-
αρα ανήκω μόλις στο 5%
-
Ο χρήστης ante_gia έγραψε:
αυτό είναι ο 1ος λόγος.
ο 2ος ειναι πως όταν τα ρύθμισα η δέσμη που με χτυπούσε από τα προβολάκια ήταν ουσιαστικά στο έδαφος...
εφόσον δεν ενοχλούν κατά την ρυθμιση τους πως ενοχλούν μετά;Από περιέργεια, με τι ταχύτητα κινείσαι συνήθως όταν τα χρησιμοποιείς;
Γιατί αν τα έχεις ρυθμίσει να φέγγουν ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο, μετά τα 20-30χαώ μέχρι να φτάσει το οπτικό ερέθισμα της λακούβας στον εγκέφαλο και να υποστεί επεξεργασία, εσύ θα έχεις περάσει από πάνω της.
Επίσης, όταν θα τα χρειαστείς σε κατάσταση ομίχλης για να βλέπεις και να σε βλέπουν, όπως τα έχεις ρυθμίσει θα σου είναι άχρηστα.
Επίσης, είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι σε συνθήκες καλής ορατότητας (όπου τα φώτα σε όλη τους την ένταση φαίνονται σε όλη τους την ένταση), όταν βλέπει ένας οδηγός από το αντίθετο ρεύμα διπλάσιες εστίες φωτός (ακόμα και αν δεν τον 'σημαδεύουν'), αποσυντονίζεται.
Επίσης, αν είναι βρεγμένος ο δρόμος, τα φώτα ομίχλης (ως φώτα διάθλασης) ενοχλούν σε πολλαπλάσιο βαθμό.
Επίσης, τι σημαίνει το 'τόσα στραβά υπάρχουν, τα φώτα ομίχλης σας πείραξαν'; Ωραίο σκεπτικό!
Επίσης, ... (ας γράψει και κάποιος άλλος). -
Ο χρήστης ante_gia έγραψε:
αρα ανήκω μόλις στο 5%Για πουλμουρ δηλαδή;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Νομίζω πως χειρότερο είναι για τον μπροστινό σου, παρά για τον απέναντι.+1.
Γεμίζει ο καθρέφτης με εστίες φωτός!
-
οκ για την βροχή με πείσατε και δεν θα τα ξαναανάψω...
όσο αφορα την ομίχλη,θα βάλω κάποιον άλλον μπροστά μου και θα βλέπω...τόσο απλό -
Να σαι καλά αδερφέ!!!
-
οχι για πουλμουρ...
η αίσθηση μου αρέσει στο αυτοκίνητο με ανοιχτά προβολάκια και μια ιδέα που (έστω και αν νομίζω) κερδίζω στον φωτισμό...
σας κάλυψα;
Υ.Γ ο Αντρέας καλα; -
Το να κρατάς μικρή απόσταση από τον μπροστινό σου σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας ώστε να μπορείς να τον χρησιμοποιείς ως φάρο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Υπάρχει λόγος ξέρεις που οι χειρότερες καραμπόλες στους αυτοκινητόδρομους γίνονται σε συνθήκες ομίχλης.
Φιλικά, πάντα.
-
σε βρίσκω σωστό αλλά δεν θα θυσιάσω την εξωτερική ''ομορφιά'' με το 1% που θα τα χρειαστώ σε όλη την ζωή του αυτοκινήτου μου...
σε περίπτωση ομίχλης το πολύ πολύ να κατέβω στην ανάγκης και να τα ρυθμίσω... -
το 1% που θα πετύχω ομίχλη εννοώ στα συνολικά χλμ του αυτοκινήτου...
-
Και για να μην νομίζεις ότι το παίζουμε όλοι εδώ άγιοι, θα σου πω τη δική μου 'ιστορία' σχετικά με τα προβολάκια ομίχλης:
Όταν πήρα (για την ακρίβεια, μου πήραν) το πρώτο μου αυτοκίνητο, είχε προβολείς ομίχλης. Στα πλαίσια λοιπόν του νεανικού ενθουσιασμού (ευγενική διατύπωση της έκφρασης 'μαλακία που με δέρνει' ) άναβα μονίμως τα προβολάκια ομίχλης για κανά εξάμηνο. Ένα βράδυ οδηγούσα με συνοδηγό ένα φίλο μου. Κλασικά τα προβολάκια ανοιχτά. Κάποια στιγμή περνάει ένα αυτοκίνητο από το απέναντι ρεύμα με ανοιχτά προβολάκια κι αυτό. Ενοχλήθηκα από τα φώτα του και φάνηκε από την γκριμάτσα μου. Ο φίλος μου το κατάλαβε και κατευθείαν σχολίασε όλους όσους τα έχουν ανοιχτά και ενοχλούν τους υπόλοιπους οδηγούς. Έγινα κόκκινος από ντροπή και τα έκλεισα διακριτικά. Από τότε (πριν 5 χρόνια) τα έχω ανοίξει συνολικά 5-6 φορές, όλες σε βουνό σε κατάσταση ομίχλης ή/και χιονοθύελλας.Υ.Γ.: Ποτέ δε ρώτησα τον φίλο μου αν το σχόλιο του ήταν μπηχτή προς τα εμένα για να με συνετίσει ή αυθόρμητο. Πάντως πέτυχε το σκοπό του!
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Νομίζω πως χειρότερο είναι για τον μπροστινό σου, παρά για τον απέναντι.Αυτό ακριβώς. Πιο πολύ με ενοχλεί ένα αυτοκίνητο με αναμμένα τα ομίχλης όταν με ακολουθεί παρά όταν έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Με μπερδεύουν οι πολλαπλές πηγές φωτισμού.σε βρίσκω σωστό αλλά δεν θα θυσιάσω την εξωτερική ''ομορφιά'' με το 1% που θα τα χρειαστώ σε όλη την ζωή του αυτοκινήτου μου...
σε περίπτωση ομίχλης το πολύ πολύ να κατέβω στην ανάγκης και να τα ρυθμίσω...Με το σκεπτικό αυτό αγόρασε άλλο (πιο όμορφο αυτοκίνητο).
όσο αφορα την ομίχλη,θα βάλω κάποιον άλλον μπροστά μου και θα βλέπω...τόσο απλό
Αυτό τι το έγραψες; Καλά το πήγαινες μέχρι τώρα.
Πάντως με την όλη συζήτηση που γίνεται εδώ απλά επιβεβαιώνεται πως η χρήση τον φώτων ομίχλης γίνεται μόνο για το πουλ μουρ.
Άρα ... .
Τέλος πάντων κάνε ότι νομίζεις, εδώ δεν είμαστε για να αλλάζουμε μυαλά αλλά να ανταλλάσσουμε γνώμες. -
απλά πστεύω πως δεν ενοχλώ...όταν πιστεύω πως ενοχλώ δεν τα ανοιγώ...
όσο αφορά μονο εμένα κάνω ο,τι μου αρέσει,όταν ενοχλώ τους άλλους όχι... -
@ ante_geia: μαλλον ειμαι ο μονος που θα συμφωνησει μαζι σου πως ενα σωστα ρυθμισμενο προβολακι ομιχλης, και ειδικα τα 'μαμα' ΔΕΝ ενοχλουν κανενα, παρα μονο αυτον που τα κοιταει επειδη βλεπει 4 πηγες φωτων και οχι 2 και απλα θελει να σου την πει απλα για να σου την πει. Επι της ουσιας δεν αλλαζει κατι...
Το 50% των αυτοκινητων στην διαδρομη που κανω καθημερινα εχει αναμεννα τα φωτα ομιχλης και ουδεποτε με ενοχλησαν (ειδικα των νεων αυτοκινητων). Δεν φεγκουν καν στο υψος των ματιων μου... παρα μονο κατω και πλαγια... και μιλαω για των απεναντι μου τα φωτα παντα. Και ειναι αυτονοητο πως καποιος κανοντας χρηση των ομιχλης κερδιζει σε φωτεινοτητα/διαπερατοτητα... εκτος ποια και αμα τα 2 φωτα ειναι καλυτερα απο 4 (ανατρεπουμε και κανονες της φυσικης αμα λαχει...).Ειμαι κατα της ασκοπης χρησης τους, αλλα μου φαινεται καποια πραγματα τα λεμε, επειδη απλα υπαρχει καποια 'παραδοση' απο πισω... και στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει ο 'κανονας' του οτι: 'αμα ειναι προβολακι τυφλωνει'
Ισως να ορμησουν να με φανε , αλλα εγω λεω αυτα που βλεπω. Απο εκει και περα... κολοκυθοπιτες...
-
σε ευχαριστώ corsair για την υποστήριξη...δίκιο έχεις γιατί υπάρχουν αυτοκίνητα που όντως τυφλώνουν(κακορυθμισμένα για εμένα) και άλλα που δεν τυφλώνουν καθόλου...
-
Αν σε τυφλώσουν σημαίνει πως είναι σωστά ρυθμισμένα.
Ρε παιδιά, μην προσπαθείτε να αποδείξετε το άκυρο. Φώτα ομίχλης λέγονται, για κάποιον λόγο. Βλάκες είναι οι κατασκευαστές δλδ που λένε να μην τα ανάβεις παρά μόνο σε συνθήκες μειωμένης (εδώ δεν εννοούν βράδυ) ορατότητας.
Πες από την αρχή ότι γουστάρεις το αμάξι σου έτσι γιατί είναι πιο άγριο ( ), αλλά μην προσπαθείς να μου πεις ότι ο ήλιος είναι μπλε.
-
δηλ. ο,τι σου δίνουν μην το αλλάζεις από καινούργιο...
βλάκες είναι αυτοί που το έφτιαξαν;
όπως πάρεις το αυτοκίνητο έτσι πούλα το... -
Τι λες μπρε;
Αν τα ρυθμίσεις τοοοοσο χαμηλά, δεν είναι φώτα ομίχλης, είναι φώτα μόστρας.
-
οκ!
δεν με ενοχλεί να τα πείτε όπως θέλετε αλλά δεν ενοχλούν...
αυτό έχει σημασία γιατί για το πόσο χαμηλά είναι δεν ενοχλώ κανέναν και είμαι υπόλογος μόνο στον εαυτό μου...
φιλικά,πάντα! -
Αν δεν μπορείς να δεις (και να σε δουν) σε ομίχλη όμως ρε συ, δεν είσαι υπόλογος μόνο στον εαυτό σου...
Πάντα φιλικά!
Φώτα ομίχλης...