-
Ο χρήστης skye έγραψε:
(...)
θελω αιμα. φονους. αιμομιξιες. κομμενα χερια και αηδιαστικα πραγματα με αμεσοτητα, ουσια, πονο και γνωση. θελω πραγματα που να γαμανε το μυαλο
(...)- Το ένστικτο του θανάτου * του Ζακ Μεσρίν ? ? ?
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
skye
μου χει πει μια φίλη μου για ένα τελείως άρρωστο βιβλίο που έχει και όπτικά 'τεχνάσματα'. Πετάει κάτι άδειες σελίδες, αλλάζει γραμματοσειρές κλπ κλπ. Αλλά δεν έχω ιδέα ποιο είναι. Πρέπει να θυμηθώ να την ρωτήσω.http://www.amazon.com/House-Leaves-Mark ... 51&sr=8-24' target='_blank' target='_blank
Τόσο φοβερή περιγραφή έκανα ή έχεις διαβάσει το βιβλίο;
Θενξ πάντως Μετά την ρημάδα (την εξεταστική) θα παραγγελθείKrus, πάντα σε θεωρούσα σοβαρό και αξιόλογο άτομο
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αμφότερα
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Αμφότερα
Με το τσιγκέλι θα στα βγάζω; Τι έλεγε;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
(...)
θελω αιμα. φονους. αιμομιξιες. κομμενα χερια και αηδιαστικα πραγματα με αμεσοτητα, ουσια, πονο και γνωση. θελω πραγματα που να γαμανε το μυαλο
(...)Tσκ τσκ τσκ...ούτε θέλω να σκέφτομαι τι πρόκειται να σου συμβεί έτσι και αποκλειστείς και από τη Norgeland
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αμφότερα
Με το τσιγκέλι θα στα βγάζω; Τι έλεγε;
Νομίζω ότι το novelty του layout είναι τόσο έντονο (πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις) που επισκιάζει τη λογοτεχνική αξία του.
Έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά: http://www.greekbooks.gr/web/book/detai ... tID=182773' target='_blank
Περισσότερα για το βιβλίο εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Leaves' target='_blank
-
Μολις κατευθασε το lord of the rings (τριλογια) .
Θα παρει λιγα χρονια βεβαια να το τελειωσω
-
Δεν ξερω αν εχει ξανασχολιαστει το θεμα με το βιβλιο 'Το μυστικο' εδω...
Αυτο το καιρο 'μελεταω' το βιβλιο αυτο! Και λέω 'μελεταω' γιατι αυτο το βιβλιο δεν διαβαζετε, χρειαζετε μελετη, οντως...
Μου το εχουν κανει δωρο μηνες πριν αλλα λογω...'θρησκευτικο-μπερδεμενων' πεποιθησεων και διαφορων 'μεθοδων Σιλβα' κτλ (που συχαινομαι) το πεταξα!
Προχτες λοιπον,το αγόρασα απο ενα βιβλιοπωλειο...Το λοιπον... Θα σας πω σε κανενα εξαμηνο που θα προσπαθησω να 'τηρησω' αυτα που λεει...
Ξέρω, οι γνωμες ειναι διχασμενες, και εγώ η ίδια είμαι, ειλικρινά, αλλά ... είδομεν!!!
-
Eίναι αυτό για τους νόμους της έλξης κτλ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eίναι αυτό για τους νόμους της έλξης κτλ;Aκριβως αυτό! Ο Νόμος της Έλξης!
-
Είναι λίγο εφεφες, το είχε μια φίλη μου σπίτι της και διάβασα 1-2 σελίδες, αλλά τέσπα ρίξε του και εσύ μια ματιά να έχεις προσωπική εντύπωση...
-
Είναι σε φάση '10.000 βήματα για την Απόλυτη Ευτυχία' ή cosmo σε μορφή βιβλίου;
Το Μπαρούτι και Μέλι του Πολίτη είναι καλό βιβλίο τουαλέτας. Κάτι σαν τις ποπ-κορνο-ταινίες δλδ.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μολις κατευθασε το lord of the rings (τριλογια) .Θα παρει λιγα χρονια βεβαια να το τελειωσω
Αξίζει τον κόπο (στα αγγλικά ακόμα περισσότερο αλλά επειδή μέχρι να μάθεις τις ορολογίες στο ειδικό ένθετο είναι λες και έχεις χάσεις στοίχημα και τιμωρείσαι, καλύτερα παίξε ΟΠΑΠ και διαβασέ το στα ελληνικά )
Επειδή σε όποιον είπα για τον Παπαγάλο μου αντιπρότειναν τον 'Θείο Πέτρο' ως το αντίστοιχο ελληνικό αριστουργημα, το διάβασα τι να κάνω. Μικρό πολύ, επιφανειακό περισσότερο (τα απάνω απάνω πήραμε) καλή προσπαθειούλα αλλά καμία σχέση με τον Παπαγάλο (eat my dust επίπεδα). Με εξαίρεση την επεξήγηση της εικασίας του Γκόλντμπαχ, αλλη σχέση με τα μαθηματικά δεν έχει μιας και ιστορία αφορά απλά την περιγραφή ενός ρομαντικού-αλλαζόνα μαθηματικού και η επιλογή επαγγέλματος του Θείου Πέτρου πιο πολύ τυχαία μοιάζει παρά να έχει βαθύτερο νόημα. Στην αρχή δε ο συγγραφέας στο εισαγωγικό κείμενο μιλάει για εμπλουτισμό των επομενων εκδόσεων του 'θείου Πέτρου' σε σχέση με την πρώτη τόσο που 'όποιος του λέει πως διάβασε την πρώτη έκδοση να θέλει να χώσει το κεφάλι του στο χώμα'. Δηλαδή η πρωτη έκδοση τι είχε, 2-3 σελιδίτσες όλες κιόλες;
(αν το είχα διαβάσει πρώτο μπορεί να μου άρεσε περισσότερο αλλά τωρα.. ατύχησε )
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Αξίζει τον κόπο (στα αγγλικά ακόμα περισσότερο αλλά επειδή μέχρι να μάθεις τις ορολογίες στο ειδικό ένθετο είναι λες και έχεις χάσεις στοίχημα και τιμωρείσαι, καλύτερα παίξε ΟΠΑΠ και διαβασέ το στα ελληνικά )
Ναι , στα αγγλικα παντα .
Δωσε μου καποια παραδειγματα σχετικης ορολογιας αν μπορεις για να καταλαβω τι εννοεις ..
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Επειδή σε όποιον είπα για τον Παπαγάλο μου αντιπρότειναν τον 'Θείο Πέτρο' ως το αντίστοιχο ελληνικό αριστουργημα, το διάβασα τι να κάνω. Μικρό πολύ, επιφανειακό περισσότερο (τα απάνω απάνω πήραμε) καλή προσπαθειούλα αλλά καμία σχέση με τον Παπαγάλο (eat my dust επίπεδα). Με εξαίρεση την επεξήγηση της εικασίας του Γκόλντμπαχ, αλλη σχέση με τα μαθηματικά δεν έχει μιας και ιστορία αφορά απλά την περιγραφή ενός ρομαντικού-αλλαζόνα μαθηματικού και η επιλογή επαγγέλματος του Θείου Πέτρου πιο πολύ τυχαία μοιάζει παρά να έχει βαθύτερο νόημα. Στην αρχή δε ο συγγραφέας στο εισαγωγικό κείμενο μιλάει για εμπλουτισμό των επομενων εκδόσεων του 'θείου Πέτρου' σε σχέση με την πρώτη τόσο που 'όποιος του λέει πως διάβασε την πρώτη έκδοση να θέλει να χώσει το κεφάλι του στο χώμα'. Δηλαδή η πρωτη έκδοση τι είχε, 2-3 σελιδίτσες όλες κιόλες;
(αν το είχα διαβάσει πρώτο μπορεί να μου άρεσε περισσότερο αλλά τωρα.. ατύχησε )
Εγώ διάβασα πρώτα τον παπαγάλο και μετά τον Πέτρο, αλλά προτιμώ τον Πέτρο. Η γοητεία των ακεραίων και ειδικά των πρώτων αριθμών είναι ακαταμάχητη, για κάποιους (για μένα σίγουρα). Κι αν ο Δοξιάδης προσεγγίζει το θέμα απλά, αυτό σε τίποτα δεν κάνει την προσέγγισή του επιφανειακή. Άλλωστε, το βιβλίο δεν αφορά την εικασία του Γκόλντμπαχ αυτή καθεαυτή, ούτε τους πρώτους αριθμούς, ούτε τα μαθηματικά στο σύνολό τους.
Νομίζω ότι από την αρχή η προσπάθειά του είναι να εστιάσει στην αυτοκαταστροφική ομορφιά ενός μεγαλοφυούς εγκεφάλου, που πληρώνει τα τιμήματα της υπερ-εξειδίκευσης. Δεν είναι άσχημη η οπτική γωνία του συγγραφέα. Πιστεύω ότι φωτογραφίζει ΠΟΛΛΑ μεγάλα μυαλά μέσα από αυτή τη θεώρηση.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
[Δωσε μου καποια παραδειγματα σχετικης ορολογιας αν μπορεις για να καταλαβω τι εννοεις ..Δημιουργεί μια δική του γλώσσα και σε συνδιασμό με τα φανταστικά μέρη, το αγγλικό κείμενο είναι δυσκολούτσικο αλλά ενδιαφέρον (λένε όσοι το τέλειωσαν )
Άλλωστε, το βιβλίο δεν αφορά την εικασία του Γκόλντμπαχ αυτή καθεαυτή, ούτε τους πρώτους αριθμούς, ούτε τα μαθηματικά στο σύνολό τους.
Σε αυτό συμφωνούμε
Νομίζω ότι από την αρχή η προσπάθειά του είναι να εστιάσει στην αυτοκαταστροφική ομορφιά ενός μεγαλοφυούς εγκεφάλου, που πληρώνει τα τιμήματα της υπερ-εξειδίκευσης. Δεν είναι άσχημη η οπτική γωνία του συγγραφέα. Πιστεύω ότι φωτογραφίζει ΠΟΛΛΑ μεγάλα μυαλά μέσα από αυτή τη θεώρηση.
Η προσπάθεια του συγγραφέα αυτή είναι, το μήνυμα είναι σαφές αλλά για μένα παραμένει απλοική προσέγγιση. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές γνώμες. Κι αυτό καλό είναι.
-
Νταξ μη μασας. Τrolls ειναι τα τρολς, elves τα ξωτικα, orc τα ορκ, hobbit τα χομπιτ
Το 'Χομπιτ' το διαβασες; Αν οχι, κανε μια παλικαρια και ξεκινα με αυτο. -
Αν αναφερεσαι σε 'μενα , οχι , δε το εχω διαβασει . Ισως στο μελλον πριν βγει η ταινια .
Καποιες σελιδες που διαβασα απο το LotR δε βλεπω δυσκολιες , τουλαχιστον για αρχη , δε ξερω για μετα . -
Το Χομπιτ ειναι ουσιαστικα το πρωτο της σειρας. Ειναι γραμμενο πιο πολυ ως παιδικο βιβλιο και αν το διαβαζες πρωτα θα εβλεπες και την εξελιξη του Τολκιν ως συγγραφεα. Ειναι περιπου στο στυλ ειναι γραμμενο το the Lord of the Rings μεχρι πριν απο την επιθεση στο Weathertop. Ειδικα τα κεφαλαια με τον Tom Bombatil ειναι γραμμενα στο στυλ του Χομπιτ. Στη συνεχεια το βιβλιο εγινε πολυ πιο ενηλικο, μαυρο και εσωτερικοτερο. Προχωρουσε και ο πολεμος βλεπεις και οσο και να αρνειται ο Τολκιν οτι ειναι αλληγορια το βιβλιο, ειναι το λιγοτερο πολυ επηρεασμενος απο την κατασταση της εποχης.
-
Εχεις διαβασει το Silmarillion ? Αν ναι , μπορεις να κανεις ενα σχολιο παρομοιας μορφης μ'αυτο που εκανες
για το Χομπιτ ?
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...