-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είναι περιττό το δεύτερο δεν. τι θες να πεις ακριβώς ? δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι κάτι ή δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι. με το πρώτο λες ότι είναι κάτι, ενώ με το δεύτερο όχι
Εμενα απλα μου ακουγεται παραξενο το 'μη' μαζι με το 'δεν' .
Ισως το συγκεκριμενο παραδειγμα να μην ηταν το καταλληλο .Ενα που βρηκα τυχαιο στον γουγλι :
Έχω αγωνία να μη δεν προλάβω το τρένο.*
-
Από συντακτική άποψη έχουμε δεν+οριστική και μην+υποτακτική αν δεν κάνω λάθως...επομένως αν είναι και τα δύο στην ίδια πρόταση κάτι δεν πάει καλά...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
είναι περιττό το δεύτερο δεν. τι θες να πεις ακριβώς ? δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι κάτι ή δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι. με το πρώτο λες ότι είναι κάτι, ενώ με το δεύτερο όχι
Εμενα απλα μου ακουγεται παραξενο το 'μη' μαζι με το 'δεν' .
Ισως το συγκεκριμενο παραδειγμα να μην ηταν το καταλληλο .Ενα που βρηκα τυχαιο στον γουγλι :
Έχω αγωνία να μη δεν προλάβω το τρένο.*
Το «μη/μην» στην παραπάνω πρόταση χρησιμοποιείται αντί του «μήπως».
-
Είχα γράψει παλαιότερα για μια ιστορία που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Τότε κάποιος έμπορος της Mazda του Ηρακλείου παράγγειλε αρκετά μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων αλλά όταν αυτά έφτασαν στο λιμάνι της πολης αυτός έκλεισε. Τα αμάξια βρίσκονται απο τότε στο λιμάνι μπλοκαρισμένα κάπου ανάμεσα στην τράπεζα, την Ιαπωνία, τις αρχές του λιμανιού και δε ξέρω κι εγώ πού αλλού.
Μιλάμε για Μάζντα 323 το 5θυρο, το σεντάν, το 121 μέχρι και 4Χ4 αγρότες. Τα βλέπω να σαπίζουν και σπαράζει η καρδιά μου. Ειδικά τα αγροτικά θα πρέπει να έχουν αξία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Μιλάμε για αμάξια με 0 χιλιόμετρα.
Μα να μην μπορει κάποιος να κάνει κάτι γι αυτα τα αμαξια? Πρέπει να είναι τουλάχιστον 30-40 κομμάτια. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Είχα γράψει παλαιότερα για μια ιστορία που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Τότε κάποιος έμπορος της Mazda του Ηρακλείου παράγγειλε αρκετά μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων αλλά όταν αυτά έφτασαν στο λιμάνι της πολης αυτός έκλεισε. Τα αμάξια βρίσκονται απο τότε στο λιμάνι μπλοκαρισμένα κάπου ανάμεσα στην τράπεζα, την Ιαπωνία, τις αρχές του λιμανιού και δε ξέρω κι εγώ πού αλλού.
Μιλάμε για Μάζντα 323 το 5θυρο, το σεντάν, το 121 μέχρι και 4Χ4 αγρότες. Τα βλέπω να σαπίζουν και σπαράζει η καρδιά μου. Ειδικά τα αγροτικά θα πρέπει να έχουν αξία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Μιλάμε για αμάξια με 0 χιλιόμετρα.
Μα να μην μπορει κάποιος να κάνει κάτι γι αυτα τα αμαξια? Πρέπει να είναι τουλάχιστον 30-40 κομμάτια.Γιατί δεν ρωτάς στην κεντρική αντιπροσωπεία της Mazda στην Ελλάδα; (Αν και..αν μπορούσαν να κάνουν κάτι...δεν νομίζω να τα άφηναν έτσι...). Διαφορετικά...δεν χάνεις τίποτα αν ρωτήσεις και στο τελωνίο όπου κρατουν τα αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Υπαρχει συντακτικα σαν τροπος εκφρασης ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Υπαρχει συντακτικα σαν τροπος εκφρασης ;
Ναι. Τα «μη/μην» χρησιμοποιούνται τόσο ως αρνητικό μόριο (πχ « Μακάρι να μην έρθει» ή «Μη μου το στείλεις») όσο και σα διστακτικός σύνδεσμος (πχ «Φοβάμαι μην πάθεις κακό» ή «Έχω αγωνία μη δε φύγει το τραίνο», όπως έδωσες παραπάνω εσύ).
Η σύνταξή του ως διστακτικός σύνδεσμος είναι εύκολα αναγνωρίσιμη: αρκεί στη θέση του «μη/μην» να μπει το «μήπως» κι φυσικά να μην αλλάξει το νόημα της πρότασης, πχ:
Έχω αγωνία μη δε φύγει το τραίνο = Έχω αγωνία μήπως δε φύγει το τραίνο
Ο διστακτικός σύνδεσμος «μη/μην» μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί και σε ερώτηση, πχ:
Μην ήρθε χθες; = Μήπως ήρθε χθες; ή Μην έκανες καμία κουταμάρα; = Μήπως έκανες καμία κουταμάρα;
Στο παραπάνω παράδειγμα «Μην ήρθε χθες;» αν θέλαμε να ρωτήσουμε αν ΔΕΝ ήρθε χθες θα το πράτταμε ως εξής:
Μη δεν ήρθε χθες; = Μήπως δεν ήρθε χθες;
-
100% καλυψη .
Να σαι καλα ! Την ειχα καιρο την απορια .
-
Παντα ειχα την απορια,ποιος ο λογος να υπαρχει STOP σε αυτους που ερχονται απο δεξια σε καποιον δρομο η σε αυτους που μπαινουν σε μια πλατεια.Σημερα καθως ερχομουν Θεσσαλονικη στην πλατεια που βρισκεται εξω απο τα ΚΤΕΛ ενας μεσηλικας οπως τον εκοψα σταματησε για να δωσει προτεραιοτητα στους δεξιους του οι οποιοι ειχαν STOP και σταματησαν κι αυτοι περιμενοντας τον να φυγει.Και ετσι αρχισαν τα σηματα με τα φωτα και τα κορναρισματα προς τον οδηγο ο οποιος πιθανοτα δεν ηταν απο την πολη και δεν το ηξερε.Τι λογος υπαρχει δηλαδη να εχουν STOP οι απο δεξια,αφου αν καποιον δεν γνωριζει το συγκεκριμενο σημειο θα σταματισει για να δωσει προτεραιοτητα.
-
Στις πλατείες τα στοπ στους εισερχόμενους δρόμους χρησιμεύουν στο να έχουν προτεραιότητα αυτοί που βρίσκονται ήδη μέσα στη πλατεία, ώστε να αδειάζει. Αν είχαν προτεραιότητα αυτοί που μπαίνουν στη πλατεία, αυτή θα γέμιζε και τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν μέσα σε αυτή θα αναγκάζονταν να σταματήσουν μέσα σε αυτή αφού θα είχαν προτεραιότητα οι εισερχόμενοι.
Νομίζω οτι σε κάποιες χώρες υπάρχει ρύθμιση του ΚΟΚ που ορίζει γενικά τη προτεραιότητα απο δεξιά, με εξαίρεση τις πλατείες, όπου έχει προτεραιότητα αυτός που κινείται μέσα σε αυτή.
Στο παράδειγμα σου, δεν φταίνε τα στοπ αλλά το οτι ο κύριος που βρισκόταν μέσα στη πλατεία και σταμάτησε για αυτούς που ήταν δεξιά του, μιας και δεν είδε το στοπ που έχουν οι εισερχόμενοι. Βέβαια υπάρχει περίπτωση το στοπ να κρύβεται μερικώς απο δέντρα κλπ, αλλά το μέγεθος του και το σχήμα του κάνουν προφανές το συγκεκριμένο σήμα, και θα έπρεπε να μπορέσει να το δει.
Στη τελική, σε περίπτωση αμφιβολίας, γίνεται συννενόηση μεταξύ οδηγών. -
Άκυρη απορία:
Εδώ και κάμποσο καιρό έχω παρατηρήσει όποτε βλέπω κανένα αρσενικό γυμνασμένο μοντέλο οτι οι κοιλιακοί μύες διαφέρουν απο τον έναν στον άλλο. Σε μερικά άτομα οι 'δεξιοί' με τους 'αριστερούς' κοιλιακούς είναι ευθυγραμμισμένοι, σαν σκακιέρα, ενώ σε μερικούς άλλους οι 'δεξιοί' (ή οι 'αριστεροί' δε θυμάμαι) είναι λίγο πιο χαμηλά κάνοντας ένα σχήμα ζιγκ ζαγκ.
Παράδειγμα ευθυγραμμισμένων κοιλιακών:
http://images-cdn01.associatedcontent.c ... _92578.jpg
Παράδειγμα ζιγκ ζαγκ:
http://www.fastsixpackabs.com/dreamstime_361927.jpg(Παναγία μου το αποτέλεσμα men abs στο google είναι τρομακτικό . Η γκεΐλα πάει σύννεφο )
-
Συγνωμη....αλλα το γεγονος οτι ασχολεισαι με το σχημα των αντρικων κοιλιακων....και όχι με τον έναν ολοστρογγυλο αντρικο κοιλιακο ειναι λίγο....
-
Προβληματίστηκα στο πως να τους κάνω για το καλοκαίρι
Σκακιέρα η ζιγκ-ζαγκ. -
Πώς θα νιώθατε αν οδηγούσατε αυτοκίνητο που έχει χάσει τη ζωή του άνθρωπος? Μιλάμε για αμάξι που έχει εμπλακεί σε τροχαίο με νεκρό, το οποίο φτιάχτηκε και το οδηγήσατε εν γνώση σας ότι έχει ιστορικό.
Το συγκεκριμένο που οδηγάω όχι μονο είχε νεκρό, αλλά είχε γίνει φυσαρμόνικα αλλά ας είναι καλά η καλίμπρα και τα ανταλλακτικά απο άλλα 2 όμοια που βρέθηκαν και το αμάξι φτιάχτηκε.
Μάλιστα πλέον το αμάξι το λέμε 'Αμάξι Playmobil' -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πώς θα νιώθατε αν οδηγούσατε αυτοκίνητο που έχει χάσει τη ζωή του άνθρωπος? Μιλάμε για αμάξι που έχει εμπλακεί σε τροχαίο με νεκρό, το οποίο φτιάχτηκε και το οδηγήσατε εν γνώση σας ότι έχει ιστορικό.
Το συγκεκριμένο που οδηγάω όχι μονο είχε νεκρό, αλλά είχε γίνει φυσαρμόνικα αλλά ας είναι καλά η καλίμπρα και τα ανταλλακτικά απο άλλα 2 όμοια που βρέθηκαν και το αμάξι φτιάχτηκε.
Μάλιστα πλέον το αμάξι το λέμε 'Αμάξι Playmobil'Καλά ρε φίλε... και εσύ γιατί το οδηγείς;;; Δεν μιλάμε για...παραφυσικά και υπερφυσικά φαινόμενα... το αυτοκίνητο από την στιγμή που είχε γίνει 'φυσαρμόνικα' λογικά ακόμα και τώρα πρέπει να είναι επικίνδυνο!!! Είχε πάρει σασί, είχε στραβώσει, κόψανε και κολήσανε 2 άλλα αυτοκίνητα... και εμπιστεύεσαι να το οδηγείς! Αυτό στα καλά καθούμενα θα μπορούσε να κοπεί στην μέση!!!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Μάλιστα πλέον το αμάξι το λέμε 'Αμάξι Playmobil'Καλά ρε φίλε... και εσύ γιατί το οδηγείς;;; Δεν μιλάμε για...παραφυσικά και υπερφυσικά φαινόμενα... το αυτοκίνητο από την στιγμή που είχε γίνει 'φυσαρμόνικα' λογικά ακόμα και τώρα πρέπει να είναι επικίνδυνο!!! Είχε πάρει σασί, είχε στραβώσει, κόψανε και κολήσανε 2 άλλα αυτοκίνητα... και εμπιστεύεσαι να το οδηγείς! Αυτό στα καλά καθούμενα θα μπορούσε να κοπεί στην μέση!!!
την χρυσή εποχή ΄του τροπέτου, είδα στα σουβλατζίδικα στην κόρινθο :
yugo που φορούσε κινητήρα, απο lancia beta, να κόβεται στην μέση, να ΄μένει το κάθισμα μετα κολονάκια και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με μια κοπέλλα δεμένη με ζώνη, και όλο το καπό με τους εμπρός τροχούς και τα εμπρος φτερά να φεύγει δεξια μόνο του.
το υπόλοιπο , μαζί με την κοπέλλα, εφυγε αριστερά, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με λεοφορείο των κτελ......
ΤΗΝ μερα εκείνη , είχε γίνει μια μεγάλη έκρηξη στην πάτρα στα γραφεία της ΑCS , σε κάποιο δέμα με βόμβα, και όλα τα μέσα Μ Μ ,ασχολήθηκαν μόνο με εκείνο το θέμα.....
παρόλο που τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες και στην αθήνα....
κρίμα, κρίμα, κρίμα. -
σίγουρα, αν θα μάθαινα πως το αυτοκίνητο που οδηγω, είχε νεκρό σε ατύχημα, δεν θα τολμούσα να ξαναμπω μέσα...
πόσο μάλλον να βάλω μέσα και το παιδί μου...
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ βεβαια, αλλα δεν αισθάνομαι καθόλου μα καθόλου καλά!! -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
σίγουρα, αν θα μάθαινα πως το αυτοκίνητο που οδηγω, είχε νεκρό σε ατύχημα, δεν θα τολμούσα να ξαναμπω μέσα...
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ βεβαια, αλλα δεν αισθάνομαι καθόλου μα καθόλου καλά!!οπου ευχαριστη συζητηση μεσα εισαι,ε?
-
δεν ειμαι μέσα, απλώς δεν έχω τίποτα άλλο ν α κάνω, όλη την ημέρα!
εσυ πιστεύεις , αν μπορούσα να κάνω κάτι ευχαριστο έξω απο το σπίτι, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΈΚΑΝΑ?
γιατι γινεσαι κακός?? -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ βεβαια, αλλα δεν αισθάνομαι καθόλου μα καθόλου καλά!!πριν παρω την λαντσια που εχω τωρα ,παζαρευα μια με κλιματισμο αλλα οταν μου ειπε αυτος οτι ηταν του αδερφου του, ο οποιος σκοτωθηκε την εκανα λαου,λαου.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο