-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΜΙα μικρή προσθήκη ακόμα για το 50%. Όταν ένα μαγαζί ξεκινάει με το καλημέρα στις εκπτώσεις 50% τα δυο συνηθέστερα λογικά συμπεράσματα είναι τα εξής:
-
είτε ο τύπος αισχροκερδεί κατά τη κανονική διάρκεια της σαιζόν
-
είτε έχει φάει μεγάλο πακέτο και προσπαθεί αν όχι να μαζέψει τα λεφτά του, τουλάχιστον να μειώσει τη χασούρα του.
Υπάρχουν κι άλλες αιτίες, αλλά οι συνηθέστερες είναι οι παραπάνω.
E, τώρα αμα πω τίποτα, θα πεις πάλι.....(ασε που θα νομίζουν οτι γνωριζόμαστε.... )
Φίλε Greo...Oπως διαπιστώνεις υπάρχει καθε καλή διάθεση για συζήτηση απο μέρους μας αλλα οταν εσυ είσαι τόσο απόλυτος δε μπορώ εγω τουλάχιστο να βοηθήσω.Για ακόμη μια φορά με την παραπάνω διαπίστωσή σου αποδεικνύεις πόσο επιδερμικά αντιλαμβάνεσαι το θέμα.Βέβαια δε μπορώ και να σε κατηγορήσω γι αυτό, γιατι είναι αδύνατο να γνωρίζεις το θέμα εκ των εσω και τα συμπεράσματά σου είναι αναμενόμενα (ως απλός καταναλωτής μάλιστα λογικό είναι, αφου και σεις πέφτετε συχνά θύματα).Κράτα ομως και μια πισινή ρε αδερφέ....Μην είσαι τόσο σίγουρος......
Ειδικά στο θέμα των εκπτώσεων οι ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ αιτιες είναι αυτές που αναφέρθηκαν πολύ σωστά παραπάνω, αλλα υπάρχει και κάτι αλλο που θα έπρεπε να γνωρίζεις.Ο θεσμός των εκπτώσεων ξεφτυλίστηκε απ΄το ίδιο το κράτος οταν αποφασίστηκε οτι πρέπει να διαρκεί 6 μήνες το χρόνο.(εξυπηρετεί βέβαια συγκεκριμένους σκοπους που δε θα αναλύσω τώρα).Αυτό οδήγησε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών να κάνουν πλασματικές εκπτώσεις για να μπορούν να ανταπεξέλθουν (βλέπε 50 % στην αρχη των εκπτώσεων οπως σωστά είπες.Αν είναι δυνατόν-για να μην αναφέρω κάτι 60αρια και 70άρια...)Οταν εγω για παράδειγμα κάνω πραγματικές εκπτώσεις 20% σε ηδη προσιτές τιμές (Ιούλιο μήνα για καλοκαιρινά προιόντα και Ιανουάριο για χειμερινά ακουσον- άκουσον) τα οποία προιόντα μάλιστα είναι της τρέχουσας σαιζόν βλέπωντας το μαγαζί αδειο και τον κόσμο απέναντι και δίπλα που 'ΦΩΝΑΖΟΥΝ' 50%, μάλλον πρέπει να βρω μια λύση.Γνωρίζω δε οτι οι συνάδελφοι ουτε οικονομικό πρόβλημα εχουν, ούτε φορτωμένοι είναι απο προιόντα.Αρα μάλλον καποιο κόλπο παίζεται (υπερτιμολόγηση, προμήθεια στοκ-ακατάλληλων εμπορευμάτων περασμένων σαιζον κλπ) και για να προσελκύσουν πελατεία ενεργούν ετσι ενω εγω ζημιώνομαι.Ο δε καταναλωτής (όποιος μπει δλδ ) στεκόμενος στα ποσοστά, παραπονιέται για τη χαμηλή έκπτωση, αφου 'απέναντι, δίπλα, δεξιά, αριστερά, ολοι κάνουν 40 και 50...'. Έμμεσα λοιπόν με αναγκάζει να προβώ σε ενέργειες που πραγματικά δε θέλω, αλλα ειλικρινά τώρα πια το σκέφτομαι... Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως και για τον επιχειρηματία είναι δίκοπο μαχαίρι το θέμα των εκπτώσεων.Αν παρόλα αυτά και για να επανέλθω στην αρχική μου μομφή επι του κράτους, οι εκπτωσεις γινόταν τον Αυγουστο για τα καλοκαιρινά και το Μάρτιο για τα χειμερινά και ο καταναλωτης θα έπαιρνε ποιοτικά-επίκαιρα προιόντα (και με 50 και 60 % πραγματική έκπτωση) και ο επιχειρηματίας θα έμενε ευχαριστημένος.Αλλωστε,τώρα πια ξεχνάμε ολοι μας τι αποτελεί η περίοδος των ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ.Η δυνατότητα να παρέχονται στους καταναλωτές, προιόντα ποιοτικά ,τρέχουσας σαιζόν, ** επίκαιρα και μοντέρνα ** σε εξαιρετικά καλές τιμές.Ευκαιρίες δηλαδή λόγω τέλους εποχής, αφου τα καταστήματα εν' οψει νεας σαιζόν, ενδιαφέρονται για τη ρευστοπόιήση των ηδη υπαρχόντων εμπορευμάτων και την ανανέωση τους με αλλα.Τόσο απλό....Ισχύει όμως??? Οχι, με αποτέλεσμα ο κόσμος να βγάζει (δικαολογημένα) ο,τι συμπεράσματα θέλει... -
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχω δουλεψει, μη στενοχωριεσαι πχ θυμαμαι σε εταιρια υπολογιστων, οπου μια αλλαγη ασφαλειας του διφραγκου τη χρεωναμε 15.000 ΜΙΝΙΜΟΥΜ.
Η μεγαλυτερη μου εκλπηξη ειναι το ποσο θρασος απεναντι στην πελατεια του κουβαλαει ο μεσος ελληνας μαγαζακατορας.[list:8lh0fzta]Aν υποθεσουμε οτι ο υπολογιστης ηταν δικο σου (γιατι απ οτι βλεπω αυτη τη νοοτροπια εχεις) ας τον εφτιαχνες μονος σου.Οταν ομως θα απευθυνθεις σε τεχνικο θα τον πληρωσεις και μαλιστα αδρα.Για να φτασει αυτος στο σημειο να ανακαλυπτει βλαβες σε χρονο dt (δεν εχει σημασια αν ωιναι ασφαλεια η πλακετα, εξαλλου μιλαμε για παροχη υπηρεσιων) εχει πληρωσει και πληρωνει σε σεμιναρια (για να ειναι αψογος στις υπηρεσιες και την τεχνογνωσια που ζηταει ο πελατης ) εχει δουλεψει τσιρακι χωρις μια και τον φαγαν τα ξενυχτια και οι πονοκεφαλοι για δυσκολες βλαβες εχει επενδυσει και επενδυει σε εξοπλισμο, πληρωνει απ την τσεπη του 3000 το χρονο για να εχει ασφαλεια (και δεν του την πληρωνει ο υπολοιπος πλυθησμος για να εχει μονιμα την καρεκλα του δημοσιου) νοικια ρευματα λογιστες της παναγιας τα ματια και στο τελος η εφορια του παιρνει με τον τσαμπουκα και 45% απ την παροχη υπηρεσιων.Και επειδη στην ελλαδα ο ελληνας δεν εμαθε να πληρωνει ρωτα ποσο πληρωνουν τους τεχνικους στην ευρωπη αλλα πανω απ ολα σε τι εκτιμηση εχουν γενικως τους τεχνικους τομεις τη στιγμη που εδω το ονειρο του πιτσιρικα ειναι να γινει δημοσιος υπαλληλος.Κι αν θελεις να μη φοροδιαφευγει ο επαγγελματιας ας πληρωσουν ολοι κανονικα τις οποιες υπηρεσιες, ελα ομως μετα να μου πεις για τι κοστολογια θα μιλαμε και ποιος θα ειναι διατιθεμενος να τα πληρωσει.Και στην τελικη δεν το καταλαβα, γιατι οσοι κανουν επαγγελματικα ρισκα πρεπει να βγαζουν λιγοτερα απο ενα δημοσιο υπαλληλο και δεν προβληματιζομαστε γιατι οι δημοσιοι υπαλληλοι παιρνουν πανω απο 30% απ οτι οριζει το ΙΚΑ στον ιδιωτικο τομεα?[/list:u:8lh0fzta]
-
G60POWER μαλλον δε διαβαζες καλα. ΕΓΩ ημουν ο τεχνικος που δεν περασα τιποτε απο ολα αυτα που περιγραφεις. Απλα και σαν παιχνιδι ελυνα και εδενα υπολογιστες και ετσι εμαθα. Και οντως ετυχε να μην κοιμηθω για βλαβες ή πελατες που ειχαν αμεση αναγκη. Αυτο δεν δινει στο σφεντικο μου κανενα δικιο να χρεωνει οσο του κατεβει. Και στο φιναλε δινοντας στους τεχνικους του μισθους της πλακας. Πληροφοριακα οταν η δουλεια μου χρεωνοταν ετσι εγω επαιρνα 80.000 το μηνα! 5 αλλαγες ασφαλειας δηλαδη Δε συνεχιζω γιατι δεν εχει νοημα να αρχισουμε συζητηση περι Μαρξ και μαρξισμου.
Spartan ξαναδιαβαζω οτι εγραψα και δεν βλεπω καμμια σιγουρια στα λογια μου. Κουβεντα κανουμε. Ισα-ισα, το αντιθετο ειπα. Το οτι καποιος ξερει τα πραματα απο μεσα δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι τα αντιλαμβανεται πληρως. 'Τι ξερει το ψαρι για το νερο στο οποιο περνα ολη του τη ζωη;' ειχε αναρωτηθει ο Αινστάιν. Και εσυ στο παραδειγμα σου μιλας για κακες πρακτικες απο επιχειρηματιες, αλλωστε. Εχεις δικιο να λες οτι πιθανον ενας εξωτερικος παρατηρητης κολλαει στα κακα παραδειγματα, αλλα τι να γινει! Εχεις ακουσει κανενας να λεει τι καλος γιατρος με εκανε καλα; Οταν ομως ο γιατρος δεν τα καταφερει, χωρις να εξεταζουμε το γιατι, το διαδιδουμε παντου. Ετσι ειναι η φυση μας, τι να κανουμε! Ουτε ειπε κανεις οτι αυτο που κανετε ειναι ευκολο. Γιάυτο και δεν αντιλαμβανομαι την τοσο εντονη αντιδραση. Ο αλλος παραγοντας που αναφερεις (το κρατος δηλαδη) αφορα ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Το κρατος εισαι εσυ! (και εγω και ο migf1 κλπ κλπ).
Τις εκπτωσεις τις εφερα ως παραδειγμα για να σας δειξω οτι υπαρχουν ενδειξει και για τους καταναλωτες να βγαζουν καποια συμπερασματα. Και πριν τα φορτωσουμε ολα στο κρατος, δεν πιστευω οτι το κρατος επιβαλει στην πλειοψηφια των καταστηματων να βαζουν μετα του Αι-γιαννιου ταμπελα 'Εκπτωσεις εντος'
Πιπιλες και σκουπες. Ο μαυρος κιτρινησε