-
Ο χρήστης ante_gia έγραψε:
έστω και την αίσθηση που κερδίζεις οτι φωτίζουν καλύτερα(έστω και εάν δεν φωτίζουν) γιατί να μην την έχω;;;Στην τελική βλέπεις χειρότερα όμως.
Τεσπα.
-
δεν το κατάλαβα αυτό με τις αθηναικές πινακίδες αλλά τεσπα...
εσείς έχετε προβολάκια; -
Τα φώτα ομίχλης, όπως λέει και το όνομα τους είναι φτιαγμένα για να διαπερνούν την ομίχλη και να μπορεί ο οδηγός να βλέπει -και το κυριότερο, να τον βλέπουν- σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας. Είναι σχεδιασμένα ώστε το φως τους να γίνεται αντιληπτό από μακριά ακόμα και εκεί που τα κανονικά φώτα θα δεν θα φαινόντουσαν καθόλου (την μέρα, για παράδειγμα). Ως αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιούνται βράδυ σε συνθήκες καλής ορατότητας ενοχλούν πολύ.
Είναι αυτονόητο ότι αν οι κατασκευαστές θεωρούσαν ότι είναι εφικτό να σχεδιαστούν φανοί ομίχλης που να μην ενοχλούν σε συνθήκες καλής ορατότητας, θα ενσωμάτωναν την λειτουργία τους στα κανονικά φώτα και θα άναβαν με τον ίδιο διακόπτη, όπως συμβαίνει με τα πίσω φώτα. Το ότι δεν το κάνουν και τοποθετούν διαφορετικούς διακόπτες σημαίνει ότι τα φώτα ομίχλης δεν μπορούν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν υπάρχει λόγος.
Είναι θλιβερό πάντως να πρέπει να γράφουμε, για πολλοστή φορά, τα αυτονόητα. Αν η αστυνομία έκανε σωστά την δουλειά της, το πρόβλημα δεν θα υφίστατο -όχι σε αυτό τον βαθμό, τουλάχιστον- καθώς μετά από το πρώτο πρόστιμο οι οδηγοί συνήθως συνετίζονται. Στην χώρα που ακόμα και περιπολικά κυκλοφορούν με αναμμένα τα προβολάκια όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα.
-
δεν το κατάλαβα αυτό με τις αθηναικές πινακίδες αλλά τεσπα...
εσείς έχετε προβολάκια;Αστείο ήταν.
Ναι, έχουμε. Και;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα φώτα ομίχλης, όπως λέει και το όνομα τους είναι φτιαγμένα για να διαπερνούν την ομίχλη και να μπορεί ο οδηγός να βλέπει -και το κυριότερο, να τον βλέπουν- σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας. Είναι σχεδιασμένα ώστε το φως τους να γίνεται αντιληπτό από μακριά ακόμα και εκεί που τα κανονικά φώτα θα δεν θα φαινόντουσαν καθόλου (την μέρα, για παράδειγμα). Ως αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιούνται βράδυ σε συνθήκες καλής ορατότητας ενοχλούν πολύ.Είναι αυτονόητο ότι αν οι κατασκευαστές θεωρούσαν ότι είναι εφικτό να σχεδιαστούν φανοί ομίχλης που να μην ενοχλούν σε συνθήκες καλής ορατότητας, θα ενσωμάτωναν την λειτουργία τους στα κανονικά φώτα και θα άναβαν με τον ίδιο διακόπτη, όπως συμβαίνει με τα πίσω φώτα. Το ότι δεν το κάνουν και τοποθετούν διαφορετικούς διακόπτες σημαίνει ότι τα φώτα ομίχλης δεν μπορούν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν υπάρχει λόγος.
Είναι θλιβερό πάντως να πρέπει να γράφουμε, για πολλοστή φορά, τα αυτονόητα. Αν η αστυνομία έκανε σωστά την δουλειά της, το πρόβλημα δεν θα υφίστατο -όχι σε αυτό τον βαθμό, τουλάχιστον- καθώς μετά από το πρώτο πρόστιμο οι οδηγοί συνήθως συνετίζονται. Στην χώρα που ακόμα και περιπολικά κυκλοφορούν με αναμμένα τα προβολάκια όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Αυτό ακριβώς. Τι να λέμε τώρα...
Εδώ ρε συ στην Βασιλίτσα που ανέβηκα δεν ανάβανε καν φώτα, με την ορατότητα στα 10 μέτρα. Μιλάμε για τρελά γίδια.
-
δηλ. τα προβολάκια σας ενοχλούν από όλα όσα δεν λειτουργούν καλά στην Ελλάδα;
εάν ρυθμίσετε καλά τα φώτα ομίχλης σας για συνθήκες καλής ορατότητας θα καταλάβετε αυτό που σας λέω...
και εάν πάτε όλοι βάση νόμου απόλυτα,κανείς από εσάς δεν τρέχει;δεν ενοχλείτε τους γύρω σας; -
εάν ρυθμίσετε καλά τα φώτα ομίχλης σας για συνθήκες καλής ορατότητας θα καταλάβετε αυτό που σας λέω...
και εάν πάτε όλοι βάση νόμου απόλυτα,κανείς από εσάς δεν τρέχει;δεν ενοχλείτε τους γύρω σας;Λοιποοον...
Ναι, με ενοχλούν απίστευτα τα προβολάκια, γιατί είναι εντελώς χαζή η χρήση τους. Αν τα έχεις ρυθμισμένα για ομίχλης στραβώνεις το σύμπαν, αν τα βάλεις να βλέπουν το έδαφος δεν κερδίζεις απολύτως τπτ, ενώ χάνεις σε ορατότητα ουσιαστικά.
Είναι εντελώς αντιφατικό αυτό που λες. Προβολείς ομίχλης για συνθήκες καλής ορατότητας.
Βάσει νόμου πάω, ναι. Αν θελήσω να τρέξω (=140-150) φυσικά και δεν θα ενοχλήσω κάποιον.
-
και εάν πάτε όλοι βάση νόμου απόλυτα,κανείς από εσάς δεν τρέχει;δεν ενοχλείτε τους γύρω σας;Μας ενοχλούν όλα όσα δε λειτουργούν καλά στην Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι και η άσκοπη χρήση των φώτων ομίχλης.
Τα εργοστασιακά τοποθετημένα φώτα ομίχλης είναι εξαρχής ρυθμισμένα σωστά, παρά ταύτα εξακολουθούν να δυσχεραίνουν τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς. Αυτό δε σου λέει κάτι;
Ναι, κι εγώ έχω ανάψει τα ομίχλης μου σε άγνωστο κατσικόδρομο για να βλέπω πού είναι οι λακούβες αλλά ενοχλούσα μόνο τα κουνούπια που ήταν γύρω μου.
-
Μας ενοχλούν και μερικά ζητήμα που αφορουν τη δημόσια υγεία, παιδεία κλπ.
Αν όμως έχω αναμμένα μόνιμα τα προβολάκια, τους προβολείς και βάλω και μπλε ψείρες (καλορυθμισμένες όμως) θα γλιτώσω τους συμπολίτες μου από αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα. Θα ασχολούνται μόνο με το να μη τρακάρουν τυφλωμένοι από τα φώτα μου. Eίναι η τεχνική με την οποία αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη.
Aθηναϊκές πινακίδες εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=cQsZUH1Mz1g
όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.Αυτά προς το παρόν, βαρέθηκα. Και δεν πρόκειται να καταλάβεις κιόλας.
-
δεν θα ενοχλήσει δηλ. εάν τρακάρεις κάποιον και τον πάρεις μαζί σου;;;
πως γίνετε να χάνεις σε ορατότητα εχοντας 2 παραπάνω φώτα;
εσείς δεν με πείθετε οτι ενοχλώ για αυτό και είμαι αντιφατικός...
μου λέτε ενοχλείς,σας λέω δεν ενοχλώ εφόσον τα έχω ζήσει στην πράξη και μου λέτε ενοχλείς-ενοχλείς με την ίδια πάντα δικαιολογία οτι είναι για συνθήκες μη ορατότητας και οτι είναι ρυθμισμένα για ομίχλη...
ΑΦΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.................
εγώ δεν τα θέλω για ομίχλη αλλά για καθημερινή χρήση.... -
μου λέτε ενοχλείς,σας λέω δεν ενοχλώ εφόσον τα έχω ζήσει στην πράξη
Aυτό τώρα πως το κατάλαβες; Επειδή δεν σου ανάβουν συχνά τα φώτα οι απέναντι;
-
αυτό είναι ο 1ος λόγος.
ο 2ος ειναι πως όταν τα ρύθμισα η δέσμη που με χτυπούσε από τα προβολάκια ήταν ουσιαστικά στο έδαφος...
εφόσον δεν ενοχλούν κατά την ρυθμιση τους πως ενοχλούν μετά; -
και όχι απλά αραιά...2 φορές σε 8μηνες με 13500χλμ
-
Τώρα πλάκα μου κάνεις; Ωραία αιτιολογία
Τότε όντως δεν ενοχλείς... -
δεν θα ενοχλήσει δηλ. εάν τρακάρεις κάποιον και τον πάρεις μαζί σου;;;Αυτό θα γίνει επειδή χρησιμοποιείς την μεσαία σκάλα μόνο και όχι τα ομίχλης/κοντινής ορατότητας;
πως γίνετε να χάνεις σε ορατότητα εχοντας 2 παραπάνω φώτα;
Δύο φώτα τα οποία φωτίζουν με τα λεγόμενα σου το οδόστρωμα πολύ κοντά σου. Συνεπώς, δύο εστίες μεγάλης φωτεινότητας πολύ κοντά σου, έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της ορατότητας σε μεσαία/μεγάλη ακτίνα.
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι βλέπεις καλύτερα.εσείς δεν με πείθετε οτι ενοχλώ για αυτό και είμαι αντιφατικός...
μου λέτε ενοχλείς,σας λέω δεν ενοχλώ εφόσον τα έχω ζήσει στην πράξη και μου λέτε ενοχλείς-ενοχλείς με την ίδια πάντα δικαιολογία οτι είναι για συνθήκες μη ορατότητας και οτι είναι ρυθμισμένα για ομίχλη...
ΑΦΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.................
εγώ δεν τα θέλω για ομίχλη αλλά για καθημερινή χρήση....Τα φώτα ομίχλης, λόγω της αρχής λειτουργίας τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανονικό φωτισμό. Πώς να το κάνουμε δλδ;
Η διαφορά τους σε σχέση με τα άλλα φώτα ΔΕΝ είναι μια απλή ρύθμιση.
-
δηλ. θέλετε να μου πείτε πως ΟΛΟΙ όσοι έχουν περάσει από το αντίθετο ρεύμα με προβολάκια σας ενοχλούνε;
υπάρχουν και κάποιοι που τα ρυθμίζουν καλά και δεν ενοχλούν...
ούτε αυτό δεν δέχεστε;;;; -
Πως θα σου φαινόταν αν υπήρχε καινούργια μόδα οι οδηγοί να τοποθετούν δεύτερο σετάκι φώτων πορείας (χαμηλά ρυθμισμένων) και κυκλοφορούσαμε όλοι με 4;
Οι πολλές φωτιστικές πηγές την νύχτα ενοχλούν και αποσπούν την προσοχή. Οι κατασκευαστές το γνωρίζουν αυτό, για αυτό τον λόγο τοποθετούν μόνο δύο φώτα πορείας. Διαφορετικά τα καινούργια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούσαν όλα με τριπλά και τετραπλά ζεύγη φώτων που θα έκαναν την νύχτα μέρα, όπως στα παλιά ράλι Ακρόπολις.
-
Νομίζω πως χειρότερο είναι για τον μπροστινό σου, παρά για τον απέναντι.
-
Το 95% με ενοχλεί.
Το υπόλοιπο, ή έχει χαλασμένα προβολάκια, ή τα έχει τόσο χαμηλά που δεν εξυπηρετούν τίποτα απολύτως. Μόνο το πουλμουρ.
-
δεν είναι τα 4απλά φώτα που αναφέρεις...
δηλ. τα xenon σε ενοχλούν λιγότερο παρ' οτι ελιναι μλονο 2;;;
Φώτα ομίχλης...