-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
...Οσο για εκεινα τα βερνικια-μαρκαδορους που λενε οτι διορθωνουν γρατσουνιες μαλλον δεν κανουν και πολλα, σωστα?
Ξέρω για χρώματα σε στυλ μπλάνκο, ή μανόν νυχιών...
Στο Χόντα το χρησιμοποίησε η φίλη μου. Καλή δουλειά όσον αφορά την προστασία, αλλά φαίνεται, μιας και είναι σαν μπλάνκο. Δεν γίνεται λείο. (δεν ξέρω αν το τρίψεις κλπ...)Για το clio II χρώματος ασημί είχαμε πάρει το κιτ επισκευής χρώματος της Renault κ περιλαμβάνει δύο μπουκαλάκια, το ένα έχει χρώμα κ το άλλο βερνίκι, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα!
Ειδικά σε εμάς που το πρόβλημα ήταν χαμηλά στον προφυλακτήρα, από το 1999 που διορθώθηκε ουδέποτε υπέστει κάποια αλοίωση κ φυσικά 'απλά' δεν φαίνεται η επισκευήΊσως κ άλλες εταιρίες να έχουν κάτι παρόμοιο!
Επίσης το 1991 στο Βέλγιο είχαμε την ατυχία να χαλάσει η γκαραζόπορτα κ έτσι να ανεβοκατεβαίνει μόνη της γδέρνοντας έτσι την ηλιοροφή μιας 5άρας που είχαμε!
Αποτέλεσμα στην αντιπροσωπεία μας έδωσαν ένα τετράγωνο που έμοιαζε με αυτοκόλητο χρώμα! απλά καθάριζες, το έβαζες πάνω, το άφηνες λίγο κ το έπλενες! κάλυπτε το γδάρσιμο, στο χρώμα του αυτοκινήτου δεν κόλαγε κ μετά το πέρναγαν κ με μία αλοιφή κ όλα καλά!
Το BMW υπάρχει ακόμα (το έχει ο θείος μου) κ μετά από 14 χρόνια δεν φαίνεται τίποτα!!!Αλήθεια γνωρίζει κανείς τι ακριβώς ήταν αυτό κ αν υπάρχουν για όλα τα χρώματα?
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η όλη διαδικασία είχε γίνει μέσα στην BMW οπότε δεν το έκανε μόνος για να γνωρίζω κ το μόνο που μας είχαν δώσει ήταν ότι είχε περισσέψει από το 'αυτοκόλητο χρώμα' ..... -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
έχω μία απορία ψιλοάσχετη με το θέμα (sorry ) αλλά γιατί όποτε έχω το clio (χρώματος jade) πλυμένο, όλα τα πουλιά 'ζωγραφίζουν' πάνω του???
Με κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν έχω το ίδιο πρόβλημα? τα 'ερεθίζει' το χρώμα???? τι να πω?
Κ δυστυχώς αν μείνει κουτσουλιά από πουλί (κ ειδικά από δεκαοχτούρα που είναι μεγέθους.... πίτσας) πάει το χρώμαΕεεε, τι χρώμα δηλαδη ακριβώς ??? Sorry δε γνωρίζω τι εστι jade.....Του κολλητού μου είναι μπορντώ πάντως και εχει την ιδια αίσθηση κι αυτός. Στο μεταξύ ο φουκαράς πασχίζει να με πείσει οτι 'δεν είναι η ιδέα του', αλλα εγω τον χορταίνω δούλεμα.... Μήπως κάνω τελικά λάθος εγω....?
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Μαλλον εισαι πολυ τυχερος αφου δεν ξερω ουτε εναν που να μην του εχουν χαραξει το αυτοκινητο.Τώρα γνωρίζεις έναν!
Παίζει ρόλο και η περιοχή που κατοικείς και το αμάξι που κατέχεις ΙΜΟ. -
elteo την τυχη σου να ειχα!
-
Παιδια εχει δοκιμασει κανεις την λυση της 'κουκούλας'?
Εννοω το καλλυμα αυτοκινητου.Σιγουρα για καθημερινο βαλε-βγαλε δεν ειναι πρακτικο, αλλα αν καποιος αφηνει στο δρομο το αμαξι του για πολλες μερες, μηπως βοηθα στην προστασια απο γρατουνιες?
'Η μηπως δινει και παλι στοχο? Και οταν πας να σηκωσεις το καλλυμα δεις παλι νεες γρατσουνιες?
Αληθευει οτι για να μπει το καλλυμα πρεπει το αυτοκινητο να ειναι πεντακαθαρο? (καθσρισμα με βετεξ πριν την τοποθετηση?) 'Η απο μονο του το καλυμμα με ελαχιστη σκονη στο αμαξωμα θα το γεμισει μικρογρατσουνιες?
-
Εγω χρησιμοποιω κουκουλα εδω και ενα τριμηνο(νεο αμαξι). Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο σπαστικο καθε μερα βγαλε βαλε και θα ειναι και λερωμενη παρε λιγο νερο μαζι σου κτλ. αλλα εγω το κανω! Ναι πρεπει να ειναι καθαρο απο κατω αλλιως θα δεις(οπως κι εγω) η σκονη να κανει μικρογραντζουνιες. Δε χρειαζεται βετεξ και πολλα πολλα ομως ενα ξεσκονιστηρι για να φυγει η πολλη σκονη απο ολο το αυτοκινητο(2 λεπτακια) και βαζεις βετεξ αν δεις καμια κοτσιλια και μετα τη βαζεις. Εγω ετσι το διατηρω κιολας καθαρο(για πανω 2 βδομαδες ακομα φαινεται φρεσκο πλυμμενο) αν δε βρεξει. Ετσι τη διατηρεις και καθαρη εσωτερικα γιατι αν σου λερωθει απο μεσα δυσκολα την καθαριζεις. Εξωτερικα την πλενεις μολις πλυνεις το αυτοκινητο.
-
@ Madman:
Ρε Νικολα εμενα γιατι μου ειχαν δωσει στη Ρενω ΜΟΝΟ το ενα μπουκαλακι με το χρωμα?????Δεν μου εδωσαν καθολου βερνικι!!!!
-
enginekiller αν ειναι ετσι οπως τα λες, μου φαινεται ελκυστικη η χρηση της κουκουλας.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
@ Madman:Ρε Νικολα εμενα γιατι μου ειχαν δωσει στη Ρενω ΜΟΝΟ το ενα μπουκαλακι με το χρωμα?????Δεν μου εδωσαν καθολου βερνικι!!!!
Βαγγέλη καλημέρα,
εμάς μας έδωσαν ένα χάρτινο κουτάκι, με κενό εμπρός όπου φαινόταν το περιεχόμενο κ είχε δύο μπουκαλάκια, το ένα με χρώμα κ το άλλο με βερνίκι!
Μάλιστα είχε κ πινελάκια (όπως τα γυναικεία μανό) κ για τα δύο!Τώρα τι να πω? εσένα σου το έδωσαν χύμα το μπουκαλάκι? λες να κράτησαν το δεύτερο?
Παιδια εχει δοκιμασει κανεις την λυση της 'κουκούλας'?
Εννοω το καλλυμα αυτοκινητου.Σιγουρα για καθημερινο βαλε-βγαλε δεν ειναι πρακτικο, αλλα αν καποιος αφηνει στο δρομο το αμαξι του για πολλες μερες, μηπως βοηθα στην προστασια απο γρατουνιες?
'Η μηπως δινει και παλι στοχο? Και οταν πας να σηκωσεις το καλλυμα δεις παλι νεες γρατσουνιες?
Αληθευει οτι για να μπει το καλλυμα πρεπει το αυτοκινητο να ειναι πεντακαθαρο? (καθσρισμα με βετεξ πριν την τοποθετηση?) 'Η απο μονο του το καλυμμα με ελαχιστη σκονη στο αμαξωμα θα το γεμισει μικρογρατσουνιες?
Στην οικογένεια μου χρησιμοποιούμε κουκούλες από πολύ παλιά κ είναι θέμα συνήθειας, αφού ξεσκόνισμα κουκούλομα = 1-1.5 λεπτό! κ ξεκουκούλωμα = 30 sec ή τώρα που γερνάω (αχαχαχα) το πολύ ένα λεπτό!
Το κακό είναι ότι στα δύο clio μας έσκισαν τις κουκούλες κ στο Citroen την έκλεψαν!
Τώρα έχω γίνει καραγκιόζης κ μαζί με το κουκούλωμα χρειάζομε έξτρα χρόνο για την ασφάλιση τους με αλυσίδα κ λουκέτα -
Ωχ, αυτο δεν το ειχα σκεφτει!
Ακου εκλεψαν την κουκουλα. Α ρε αλητεια που κυκλοφορει...Και πως την ασφαλιζεις με λουκετο? Γινεται? Πως?
-
Τι ειδους ξεσκονιστηρι χρειαζεται για τη χρηση κουκουλας?
Πανι? Με φτερα? Αλλο? -
πλήρωσα κάτι παραπάνω κ έχω πάρει μία ενισχυμένη κουκούλα (από άποψη αντοχής) που στο κατω μέρος έχει κρίκους για δέσιμο (σχεδόν όλες έχουν!)
Εκεί με 2 λουκέτα δένω αλυσίδα την οποία 'πετάω' από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, βγαίνει από την άλλη κ 'βουαλά'Όχι ότι έτσι δεν μπορούν να την κλέψουν, αλλά είναι πιο δύσκολο, χώρια που η κουκούλα γενικά δυσκολεύει τους κλέφτες
Όσο για κλέψιμο... εδώ κλέβουν ότι μπορείς να φανταστείς στην Πάτρα πριν κανά 2χρονο στο clio I πήγα το πρωϊ κ βρήκα την κουκούλα λίγο ανασηκωμένη εμπρός αριστερά, αλλά δεν έδωσα σημασία, μέχρι που όταν μπήκα μέσα συνηδητοποίησα ότι είχε μεγάλο κενό εμπρός από τον εμπρός τροχό!
Έτσι βγήκα κοίταξα κ μετά το σοκ διαπίστωσα ότι είχαν κλέψει τον πλαστικό θόλο
Μία βίδα έχει με τον προφυλακτήρα κ 2-3 πλαστικές κόπιτσες!
Έμεινα κάγκελο... πήγα αντιπροσωπεία κ πήρα καινούργια με 20-22 ευρώ!Φαντάσού ότι κάποιος έσκυψε, σήκωσε κουκούλα, ξεβίδωσε κ πήρε τον πλαστικό θόλο κ μετά λες για την κουκούλα που μπορεί να έκλεισε κ καμιά τρύπα σε κανά αντίσκηνο τσιγκάνου/ γύφτου???
Τώρα για ξεσκόνισμα, συνήθως χρησιμοποιώ τα κλασσικά ξεσκονιστήρια με το 'χέρι' που τα ποιό καλά έχουν εμποτιστεί κ με κάποιο αντιστατικό υγρό! αυτό σε συνεργασία με ότι (στο παρελθόν) πέρναγα τακτικά (ανά 6μηνο) με αλοιφές κ τεφλόν το αυτοκίνητο έκαναν την σκόνη να εξαφανίζεται
Κ κάτι τελευταίο, στην κουκούλα που θα πάρεις πρόσεξε να έχει εμπρός κ πίσω ωπές εξαερισμού (σκεπασμένες με πλαστικό ή ύφασμα όμοις με της κουκούλας) ώστε να εξατμίζεται η υγρασία, αλλιώς αν το χτυπήσει ήλιος κ έχει εγκλωβιστεί υγρασία βρίσκεις το αυτοκίνητο σε 'εξαιρετική' κατάσταση, συν του ότι δεν είναι ότι καλύτερο για το χρώμα
-
Παιδια κάπου έχω ακούσει ότι και το ξεσκόνισμα προκαλεί γρατζουνίες(αράχνες) ισχύει;;;
Δηλαδή για να βάλουμε κουκούλα πρέπει να είναι εντελώς καθαρό το αμάξι;
-
Μάλλον ναι. Διαφορετικά όταν πας να τη βγάλεις, θα λειτουργήσει σαν ψιλό γιαλόχαρτο. Τουλάχιστον ξεσκόνιζε το αυτοκίνητο με απαλές κινήσεις με κάποιο ΚΑΘΑΡΟ ξεσκονιστήρι (αυτό με τις κλωστές).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλλον ναι. Διαφορετικά όταν πας να τη βγάλεις, θα λειτουργήσει σαν ψιλό γιαλόχαρτο. Τουλάχιστον ξεσκόνιζε το αυτοκίνητο με απαλές κινήσεις με κάποιο ΚΑΘΑΡΟ ξεσκονιστήρι (αυτό με τις κλωστές).Aκριβως!
-
αυτο χρησιμοποιω κι εγω
-
Καλα αυτά που λέτε για ξεσκόνισμα παιδιά, αλλα νομίζω πρέπει να διευκρινήσουμε οτι αν η σκόνη είναι πολλή προκαλείται αρκετή ζημιά η οποια με την πάροδο του χρόνου γίνεται ιδιαίτερα αντιλιπτή.Ναι στο ξεσκόνισμα, αλλα οταν πρόκειται για μικρές ποσότητες σκόνης.
(+ καλό καθάρισμα ή συχνή αλλαγη του ξεσκονόπανου.....)
-
Τελικά ποιο κάνει πιο πολλές γρατζουνιές;
Το ξεσκώνισμα ή η τοποθέτηση κουκούλας πάνω σε σκονισμένο αμάξι;
Πόσο κάνει ένα καλό ξεσκονώπανο; -
Το ξεσκονόπανο γίνεται κι αυτό γιαλόχαρτο μόλις μαζέψει σκόνη. Αυτό με τις κλωστές μου φαίνεται πιο καλό, ειδικά αν το τινάζεις χτυπώντας το σε τίποτα κάγκελα και το πλένεις που και που (εγώ το βάζω σε λεκάνη με σκέτο νερό και μαλακτικό ρούχων ). Το κόστος είναι χαμηλό, κάπου 5 ευρώ νομίζω.
Η κουκούλα από την άλλη μεριά είναι δυνατό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, είτε από τη σκόνη, είτε αν μαζέψει υγρασία. Ποτέ κουκούλα σε αυτοκίνητο με ζεστή μηχανή. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Καλα αυτά που λέτε για ξεσκόνισμα παιδιά, αλλα νομίζω πρέπει να διευκρινήσουμε οτι αν η σκόνη είναι πολύ προκαλείται αρκετή ζημιά η οποια με την πάροδο του χρόνου γίνεται ιδιαίτερα αντιλιπτή.Ναι στο ξεσκόνισμα, αλλα οταν πρόκειται για μικρές ποσότητες σκόνης.(+ καλό καθάρισμα ή συχνή αλλαγη του ξεσκονόπανου.....)
Ωπα! προσωπικά όταν λέω ξεσκόνισμα αναφέρομε σε καθαρό αυτοκίνητο που η σκόνη ούτε καν φαίνεται!
Το ξεκουκουλώνω, πάω στον προορισμό μου κ αμέσως ξεσκόνισμα κ κουκούλωμα!
ΠΟΤΕ ξεσκόνισμα ή κουκούλωμα αν το αυτοκίνητο είναι λερωμένο ή έστω φαίνεται ένα λεπτό στρώμα σκόνης!!! αλλιώς οι λεπτές γρατσουνιές είναι δεδομένες
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα