-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Παντρευτείτε αυτήν που ερωτευτήκατε-κάνει καλό
Αρκεί να είναι εφικτό αυτό...........και να μην συζείς με κάποια που αγαπάς...έστω και σε κάποια φάση είχουν ερωτευμένος!
90 € στο πεντελικό δεν είναι άσχημα, είναι μαζί με το κρασί?
Το πεντελικό μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις απο service, φαί κλπ, σε αντίθεση με το Νάσιουτζικ που είχε 120€ και δεν ξέρω και αυτό αν ήταν το κρασί μεσα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γενικά ήμουν υπέρ του γάμου σαν θεσμού, να φτιάξεις οικογένεια, να είσαι με κάποιον που θέλεις, να κάνεις παιδιά (νόμιμα) κλπ κλπ. Από την άλλη έβλεπα πολύ δύσκολο να βρεθεί κατάλληλο άτομο χωρίς να κάνω απελπιστικά πολλούς και σημαντικούς συμβιβασμούς. Καθώς αναγνωρίζω ότι δεν είμαι και εντελώς συνηθισμένος και διαθέτω αρκετές παραξενιές είχα αποδεχτεί την πιθανότητα να μείνω ελεύθερος.
Τώρα όμως που βρήκα και το κατάλληλο άτομο (καλύτερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να περιμένω, εντελώς κατάλληλη για μένα και μάλλον ακατάλληλη για τους άλλους, με τις ίδιες παραξενιές και απόψεις....) αισθάνομαι έτοιμος και εντελώς υπέρ και έχω αρχίσει να το οργανώνω στο μυαλό μου. Σχετικά με τις διαδικασίες η κατάσταση βλέπω ότι μπορεί να ξεφύγει τελείως οικονομικά και δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο... (ούτε ανέχομαι οποιοσδήποτε γονιός-πεθερός να επωμιστεί τέτοια υπερβολικά έξοδα) Με χαρά η υποψήφια σύζυγος συμφωνεί απολύτως με τις απόψεις μου ενώ όλοι οι γονείς αισθάνονται ότι δεν χρειάζονται υπερβολές.... (σπάνιο, μιας φίλης μου ο πεθερός, ο πατέρας του αγοριού, ήταν που ήθελε μεγάλο γάμο.... ένας να τον θέλει την πάτησες)
Και εγώ θεωρώ ότι ο γάμος πρέπει να γίνεται για τους κοντινούς μόνο, αυτούς που πραγματικά θα ευχαριστηθούν να είναι στο δικό σου γάμο (και όχι επειδή είναι μεγάλο κοινωνικό γεγονός και θα κάνουν επίδειξη, θα περάσουν καλά, θα φάνε και θα πιούνε.....). Ως τέτοιος δεν χρειάζεται περιττές γκλαμουριές και υπερβολές οπότε ούτε και μεγάλα έξοδα.
Τα διάφορα **venues **(ξενοδοχεία, κτήματα κλπ) ζητάνε ό,τι θέλουν. Η λύση του επαρχιακού γάμου και μάλιστα με σχετικά δύσκολη πρόσβαση αποκλείει μερικούς και όπως αναφέρθηκε απλοποιεί τα πράματα και είναι και οικονομικό. Από την άλλη θέλει πιο πολλές εκδρομές για την προετοιμασία και καθώς είμαστε εργαζόμενοι, εγώ πολύ μακριά και δεν θέλουμε να πολυταλαιπωρήσουμε τους γονείς μάλλον αποκλείεται. Άσε που προκύπτουν νέες διαδικασίες για μεταφορά και διαμονή, εύρεση δωματίων κλπ μπελάδες.
Είμαι εναντίον της βιντεοσκόπησης 1 . Πρέπει να είναι απίστευτα ενοχλητικό να έχεις τα προβόλια επάνω σου.... Από την άλλη βέβαια όπως είπε και φίλος μου βασικά ο γαμπρός είναι ο β ρόλος σε ένα έργο της μεγάλης ημέρας της νύφης. Όλα γίνονται για να γυριστεί το DVD το οποίο αποτελεί την ολοκλήρωση και την απόδειξη της επιτυχίας μιας γυναίκας. Το οποίο DVD θα δει ξανά και ξανά με τις φίλες της για να σχολιάσουν ατελείωτα...
**Φωτογραφίες ** 2 ναι, ας έχει οριστεί φίλος σχετικός με το άθλημα σαν αρχιφωτογράφος και να επιτρέπεται όποιοι θέλουν να τραβάνε και μετά να τις περάσεις στο PC. Έτσι αποφεύγεις να έχεις ξένους (συνήθως κακοντυμένους και σπάνια ευγενείς) να σε φωτογραφίζουν.
Το **νυφικό ** 3 φαίνεται ότι είναι ακόμα ένα τρελλό κονδύλι και σπατάλη. Μια καλή περίπτωση είναι δανεικό νυφικό από την αδελφή ή φίλη της νύφης ή το νυφικό μάνας, θειάς, νονάς, γιαγιάς οπότε σου κοστίζει μόνο τυχόν μικρομετατροπές. Γενικά είναι μεγάλο λάθος να αγοράζεις πα παπούτσι νύφης όταν μπορείς να αγοράσεις ένα καλό παπούτσι πολύ φτηνότερα. Τα ίδια και για κοστούμι κλπ γαμπρού. Οποιοδήποτε αντικείμενο ή υπηρεσία ζητηθεί στην ίδια πρόταση με γάμο υπερτιμολογείται κατά πολλές 100άδες %. Άκου για χτένισμα και μακιγιάζ τόσα λεφτά... τόσο καιρό ποιος την έβαφε. Έστω να πας στον επαγγελματία και του πεις χτένισμα και βάψιμο για βραδυνό γλέντι. Αν πεις ότι παντρεύεσαι εσύ ξαφνικά η τιμή εκσφανδονίζεται.
**Αυτοκίνητο **δεν χρειάζεται να νοικιάσεις, πάλι σε εκμεταλλεύονται. Βρίσκεις έναν φίλο με κατάλληλο αυτοκίνητο και τον αγγαρεύεις κι έχει και πιο πολύ πλάκα. (...για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες βαψίματος της Bristol παρακαλώ....)
Επίσης είμαι εναντίον της όλης τυποποιημένης κατάστασης. Περάστε εδώ. Στηθείτε έτσι, κρατηθείτε έτσι, κόψτε την τούρτα τώρα, φιληθείτε τώρα. Α, δεν το έπιασε η κάμερα ξανακάντε το κλπ. Ή το αντίθετο πχ αν τύχει να παραπατήσει η νύφη περιέργως αυτό το ιδιαίτερο συμβάν, χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου γάμου που το διαφοροποιεί από των αλλωνών αποκόπτεται από κάθε καταγραφή έτσι ώστε το τελικό προιόν να αποτελεί το ίδιο έργο απλά με άλλους πρωταγωνιστές...
Κάτι άλλο όμως που έχει σημασία, καθώς είμαι από τους τελευταίους ελεύθερους που γνωρίζω στον κύκλο μου είναι ότι τόσα **δώρα **έχουν κάνει οι 2 οικογένειες καιρός είναι να τα εξαργυρώσουν/ πάρουν πίσω. Ιδανικά χωρίς να χρειαστεί να τα πληρώσουν για το μυστήριο-γλέντι. Από την άλλη κατινιές του στυλ σας καλούμε στο γάμο αλλά μετά καλούμε τους μισούς για τη συνέχεια αρνούμαι. Οπότε μου προέκυψε το αδιέξοδο από τη μία να μην θέλω να πληρώνω για να γλεντάνε οι 'γνωστοί' αλλά από την άλλη να θέλω να τους πάρω τα δώρα τους!
Έτσι σαν λύση με βλέπω να καταλήγω σε κάτι που βρίσκω πολύ συμπαθητικό και αξιοπρπεπές αλλά και σχετικά οικονομικό. Το έχουν ήδη κάνει κι άλλοι γνωστοί μου και το βρήκα συμπαθέστατο. Γάμος που ακολουθείται άμεσα και επιτόπου από κοκτέιλ πάρτυ με σαμπάνια και περαστούς δίσκους με διάφορα μεζεδάκια κλπ. Απαιτείται εκκλησία με χώρο και να μην έχει άλλο γάμο μετά. Είναι ευχάριστο, πολύ πιο οικονομικό και τελειώνεις νωρίς ώστε να πας και σπίτι σου (οι καλεσμένοι εννοώ) ή αν θέλεις να βγεις κιόλας μετά. Επιπλέον γλυτώνεις τις μεταφορές, με ένα παρκάρισμα και τα δυό (ιδανικά σε μέρος με εύκολο παρκάρισμα). Δεν πληρώνεις venue, φαγητό, τραπέζια και μπορείς να περιορίσεις πολύ καρέκλες ή να έχεις λίγα τραπεζάκια, λίγους καναπέδες, ομπρέλες κλπ. DJ επίσης μπορεί να μην χρειαστεί.
Μετά, είτε την ίδια μέρα είτε κάποια κοντινή μπορείς να γλεντήσεις με τους φίλους σου (με όποιον τρόπο σας ταιριάζει είτε σπίτι με επιτραπέζια και πίτσες είτε σε μαγαζιά με πίστες και λουλούδια...μπλιάχ). Έτσι και τους έχεις από κοντά και τους χαίρεσαι αλλά και αυτοί σε βλέπουν και δεν σε μοιράζονται με τους 'γνωστούς'.
Όσο για **ταξίδι μέλιτος **πάλι λόγω εργασίας δεν είναι εύκολο αλλά σίγουρα νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι αμέσως μετά το γάμο. Όσοι το έκαναν ταλαιπωρήθηκαν, ας περάσουν τουλάχιστον 2-3 μέρες να συνέλθουμε, να πακετάρουμε πράματα, δώρα κλπ και μετά ταξίδια.
Ποιες οι απόψεις σας για τις σκέψεις μου?
Δεκτές προτάσεις, ιδέες κλπ.*1. Πηγαίνεις και βλέπεις ενα ραλλακι και τραβας 2 κασετες με την σαχλοκαμερα, και παντρεύεσαι και δεν θα κρατήσεις ενα δίωρο απο αυτό;;;
2. Το ίδιο με το παραπάνω
3. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *Συγνώμη φίλε μου...αλλά εκπέμπω σε άλλο μηκος κύμματος! Ειμαι και γυναίκα βλέπεις!!!
Είμαι υπερ του γάμου, μόνο για την δημιουργία οικογένειας. Συζώ με τον φίλο μου, 2 χρόνια, είμαστε μια χαρά, αλλά οταν αποφασίσουμε οτι ωρα ειναι να κανουμε και ενα κουτσούβελο, θα παντρευτώ. Θα καλέσω τους φίλους μου και τους αγαπημένους συγγενείς μου, θα κανονίσω μια εκκλησία ομορφα στολισμένη, ενα κέντρο καθαρό και όμορφο με πολύ καλό φαγητό, κρασί και ουϊσκι-μπουζουκοκατάσταση μετα!
Δεν είμαι του στυλ να βάλω λουλούδια για τον στολισμό της εκκλησίας που θα μου πιάσουν πιο πολύ απο το νυφικό, αλλά το νυφικό θα το πληρώσω γιατί θα το φορέσω και ετσι το θέλω! Μπορεί να κάνει και 20.000. Να το ξεχρεώνω 3 χρόνια! Παντως σίγουρα δεν θα φορέσω το 'τελειωμενο-λιωμενο-χιλιομπαλωμενο' φορεμένο νυφικό, σαν της κοπέλες στο εργο 'Νυφες'! Μην τρελαθούμε τελείως! Αλλωστε υπάρχουν για ενοικίαση πολύ καλα νυφικά με 1500 και 2000 ευρώ... Μπορεί για κάποιους αν ακούγεται τρελό το 2000 για ενα ρουχο μιας ημέρας, αλλά αυτό είναι γάμος!
Εξάλλου τί άλλο ειναι ενας γάμος σήμερα; Η επισημοποίηση ενός δεσμού και νομικά επικύρωσή του! Ομως, να μην το κάνουμε γύφτικο τσαρδάμι, ούτε δεξίωση γενεθλίων της Παρις Χίλτον !!!!!!!!!!!! Λίγο λογικοί να είμαστε! Στην Κρήτη βέβαια έχουμε την 'αβάντα' με το φακελάκι! Ετσι για μας είναι πιο εύκολα! Αλλά αυτό στην Κρήτη μάλλον καθιερώθηκε έτσι γιατί τα 'σόγια' (οι οικογένειες) ήταν τόσο μεγάλες, κ οι γάμοι εξίσου που ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν οι δυο οικογένειες στα έξοδα! Εξάλλου, μην ξεχνάμε οι Κρητικοί είναι ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ, και ΓΛΕΝΤΖΕΔΕΣ!!!Φιλικά πάντα
Αννα -
..αυτο το κλειστος γαμος μονο φιλοι και τετοια το εχω ακουσει απο παρα πολλους, αλλα ελαχιστοι το εχουν καταφερει!
ειναι οι λεγομενες 'υποχρεωσεις' απο τις οποιες φαινεται οτι κανεις δε μπορει να ξεφυγει. Εκει πανω, βεβαια ξεκινα και στηνεται ολο αυτο το πανηγυρι με τις εξωφρενικες τιμες, γιατι θα πρεπει να 'δειξεις' και να 'φανεις' (καπου εδω μπαινει και το νυφικο που θελεις)...το τοπικιστικο το αντιπαρερχομαι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν της πάρεις αυτό που της αρέσει με τα 25 χιλιάρικα, εσένα τί θα σου πάρει εκείνη;Τς τς τς...όλα με τα χρήματα τα μετράτε!
Εγώ δε θέλω τίποτα!
μ'αρέσει και εμένα το beetle...Φαντάζομαι ότι και η αισθητική όλων δεν συμφωνεί και σίγουρα ο συμψηφισμός λίγοι = καλοί δεν είναι απόλυτος!!!!!! Επίσης παντού υπάρχουν κάποιοι που θα σχολιάσουν/ζουν αρνητικά... αλλά συνήθως δεν ασχολείσαι!!!! τα αφήνεις στις Τατιάνες!!!!
Σίγουρα η αισθητική όλων δε συμφωνεί. Όπως επίσης, μπορεί να είναι πολλοί οι καλοί αλλά αυτό συμβαίνει σπανίως. Για τους σχολιαστές δε θα σχολιάσω...Γνωρίζω πολύ καλά τι θέλεις να μου πεις καθότι πρόσφατα παντρεύτηκε ο αδερφός μου με κάποιον κάπως...ιδιαίτερο τρόπο (κινέζικός γάμος). Τα σχόλια, με έμμεσο πάντα τρόπο, τα δέχθηκε/αμε και πίστεψέ με ότι αυτό ισχυροποίησε την αρχική μου άποψη. Φυσικά μιλώ πάντα για τον εαυτό μου και δεν γενικοποιώ τις ανάγκες του καθενός.
Όπως και να έχει, καλορίζικος εύχομαι και να έχεις να σκορπάς ακόμα περισσότερα στο μέλλον για την καλή σου!Αννα, φαντάζομαι ότι ο onyx ! (από το λίγο που τον γνωρίζω) είναι αντίθετος με τη βιντεοσκόπηση (όπως και εγώ) καθαρά για αισθητικούς λόγους. Όπως και οι 'φωτογραφίσεις'-πακέτα των 1500 ευρώ που είναι εντελώς τυποποιημένες και απρόσωπες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
KrusensternΜέσα και εγώ σε αυτό, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν υπολογίζουμε. Πχ όταν κάποια άτομα σε έχουν καλέσει σε γάμους-βαφτήσια κτλ, είσαι 'υποχρεωμένος' να τους καλέσεις και ας μην είναι της απόλυτης προτεραιότητάς σου... Με αυτά και με άλλα, έλα να δεις για πότε μαζεύονται 300 άτομα στην εκκλησία.
Τζάμπα πήγες στους γάμους τους; ή είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ότι και οι άλλοι; το επιβάλλει κανείς;
Άσε που αν πω στους δικούς μου ότι πάω στον πχ Πόρο για γάμο σε ξωκλήσσι, θα πάθουν τπτ από την ταραχή τους και είναι και σε επικίνδυνη ηλικία. Γι' αυτούς γάμος=ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεσμένος στην χειρότερη. και δε μιλάω για τους δικούς μου μόνο, αλλά για όλους τους γονείς. Διαφωνεί κανείς?
Αυτό έλειπε να συμφωνούσα Τον έγραψες και μόνος σου τον αντίλογο ξεκινάμε από το ποιος παντρεέυεται και για ποιον/ους. Αν είναι για τους άλλους και να μας επιβάλλουν οι άλλοι -ακόμα και οι ΓΟΝΕΙΣ- ας το αφήσουμε το σπορ. Αν έχουν αυτά τα όνειρα ας ξυπνήσουν κι ούτε επειδή θέλουν οι ΑΛΛΟΙ θα κάνω αυτό που θέλουν
Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος που λεει ότι για τον εαυτό του παντρεύεται κάποιος και όχι για τους γονείς του, αλλά μετά την... πεθερομουρμούρα ποιος την αντέχει?
πεθερομουρμούρα; από που κι ως που; σπίτι της ή μήπως θα επεμβαίνει και ΜΕΤΑ το γάμο;
Θέλουν να κάνουν πάρτι οι τέσσερις γονείς; ΜΟΝΟΙ τους με τους συνταξιούχους
-
Βλέπω ότι τα έχεις σκεφτεί όλα ε? Σε απασχολεί ε?
Δεν έρχεσαι απο Καλύβια να το...συζητήσουμε?!
-
Και μετα σαραντα χρονια το γαμο σου τον θυμασαι και μαλιστα με νοσταλγια (για τα νιατα που εφυγαν).
Αρα δεν χρειαζονται ουτε μεγαλες σπαταλες αλλα οχι και τσουρουτικα πραγματα.Αν ειναι να κατσω σωγαμπρος μιας και δεν εχουμε μια, το παρτυ στον Αστερα Βουλιαγμενης επιθυμητεον μεν αποφευκταιον δε.
Αλλα μιας και νυφη (υποτιθεται) οτι μια φορα πως γινεται η κοπελια, ας ξοδευτει ο γαμπρος και κατι παραπανω.
Αληθεια αυτο το τροπαρι ορισμενα εξοδα να'ναι αποκλειστικα του ενος η του αλλου η του κουμπαρου ,ισχυει ακομη; -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αρκεί να είναι εφικτό αυτό...........και να μην συζείς με κάποια που αγαπάς...έστω και σε κάποια φάση είχουν ερωτευμένος!
90 € στο πεντελικό δεν είναι άσχημα, είναι μαζί με το κρασί?
Το πεντελικό μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις απο service, φαί κλπ, σε αντίθεση με το Νάσιουτζικ που είχε 120€ και δεν ξέρω και αυτό αν ήταν το κρασί μεσα.
Ναι φίλε μαζί με το κρασί.... αν και έμαθα ότι έχουν αυξήσει λίγο τις τιμές τώρα!!!! Ήταν ευγενέστατοι και πολύ ποιοτικό το φαγητό και τα γλυκά!!!!!!
Τους συστήνω ανεπιφύλακτα..... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βλέπω ότι τα έχεις σκεφτεί όλα ε? Σε απασχολεί ε?Δεν έρχεσαι απο Καλύβια να το...συζητήσουμε?!
αποφεύγω τις κακοτοπιές -γενικώς- εκ των προτέρων
Εμένα δεν μ'απασχολεί καθόλου, αυτές θέλουν γάμο
Ξεκαθάρισμα από πριν και να δεις για πότε εξαφανίζονται
άρα γάμο ήθελες μόνο; ε βρες άλλον
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και μετα σαραντα χρονια το γαμο σου τον θυμασαι και μαλιστα με νοσταλγια (για τα νιατα που εφυγαν).
Αρα δεν χρειαζονται ουτε μεγαλες σπαταλες αλλα οχι και τσουρουτικα πραγματα.Αν ειναι να κατσω σωγαμπρος μιας και δεν εχουμε μια, το παρτυ στον Αστερα Βουλιαγμενης επιθυμητεον μεν αποφευκταιον δε.
Αλλα μιας και νυφη (υποτιθεται) οτι μια φορα πως γινεται η κοπελια, ας ξοδευτει ο γαμπρος και κατι παραπανω.
Αληθεια αυτο το τροπαρι ορισμενα εξοδα να'ναι αποκλειστικα του ενος η του αλλου η του κουμπαρου ,ισχυει ακομη;οχι μονο, αλλα ειναι και ΣΑΦΩΣ ορισμενα
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
..αυτο το κλειστος γαμος μονο φιλοι και τετοια το εχω ακουσει απο παρα πολλους, αλλα ελαχιστοι το εχουν καταφερει!
ειναι οι λεγομενες 'υποχρεωσεις' απο τις οποιες φαινεται οτι κανεις δε μπορει να ξεφυγει. Εκει πανω, βεβαια ξεκινα και στηνεται ολο αυτο το πανηγυρι με τις εξωφρενικες τιμες, γιατι θα πρεπει να 'δειξεις' και να 'φανεις' (καπου εδω μπαινει και το νυφικο που θελεις)...το τοπικιστικο το αντιπαρερχομαι
Αν αναφέρεσε στην 'σκέψη μου για το νυφικό' δεν έχει καμία σχέση για το πως θα με δούν οι άλλοι! Είναι καθαρά θέμα 'γυναικείο'. Να φορέσω κάτι που μου αρέσει! Είναι σαν να μου λές να φορέσω για πιτζάμες (λέμε τώρα) ενα ξεσκισμένο πατελονι με τρύπες στα γονατα με μια μακο μπλουζα που εχει λερωθει απο ντοματα και δεν καθαρισε για να κανω τις δουλειες του σπιτιού μου, εφοσον δεν θα με δει κανεις! Σόρρυ.........but not!
Επίσης, στο θέμα με τα 'σχολια' των συγγενών κτλ, πάντα θα υπάρχουν! Καλάς οσους γουστάρεις, και καλάς βέβαια και καποιους που πρέπει...αλλά τους γράφεις κανονικά για οσα πουν και οσα ψου-ψου-ρισουν!
Εγώ παντως, για αυτό το λόγο και μόνο δεν θα παντρευτώ Παρασκευή ή Σάββατο! Κυριακή ή Τετάρτη που όσοι δεν ειναι 'της παρέας' θα φύγουν νωρίς και θα μείνουμε αυτοί που 'πραγματικά χαιρομαστε' για τον γάμο της φίλης μας!... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
90 ? στο πεντελικό δεν είναι άσχημα, είναι μαζί με το κρασί?
Το πεντελικό μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις απο service, φαί κλπ, σε αντίθεση με το Νάσιουτζικ που είχε 120? και δεν ξέρω και αυτό αν ήταν το κρασί μεσα.
Ναι φίλε μαζί με το κρασί.... αν και έμαθα ότι έχουν αυξήσει λίγο τις τιμές τώρα!!!! Ήταν ευγενέστατοι και πολύ ποιοτικό το φαγητό και τα γλυκά!!!!!!
Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.....Πήρες μετοχές;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Krusenstern
Μέσα και εγώ σε αυτό, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν υπολογίζουμε. Πχ όταν κάποια άτομα σε έχουν καλέσει σε γάμους-βαφτήσια κτλ, είσαι 'υποχρεωμένος' να τους καλέσεις και ας μην είναι της απόλυτης προτεραιότητάς σου... Με αυτά και με άλλα, έλα να δεις για πότε μαζεύονται 300 άτομα στην εκκλησία.
Τζάμπα πήγες στους γάμους τους; ή είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ότι και οι άλλοι; το επιβάλλει κανείς;
Η λεγόμενη κοινωνικότητα μήπως? Πέρα από την 'υποχρέωση', όταν με καλούν, πάω. Έτσι απλά. Επειδή θέλω να τους συγχαρώ (αν πράγματι χαίρομαι που παντρέυτηκαν ) και επειδή θεωρώ ότι με τιμούν όταν με καλούν σε ένα τόσο σημαντικό (γι' αυτούς) γεγονός.
Όσο για το αν και πόσο 'επηρρεάζουν' οι γονείς το όλο σκηνικό, κακά τα ψέμματα, όσο και να θες να το αποφύγεις, θα συμβεί... Αλλιώς θα σου βγει το μυστήριο ξινό, από τη μύτη, λόγω της μουρμούρας...
Τεσπα, όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν. Κάτσε να έρθει (αν έρθει) η ώρα και βλέπουμε...
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Αν αναφέρεσε στην 'σκέψη μου για το νυφικό' δεν έχει καμία σχέση για το πως θα με δούν οι άλλοι! Είναι καθαρά θέμα 'γυναικείο'. Να φορέσω κάτι που μου αρέσει! Είναι σαν να μου λές να φορέσω για πιτζάμες (λέμε τώρα) ενα ξεσκισμένο πατελονι με τρύπες στα γονατα με μια μακο μπλουζα που εχει λερωθει απο ντοματα και δεν καθαρισε για να κανω τις δουλειες του σπιτιού μου, εφοσον δεν θα με δει κανεις! Σόρρυ.........but not!
Επίσης, στο θέμα με τα 'σχολια' των συγγενών κτλ, πάντα θα υπάρχουν! Καλάς οσους γουστάρεις, και καλάς βέβαια και καποιους που πρέπει...αλλά τους γράφεις κανονικά για οσα πουν και οσα ψου-ψου-ρισουν!
Εγώ παντως, για αυτό το λόγο και μόνο δεν θα παντρευτώ Παρασκευή ή Σάββατο! Κυριακή ή Τετάρτη που όσοι δεν ειναι 'της παρέας' θα φύγουν νωρίς και θα μείνουμε αυτοί που 'πραγματικά χαιρομαστε' για τον γάμο της φίλης μας!...I rest my case
(δεν ειπα κατι διαφορετικο).. -
Όχι ρε γαμώτο δεν έχουν!!!!!! (εννοώ δεν δίνουν!!!!)
Σπάνια συστήνω... αλλά μου άρεσαν οι τύποι!!!!! Φαντάζεσαι βέβαια την κερδοφορία τους!!!!!!
Φαντάζομαι το κοστος τους στα 30-35 Euro σε χρεώνουν 90 ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ άρα 60-55 κέρδος μείον 40% φόρος...... 36-30 Euria το άτομο στην τσέπη καθαρά!!!!!!
Καλά λεφτά!!!!!!! Αλλά εχεις ρίσκο γιατί πρέπει να έχεις καλό φαί και service .....
Φαντάσου όμως να σου πάθουν δηλητηρίαση 50 άτομα σε μια εκδήλωση... πάει η επιχείρηση!!!! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Η λεγόμενη κοινωνικότητα μήπως? Πέρα από την 'υποχρέωση', όταν με καλούν, πάω. Έτσι απλά. Επειδή θέλω να τους συγχαρώ (αν πράγματι χαίρομαι που παντρέυτηκαν ) και επειδή θεωρώ ότι με τιμούν όταν με καλούν σε ένα τόσο σημαντικό (γι' αυτούς) γεγονός.
γραμμένους πότε δεν έκανα ότι επιβάλλουν με τον ένα ή άλλο τρόπο οι άλλοι και ο 'κόσμος'.
Όσο για το αν και πόσο 'επηρρεάζουν' οι γονείς το όλο σκηνικό, κακά τα ψέμματα, όσο και να θες να το αποφύγεις, θα συμβεί... Αλλιώς θα σου βγει το μυστήριο ξινό, από τη μύτη, λόγω της μουρμούρας...
Δεν το κάνεις και ξεμπερδεύεις, υπάρχουν και τα δημαρχεία -εκεί να δεις εγκεφαλικά κι εμφράγματα Επειδή έχουν 'πρότυπα' οι γονείς δεν σημαίνει ότι έχω τα ίδια ή ότι θα ακολουθήσω τα δικά τους
Τεσπα, όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν. Κάτσε να έρθει (αν έρθει) η ώρα και βλέπουμε...
θα μάθω κι άλλα τραγούδια
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ειναι οι λεγομενες 'υποχρεωσεις' απο τις οποιες φαινεται οτι κανεις δε μπορει να ξεφυγει. Εκει πανω, βεβαια ξεκινα και στηνεται ολο αυτο το πανηγυρι με τις εξωφρενικες τιμες, γιατι θα πρεπει να 'δειξεις' και να 'φανεις' (καπου εδω μπαινει και το νυφικο που θελεις)...ΕΕΕεεεετσι
Κι εγω μικρος εκανα ονειρα για πολιτικο γαμο....μετα εκανα ονειρα για γαμο σε στενο κυκλο....τελικα με πολύ πίεση μολις που γλύτωσα ο γαμος μου να θυμίζει προεκλογικη συγκέντρωση του Ανδρέα Παπανδρέου ή ομιλία του Πάπα -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
γραμμένους πότε δεν έκανα ότι επιβάλλουν με τον ένα ή άλλο τρόπο οι άλλοι και ο 'κόσμος'.
Εντάξει, πέρα από τις καθαρά προσωπικές απόψεις για το αν και πώς πρέπει να παντρευτούμε, δεν μπορούμε να τα ισιώνουμε όλα. Κάποιος σου κάνει την τιμή να σε καλέσει κάπου και δεν πας επειδή το θεωρείς επιβολή? Δηλαδή εσένα δε θα σε χαλάσει όταν έχεις καλέσει κάποιους φίλους σπίτι σου, πχ, να τους κάνεις το τραπέζι και αυτοί γυρίσουν να σου πουν 'δεν είμαι υποχρεωμένος να έρθω, δε θα μου επιβάλλει η κοινωνία να έρθω'? Εσύ πας στο άλλο άκρο, στην απομόνωση...
-
Ρε συ 'Ikar' και αν ο πατέρας σου θέλει να χορέψει μια ζεμπεκιά για το καμάρι του (εσένα) τι θα πεις????
Πατέρα, θα κάνουμε χαλαρό γάμο στην Μύκονο και μετά θα πάμε για coctails στο Caprice???? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εντάξει, πέρα από τις καθαρά προσωπικές απόψεις για το αν και πώς πρέπει να παντρευτούμε, δεν μπορούμε να τα ισιώνουμε όλα. Κάποιος σου κάνει την τιμή να σε καλέσει κάπου και δεν πας επειδή το θεωρείς επιβολή? Δηλαδή εσένα δε θα σε χαλάσει όταν έχεις καλέσει κάποιους φίλους σπίτι σου, πχ, να τους κάνεις το τραπέζι και αυτοί γυρίσουν να σου πουν 'δεν είμαι υποχρεωμένος να έρθω, δε θα μου επιβάλλει η κοινωνία να έρθω'? Εσύ πας στο άλλο άκρο, στην απομόνωση...Λάθος κατάλαβες μάλλον. Όταν με καλούν συνήθως πάω -ας πρόσεχαν - αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνω το ίδιο -στην απίθανη περίπτωση να μου συμβεί και μην σχολιάσεις ΜΩΒ mod -
Επειδή γουστάρει ο άλλος -κι ειδικά η άλλη - να φορέσει νυφικό και να κάνει ανοιχτό γάμο σημαίνει πως πρέπει να το κάνω κι εγώ;
Αν το θελήσει η όποια σχέση μου προφανώς δεν θα ήμασταν μαζί σε καμία περιπτωση εξ' αρχής, αφού δεν τίθεται θέμα 'υποχώρησης'. Θες κλασικό γάμο; υπάρχουν πολλοί γαμπροί εκεί έξω
@cpp ειδικά ο δικός μου πατέρας δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει κάτι τέτοιο Καλά να πάθεις θα μου λέγε
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?