-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ πάλι πριν από λίγες μέρες 'απέσυρα' στον Γερμανό μια μπαταρία-'γκουμούτσα' από ένα παλιό UPS χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα
Να φταίει που οι 'δικές μου' ήταν οι απλές, 'παραδοσιακές' κοντόχονδρες ;
Μα δεν μπορείς να φανταστείς τη φάση....Για λέγε, για λέγε
Βασικά όσο κι αν προσπαθούν οι franchised αλυσίδες να πετύχουν ομοιόμορφη εικόνα προϊόντος και εξυπηρέτηση, πάντα θα υπάρχουν οι 'καλοί' και 'κακοί' πωλητές που θα κάνουν την διαφορά
Εδώ ρε Ηλία βλεπει κανείς διαφορές από τόπο σε τόπο στις Δημόσιες Υπηρεσίες (από τις ίδιες τις διαδικασίες μέχρι και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) που υποτίθεται οτι εκεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού θα έπρεπε να ισχύουν τα ίδια παντού, οχι στον Γερμανό... -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Για λέγε, για λέγεΈτσι, για να δώσω μια εικόνα, έκαναν λες κι αν έπιαναν τις μπαταρίες θα καιγόντουσαν τα χέρια τους, σαν αναμμένα κάρβουνα ένα πράγμα.
Θα προσπαθήσω να μάθω το λόγο. Το πιθανότερο είναι να παίζει δυσκολία στην αποστολή των χρησιμοποιημένων προς το 'κέντρο', καθυστερήσεις, οικονομική επιβάρυνση των κατ/των, προβλήματα από διαρροές κλπ. Αν (και όταν) μάθω, θα επανέλθω.
-
Κουτιά ανακυκλωσης υπάρχουν μέσα στα καταστήματα Γερμανός, στα σούπερμάρκετ Βαιλόπουλος και Μαρινόπουλος (τουλάχιστον στα μεγάλα).
Οι επαναφορτιζόμενες είναι καλή περίπτωση. Έχω μπαταρίες NiCd 20 ετών και ψευτοδουλεύουν ακόμα (μόνο σε ρολόι είναι αλήθεια, δεν έχουν δύναμη για κάτι παραπάνω). Στο σπίτι είχα βάλει επαναφορτιζόμενες στα τηλεχειριστήρια, στα ρολόγια, στο φλας, όπου έμπενε ΑΑ. Μόνο που έλειψα στον στρατό, και όταν γύρισα είχαν πεταχτεί 'γιατί τελείωσαν'.
Το κακό με τις επαναφορτιζόμενες είναι ότι κρατάνε όσο οι απλές κι όχι οι αλκαλικές. Το άλλο κακό είναι ότι με την πληθώρα 'ειδικών' μπαταριών που υπάρχουν πια (από την πίεση των κατασκευαστών να μην μπορείς να βρεις αλλού μπαταρίες), οι περισσότερες νέες συσκευές είναι ασύμβατες με τις τυπικού μεγέθους μπαταρίες. Στο παλιό μου Siemens ξέρετε τι είχε μέσα στην 'μπαταρία'; Τρεις ΑΑΑ NiMH χωρίς 'κεφάλι' στον θετικό πόλο, αλλά κολλημένες με κολλητήρι. Και την πληρώνεις σχεδόν 3 φορές παραπάνω...
-
Και μια που πιάσαμε τη συζήτηση, δοκιμάσατε τα ανακυκλωμένα αναλώσιμα εκτυπωτών; Εννοώ κανονική ανακύκλωση, κι όχι απλά ξαναγέμισμα. Λοιπόν, το ανακυκλωμένο toner για τον HP κράτησε για 4000 σελίδες (το αυθεντικό της HP κρατούσε 2500) χωρίς διαφορά στην ποιότητα και με χαμηλότερη τιμή. Τώρα έβαλα να δοκιμάσω και το μελάνι. Λένε ότι έχι τη διπλάσια ποσότητα μελανιού από της HP, και κοστίζιε το σετ μαύρο-έγχρωμο όσο μόνο το έγχρωμο της HP. Η ποιότητα στο χρώμα μου φαίνεται ότι υστερεί λίγο, αλλά δεν έχω βάλει φωτογραφικό χαρτί για να κάνω πραγματικό τεστ. Κι ούτε πρόκειται -αν ήταν να πληρώνω τόσο για να τυπώνω μόνος μου, καλύτερα να τις δίνω στο φωτογραφείο.
-
εχεις δικιο το εχω προσεξη και εγω αυτο
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
... Μόνο που έλειψα στον στρατό, και όταν γύρισα είχαν πεταχτεί 'γιατί τελείωσαν'....Τουλάχιστον εσύ έλειψες καιρό στο στρατό. Εγώ, που έλειψα 4 μέρες όλες κι όλες κι έχασα 4 τετράδες μπαταρίες, από δυο τηλεχειριζόμενα αυτοκίνητα και τα τηλεχειριστήριά τους, για τον ίδιο 'λόγο';
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για λέγε, για λέγε
Έτσι, για να δώσω μια εικόνα, έκαναν λες κι αν έπιαναν τις μπαταρίες θα καιγόντουσαν τα χέρια τους, σαν αναμμένα κάρβουνα ένα πράγμα.
Θα προσπαθήσω να μάθω το λόγο. Το πιθανότερο είναι να παίζει δυσκολία στην αποστολή των χρησιμοποιημένων προς το 'κέντρο', καθυστερήσεις, οικονομική επιβάρυνση των κατ/των, προβλήματα από διαρροές κλπ. Αν (και όταν) μάθω, θα επανέλθω.
Εσύ είσαι πιο κοντά στο (οποιοδήποτε) 'κέντρο' από εμένα, δε νομίζω το κόστος της όλης διαδικασίας να περνάει στα καταστήματα και όσο για τις διαρροές, όταν αναλαμβάνεις ένα τέτοιο εγχείρημα δε γίνεται να μην έχεις προβλέψει τις διαρροές. Ολο και κάποια 'συσκευασία' θα έχουν ειδικά γι αυτό τον σκοπό.
Ισως στα καταστήματα που πήγες οι υπάλληλοι (ιδιοκτήτες; ) να μη ήταν ενημερωμένοι όσο θα έπρεπε για την διαδικασία. Οπως έλεγα και παραπάνω, όλα καταλήγουν τελικά σ'αυτόν που θα σε εξυπηρετήσει.
Ειδικά αν κρίνω από την δικιά μου περίπτωση που πήραν την μπαταρία χωρίς δεύτερη κουβέντα και μου είπαν κι ευχαριστώ. Στο συγκεκριμένο κατάστημα η εξυπηρέτηση είναι γενικότερα πολύ καλή.
Σκουπίδια