-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όπως επίσης και το ότι πολλοί/πολλές δεν παντρεύονται ή πιο σωστά δεν ανεξαρτοποιούνται από το πατρικό τους ως μεγάλη ηλικία παρά ανέχονται-καταδέχονται να τους νταντεύουν-χαρτζιλικώνουν τα γερόντια (βλέπε γονείς), τότε τι να πω..
αλλο το να ανεξαρτητοποιηθεις (που εχεις δικιο)
και αλλο ο γαμος.στο ελλάντα όμως στην πλειοψηφία πάει μαζί, οπότε δεν ανεξαρτητοποιείσαι ποτέ
μήπως να βλέπαμε και το πόσο εύκολο είναι να ανεξαρτητοποιηθείς στην ελλαντα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
όπως επίσης και το ότι πολλοί/πολλές δεν παντρεύονται ή πιο σωστά δεν ανεξαρτοποιούνται από το πατρικό τους ως μεγάλη ηλικία παρά ανέχονται-καταδέχονται να τους νταντεύουν-χαρτζιλικώνουν τα γερόντια (βλέπε γονείς), τότε τι να πω..
και αλλο ο γαμος.στο ελλάντα όμως στην πλειοψηφία πάει μαζί, οπότε δεν ανεξαρτητοποιείσαι ποτέ
για ποιο λογο ειναι ευκολοτερο στο εξωτερικο;
δεν ειν'αυτο ρε παιδια. απλα θεμα κουλτουρας ειναι (και εχει και τα θετικα του εδω που τα λεμε η ελληνικη οικογενεια. το κακο γινεται οταν αρχιζουν οι υπερβολες κατα την αποψη μου.)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για ποιο λογο ειναι ευκολοτερο στο εξωτερικο;
δεν ειν'αυτο ρε παιδια. απλα θεμα κουλτουρας ειναι (και εχει και τα θετικα του εδω που τα λεμε η ελληνικη οικογενεια. το κακο γινεται οταν αρχιζουν οι υπερβολες κατα την αποψη μου.)
πές μου απλά αν με απολυτήριο λυκείου ή με βασική εκπαίδευση μπορείς να βρείς δουλειά από την οποία να μπορείς να συντηρηθείς (στέγη με όλα μέσα, και κάποια στοιχειώδη διασκέδαση) δουλεύοντας σαν άνθρωπος (8 ώρες)
επίσης ποιές οι επιλογές σου αν θές να σπουδάσεις και δεν έχεις γονείς να πληρώνουν (μπορείς φυσικά να δουλεύεις παράλληλα συνήθως σε βάρος των σπουδών σου)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
-
πές μου απλά αν με απολυτήριο λυκείου ή με βασική εκπαίδευση μπορείς να βρείς δουλειά από την οποία να μπορείς να συντηρηθείς (στέγη με όλα μέσα, και κάποια στοιχειώδη διασκέδαση) δουλεύοντας σαν άνθρωπος (8 ώρες)
-
επίσης ποιές οι επιλογές σου αν θές να σπουδάσεις και δεν έχεις γονείς να πληρώνουν (μπορείς φυσικά να δουλεύεις παράλληλα συνήθως σε βάρος των σπουδών σου)
-
δυσκολα
ισως πολυ δυσκολα (εννοω χωρις οικονομικη βοηθεια απο γονεις)
μονο με δευτερη δουλεια ή αν εχεις δικο σου σπιτι
αλλα οκ αυτο εχει να κανει γενικοτερα με την οικονομια στην ελλαδα, δεν ειναι κατι συγκεκριμενο που αφορα το θεμα της ανεξαρτητοποιησης. ακομα και αν σπουδασεις, πρωτο μισθο κανα 1000αρι θα παιρνεις.. -
εξω που ακριβως διαφερει αυτο;
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- εξω που ακριβως διαφερει αυτο;
εδώ που είμαι πχ μπορείς να πάρεις δάνειο -και αυτό κάνουν οι περισσότεροι- που σου επιτρέπει να ζείς ικανοποιητικά το οποίο αποπληρώνεις μετά το τέλος των σπουδών
αλλα γενικότερα έξω (έχω την αίσθηση - μπορεί να κάνω και λάθος) μπορείς ζήσεις ικανοποιητικά -ανεξάρτητος- χωρίς να έχεις σπουδάσει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
- εξω που ακριβως διαφερει αυτο;
εδώ που είμαι πχ μπορείς να πάρεις δάνειο -και αυτό κάνουν οι περισσότεροι- που σου επιτρέπει να ζείς ικανοποιητικά το οποίο αποπληρώνεις μετά το τέλος των σπουδών
δανειο σπουδων, το γνωριζω..
χωσιμο ομως λιγακι.. να παιρνεις δανειο απ'τα 18 σου..αλλα γενικότερα έξω (έχω την αίσθηση - μπορεί να κάνω και λάθος) μπορείς ζήσεις ικανοποιητικά -ανεξάρτητος- χωρίς να έχεις σπουδάσει
ναι, ειναι καλυτεροι οι μισθοι σιγουρα..
αλλα στην ελλαδα εχεις πολλες φορες τα στρεμματα του παππου στο χωριο, εκεινο το οικοπεδακι, το σπιτακι που θα σου αφησει ο πεθερος κλπ -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πως παντρεύονται τότε; Ας πούμε για ηλικίες 28-40 που γίνεται η πλειοψηφία των γάμων. Αν δεν μπορείς να είσαι ανεξάρτητος, πως παντρεύεσαι;
Δεν σου φτάνουν τα ευρώ να μείνεις μόνος/η σου, αλλά με άλλον ναι; κάτι σαν συγκάτοικο δηλαδή;
Και θα... συγκατοικήσεις ΜΕΤΑ τον γάμο; πιο πριν δεν θα 'χει μείνει μαζί ένα ζευγάρι; (δεν μιλάω για διακοπές/ΣΚ, μιλάω για καθημερινή συμβίωση)
Πως πας και παντρεύεσαι τότε;
Παντρεύεσαι με εξωτερική βοήθεια; Για να παντρευτεί 'το παιδί' -ανεξαρτήτως φύλου- έχουν οι γονείς να δώσουν, αλλά να το βοηθήσουν να μείνει μόνο του όχι; φοβερή 'λογική'
Αυτά για όσους έχουν δυσκολίες. Υπάρχουν όμως και αρκετοί/ες που μπορούν άνετα να μείνουν μόνοι/ες τους, αλλά προτιμούν το βόλεμα και να μένουν μέχρι να παντρευτούν με γονείς.
Προς τι η έκπληξη για τον μεγάλο αριθμό διαζυγίων;
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?