-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.Αλλα δεν μου απαντησατε στο τελευταιο μου ερωτημα:επειδη δεν προκειται να την κρατησω , σκεφτομαι να την αφησω σε κατι χωραφια με ελιες.Θα επιζησει εκει η να σκεφτω καποιο αλλο μερος?Καλυτερα να την αφησω σε δασος ,γιατι αυτη την εποχη φρεζαρουν οι αγροτες τις ελιες κ μπορει να την κανουν κυμα .
-
Οι χελώνες τρώνε χόρτα. Άρα, αν την κρατήσεις, θα έχεις συνεχές και τζάμπα (που'σαι HiFi να με θαυμάσεις! ) κοψιμο στα αγριόχορτα. Έχω τέσσερις στον κήπο. Οι δύο θα πάνε σούμπιτες στο χωριό!
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος βασικα πράγματα για τη συμπεριφορά των χαμστερ?
Είτε εγκυκλοπεδικες γνώσεις είτε από εμπειρία..A μην αγχωνεσαι ειναι αυτοσυντηρουμενα...
Απλα τους αφηνεις το πρωι ενα 20ευρω στο κλουβι και αυτα πανε τρωνε πινουν καφε κανουν μπανιο και το βραδυ γυρνανε σπιτι μονα τους...Ααααα μην ξεχασω μονο...Να αναβεις το θερμοσιφωνο γιατι δεν φτανουν!
Αυτα -
Για πλακα τα ειχε πει αλλα ειχε δικιο , βγηκε μορτης ..
Ατιμε Θανiξ ποσα ξερεις
-
παίδες θέλω τη συμβουλή σας
Απέναντι απ το σπίτι μου, οι 'γείτονες' ρίχνουν φώλες στις γάτες!Θα μου επίτε πώς το ξέρω...
Πριν αρκετά χρόνια είχαν αφήσει σε μια μάντρα δίπλα στο σπίτι μου ένα απόκομμα λογαριασμού ΟΤΕ και πάνω σ αυτό γαβρο τηγανισμένο...Όταν μάζεψα το χαρτί και το έβαλα στη σακούλα, μετά 2 ώρες όλα τα μυρμήγκια είχαν ψοφήσει και μύριζε φυτοφάρμακο! Φανταστείτε να περνούσε κανένα παιδάκι και να δοκίμαζε γαύρο...
Καθώς λοιπόν δεν υπήρχε το όνομα του λογαριασμού, πήγα το λογαριασμό στον ΟΤΕ σε έναν φίλο και βλέποντας το barcode μου είπε το όνομα...
Τότε είχαμε καλές σχέσεις και να πω την αλήθεια δείλιασα να κάνω τη σωστή κίνηση και να τους πάρει όλους ο διάολος...Τους το ανέφερα μόνο και είπαν οτι είχαν βρει τα σκουπίδια τους σχισμένα άρα μάλλον κάποιος πήρε το χαρτί...
Κάποια χρόνια είχαν σταματήσει αλλά τώρα ξαναβάζουν και βρίσκω τις γάτες μου ψόφιες! Τι να κάνω;; Περνούν έξω απ το σπίτι αυτές επειδή τους τραβάει η μυρωδιά μιας ταβέρνας, γαυγίζει το σκυλάκι που έχουν αυτοί, ενοχλούνται οι ίδιοι απ το γαύγισμα και ρίχνουν φώλες!!!
Έχετε καμιά ιδέα;;
-
Πηγαίνεις και τους εξηγείς αυτό που πιστεύεις. Κόσμια.
'Κάποιος ρίχνει φώλες στις γάτες, και έχασα τις δικές μου. Ξέρετε κάτι? Έχετε δει κάτι? Γιατί μόλις τον βρω θα τον σκίσω'. Και αφήνεις το πράμα να κυλήσει μόνο του. -
σκότωσε το σκύλο.
δεν θα γαβγίζει, δεν θα ενοχλούνται δεν θα βάζουν φόλες θα το δουν και απο την άλλη πλευρά -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
σκότωσε το σκύλο. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
σκότωσε το σκύλο.
δεν θα γαβγίζει, δεν θα ενοχλούνται δεν θα βάζουν φόλες θα το δουν και απο την άλλη πλευράτι φταίει το ζωντανό ρε συ που έχει 'ζώα' για αφεντικά;
όχι, όμοιός τους δε γίνομαι...
το μόνο που χω σκεφτεί είναι ν αρχίσω να πετάω τα κουφάρια απ τις γάτες μου στην αυλή τους (μια και δε λέμε ούτε καλημέρα πλέον) και θα...το πιάσουν το υποννοούμενο...Άσε που θα πρέπει να μαζεύουν γάτες σε προχωρημένη σήψη...
Εν τωμεταξύ με το φόβο να χάσω κι άλλες (μου έμειναν μόνο 13) τις έχω πήξει στο...φαΐ! Μιλάμε για μάσα!Όλη μέα τρώνε, παχύσαρκες κατάντησαν, μπας και δεν φάνε 'απ έξω' ...
-
Kαι είναι (οι γάτες) τα πιο ήσυχα κατοικίδια. Επειδή γαυγίζει το @#$@σκυλό τους;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πηγαίνεις και τους εξηγείς αυτό που πιστεύεις. Κόσμια.
'Κάποιος ρίχνει φώλες στις γάτες, και έχασα τις δικές μου. Ξέρετε κάτι? Έχετε δει κάτι? Γιατί μόλις τον βρω θα τον σκίσω'. Και αφήνεις το πράμα να κυλήσει μόνο του.Αυτο ακριβως θα εκανα και εγω.
Αν συνεχισουν τοτε κανεις και μια καταγγελια στην αστυνομια . -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Kαι είναι (οι γάτες) τα πιο ήσυχα κατοικίδια. Επειδή γαυγίζει το @#$@σκυλό τους;κι όμως Μάνο...
Δε μπορείς να φανταστείς για τι ανθρωποειδή μιλάμε...Εγώ το είχα ψυλλιαστέι γιατί το κωλόσκυλο το χαν κλειδώσει στο σίτι καμιά εβδομάδα (δε γαύγιζε)...προφανώς μέχρι να φαγωθούν όλοι οι 'μεζέδες'...
Βέβαια όταν εμένα με ξυπνά στις 6 τα χαράματα επειδή κατουριέται, να συμπεριφερθώ με τον ίδιο τρόπο;;
Όχι δε μου πάει γμτ...όσο αντιπαθητικό κι αν είναι, δε μου φταίει σε τίποτα
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Εν τωμεταξύ με το φόβο να χάσω κι άλλες (μου έμειναν μόνο 13) τις έχω πήξει στο...φαΐ! Μιλάμε για μάσα!Όλη μέα τρώνε, παχύσαρκες κατάντησαν, μπας και δεν φάνε 'απ έξω' ...
Kαλά πόσες έχεις?!
Αυτό δεν πρέπει να είναι και πολύ αποτελεσματικό πάντως (το τάισμα) γιατί οι γάτες είναι λαίμαργες, ακόμη καο χορτάτες θα δοκιμάσουν και 'απ' έξω' ειδικά αν είναι δελεαστικός ο μεζές.
-
τι να κάνω ρε γμτ, δεν έχω άλλη επιλογή...
Δεν είναι πολλές ρε συ οι 13! Άλλωστε είναι της...υπαίθρου, επ ουδενί μπαίνουν στο σπίτι κτλ!
Κάποια στιγμή είχα μετρήσει 22 αλλά 4-5 ήταν κάτι μαύρα γατάκια και έχανα μονίμως το μέτρημα...
Άλλωστε όταν απογαλακτίζονται τα δίνω σε φίλους, δε τα κρατώ γιατί αυξάνονται με...γεωμετρική πρόοδο!
-
1ον. μην κανεις καμια μαλακια και πειραξεις το σκυλακι....
2ον ο νομος λεει οτι δικαιουσαι να διαθετεις ως κατοικιδια:
- ενα σκυλο και μια γατα
- δυο γατες ή
- δυο σκυλους.
δυστυχως νομικα δεν εχεις δικαιωμα να διατηρεις ολες αυτες τις γατες (θα μπορεις βεβαια αν παρεις αδεια για καταφυγιο ή αδεια εκτροφειου). βεβαια οι γατες σου απ'οτι καταλαβαινω ειναι ημι-δεσποζομενες..
μπορεις βεβαια να κινηθεις νομικα (μπορεις να απευθυνθεις και σε καποια φιλοζωικη, θα ειναι χαρουμενοι να σε βοηθησουν οι ανθρωποι) γιατι παρ'ολο που δε δικαιουσαι να εχεις ολες αυτες τις γατες, αυτο δε νομιμοποιει την πραξη του γειτονα.
γενικα για το νομικο του θεματος, δες εδω: http://www.evonymos.org/files1/653nomos 2017.pdf' target='_blank
και εδω: http://www.minagric.gr/greek/data/G913F71.pdf' target='_blank
αυτο που πιστευω εγω οτι πρεπει να κανεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε πρωτη φαση ειναι να ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ τις γατες σου. Και να εξηγησεις στον γειτονα οτι η πραξη του ειναι ανηθικη και παρανομη και αν βρεις αλλη γατα νεκρη θα κινηθεις νομικα.
Στην πορεια, προσπαθησε αν γινεται, αφου στειρωσεις κ εμβολιασεις τις γατες, να δωσεις τις περισσοτερες. -
1
με τίποτα δε παίζει να το επιράξω το ζωντανό...ΑΛΙΜΟΝΟ!2
γνωρίζω τα περί νόμου, ωστόσο στην επαρχία οι γάτες είναι περισσότερες απ τους ανθρώπους: μιλάμε για ζώα που μένουν έξω και απλά ταΐζονται συστηματικά...ακόμη και ο εμβολιασμός τους είναι δύσκολος..σκέφτηκα να πάρω κάποια φιλοζωική αλλά δίχως στοιχεία;; άσε που έχοντας αυτοί ένα σκυλάκι να γυρίζει στην αυλή, πείθουν τον όποιο τρίτο ότι ρίχνουν φώλες;;
ευχαριστώ και για τα λινκ, είναι χρήσιμα!
σχετικά τώρα με τη στείρωση: Θεωρώ ότι ένα ζωό έρχεται στη ζωή ΚΥΡΙΩΣ για να αναπαραχθεί, ιδίως για τις γάτες που δεν εντάσσονται στην τροφική αλυσίδα άλλων ζώων. Επομένως δε θα κανα ποτέ στείρωση στις γάτες μου. Γιατί;; Γιατί πολύ απλά δεν επεμβαίνω στην αναπαραγωγική τους διαδικασία ταΐζοντάς τες. Συμπεριφέρονται ακριβώς όπως αν ήταν εντελώς αδέσποτες, απλά ενδεχομένως κάποιες γλιτώνουν το να πεθάνουν απ την πείνα. Γιατί λοιπόν να τις στειρώσω; Προτιμώ αυτό που κάνω εδώ και καιρό: Γεννιούνται νέα γατάκια και μόλις σταματήσουν το γάλα, τα χαρίζω σε φίλους και γνωστούς!
Ουσιαστικά λοιπόν οι γάτες μου είναι 'συμβιβασμένες αδέσποτες' και δεν μου ανήκουν! Εξακολουθεί όμως να ναι κρίμα να τις βλέπω να ψοφάνε από δηλητήρια...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
σχετικά τώρα με τη στείρωση: Θεωρώ ότι ένα ζωό έρχεται στη ζωή ΚΥΡΙΩΣ για να αναπαραχθεί, ιδίως για τις γάτες που δεν εντάσσονται στην τροφική αλυσίδα άλλων ζώων. Επομένως δε θα κανα ποτέ στείρωση στις γάτες μου. Γιατί;; Γιατί πολύ απλά δεν επεμβαίνω στην αναπαραγωγική τους διαδικασία ταΐζοντάς τες. Συμπεριφέρονται ακριβώς όπως αν ήταν εντελώς αδέσποτες, απλά ενδεχομένως κάποιες γλιτώνουν το να πεθάνουν απ την πείνα. Γιατί λοιπόν να τις στειρώσω; Προτιμώ αυτό που κάνω εδώ και καιρό: Γεννιούνται νέα γατάκια και μόλις σταματήσουν το γάλα, τα χαρίζω σε φίλους και γνωστούς!
Ουσιαστικά λοιπόν οι γάτες μου είναι 'συμβιβασμένες αδέσποτες' και δεν μου ανήκουν! Εξακολουθεί όμως να ναι κρίμα να τις βλέπω να ψοφάνε από δηλητήρια...
Εχει οντως σκοπο και την αναπαραγωγη το θηλαστικο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι στο φυσικο περιβαλλον (δηλαδη χωρις την ανθρωπινη παρεμβαση) θα ειχε τη δυνατοτητα στην αναπαραγωγη η καθε γατα... κοινως βοηθωντας τες στην επιβιωση (εξασφαλιζοντας τους τροφη) εχεις ετσι κ αλλιως κανει παρεμβαση, εχεις ηδη μπλεχτει και εχεις επηρεασει τη φυσικη διαδικασια της αναπαραγωγης και εξελιξης του ειδους θυμιο..
οι γατες στο φυσικο περιβαλλον, ακομα και οι αδεσποτες των πολεων δημιουργουν τις λεγομενες αποικιες (πολυ γρηγορα: οι αποικιες χωριζονται σε περιοχες που προστατευονται και ανηκουν αναλογως το μεγεθος τους στις ισχυροτερες γατες της αποικιας), και αν και δεν ειναι αγελαια ζωα οπως οι σκυλοι, εχουν συγκεκριμενους και αυστηρους κανονες κοινωνικης συμπεριφορας και ειναι territorial ζωα. Μην ξεχνας οτι η καθε γατα φροντιζει μονη της στο φυσικο περιβαλλον για την επιβιωση της (προστασια, ευρεση τροφης) σε αντιθεση με τα αγελαια ζωα. Οταν εσυ λοιπον προσεχεις και ταϊζεις τις γατες, οι φυσικες κοινωνικες σχεσεις τους αλλαζουν δραματικα, γιατι εσυ λειτουργεις ως 'μαμη', μη επιτρεποντας τη φυσικη διαδικασια επικρατησης του ισχυρου στην επιβιωση και επομενως και στην αναπαραγωγη... αυτο σημαινει οτι γατες που δεν προοριζονται απο τη φυση για αναπαραγωγη λογω αδυναμιας να επιβιωσουν και να υπερισχυσουν, με την ευκολια που τους παρεχει η τροφη που τους δινεις, θα το κανουν...... -
10 Most Fascinating Dogs
http://oddee.com/item_96606.aspx -
δεν αντεξα κι εγω, να μην γραψω, για το σκυλάκι που μου κάνει συντροφιά , τα τελευταία 5 χρονια.
ειναι ημιαιμο κανις το φωναζω , sissy, και ειναι μόλις 2,700 κιλά.
ειναι ανοικτο καφέ, και έχει δυο μάτια σκετη λύπη!
πολύ γλυκό, υπάκουο, δεν λερώνει ποτέ, και είναι πολύ παιχνιδιάρικο !
έκανε όλα τα εμβόλια,φοράει παιριλαίμιο με κουδουνάκι, -γιατι συνέχεια μπερδεύεται στα πόδια μου, και ήθελα να ακούω που βρίσκεται μέσα στο σπίτί.
μόλις φωνάξω το όνομά της, γίνεται χαμός μέχρι να έρθει κοντά μου, να σηκωθεί στα δύο πόδια και να την πάρω αγκαλιά.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΣΚΥΛΙΆ ΠΟΥ ΕΊΧΑ ΣΤΗΝ ΖΩΉ ΜΟΥ,ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ- ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ!
ΌΛΑ αδεσποτα ήταν,
αλλά βρέ παιδιά είναι άλλο πράγμα...να ασχολείσαι μαζί τους και να παίζεις......ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ,....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ.....
ΑΥΤΟ είναι τΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!
ΑΥΤΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ , περναει μονο υιοθετόντας κάποιο άλλο σκυλάκι, και λέγοντας στον εαυτό σου,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΣΚΥΛΑΚΙ............δεν βαριεσαι, το έχεις ξαναπεί, και ξαναπεί, και θα το ξαναπεις......... -
γεια σας παιδιά έχω ένα σοβαρό για μη πω δυσβάστακτο πρόβλημα.
στο σπίτι υπάρχουν ο ΕΚΤΩΡΑΣ κοκερ ο κύριος,δυο κανάρια και το μεγάλο περί ου ο λόγος πρόβλημα.
δυο γάτες περσιας καταπληκτική ράτσα,απίθανα γατιά,ΑΛΛΑ το τρίχωμα τους ,δεν μπορώ να ασχολουμε 20 ώρες την ήμερα για να τις χτενίζω.(άσε που δεν καθοντε)
κάποια λύση για να μη γεμίζουν κόμπους.
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?