-
Καλησπέρα!
Εδώ και κάνα 2μηνο είμαι σε φάση αλλαγής αυτοκινήτου. Τα ψυρίζω ξανά και ξανά και τελικά δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά...Οι επιλογές μου είναι Α3 με νέα μάσκα 1.6FSI και MINI Cooper. Ξέρω ότι είναι διαφορετικές κατηγορίες, απλά είναι δύο αυτοκίνητα που μου αρέσουν εξωτερικά. Στο θέμα μας όμως:
Το ΜΙΝΙ το ειχα για 2 ημέρες τεστ και ειδα τι κουσούρια έχει και τι πλεονεκτήματα. Το Α3 μου το έδωσαν να το οδηγήσω για ένα τέταρτο μεταξύ Φιλοθέης και Ηρακλείου και δυστυχώς απογοητεύτηκα. Αν και με 6ταχυτο κιβώτιο ο κινητήρας μου φάνηκε αργός και χωρίς καθόλου νέυρο. Επιπλέον από τις 4000 στροφές και μετά ήταν αρκετά θορυβώδης με ήχο πολύ χειρότερο του ΜΙΝΙ. Αυτή τη στιγμή έχω ένα 206CC 1.6 το οποίο αν και δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις. Εμένα προσωπικά το Α3 μου φάνηκε όχι απλά πιο αργό από το 206 αλλά λιγότερο νευρικό και από το ΜΙΝΙ ΟΝΕ 1.4 που δοκίμασα!!
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: Προς όλους τους κάτοχους 1.6FSI, τι γνώμη έχετε για τον κινητήρα με το 6ταχυτο κιβώτιο; Είναι τελικά αργός; Μήπως τον αδικεί λίγο το test drive που μου επέτρεψαν να κάνω; Αναζητώ γνώμες από ανθρώπους που έχουν αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο κινητήρα και τον ζουν καθημερινά.Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ ΜΙΝΙ και Α3, αν και διαφορετικές κατηγορίες, ορίστε μερικές παρατηρήσεις, πάντα προσωπικές και για όσους ενδιαφέρονται:
ΜΙΝΙ
(+)Φοβερό τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων.
(+)Το 1.4 ήταν εξαιρετικά γρήγορο και νευρικό για τα κυβικά.
(+)Το στήσιμο του αυτοκινητου πολύ καλό με τις υψηλές ταχύτητες στην εθνική να μην φαίνονται και στις στροφές να είναι τρένο
(+)Το μοντέλο 05 έρεχεται με MP3 μέσα!!
(-)Σκληρά αμορτισέρ, δεν είναι για τον καθένα και ειδικά για τους ελληνικούς δρόμους
(-)πλαστικά μέσα πολύ καλύτερα του 206 αλλά όχι ποιότητας BMW, όπως θα περίμενε κανείς.
(-)Δεν μου φάνηκε πολύ οικονομικό, αν και μπορεί να φταίει το γεγονός ότι γενικά το πάταγα.
(-)Είναι αυτοκίνητο που για έναν ίσως ανεξήγητο λόγο ήθελα συνέχεια να το 'τρέχω'!!
(-)Πορτ παγκάζ για γέλια, αν και το ξέρεις αυτό από πρινΑ3
(+)Καταπληκτική ποιότητα μέσα με πλαστικά κορυφαία και φινίρισμα πολύ ανώτερο του ΜΙΝΙ
(+)όμορφο εσωτερικό
(+)Καλός επιλογέας αν και σαφώς χειρότερος του ΜΙΝΙ. Σου δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο 'φίρφιλος' ή πλαστικός. (Όσοι φανατικοί συγχωρέστε με αν φαίνομαι μη γνώστης του αντικειμένου...δεν φαίνομαι, είμαι!!). Εννοείται βέβαια ότι του 206 είναι χειρότερος και από τα δύο.
(+)Αθόρυβο μέσα μέχρι τις 3500-4000 στροφές, απομονώνει καλά τους εξωτερικούς θορύβους
(+)Αρκετά καλοί χώροι
(+)Αμορτισερ σκληρά αλλά πολύ καλύτερα από ότι είχα διαβάσει εδώ και περίμενα
(-)Μετά τις 4000 στροφές κάνει θόρυβο η μηχανή!
(-)Αργό, αργό, αργό!!
(-)Το τιμόνι μου φάνηκε πολύ μαλακό και κάπως ασαφές. Πολύ χειρότερο του MINI.
(-)ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ!!! Ξεκινάει από τα 26.350 -
Καλησπέρα!
Εδώ και κάνα 2μηνο είμαι σε φάση αλλαγής αυτοκινήτου. Τα ψυρίζω ξανά και ξανά και τελικά δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά...Οι επιλογές μου είναι Α3 με νέα μάσκα 1.6FSI και MINI Cooper. Ξέρω ότι είναι διαφορετικές κατηγορίες, απλά είναι δύο αυτοκίνητα που μου αρέσουν εξωτερικά. Στο θέμα μας όμως:
Το ΜΙΝΙ το ειχα για 2 ημέρες τεστ και ειδα τι κουσούρια έχει και τι πλεονεκτήματα. Το Α3 μου το έδωσαν να το οδηγήσω για ένα τέταρτο μεταξύ Φιλοθέης και Ηρακλείου και δυστυχώς απογοητεύτηκα. Αν και με 6ταχυτο κιβώτιο ο κινητήρας μου φάνηκε αργός και χωρίς καθόλου νέυρο. Επιπλέον από τις 4000 στροφές και μετά ήταν αρκετά θορυβώδης με ήχο πολύ χειρότερο του ΜΙΝΙ. Αυτή τη στιγμή έχω ένα 206CC 1.6 το οποίο αν και δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις. Εμένα προσωπικά το Α3 μου φάνηκε όχι απλά πιο αργό από το 206 αλλά λιγότερο νευρικό και από το ΜΙΝΙ ΟΝΕ 1.4 που δοκίμασα!!
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: Προς όλους τους κάτοχους 1.6FSI, τι γνώμη έχετε για τον κινητήρα με το 6ταχυτο κιβώτιο; Είναι τελικά αργός; Μήπως τον αδικεί λίγο το test drive που μου επέτρεψαν να κάνω; Αναζητώ γνώμες από ανθρώπους που έχουν αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο κινητήρα και τον ζουν καθημερινά.Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ ΜΙΝΙ και Α3, αν και διαφορετικές κατηγορίες, ορίστε μερικές παρατηρήσεις, πάντα προσωπικές και για όσους ενδιαφέρονται:
ΜΙΝΙ
(+)Το στήσιμο του αυτοκινητου πολύ καλό με τις υψηλές ταχύτητες στην εθνική να μην φαίνονται και στις στροφές να είναι τρένο
(-)Σκληρά αμορτισέρ, δεν είναι για τον καθένα και ειδικά για τους ελληνικούς δρόμους
(-)πλαστικά μέσα πολύ καλύτερα του 206 αλλά όχι ποιότητας BMW, όπως θα περίμενε κανείς.
(-)Δεν μου φάνηκε πολύ οικονομικό, αν και μπορεί να φταίει το γεγονός ότι γενικά το πάταγα.
(-)Είναι αυτοκίνητο που για έναν ίσως ανεξήγητο λόγο ήθελα συνέχεια να το 'τρέχω'!!
(+)Καταπληκτική ποιότητα μέσα με πλαστικά κορυφαία και φινίρισμα πολύ ανώτερο του ΜΙΝΙ
(+)όμορφο εσωτερικό
(+)Καλός επιλογέας αν και σαφώς χειρότερος του ΜΙΝΙ. Σου δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο 'φίρφιλος' ή πλαστικός. (Όσοι φανατικοί συγχωρέστε με αν φαίνομαι μη γνώστης του αντικειμένου...δεν φαίνομαι, είμαι!!). Εννοείται βέβαια ότι του 206 είναι χειρότερος και από τα δύο.
(+)Αθόρυβο μέσα μέχρι τις 3500-4000 στροφές, απομονώνει καλά τους εξωτερικούς θορύβους
(+)Αρκετά καλοί χώροι
(-)Αργό, αργό, αργό!!
Καλησπέρα!
ΜΙΝΙ
(+)όμορφο εσωτερικό
(+)Αρκετά καλοί χώροι
(-)Αργό, αργό, αργό!!
φιλε και γω που το οδηγησα το Α3 μου φανηκε να μην εχει καθολου νευρο.νομιζω πως το δικο μου Α3 εχει πολυ καλυτερη αποκριση στο γκαζι.
επισης δεν μου αρεσε και το τιμονι του.μου φανηκε πολυ μαλακο και χωρις καμια αισθηση.σε ολα τα αλλα ειναι super,αλλα τα πιο πανω θα με αποτρεψουν μαλλον απο την αγορα του -
μπορει να γινω και ιταλος,ποιος ξερει? -
Θα γράψω μερικά στοιχεία ενδεικτικά με 2 άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα.
Βγάλε τα συμπεράσματά σου147 1,6 120ps - **A3 1,6 FSI **- BMW 116
0-100 10,4 11,3 11,9
0-400m 17,4 17,8 18,2
0-1000m 31,9 32,7 33,5
30-50 (3) 3,6 4,5 4,4
80-110(3) 5,6 6,7 6,2
40-60(4) 5,1 6,1 6,5
80-110(4) 7,8 9,5 9,4
120-140(4) 6,2 7,8 7,7
120-140(5) 8,7 9,8 10Βαρος 1233 1330 1289
-
Υπαρχουν και χειρότερα δηλαδή.
-
Νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τα άλλα αυτοκίνητα που αναφέρεις ζυγίζουν 130-200 κιλά περισσότερο και είναι διαφορετικού στυλ. Μάλλον δεν θέλεις το Α3 αλλά κάτι σαν το Α3. Δεν κοιτάς το Mazda 3 sedan;
-
Μάνο συγκρίνω παρόμοιας τιμής και αμαξώματος αυτοκίνητα...
Το βάρος είναι μειονέκτημα το Α3. -
Απαντούσα στον yannis76, που αναφερόταν στο 206 και στο Mini, δηλαδή σ'ένα μικρό και ένα super-mini. Απλώς οι προηγούμενες απαντήσεις έπεσαν πολύ γρήγορα.
Λογικό είναι να έχει υποδεέστερες επιδόσεις το Α3 1,6 από αυτά με τα οποία το συγκρίνει. Αφού ενδιαφέρεται και για γκάζι, πρέπει να πέσει είτε σε κατηγορία αμαξώματος, είτε σε κατηγορία τιμής. -
Να πάρεις αυτό που θα σου 'μιλήσει'..
(Υπάρχουν ιδιοκτήτες αλλά και λάτρεις της Audi που θα θεωρήσουν υπερβολικές τις απόψεις σου περί υστέρησης του Α3)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απαντούσα στον yannis76, που αναφερόταν στο 206 και στο Mini, δηλαδή σ'ένα μικρό και ένα super-mini. Απλώς οι προηγούμενες απαντήσεις έπεσαν πολύ γρήγορα.
Λογικό είναι να έχει υποδεέστερες επιδόσεις το Α3 1,6 από αυτά με τα οποία το συγκρίνει. Αφού ενδιαφέρεται και για γκάζι, πρέπει να πέσει είτε σε κατηγορία αμαξώματος, είτε σε κατηγορία τιμής.Το είπα από την αρχή ότι η σύγκριση μεταξύ ΜΙΝΙ και Α3 δεν ήταν δίκαιη. Απλά ενώ μου αρέσει πολύ το Α3, μου φαίνεται δυστυχώς αργό. Ρωτάω λοιπόν τους άλλους χρήστες, αν όντως είναι τόσο αργό ή αν εγώ έπεσα σε ατυχές test drive.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα γράψω μερικά στοιχεία ενδεικτικά με 2 άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα.
Βγάλε τα συμπεράσματά σου147 1,6 120ps - **A3 1,6 FSI **- BMW 116
0-100 10,4 11,3 11,9
0-400m 17,4 17,8 18,2
0-1000m 31,9 32,7 33,5
30-50 (3) 3,6 4,5 4,4
80-110(3) 5,6 6,7 6,2
40-60(4) 5,1 6,1 6,5
80-110(4) 7,8 9,5 9,4
120-140(4) 6,2 7,8 7,7
120-140(5) 8,7 9,8 10Βαρος 1233 1330 1289
Ο Ιταλός σίγουρα είναι ο ταχύτερος. Το 147 όμως δεν είναι ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά; Τι αξία μεταπώλησης μπορεί να έχει σε 4-5 χρόνια;
Στοιχεία σαν τα παραπάνω που θα μπορούσα να βρω και για άλλα αυτοκίνητα; -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Να πάρεις αυτό που θα σου 'μιλήσει'..(Υπάρχουν ιδιοκτήτες αλλά και λάτρεις της Audi που θα θεωρήσουν υπερβολικές τις απόψεις σου περί υστέρησης του Α3)
Το ΜΙΝΙ μου μιλάει και πολύ μάλιστα!! Απλά δέχομαι έναν μικρό...'πόλεμο' για αυτή την επιλογή στο περιβάλλον μου. 'Είναι μικρό', 'δεν αξίζει', 'δεν είναι ασφαλές' κτλ κτλ. Όσο να ναι επιρεάζομαι σε κάποιο βαθμό και τα σκέφτομαι ξανά και ξανά
-
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Να πάρεις αυτό που θα σου 'μιλήσει'..
(Υπάρχουν ιδιοκτήτες αλλά και λάτρεις της Audi που θα θεωρήσουν υπερβολικές τις απόψεις σου περί υστέρησης του Α3)
Το ΜΙΝΙ μου μιλάει και πολύ μάλιστα!! Απλά δέχομαι έναν μικρό...'πόλεμο' για αυτή την επιλογή στο περιβάλλον μου. 'Είναι μικρό', 'δεν αξίζει', 'δεν είναι ασφαλές' κτλ κτλ. Όσο να ναι επιρεάζομαι σε κάποιο βαθμό και τα σκέφτομαι ξανά και ξανά
Ναι... δεν είναι ασφαλές επειδή είναι μικρό... Μια χαρά ασφαλές είναι και μάλιστα η πίσω ανάρτηση είναι ο άξονας Ζ από την προηγούμενη BMW σειρά 3... Ένας (κύριος) λόγος που στρίβει τόσο καλά (αλλά το πορτ-μπαγκάζ είναι ανύπαρκτο... )!
Άποψή μου είναι ότι το Α3, είναι αργό μεν, αλλά κινείται αξιοπρεπώς. Απλά θεωρώ ότι αυτό το αμάξι θα έπρεπε να κινείται καλύτερα, όχι απλά αξιοπρεπώς...
Πάντως, με τα λεφτά του Α3 ή του MINI Cooper χτυπάς ένα δίλιτρο Focus ή Mazda 3... Μήπως να το σκεφτείς;;;
-
μιλανε τα Α3?
απ'οτι διαβαζω ειναι ενα αργο 1600αρι το οποιο θα πρεπει να αγορασεις μετα απο πολυ σκεψη...τι το θες,πως θα το χρησιμοποιεις κτλ κτλ -
Εγω παντως οταν οδηγησα το νεο Α3 1.6 μ'αρεσε πολυ...
Σιγουρα δεν ειναι γρηγορο αλλα με κινητηρα 1.6 δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα πραγματα. Φυσικα υπαρχουν κι εξαιρεσεις. Οταν οδηγησα το παλιο civic type R που ηταν 1.6 με 170 ιππους αν δεν κανω λαθος εμεινα καταπληκτος. Επισης και το Mirage 1.6 MIVEC ειναι πολυ καλο. Νομιζω πως το Α3 ειναι ενα απ'τα καλυτερα της κατηγοριας του. Για μενα το καλυτερο ειναι η 147. Δυστυχως δεν εχω οδηγησει την σειρα 1 και ειναι κατι που το θελω πολυ... -
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Σιγουρα δεν ειναι γρηγορο αλλα με κινητηρα 1.6 δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα πραγματα. Φυσικα υπαρχουν κι εξαιρεσεις. Οταν οδηγησα το παλιο civic type R που ηταν 1.6 με 170 ιππους αν δεν κανω λαθος εμεινα καταπληκτος. Επισης και το Mirage 1.6 MIVEC ειναι πολυ καλο. Νομιζω πως το Α3 ειναι ενα απ'τα καλυτερα της κατηγοριας του. Για μενα το καλυτερο ειναι η 147. Δυστυχως δεν εχω οδηγησει την σειρα 1 και ειναι κατι που το θελω πολυ...Όπως είπα και στην αρχή, το Α3 έχει μερικά πολύ καλά (ποιότητα, εμφάνιση μέσα-έξω κ.α.) και μερικά αρνητικά με κυριότερο την τιμή και τον κινητήρα του. Το Α3 που το οδήγησες; Το έβγαλες καθόλου στην εθνική; Στα ταξίδια με πόσα πας ικανοποιητικά; Μετά τις 4000 δεν ενοχλεί ο θόρυβος;
-
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Σιγουρα δεν ειναι γρηγορο αλλα με κινητηρα 1.6 δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα πραγματα. Φυσικα υπαρχουν κι εξαιρεσεις. Οταν οδηγησα το παλιο civic type R που ηταν 1.6 με 170 ιππους αν δεν κανω λαθος εμεινα καταπληκτος. Επισης και το Mirage 1.6 MIVEC ειναι πολυ καλο. Νομιζω πως το Α3 ειναι ενα απ'τα καλυτερα της κατηγοριας του. Για μενα το καλυτερο ειναι η 147. Δυστυχως δεν εχω οδηγησει την σειρα 1 και ειναι κατι που το θελω πολυ...Όπως είπα και στην αρχή, το Α3 έχει μερικά πολύ καλά (ποιότητα, εμφάνιση μέσα-έξω κ.α.) και μερικά αρνητικά με κυριότερο την τιμή και τον κινητήρα του. Το Α3 που το οδήγησες; Το έβγαλες καθόλου στην εθνική; Στα ταξίδια με πόσα πας ικανοποιητικά; Μετά τις 4000 δεν ενοχλεί ο θόρυβος;
φίλε Γιάννη μελέτησες τα στοιχεία που σου έδωσα...;
θα κάνω ένα σχόλιο για αυτά:
σε μία ενδεχόμενη προσπέραση (δηλ 80-110 με 4η) θέλεις περίπου 2 δευτερόλεπτα περισσότερα από την Α147 (ένα σχετικά γρήγορο 1600άρι)
εάν αυτό σου λέει κάτι θα καταλάβεις...
-
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!! Το κακό είναι ότι την 147 και την φοβάμαι επειδή την έχω πατήσει από Πούντο και Ιατλικό και πλέον την θεωρώ λίγο πιο παλιά σαν αυτοκίνητο.
Για το 206CC οι τιμές είναι:
0-100: 10,9
80-110(3η): 6,4
80-110(4η): 9,7Οι τιμές είναι πρακτικά όμοιες με του Α3. Παρόλα αυτό το Α3 μου φαινόταν πιο αργό!! Στο κοντέρ έγραφε 6500ΚΜ και ο ίδιος ο υπάλληλος της Audi μου είπε ότι είναι στρομένο. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το Sportback που οδήγησα έχει διαφορετικές επιδόσεις από το τρίθυρο που ενδιαφέρομαι.
Σε ευχαριστώ
-
Φιλε για το Sportback εχεις δυο επιλογες...
Το 1.6 attraction με 102 ιππους,15.1 κιλα ροπης και 0-100 σε 12.2 δευτερολεπτα. Η δευτερη ειναι το 1.6 FSI attraction με 115 ιππους, 15.8 κιλα ροπης και 0-100 σε 11.1 δευτερολεπτα.
Ακριβως οι ιδιοι κινητηρες υπαρχουν και στο απλο τριθυρο ομως το τριθυρο 1.6 attraction εχει 0-100 σε 11.9 δευτερολεπτα και 1.6 FSI σε 10.9 δευτερολεπτα. Ετσι οπως καταλαβαινεις το τριθυρο ειναι λιγο πιο γρηγορο απ'το Sportback
A3 1600 FSI...Είναι τόσο αργό;;