες τις ταχυτ στον κοφτη κ πηγα για κανενα λεπτο στα 240 χλμ !!!
τα συμπερασματα της δοκιμης μου ειναι τα εξεις.
1ων- δεν το ξανακανω - ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ !!!!!!
2ων- εκανα 5 ωρες κ 30 λεπτα για 475 χλμ !!!!
3ων - εκανα σχεδον ολο το ταξιδι με τα ορια ταχυτητας που εχει στον δρομο της ΕΟ !!! ( αντε +10 χλμ απο τα ορια σε μερικα σημεια της ΕΟ)!
4ων - ξαναφουλαρα στην Αθηνα 38 λιτρα δηλαδη εκαψε ακριβος 8 λιτρα στα 100 χλμ
τελικα αν θες, μπορεις να πας οικονομικα με τον ΦΣΙΤ
η επομενη δοκιμη μου θα ειναι η μεγιστη δυνατη καταναλωση
Πάντως αν δεν είσαι όλη μέρα όρθιος πάνω στο γκάζι,μπορείς σίγουρα να δεις χαμηλές καταναλώσεις.Εγώ ας πούμε που είμαι και στο στρώσιμο (έχω 1000 χλμ),με δύο ταξίδια εθνική και τα υπόλοιπα στην Αθήνα (από και προς Ελευσίνα για τη δουλειά),με στροφόμετρο μέχρι τις 3500,έχω μέσο όρο 8,4
Κάνω διαδρομή Αθήνα-Ελευσίνα μέχρι και με 6,7 ενώ συνήθως έχω γύρω στο 7,6!!! Και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια
Φυσικά αν κάνεις το 'λάθος' και πλακωθείς,θα δεις απίστευτα νούμερα...
Οπότε,ναι,μπορείς να κινηθείς οικονομικά με το TFSI... -
Πάντως αν δεν είσαι όλη μέρα όρθιος πάνω στο γκάζι,μπορείς σίγουρα να δεις χαμηλές καταναλώσεις.Εγώ ας πούμε που είμαι και στο στρώσιμο (έχω 1000 χλμ),με δύο ταξίδια εθνική και τα υπόλοιπα στην Αθήνα (από και προς Ελευσίνα για τη δουλειά),με στροφόμετρο μέχρι τις 3500,έχω μέσο όρο 8,4
Κάνω διαδρομή Αθήνα-Ελευσίνα μέχρι και με 6,7 ενώ συνήθως έχω γύρω στο 7,6!!! Και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια
Φυσικά αν κάνεις το 'λάθος' και πλακωθείς,θα δεις απίστευτα νούμερα...
Οπότε,ναι,μπορείς να κινηθείς οικονομικά με το TFSI... -
Skoda Octavia RS MTM 245ps με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου!
-
Καλησπέρα. Θέλω κάποιες πληροφορίες για το Scoda Octavia. Θέλω να μάθω τιμές για πίσω άξονα κομπλέ, καπό, και μπρος πίσω φτερά, καινούρια και μεταχειρισμένα. Μπορεί κάποιος να μου πει;
-
Δεν υπάρχουνε ανταλλακτικατζηδες σε αυτο το φόρουμ φίλε.Δε ρωτας σε καμμια αντιροσωπεία ή σε κανεναν παλιατζη;
Skoda Octavia RS