-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι γίνεταί με τα ψυγεία; Φαντάζομαι οτι ειδικά τα παλιά ψυγέια με το CFC δεν θα 'πρεπε να πετιούνται στις χωματερές. Υπάρχει κανένα δίκτυο ανακύκλωσης όπως με τις μπαταρίες;Βεβαίως!
Το βγάζεις νύχτα από το σπίτι και το ακουμπάς σε μια κολώνα της ΔΕΗ. Το δίκτυο αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Χωρίς πλάκα, αν θέλεις βρίσκεις τρόπο. Αλλά ο Έλληνας θέλει; Γνωρίζει; Ενδιαφέρεται;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι γίνεταί με τα ψυγεία; Φαντάζομαι οτι ειδικά τα παλιά ψυγέια με το CFC δεν θα 'πρεπε να πετιούνται στις χωματερές. Υπάρχει κανένα δίκτυο ανακύκλωσης όπως με τις μπαταρίες;
Βεβαίως!
Το βγάζεις νύχτα από το σπίτι και το ακουμπάς σε μια κολώνα της ΔΕΗ. Το δίκτυο αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Να υποθέσω ότι είναι το ίδιο 'δίκτυο' που ανακυκλώνει σπασμένα κρεβάτια, ξυλόσομπες και πλυντήρια...
Σοβαρά τώρα ξέρει κανείς τι γίνεται με τα ψυγεία ή θα ροκανίσω κι εγώ (χωρίς αλλη επιλογή) το ταλαίπωρο στρώμα του όζοντος;
-
Οι ψυκτικοί μπορούν να αδειάσουν το φρέον με ασφάλεια, αλλά πρέπει να τους το πας εκεί.
Το λογικό θα ήταν να μπορεί αυτός που σου φέρνει το καινούριο να πάρει το παλιό. Αλλά μάλλον δύσκολο φαίνεται. -
παντος αν κανεις ανακυκλωση βρισκης κατι πραγματα που τα χρειαζεσε (χρημα)
-
Εθνικοί (η Χριστιανοί η Τούρκοι η....) πράκτορες ευθύνονται για τα ακόλουθα:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/ilias1069/21468/448169/0/PATRIS+001.jpg (464 ΚΒ)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/ilias1069/21468/448170/0/PATRIS+1A.jpg (Η ίδια εικόνα, 210 ΚΒ)
Κι αναρωτιέμαι εγώ: Φέρουμε ευθύνη **και **εμείς; Γιατί Κύριε Δημοσιογράφε; Ποιός άλλος, δλδ, φέρει ευθύνη; -
Για τις παραλίες νομιζω οτι φταιμε βασικά εμεις...οταν αντιμετωπιζουμε την παραλία ως ενα τεράστιο τασάκι...όταν αφηνουμε τα σκουπίδια μας πισω,λες και εχουμε φιλλιπινέζα που θα τα μαζέψει...όταν δεν ζητάμε απο τον διπλανό γάιδαρο να σκεφτει ότι θα θελει να ξαναρθει σε αυτη την παραλία....όλα δηλαδη ειναι θεμα νοοτροπίας.
-
Οι ψυκτικοί μπορούν να αδειάσουν το φρέον με ασφάλεια, αλλά πρέπει να τους το πας εκεί.
Το λογικό θα ήταν να μπορεί αυτός που σου φέρνει το καινούριο να πάρει το παλιό. Αλλά μάλλον δύσκολο φαίνεται.Δυστυχώς δεν τα παίρνουν, κυρίως από πολυκατοικίες, ακόμα και αν τους πληρώνεις...
Όταν αλλάξαμε ψυγείο τους έδινα 5.000 δρχ να το πάρουν, ή έστω να το κατεβάσουν στο ισόγειο (απλά τη σκάλα).
Ούτε καν να το παζαρέψουν, γύρισαν την πλάτη να φύγουν, ούτε το κάτι που ούτως ή άλλως θα τους δίναμε για το ψυγείο που ήδη είχαν ανεβάσει...
Εμένα μου πήρε 10 λεπτά να το κατεβάσω με τον αδερφό μου, και δεν είχα ιμάντες που είχαν αυτοί να το πιάσω, ούτε το είχα ξανακάνει να ξέρω...Αλλοίμονο, προτίμησαν να πετάξουν 5.000 δρχ (συν τα όσα θα έδινα ούτως ή άλλως σαν χαρτζηλίκι...) από το να δουλέψουν 10 λεπτά...
(αν το πας με την ώρα θα ήταν 15.000 δρχ ΕΚΑΣΤΟΣ!!!)
(καλά πόσα τους πληρώνει δηλαδή ο κάθε Κορασίδης;;;; ) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
....(καλά πόσα τους πληρώνει δηλαδή ο κάθε Κορασίδης;;;; )....Ίσως ένας απο τους λόγους για τους οποίους το το κλείνει το μαγαζί ο συγκεκριμένος (Κορασίδης) ??
-
Το θεμα με τον τροπο διαχειρησης των σκουπιδιων για την Αθηνα ειναι πολυ παλιο, αλλα λογο πολιτικης ατολμιας των κυβερνησεων ακομα διαιωνιζεται και απο οτι φαινεται θα τραβηξει τουλαχιστον 2 χρονια επιπλεον ακομη και αν προχωρησει αμεσα η λυση.
Οι κατοικοι των Λιοσιων εχουν δικιο να διαμαρτηρονται, αλλα και απο την αλλη δεν μπορει να κλεινει η χωματερη αναλογα με τις διαθεσεις τους.
Αν θελουν να πιεσουν για γρηγορη λυψη αποφασεων ας βρουν αλλο τροπο, οχι την ομηρεια 5 εκκατομυριων ανθρωπων απο 100 ατομα.
Εξαλλου οταν ολοι αυτοι πηραν σπιτια στην περιοχη ξεραν οτι εκει ειναι η χωματερή, αλλα το αγνοησαν γιατι ηταν φθηνα.
Και επισης οπου και να παει η χωματερη θα υπαρχουν αντιδρασεις, πρεπει να αγνοηθουν, αλλα πρωτα να εχει επιλεγει αντικειμενικα το καταλληλοτερο μερος γιαυτη την επιβαρυνση.
Και εγω αν μου φερναν την χωματερη στην πορτα μου θα φωναζα, (αυτο δεν σημαινει οτι εχω και δικιο) και θα εσκουζα διοτι το προσωπικο συμφερον υπερισχυει του γενικου σε τετοια θεματα.
Απαξιωση γης , επιβαρυνση κυκλοφοριας, καυσαερια , μυρωδιες και αλλα ομορφα.
Στις δυσκολες αποφασεις οι κυβερνωντες δεν πρεπει να κανουν τις κοτες αλλα να τολμουν εστω και αν σε καποιους δεν αρεσει, ειδαλλως ας βγει μια κυβερνηση η οποια θα κυβερνα με δημοψηφισματα για καθε θεμα....
-
Μα ο κόπος που τους ζήταγα και μισή ώρα δουλειά να το αντιστοιχούσες (αντί 5-10 λεπτά) σήμαινε 5000 δρχ έκαστος, δηλ. 40.000 δρχ μεροκάματο!!!
Μα κανείς δεν παίρνει τόσα, κι αν παίρνει τόσα, (δηλ το μήνα 3000 ευρώ) τότε να χέ.. το μάστερ που κάνω και να πάω να κουβαλάω ψυγεία όσο κρατιέμαι ακόμα!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μα ο κόπος που τους ζήταγα και μισή ώρα δουλειά να το αντιστοιχούσες (αντί 5-10 λεπτά) σήμαινε 5000 δρχ έκαστος, δηλ. 40.000 δρχ μεροκάματο!!!Μα κανείς δεν παίρνει τόσα, κι αν παίρνει τόσα, (δηλ το μήνα 3000 ευρώ) τότε να χέ.. το μάστερ που κάνω και να πάω να κουβαλάω ψυγεία όσο κρατιέμαι ακόμα!!!
Με τον υπολογισμο αυτο που θυμισες μια ταινια με τον Βεγγο που εκανε παζαρια στους χαμαληδες που του ζηταγαν 50 δρχ για μιση ωρα και του λεει 100 δρχ την ωρα δλδ 800 την ημερα ,27000 το μηνα ''ποιος εισαι ρε τα βγαζει αυτα κοτζαμ διευθυντης...... για κοιτα ρε που θελει να γινει και διευθυντης''
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μα ο κόπος που τους ζήταγα και μισή ώρα δουλειά να το αντιστοιχούσες (αντί 5-10 λεπτά) σήμαινε 5000 δρχ έκαστος, δηλ. 40.000 δρχ μεροκάματο!!!
Μα κανείς δεν παίρνει τόσα, κι αν παίρνει τόσα, (δηλ το μήνα 3000 ευρώ) τότε να χέ.. το μάστερ που κάνω και να πάω να κουβαλάω ψυγεία όσο κρατιέμαι ακόμα!!!
Με τον υπολογισμο αυτο που θυμισες μια ταινια με τον Βεγγο που εκανε παζαρια στους χαμαληδες που του ζηταγαν 50 δρχ για μιση ωρα και του λεει 100 δρχ την ωρα δλδ 800 την ημερα ,27000 το μηνα ''ποιος εισαι ρε τα βγαζει αυτα κοτζαμ διευθυντης...... για κοιτα ρε που θελει να γινει και διευθυντης''
Κι εμένα αυτό ακριβώς!!!
-
ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 30/06/2005
*Mηνυτήρια αναφορά στην Eισαγγελία Πρωτοδικών της Aθήνας υπέβαλαν ο δήμαρχος ’νω Λιοσίων N. Παπαδήμας και ο νομάρχης Δυτικής Aττικής Aρ. Aρκουδάρης, που χαρακτηρίζουν παράνομη και επικίνδυνη για το περιβάλλον τη μεταφορά της λυματολάσπης.
O δήμαρχος Ανω Λιοσίων, μάλιστα, οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση με το YΠEXΩΔE, κατηγορεί σε ανακοίνωσή του τον κ. Σουφλιά, για «καλοστημένο σενάριο παραπληροφόρησης», ενώ υποστηρίζει ότι η μέθοδος εδαφοποίησης δεν είναι επιστημονικά και τεχνικά εφαρμοσμένη.
Προχωρώντας περισσότερο χαρακτηρίζει την επιχείρηση εδαφοποίησης ως παράνομη «που καλύπτεται με τις δυνάμεις καταστολής» και ζητεί αυτοψία από το YΠEXΩΔE και τη Nομαρχία προκειμένου να διαπιστωθεί - όπως λέει - ότι έχουν εναποτεθεί 7.500 χιλιάδες τόνοι, ενώ για εδαφοποίηση μόνο εκατό. Eξάλλου ο δήμαρχος κάνει λόγο για «επιφανειακή και χύδην» διασπορά της λάσπης.
Bολές>> ’μεση και σκληρή ήταν η απάντηση που ήρθε από τον υπουργό ΠEXΩΔE Γιώργο Σουφλιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση, «ο δήμος ’νω Λιοσίων αντί να θέτει παραπλανητικά ερωτήματα οφείλει να απαντήσει, πώς δεχόταν επί τόσα χρόνια ακατέργαστη και χύδην τη λάσπη στον XYTA» κι ακόμα «πώς υπέγραψε σύμβαση με την EYΔAΠ να μεταφέρεται η λάσπη μέχρι το 2009 στον XYTA». Tο YΠEXΩΔE κάνει λόγο για έλλειψη «στοιχειώδους σοβαρότητας» εκ μέρους του δήμου για τον οποίον τονίζει ότι γνώριζε πως σύμφωνα με τη KYA έγκρισης-ανανέωσης περιβαλλοντικών όρων για τη Ψυττάλεια προβλέπεται για την περίοδο μέχρι να λειτουργήσει η εγκατάσταση ξήρανσης, η παραγόμενη λάσπη να διατίθεται στον XYTA ’νω Λιοσίων ή στο εργοστάσιο κομποστοποίησης που βρίσκεται εκεί.
Σήμερα στις επτά το απόγευμα, διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Kλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο Mαξίμου, επιδιώκοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό*.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για τις παραλίες νομιζω οτι φταιμε βασικά εμεις...οταν αντιμετωπιζουμε την παραλία ως ενα τεράστιο τασάκι...όταν αφηνουμε τα σκουπίδια μας πισω,λες και εχουμε φιλλιπινέζα που θα τα μαζέψει...όταν δεν ζητάμε απο τον διπλανό γάιδαρο να σκεφτει ότι θα θελει να ξαναρθει σε αυτη την παραλία....όλα δηλαδη ειναι θεμα νοοτροπίας.Να ήταν μόνο οι παραλίες καλά θα ήταν. Ακόμα και σε απομακρυσμένα βουνά αν βρεθεί κανείς θα αντυκρίσει σκουπίδια και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που πάνε πάνω στο βουνό υποτίθεται ότι το αγαπάμε. Ας περάσει κάποιος από τις διαδρομές που πέρασε το Ρ. Ακρόπολις και θα πιστέψει ότι αυτοί που βρεθήκαμε εκεί μόνο άνθρωποι δεν δικαιούμαστε να λεγόμαστε.
-
Κι εμένα αυτό ακριβώς!!!
Απλοϊκός ο υπολογισμός, αλλά σκέψου πως ο εργοδότης του ούτως ή άλλως θα τον πλήρωνε εκείνη την ώρα, οπότε δεν θα έχανε κάτι από εκεί, ενώ τα άλλα θα τα έπαιρνε έξτρα!!!
Άσχημα είναι;;
Πάντως εγώ τελικά που τελικά τα κράτησα από τον πατέρα μου που μου τα έδωσε να τους τα δώσω μια χαρά πέρασα, πήγαινα κάθε βδομάδα σινεμά για ένα μήνα χωρίς να ξοδέψω δεκάρα από όσα συνήθως έπαιρνα!!! Με 15 λεπτά δουλειά...Τη μέγιστη εντύπωση όμως μου έκανε πως σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς κουβέντα!!! Τίποτα λέμε, ούτε να το παζαρέψουν, ούτε καν να πούνε όχι και να γυρέψουν το απλό φιλοδώρημα!!!
Ε, δεν είναι να απορείς λοιπόν για το μισθό τους; (για τα μυαλά σίγουρα!!! ) -
Στη ΔΕΗ Πύργου έχουν ειδικό κάδο για μπαταρίες. ...Πρέπει να εφαρμόζεται διαδικασία περισυλλογής μπαταριών σε κάθε κατάστημα του Γερμανού σύμφωνα με την ακόλουθη σελίδα: http://www.diasbat.com/diktio/index.php. Επίσης σχετικά δραστηριοποιείται και ο φορέας ΑΦΗΣ (http://www.epixeireite.gr/green_corner.html). Ας βοηθήσουμε σε αυτές τις πρωτοβουλίες μήπως βρούμε καμία θέση στον ήλιο ... Όσο για τις μπαταρίες ας έχουμε υπόψη μας και τις επαναφορτιζόμενες.
Κατανοητά τα όσα λέτε για τη νοοτροπία μας, με την οποία θα πνιγούμε στα σκουπίδια μας, ας μην ξεχνάμε όμως πως το σημαντικότερο μέσο μάθησης στον άνθρωπο είναι δυστυχώς τα παθήματά του (ας προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε ως επίδοση, παρόλα αυτά ας μην το ξεχνάμε). Για να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξουν γενιές ...
Ενδιαφέρεστε να κάνουμε ένα γύρο στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδας (για όποιες γνωρίζετε τέλος πάντων), ώστε να δούμε πώς αντιμετωπίζουν το θέμα των ΧΥΤΑ/σκουπιδότοπων, ανακύκλωσης, βιολογικού καθαρισμού;
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Ενδιαφέρεστε να κάνουμε ένα γύρο στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδας (για όποιες γνωρίζετε τέλος πάντων), ώστε να δούμε πώς αντιμετωπίζουν το θέμα των ΧΥΤΑ/σκουπιδότοπων, ανακύκλωσης, βιολογικού καθαρισμού;
Περα απο παρανομες χωματερες και συχνες πυρκαγιες σε αυτές δεν θα βρεις τιποτε αλλο,ακομα και στις λεγομενες μεγαλες πολεις.Ακομα και τα νοσοκομειακα αποβλητα εκει καταληγουν ως επι το πλειστον.
Στην Αθηνα ειναι ελαφρως καλυτερα τα πραγματα απο την υπολοιπη Ελλάδα,αλλα μιλάμε για ψιλά πράγματα. -
Ο χρήστης tt έγραψε:
Στη ΔΕΗ Πύργου έχουν ειδικό κάδο για μπαταρίες. ...
Πρέπει να εφαρμόζεται διαδικασία περισυλλογής μπαταριών σε κάθε κατάστημα του Γερμανού σύμφωνα με την ακόλουθη σελίδα: ....
Αν είχα χρόνο, θα περιέγραφα αναλυτικά το τι έγινε σε δυο κατ/τα 'Γερμανός' της περιοχής, όταν πήγα με τις παλιές μπαταρίες για να πάρω καινούριες: Τελικά μου τις έβαλαν σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα και μου τις έδωσαν πίσω, δεν τις κρατούσαν επ' ουδενί!!!!
-
Στη ΔΕΗ Πύργου έχουν ειδικό κάδο για μπαταρίες. ...
Πρέπει να εφαρμόζεται διαδικασία περισυλλογής μπαταριών σε κάθε κατάστημα του Γερμανού σύμφωνα με την ακόλουθη σελίδα: ....
Αν είχα χρόνο, θα περιέγραφα αναλυτικά το τι έγινε σε δυο κατ/τα 'Γερμανός' της περιοχής, όταν πήγα με τις παλιές μπαταρίες για να πάρω καινούριες: Τελικά μου τις έβαλαν σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα και μου τις έδωσαν πίσω, δεν τις κρατούσαν επ' ουδενί!!!!
Εγώ πάλι πριν από λίγες μέρες 'απέσυρα' στον Γερμανό μια μπαταρία-'γκουμούτσα' από ένα παλιό UPS χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα
-
Εγώ πάλι πριν από λίγες μέρες 'απέσυρα' στον Γερμανό μια μπαταρία-'γκουμούτσα' από ένα παλιό UPS χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημαΝα φταίει που οι 'δικές μου' ήταν οι απλές, 'παραδοσιακές' κοντόχονδρες ;
Μα δεν μπορείς να φανταστείς τη φάση....
Σκουπίδια