-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ναι, το κλασσικό πρόβλημα των ποιμενικών...
Σου είναι εύκολο να μάθεις ονομασία;Θα το κοιταξω αυριο
επειδη εχω και εγω λυκοσκυλο μηπως εννοειται την δυσπλασια..??
-
ο σκυλος ενος φιλου μου αργοπεθαινει απο καρκινο στην σπλινα. Παει για ευθανασια
-
Ο πατερας μου με την αδερφη του ειχαν ενα σκυλακι (μπασταρδακι) την Αυγή, οταν ηταν 17-18 ετων. Τελικα το κρατησε η θεια μου μιας και το σπιτι της εκανε πιο πολυ για σκυλακι. Η Αυγη λοιπον σε αρκετα μεγαλη ηλικια (εγω πρεπει να ημουν 5-6-7 ετων) εβγαζε κατι σα φουσκες περιπου σε μεγεθος μπαλας μπιλιαρδου, στο λαιμο, και δεν θυμαμαι αν εβγαζε και σε αλλα σημεια. Μετα απο την πρωτη επεμβαση αφαιρεσης, ξαναβγηκαν, ξανα επεμβαση, ξαναεμφανιστηκαν, 3-4-5 επεμβασεις εγιναν.....ο γιατρος τους ειπα να μην την ταλαιπωρουν και να της κανουν ευθανασια.....πραγμα το οποιο εκαναν!!!!! Πραγματικα ακομακα ιτωρα δεν ξερω αν εκαναν το σωστο. Που ξερουμε ποσο ποναγε το σκυλακι? Μπορει να ηταν απλα μια ενοχληση....ή ενας απλος πονος.....δεν ξερω, για τους ανθρωπους ειμαι υπερ της ευθανασιας, στην περιπτωση που το ζηταει ο ιδιος φυσικα, γιατι δεν αντεχει αλλο, για το ζωντανο που το ξερουμε ομως?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ο πατερας μου με την αδερφη του ειχαν ενα σκυλακι (μπασταρδακι) την Αυγή, οταν ηταν 17-18 ετων. Τελικα το κρατησε η θεια μου μιας και το σπιτι της εκανε πιο πολυ για σκυλακι. Η Αυγη λοιπον σε αρκετα μεγαλη ηλικια (εγω πρεπει να ημουν 5-6-7 ετων) εβγαζε κατι σα φουσκες περιπου σε μεγεθος μπαλας μπιλιαρδου, στο λαιμο, και δεν θυμαμαι αν εβγαζε και σε αλλα σημεια. Μετα απο την πρωτη επεμβαση αφαιρεσης, ξαναβγηκαν, ξανα επεμβαση, ξαναεμφανιστηκαν, 3-4-5 επεμβασεις εγιναν.....ο γιατρος τους ειπα να μην την ταλαιπωρουν και να της κανουν ευθανασια.....πραγμα το οποιο εκαναν!!!!! Πραγματικα ακομα καιτωρα δεν ξερω αν εκαναν το σωστο. Που ξερουμε ποσο ποναγε το σκυλακι? Μπορει να ηταν απλα μια ενοχληση....ή ενας απλος πονος.....δεν ξερω, για τους ανθρωπους ειμαι υπερ της ευθανασιας, στην περιπτωση που το ζηταει ο ιδιος φυσικα, γιατι δεν αντεχει αλλο, για το ζωντανο που το ξερουμε ομως?Ειναι καρκινος αυτο δυστυχως.Απο καποιο σημειο και μετα σπανε αυτοι οι ογκοι ,αν σπασουν προς τα εξω ειναι ανοιχτη πληγη και παθαινουν μολυνση,αυτο επαθε η δικια μου η σκυλιτσα,αν σπασουν προς τα μεσα πιεζουν τα εσωτερικα οργανα.Οταν τους αφαιρεις απο ενα σημειο ελπιζεις να ξαναβγουν καπου που να μπορεις να τους δεις,να μην κανουν μετασταση σε εσωτερικα οργανα δλδ.Σιγουρα ποναει και ταλαιπωρείται το ζωο,το βλεπεις στην καθημερινότητα του .Δεν μπορει να φαει ,να κινηθει, να κανει την αναγκη του.
-
Να σου πω την αληθεια, δεν την πολυθυμαμαι την Αυγη γιατι την ειχε η θεια μου σπιτι της.
Αν ειναι τοσο τραγικο, οκ πάσο.
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
Ναι, το κλασσικό πρόβλημα των ποιμενικών...
Σου είναι εύκολο να μάθεις ονομασία;Θα το κοιταξω αυριο
επειδη εχω και εγω λυκοσκυλο μηπως εννοειται την δυσπλασια..??
Ναι, και οστεοαρθρίτιδα... Σήμερα του κάναμε κορτιζονούχες ενέσεις, από Κυριακή χάπια κορτιζόνη και βλέπουμε. Επίσης, του ανέφερα τα χάπια που μου είπε ο Tiger, και μου αντιπρότεινε μια ειδική τροφή με όνομα JD (joint diet), η οποία φέρεται να βελτιώνει κατά κάποιο ποσοστό την κατάσταση...
-
παιδιά με ψυχοπλακώνετε και δεν κάνει για την ηλικία μου
για κάτι ποιο ευχάριστο προσπαθώ να βγάλω φώτο την γάτα μου
έχετε δει περσιας κουρεμένη γουλί,ε περιμένετε για να πέσει γέλιο -
-
Στο ΙΚΑ την πηγες για κουρεμα;Την εσφαξε ο κουρεας !!!
Την κακομοιρα -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο ΙΚΑ την πηγες για κουρεμα;Την εσφαξε ο κουρεας !!!
Την κακομοιραεμουν σαφης νομιζω,ακολουθησα την συμβουλη του ratanplan
-
Ρε το κακομοιρο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε το κακομοιροα έτσι ε πρώτα δίνουμε σύμβουλες και μετά λέμε ρε το κακόμοιρο
-
Τώρα σοβαρά μιλάς ότι την κούρεψες;
Ε ρε το κακόμοιρο αν είναι αλήθεια...
Υπάρχουν τραύματα στο σωματάκι του...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
..........................Θα κάνω μια αυθαίρετη υπόθεση. Μάλλον δεν είχε ελεγχθεί η γέννα και οι πρόγονοι. Η ισχιακή δυσπλασία δε δικαιολογείται σε τέτοιο σκύλο. Άσε που είναι μια αρρώστια που τείνει να εξαλειφθεί με το πέρασμα των χρόνων. Τα εκτροφεία, μιλάω γι αυτούς που αγαπάνε τη φυλή όχι γι αυτούς που τη βλέπουν μόνο για κονόμα, προσέχουν πάρα πολύ αυτή την ασθένεια. Έπειτα είναι και το άλλο : σπάνια εμφανίζεται σε μεγάλη ηλικία. Συνήθως ή την έχουν ή δεν την έχουν από κουτάβια.
Η οστεοαρθρίτιδα, οκ, κατανοητή αφού έχουν περάσει τα χρόνια αλλά η συνεχής και εντατική άσκηση είναι ένα σίγουρο στάνταρντ ώστε να την εμφανίσει όσο πιο αργά γίνεται. -
ΕΜΟ είναι?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
..........................
Θα κάνω μια αυθαίρετη υπόθεση. Μάλλον δεν είχε ελεγχθεί η γέννα και οι πρόγονοι. Η ισχιακή δυσπλασία δε δικαιολογείται σε τέτοιο σκύλο. Άσε που είναι μια αρρώστια που τείνει να εξαλειφθεί με το πέρασμα των χρόνων. Τα εκτροφεία, μιλάω γι αυτούς που αγαπάνε τη φυλή όχι γι αυτούς που τη βλέπουν μόνο για κονόμα, προσέχουν πάρα πολύ αυτή την ασθένεια. Έπειτα είναι και το άλλο : σπάνια εμφανίζεται σε μεγάλη ηλικία. Συνήθως ή την έχουν ή δεν την έχουν από κουτάβια.
Η οστεοαρθρίτιδα, οκ, κατανοητή αφού έχουν περάσει τα χρόνια αλλά η συνεχής και εντατική άσκηση είναι ένα σίγουρο στάνταρντ ώστε να την εμφανίσει όσο πιο αργά γίνεται.Έχεις δίκιο, μάλλον. Τον σκύλο τον πήραμε κουτάβι πριν από 12 χρόνια από κτηνίατρο και όχι από εκτροφείο. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα αυτός δεν είχε κάνει κάποιον έλεγχο στο γενεαλογικό δέντρο του κουταβιού ώστε να ελέγξει εάν οι πρόγονοι είναι υγιείς από αυτήν την άποψη.
Άσκηση είχε πάρα πολύ (και έχει, σε μικρότερο όπως είναι λογικό βαθμό) ο σκύλος, ίσως γιαυτό άργησε τόσο να εμφανίσει το πρόβλημα.
-
Help Line από το Adespoto.gr
Η ομάδα του Adespoto.gr δημιούργησε μια πρωτοποριακή,νέα υπηρεσία, για τη βοήθεια των αδέσποτων φίλων μας και όχι μόνο. Η πρώτη γραμμή επικοινωνίας στην Ελλάδα, για τους ζωόφιλους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι γεγονός! Για να καταγγείλετε, για να ρωτήσετε, για να μας πείτε τη γνώμη σας ή κάποια απορία σας, για να μας προτείνετε να παρουσιάσουμε ένα θέμα που πιστεύετε ότι έχει ενδιαφέρον, για να ζητήσετε συμβουλές για το ζώο σας ή κάποιο αδέσποτο και ... ό,τι άλλο έχετε στο μυαλό σας, το Adespoto.gr σας ακούει! Εσείς απλά μιλήστε μας! -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Τώρα σοβαρά μιλάς ότι την κούρεψες;Ε ρε το κακόμοιρο αν είναι αλήθεια...
Υπάρχουν τραύματα στο σωματάκι του...
κανένα τραύμα στο σώμα της,το κούρεμα γίνετε παρουσία κτηνιάτρου.
φίλε πατρινέ δεν γίνετε διαφορετικά, και μένα δε μου αρέσει χωρίς τρίχωμα,ρώτα όσους έχουν περσιας τι πρόβλημα έχουν με το τρίχωμα τους.και αυτός είναι ένας λόγος(το τρίχωμα) που αυτές οι γάτες δεν μπορούν να επιζήσουν εάν φύγουν από το σπίτι.
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?