-
Αν δεν κανω σοβαρο λαθος, για να πας απο Κηφησια στο ΑΠΘ ουτε περνας απο το κεντρο ουτε το πανεπιστημιο ειναι στο κεντρο. Ασε που αυτο ισχυει για τις 8 το πρωι. Καντο το ιδιο στις 10 και τα λεμε.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν δεν κανω σοβαρο λαθος, για να πας απο Κηφησια στο ΑΠΘ ουτε περνας απο το κεντρο ουτε το πανεπιστημιο ειναι στο κεντρο. Ασε που αυτο ισχυει για τις 8 το πρωι. Καντο το ιδιο στις 10 και τα λεμε.Περνάει όμως (το 39) από Δελφών => Μακεδονίας και μετά βγαίνει Βασ. Όλγας => ΧΑΝΘ. Στις ώρες που πάει ο κόσμος στη δουλειά του είναι απίστευτη πίκρα...
Να μην αναφέρω και την σαρδελοποίηση... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν δεν κανω σοβαρο λαθος, για να πας απο Κηφησια στο ΑΠΘ ουτε περνας απο το κεντρο ουτε το πανεπιστημιο ειναι στο κεντρο. Ασε που αυτο ισχυει για τις 8 το πρωι. Καντο το ιδιο στις 10 και τα λεμε.Ναι, αλλά εγώ δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου στις 10!
Και οι χρόνοι που ανέφερα είναι από δουλειά-->σπίτι.
Τώρα αν θεωρείς ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι κέντρο... -
Εγω σου λεω οτι εισαι εξαιρεση και οχι ο κανονας, δεν λεω τι ωρα να πας στη δουλεια σου. Στο ΑΠΘ δουλευω και εγω. Και οχι, το πανεπιστημιο ΔΕΝ ειναι κεντρο. Το κεντρο ειναι το 'εντος των τειχων' και ειναι απο Συντριβανι μεχρι Βαρδαρη (αντε σταθμο).
Φυσικα παραλειπεις να αναφερεις οτι δουλευεις στο μοναδικο οργανισμο της Θεσσαλονικης που εχει τοσο αφθονο παρκαρισμα, με μπαρες ωστε να μην μπαινουν μεσα ασχετοι, που οι μισοι του υπαλληλοι (ΔΕΠ) προσερχονται οποτε τους καπνισει και ειναι ακριβως διπλα στην περιφερειακη. Αν αυτο σου μοιαζει με τυπικο παραδειγμα τοτε πασο...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εγω σου λεω οτι εισαι εξαιρεση και οχι ο κανονας, δεν λεω τι ωρα να πας στη δουλεια σου. Στο ΑΠΘ δουλευω και εγω. Και οχι, το πανεπιστημιο ΔΕΝ ειναι κεντρο. Το κεντρο ειναι το 'εντος των τειχων' και ειναι απο Συντριβανι μεχρι Βαρδαρη (αντε σταθμο).Φυσικα παραλειπεις να αναφερεις οτι δουλευεις στο μοναδικο οργανισμο της Θεσσαλονικης που εχει τοσο αφθονο παρκαρισμα, με μπαρες ωστε να μην μπαινουν μεσα ασχετοι, που οι μισοι του υπαλληλοι (ΔΕΠ) προσερχονται οποτε τους καπνισει και ειναι ακριβως διπλα στην περιφερειακη. Αν αυτο σου μοιαζει με τυπικο παραδειγμα τοτε πασο...
Για να λυθεί όποια παρεξήγηση μια και καλή, αυτό που λέω ενισχύει την άποψη ότι η πόλη έχει πρόβλημα, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Το πανεπιστήμιο είναι ακριβώς απέναντι από το συντριβάνι...ένα δρόμο απόσταση από το τόσο στενά οριοθετημάνο από σένα κέντρο... -
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Δουλεύω στο πανεπιστήμιο και μένω Κηφισιά. Από τη δουλειά στο σπίτι:- Με το αυτοκίνητο: 20 λεπτά με τον περιφερειακό.
- Με το λεωφορείο: 1 ώρα κ.μ.ο. (περιλαμβάνεται η διαδρομή με τα πόδια από το ΑΠΘ στο λευκό πύργο και η αναμονή για το 39, που συνήθως είναι και γεμάτο...)
Εσείς τι θα προτιμούσατε;
Με ποδήλατο πόσο είναι;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Δουλεύω στο πανεπιστήμιο και μένω Κηφισιά. Από τη δουλειά στο σπίτι:
- Με το αυτοκίνητο: 20 λεπτά με τον περιφερειακό.
- Με το λεωφορείο: 1 ώρα κ.μ.ο. (περιλαμβάνεται η διαδρομή με τα πόδια από το ΑΠΘ στο λευκό πύργο και η αναμονή για το 39, που συνήθως είναι και γεμάτο...)
Εσείς τι θα προτιμούσατε;
Με ποδήλατο πόσο είναι;
Με τα πόδια, που το έχω κάνει αρκετές φορές (ναι υπάρχει και αυτή η λύση, αν θες να περάσεις και από τις βιτρίνες των αντιπροσωπειών μοτοσυκλετών...) είναι μία ώρα ακριβώς, τώρα που το σκέφτομαι, όσο σχεδόν και με το λεωφορείο
-
Συντοπίτη Gandalf-greo, προτείνω οι διαπληκτισμοί να λήξουν εδώ, και με πνεύμα ομόνοιας και εθνικής ανάτασης, να φωνάξουμε όλοι δυνατά...
-
Go, Helena, go!!!
-
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Go, Helena, go!!! -
Γιου αρ δη ουαν, μάι τρου ναμπερ ουαν
-
Δι ονλι τρεζζζα, αϊ εβε χααα...
-
greo το πήρες το προσωπικό μήνυμα;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πουθενα! Να μην κατεβουν με αμαξι αν δεν υπαρχουν θεσεις. Δεν θα πεσει ο κ...ς τους.Εδω βαρεσες ευαισθητο σημειο. Αφ'ενος εχεις αδικο οσον αφορα τους χρονους. Πορτα-πορτα οπου πας με λεωφορειο ή με αυτοκινητο ειναι ο ιδιος χρονος (πανω-κατω). Ελαχιστες φορες αυτοι που κατεβαινουν στο κεντρο εχουν πραγματικο λογο. Δημιουργουν ομως κυκλοφοριακο χαος, τρωνε τις θεσεις παρκαρισματος απο τους (υπο διωγμον) κατοικους του κεντρου που μπορει να εχουν αναγκη να μετακινησουν το αυτοκινητο σε 'ακαταλληλη' ωρα και (εμμεσως εστω) παρεμποδιζεις τα ΜΜΜ, κανοντας τα να εχουν λιγοτερα δρομολογια στο ωραριο, με αποτελεσμα να αργουν και να ειναι γεματα. Ειναι ενας φαυλος κυκλος ο οποιος ΠΡΕΠΕΙ να κοπει απο τη μερια του ΙΧ. Πρωτα δηλαδη πρεπει να περιοριστει η χρηση του ΙΧ και κατοπιν θα ερθουν τα υπολοιπα.
Να κατέβουν με το ΙΧ, αν υπάρχει γρήγορη προσέλευση και να παρκάρουν αν υπάρχουν πάρκινγκ. Να μην κατέβουν με το ΙΧ αν δεν έχουν νόμιμη θέση στάθμευσης (επί πληρωμή ή χωρίς). Αν μερικοί δρόμοι, όπως αυτοί που ανέφερα κινούνταν γρήγορα και απρόσκοπτα, το κέντρο θα αποσυμφορούνταν με πολύ ταχύτερο ρυθμό, ακόμα και με περισσότερα ΙΧ. Πόσες φορές έχετε δει μποτιλιάρισμα σε μεγάλη επιφάνεια του κέντρου, επειδή υπάρχει πρόβλημα στην Εθνικής Αμύνης ή στην Αγ. Δημητρίου, όπου τα ζώα του ΑΠΘ κλείνουν μια λωρίδα στο πήγαινε και άλλη μια στο έλα, γιατί θα τους πέσει ο κώλος να ψάξουν για κανονική θέση; Και μιλάμε για φοιτητές, ε;
Πόσες ώρες λιγότερες θα είχατε περάσει μέσα στο αυτοκίνητο, αν η Εγνατία έτρεχε με 60 όλα πράσινα; Εδώ είναι αρρύθμιστα, και πάλι για να περάσεις από τη διάβαση στην Καμάρα (όπου δεν είναι διασταύρωση για να δυσκολεύει τα πράγματα) θέλεις ένα 5λεπτο στο χαλαρό!
Όσο για τον υπολογισμό της ώρας, για το ότι κάνω σπίτι - Μακεδονίας σε 6' ενώ με λεωφορείο θέλω χαλαρά 25+, είμαι 1000% σίγουρος. Και μέσω περιφερειακής μπορώ να σου πω ότι για πολλές περιοχές χρειάζομαι λιγότερη από τη μισή ώρα που θα έκανα με το λεωφορείο. Πού είναι οι λεωφορειολωρίδες στην περιοχή Β.Γεωργίου - Ανδρόνικου - Αγγελάκη - Νικ.Γερμανού; Για να μην μιλήσω για λεωφορειολωρίδες εκτός των Β. Όλγας - Τσιμισκή - Εγνατίας. Ο ΟΑΣΘ πάσχει κυρίως από έλλειψη σεβασμού στα μπλε και κόκκινα λεωφορεία του και λιγότερο από κακό προγραμματισμό, αν και για την Τούμπα, την οποία ξέρω και κάπως καλύτερα, ξέρω ότι το δίκτυό του είναι ελλειπές.
Όσο για τους κατοίκους του κέντρου, μήπως θα έπρεπε να προνοούν για αυτό το πρόβλημα που λέγεται πάρκινγκ; Όπως και τα μαγαζιά που για φορτοεκφορτώσεις, δεν σέβονται κανέναν;
@φίλε Vasdaris και όλοι οι Θεσσαλονικείς
Αυτά που λέω είναι σίγουρα προσωρινά, απλά θα μπορούσαν να κόψουν κάτι από την καθημερινή μας ταλαιπωρία, χωρίς πολύ κόστος. Ώσπου να καταλάβουν τις ανάγκες της πόλης μας οι φωστήρες που νομίζουν ότι με ένα Μετρό που έχει γραμμή Σταθμό-Βούλγαρη, εξυπηρετούν την πλειοψηφία της πόλης! Μέχρι τότε, εγώ θα συνεχίζω να τους μαυρίζω! Ελπίζω και εσείς! -
Όσο για τους κατοίκους του κέντρου, μήπως θα έπρεπε να προνοούν για αυτό το πρόβλημα που λέγεται πάρκινγκ; Όπως και τα μαγαζιά που για φορτοεκφορτώσεις, δεν σέβονται κανέναν;
Επειδη απο οσο θυμαμαι πληρωνω κανονικοτατα (τοσο εγω οσο και οι υπολοιποι ΚΑΤΟΙΚΟΙ του κεντρου) τις υποχρεωσεις μου στο δημο μεσω της ΔΕΗ, και δεν ειμαι δημοτης Β' και Γ' κατηγοριας, τα παιρνω ασχημα οταν ακουω κατι τετοια. Σας εχει πει κανεις οτι στο κεντρο ζουν μονο βιομηχανοι και εφοπλιστες; Απλοι υπαλληλοι ζουνε, συνταξιουχοι, φοιτητες και μεταναστες. Με ποιο δικαιωμα θα πρεπει να προνοησω προσωπικα (δηλαδη να ξηλωθω για παρκινγκ) για κατι που ο δημοτης ολης της υπολοιπης πολης θεωρει αυτονοητο; Δηλαδη να εχει ελευθερη προσβαση σε ελευθερες θεσεις παρκαρισματος; Και για ποιο λογο; Για να κατεβαινει ο καθε κακομαθημενος χοντροκωλης για φραπεδια στην παραλια με το αμαξι του; Για να κατεβαινει ο καθε κακομαθημενος εργαζομενος στο κεντρο στη δουλεια με το αμαξι; Απο που κι ως που; Εχουμε γεμισει με ποστ που λενε ποσο καφενες ειμαστε ως κρατος και ποσο οργανωμενοι ειναι οι ξενοι. Ε δεν ξερω καποιον ξενο να θεωρει αυτονοητη υποχρεωση του να κατεβαινει στο κεντρο της πολης με το αυτοκινητο του. Να παρει λεωφορειο, να παρει ταξι, να παρει ελικοπτερο, να παρει τα βουνα! Λιγο με νοιαζει. Οτι και να πει κανεις για ποιο λογο πρεπει να κατεβαινει καθε μερα ΜΟΝΟΣ με το αμαξι στην Αριστοτελους, το αποκλειω να με πεισει.
Το πρωτο μετρο που μπορει και πρεπει να γινει (το ξαναλεω) ειναι ο περιορισμος της χρησης του ΙΧ για το κεντρο της πολης. Και αυτο μπορει να το κανει ο καθενας μας. Ολα τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις και προσπαθειες διατηρησης του μεγεθους του κωλου μας.
Συγνωμη για το υφος, αλλα ειμαι ευλογα αγανακτισμενος οπως και οποιοσδηποτε αλλος κατοικος του ιστορικου κεντρου. Μια φορα ειχε αποφασισει ο δημος ενα σωστο μετρο (πως και το παθε?) να δωσει με κατρελες τις μισες θεσεις του κεντρου στους μονιμους κατοικους. Φυσικα το μετρο αυτο καταργηθηκε απο τις πιεσεις των εμπορων που θελαν να πηγαινουν απο Αριστοτελους στη Βενιζελου για να δωσουν ενα γραμμα με αυτοκινητο, το οποιο πρεπει (βασει νομου συμφωνα με το κεφαλι τους) να ειναι παρκαρισμενο ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστα στο μαγαζακι τους με ακριβεια χιλιοστου.
ΥΓ Ντελινιο δεν πηρα τιποτα.
ΥΓ2 funkyreverend στα υπολοιπα δεν υπαρχει διαφωνια -
Α, μπράβο...έφτασες στις θέσεις στάθμευσης για κατοίκους...Ξέρεις πόσοι αληθινοί κάτοικοι πήρανε τέτοιες κάρτες όσο καιρό άντεχε το μέτρο από την αστυνομία; Όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται τα σπίτια του κέντρου και τα βαράνε στο κεφάλι (επειδή 'είσαι μέσα στο κέντρο, καρντάσι!') και πληρώνουν 400
-
Πως να ενθαρυνεις τους κατοικους να χρησιμοποιησουν τα ποδια τους?
Φτιαξε κυλιωμενους διαδρομους οπως αυτους στο Ελ.Βενιζελος!
Το σκεφτομουν οταν ειμουν παιδι
-
Πέρασα προχθές απο Μητροπόλεως μετά απο πάρα πολύ καιρό και έπαθα!!
Η αριστερή λωρίδα κανονικά κατειλημμένη απο Ι.Χ. και η μεσαία λωρίδα κατειλημμένη απο αυτοκίνητα με αλάρμ. Δηλαδή μπορούσες να κινηθείς μόνο στην λεωφωρειολωρίδα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Πέρασα προχθές απο Μητροπόλεως μετά απο πάρα πολύ καιρό και έπαθα!!
Η αριστερή λωρίδα κανονικά κατειλημμένη απο Ι.Χ. και η μεσαία λωρίδα κατειλημμένη απο αυτοκίνητα με αλάρμ. Δηλαδή μπορούσες να κινηθείς μόνο στην λεωφωρειολωρίδα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.Σε ώρες αιχμής, 9/10 περιπτώσεις έτσι συμβαίνει...
Φαντάσου να έρθει φωτό για παραβίαση λεωφορειολωρίδας
-
Υπάρχουν 3 λωρίδες στη Μητροπόλεως; Νόμιζα ότι η μια είναι για παρκάρισμα, αφού είναι και τα πεζοδρόμια έτσι διαμορφωμένα!
Καλά, τώρα, για το ότι συνέχεια είσαι στη λεωφορειολωρίδα, επειδή κάποιοι ψωνίζουν ή πίνουν καφέ...εκεί πού είναι η Τροχαία; Χρυσές δουλειές θα έκανε...
Θεσ/νίκη - Υποθαλάσσια Οδός