-
Λοιπόν οι πιο πολλές έφυγαν σχετικά ευκολά, σε 1-2 έμεινε ένα μικρό σημάδι-γραμμή που θέλει όμως να κολλήσεις την μούρη σου στο αμάξι για να το δεις. Εκεί που τα έπαιξα ήταν σε ένα χτύπημα στην πόρτα (μάλλον από άλλη πόρτα που κάποιος άνοιξε άτσαλα) το οποίο ήταν μεν μικρό αλλά είχε φανεί άσπρο τελείως από κάτω και ήταν σχετικά βαθύ. Και όμως εξαφανίστηκε! Μεγάλη εφεύρεση αυτές οι αλοιφές ρε παιδιά! Έχει άλλα 3-4 σημεία που θέλουν λίγη και μετά θα την βάλω στο πατάρι και αχρείαστη να είναι.
Να 'στε καλά για τις συμβουλές!
-
3M απλα εντυπωσιάστηκα!
-
εχω κατι τρεξιματα απο κερια σε δυο σημεια στο αμαξι, δεν μου το καθαρισαν καλα
οταν το παρελαβα δεν το προσεξα
πως θα τα βγαλω βρε παιδια χωρις να κανω ζημια
δοκιμασα με πλυσιμο σαπουνι/σφουγκαρι αλλα τιποτα
ρωτησα, κ μου ειπαν αλλος με βενζινη αλλος με πετρελεο αλλος με κρεμα ειδικη για γρατσουνιες αλλος με ζεστο νερο
με τι να δοκιμασω χωρις να κανω ζημια ?
-
Κι εγώ έχω, αλλά τις αφήνω γιατί λέω 'ακόμα με τα κεριά είναι'.
Λογικά θα βγαίνουν με ζεστό νεράκι. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
3M απλα εντυπωσιάστηκα!υπάρχει κανένα online κατάστημα που να πουλάει αυτά τα προϊόντα?
-
Εγώ πήρα αυτά που βρήκα, Νο7 λένε τη μάρκα και είναι αμερικάνικη. Μια χαρά μου φάνηκε, δεν είχε και καμία άλλη.
-
Παιδια να ρωτησω... με χτυπησε ενας λακαμας και μου εχει αφησει χρωμα πανω στο αμαξι... δε το βουλιαξε, απλα τωρα εχω και λιγο δικο του χρομα πανω στο αμαξι μου... τι να κανω?? πως να το βγαλω??
και κανενα tip για ξεραμενα ρετσινια?? -
Χοντρή αλοιφή όπως ο προηγούμενος (για τη μπογιά).
Για το ρετσίνι μπορείς να δοκιμάσεις λαδάκι, ζεστό νερό, όχι πάντως οινοπνεύματα ή διαλυτικά. -
thanx μανο θα το δοκιμασω το σαβ/κο και θα γραψω αποτελεσματα....
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
3M απλα εντυπωσιάστηκα!
υπάρχει κανένα online κατάστημα που να πουλάει αυτά τα προϊόντα?
Εγω την πηρα απο καταστημα 3Μ πανω στη Βουλιαγμενης, λιγο μετα το μετρο Δαφνης.
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Παιδια να ρωτησω... με χτυπησε ενας λακαμας και μου εχει αφησει χρωμα πανω στο αμαξι... δε το βουλιαξε, απλα τωρα εχω και λιγο δικο του χρομα πανω στο αμαξι μου... τι να κανω?? πως να το βγαλω??
και κανενα tip για ξεραμενα ρετσινια??Το ιδιο επαθα και βγηκε ΟΛΟ το χρωμα (του αλλου) με 3Μ ψιλη φινιρισματος.
-
Για μικρές γρατζουνιές στην πόρτα από άλλες πόρτες ποιά αλοιφή;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εγω την πηρα απο καταστημα 3Μ πανω στη Βουλιαγμενης, λιγο μετα το μετρο Δαφνης.
Λίγο δύσκολο να περάσω από εκεί αφού μένω Κύπρο
Αν σου είναι εύκολο ανέβασε καμια φωτογραφία και γράψε λίγες περισσότερες για αυτήν την αλοιφή -
Παιδιά, να ρωτήσω κάτι ακόμα.
Σήμερα υπό τον ήλιο παρατήρησα ότι σε 2 σημεία όπου οι γρατζουνιες ήταν βαθιές και χρειάστηκε να τρίψω πιο δυνατά το χρώμα έχει γίνει λίγο πιο 'μουντό'. Είναι τελείως ανεπαίσθητο (το ξεχωρίζω μόνο εγώ που ξέρω που είχα τρίψει και μόνο κάτω από ντάλα ήλιο) αλλά μήπως χρειάζεται κάποια άλλη αλοιφή για να φύγει και αυτό?
Στην χοντρή αλοιφή για τις γρατζουνιές που χρησιμοποίησα λέει από κάτω κάτι του στυλ 'for best result use Polishing Compount' κτλ. Αξίζει να πάω να πάρω και κάτι τέτοιο? Πώς το ζητάνε στα Ελληνικά?
Και κάτι ακόμα, η ψιλή αλοιφή που χρησιμεύει?
-
γυαλιστικό μείγμα από ότι κατάλαβα.
-
Λεπτή αλοιφή γυαλίσματος. Υπάρχει χωρίς και με χρώμα. Αν το χρώμα σου είναι πολύ κοινό και εύκολο (μαύρο, άσπρο, κόκκινο) καλύτερα να πάρεις με χρώμα. Αν είναι απόχρωση πχ του μπλε, καλύτερα να πάρεις αλοιφή χωρίς χρώμα. Με το συγκεκριμένο μπλε μια μπλε αλοιφή που είχα πάρει (τη γύρισα πίσω, ευτυχώς τη δέχθηκαν) βγήκε ανοιχτό γαλάζιο και ξεχώριζε.
-
Βασικά και εγώ λίγο περίεργο χρώμα έχω:
http://img188.imageshack.us/img188/329/gv027sp.jpg
(από ό,τι μπορείς να δεις, κ#$@!κινητά!)Να πάρω λεπτή αλοιφή γυαλίσματος χωρίς χρώμα καλύτερα. Την απλώνω στο σημείο που το χρώμα είναι κάπως πιο μουντό όπως της προηγούμενη με το βαμβάκι αλλά με λίγη πίεση φαντάζομαι?
-
Την απλώνεις (υγρή είναι), την αφήνεις για λίγο και μετά την 'παίρνεις' με μαλακό πανί τρίβοντας (όχι υποχρεωτικά δυνατά) μέχρι να γυαλίσει τελείως.
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
και κανενα tip για ξεραμενα ρετσινια??Παιδες κυκλοφορει ενα σφουγγαρακι σκοτς μπραιτ στα μεγαλα σουπερ που
διαφημιζετε οτι σβυνει τις μολυβιες στο τοιχο μονο με νερακι .Παρτε το για ξενα σωματα (μπογια καποιου μαλαξ ας πουμε)και θα παθετε τη πλακα σας.
Ειναι μπλε απτη μια μερια κι απ την καλη ειναι μαλακο κατασπρο.Απλα εχω καταργησει τισ αλοιφες κι οποιον φιλο βλεπω με χρωμα ΜΑΛΑΞ ,τον αφηνω με το στομα ανοιχτο μ ενα περασμα μονο με νερακι.Α και το αλλο... κοστιζει μονο 1 ευρω -
Φοβάμαι ότι ίσως δημιουργεί πολύ λεπτές χαρακιές στο βερνίκι που θα φαίνονται στον ήλιο. Όχι;
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα