-
να αλλάξω λίγο κλίμα?
Ο αδερφός μου σκέφτεται για ενυδρείο...
Γνωρίζοντας μέσω των καναρινιών το μπάχαλο των pet shops, υπάρχει κάποιος να δώσει σοβαρές συμβουλές?
-
Είναι απίστευτο πραγματικά κι όμως συμβαίνει. Τα σκυλιά έχουν αντίληψη για ό,τι συμβαίνει στο χώρο τους. Η δικιά μου, Θεός σχωρέστη, όταν αρρώστησε ο πατέρας μου δεν πήγαινε πια να κάθεται με τις ώρες μαζί του όπως παλιά. Αντιθέτως, ήθελε να έρχεται στο δωμάτιό μου και να κάααααθεται εκεί, πολλές φορές να κοιμάται και μαζί μου (ήταν όταν είχα επιστρέψει από Κοζάνη στην Αθήνα, πριν φύγω για το εξωτερικό). Ίσως ένοιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια κοντά μου πλέον. Θυμάμαι επίσης όταν φύγαμε με τη μητέρα μου για να έρθουμε στην Ιταλία το σκυλί ήταν πολύ ήσυχο αλλά είχε ένα παραπονεμένο βλέμμα που όμοιό του δεν είχα ξαναδεί όσες φορές έφευγα πχ για την Κοζάνη. Ίσως κατάλαβε ότι ετοιμάστηκαν περισσότερα πράγματα, πιο πολλές βαλίτσες και θεώρησε ότι θα έφευγα για πάντα.
Γμτ, τι τα θέλω και τα θυμαμαι...
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Ο αδερφός μου σκέφτεται για ενυδρείο...Δεν είμαι ειδική στα ενυδρεία... Δηλαδή προσπάθησα πολύ αλλά δεν τα κατάφερα!
Το ενυδρείο εγώ το 'φιλοσόφησα' σαν μια ολόκληρη επιστήμη! Πραγματικά θέλει πολλές γνώσεις, διάβασμα, ενημέρωση και προπάντων 'παρατηρητικότητα'.
Δεν αγοράζεις το ενυδρείο με τον εξοπλισμό του και βουτάς και 5ψαρια μέσα...
Θέλει να ξέρεις να ρυθμίσεις τα ph, τα βακτηρίδια, τις θερμοκρασίες και τα ζωντανά που θα ρίξεις μέσα...
Είχα ενυδρείο 4 χρόνια...
Ξεκινησα βάζοντας τροπικά ψάρια, το συνέχισα με καρχαριες, εβαλα τα πάντα...δοκίμασα όλους τους συνδιασμούς.
Μου ψόφισαν αμέτρητα ψάρια, μου φαγώθηκαν άλλα τόσα, και το αποτέλεσμα ήταν να το χαρίσω όπως ήταν επιπλωμένο, με ενα καρχαρία που είχε καταφέρει να την βγάλει καθαρή πανω απο 3μηνο...
Δεν ξέρω, εμένα δεν μου 'εκατσε' καλά η φαση με το ενυδρείο...
Απλά να ξέρεις οτι τα έξοδα είναι αρκετά και θέλει υπομονή! Δεν είναι μια γυάλα με νερό που καθαρίζεται μάλιστα κ μόνη της λόγω του εξοπλισμού...
-
ναι το είχα ακούσει ότι θέλει πολύ δουλειά...
θα το ψάξω και θα δούμε...
Ευχαριστώ! -
Ό,τι απορία έχεις πες μου.
Και ο GFON μπορεί να σου απαντήσει.
Ένα πράγμα θα προσέξεις, το Α και το Ω. Το φίλτρο. Μην τσιγκουνευτείς σε αυτό, καλύτερα να είναι μεγάλο για το μέγεθος του ενυδρείου σου, παρά οριακό.
Και προτίμησε εξωτερικό, όχι εσωτερικό. -
-
-
-
ωραιος ο μικρος!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Φανταζομαι τι τριχα θα τρωτε
Τρίχα έχει στις αρχές του καλοκαιριού...... καμιά 20αριά πουλοβεράκια άνετα τα έφτιαχνα...:) ...... ευτυχώς είναι μακριά η τριχα του και καθαρίζεται εύκολα....
Η μεγάλη του αγάπη είναι η θάλασσα...... και το μεγάλο πρόβλημα για μένα γιατί για να βρω ερημική παραλία πρέπει να σπάω το αμάξι κάθε φορά.....
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Να επαναφερω την αγγελια του νεαρου διοτι γεννησε μια σκυλιτσα και αυτη την στιγμη φιλοξενουμε 12 κουταβακια λιγων ημερων και πρεπει αμεσα να βρει σπιτι ο μεγαλος.
Ευχαριστω.
Αφου σας ενημερωσω οτι καταφεραμε να δωσουμε και τα 12 κουταβακια,τα περισσοτερα εκ των οποιων στην Γαλλια,να ενημερωσω για νεο περιστατικο.
Βρηκαμε στον δρομο σκυλιτσα 7 μηνων περιπου,πολυ κοντα σε Γερμανικο ποιμενικο.Πρεπει να την εδιωξαν απο καποιο σπιτι προσφατα γιατι ειναι αρκετα περιποιημενη.
Το γνωστο και παλι οτι ζητειται σπιτι.Σας ευχαριστω πολυ...
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Να και ο δικός μου.....ο δόλιος πάσχει απο δυσπλασία ισχύου...... τον έχω τρελλάνει στη δίαιτα , γλουκοσαμίνες και msm..... έχει έρθει κάπως στα ίσια του το τελευταίο χρονικό διάστημα..... είναι περίπου 2 χρόνων....
Εγω για μυωπα τον βλεπω...
Πανεμορφος!Να τον χαιρεστε...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απο τοτε που γεννηθηκε ηταν η πιο αδυνατη,η πιο κακεχτικη .Παντα γκρινιαζε,δεν ετρωγε μαζι με τα αδελφακια της,ηθελε μονη της.Ηταν η πιο 'ασχημη',χασκυ με μαυρα ματια γινεται?Παρουσιασε ενα προβλημα στα δοντια ,χρειαστηκαν δυο εγχειρίσεις για να βγουν τα δοντια που εκαναν την ζημια.Παλι ομως επιδεινώθηκε η κατασταση της αλλα την τριτη ναρκωση δεν την αντεξε η καρδουλα της και εφυγε. Γεια σου ψυχουλα μουΛυπαμαι πολυ,φιλε μου.Να εισαι καλα να την θυμασαι...
-
-
Θέλω παρα πολυ να παρω ενα Dobermann! Ερωτηση τα Dodermann μαδανε?(εχουν πολυ κωντο τρίχωμα)?παντως ξέρω απο καποιους ιδιοκτητες οτι ειναι πολυ καθαρα σε σχεση με αλλες ράτσες!εχει κανενας ?
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
Θέλω παρα πολυ να παρω ενα Dobermann! Ερωτηση τα Dodermann μαδανε?(εχουν πολυ κωντο τρίχωμα)?παντως ξέρω απο καποιους ιδιοκτητες οτι ειναι πολυ καθαρα σε σχεση με αλλες ράτσες!εχει κανενας ?Εχεις προβληματα με γειτονες , δεν θα στα λυσει , μαλλον θα αποκτησεις περισσοτερα .
Δεν υπαρχουν καθαρα κ βρωμικα ζωα , φιλικα κ δυστροπα εως επικινδυνα , αλλα δικη σου η αποφαση , δικο σου κ το προβλημα. -
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
Θέλω παρα πολυ να παρω ενα Dobermann! Ερωτηση τα Dodermann μαδανε?(εχουν πολυ κωντο τρίχωμα)?παντως ξέρω απο καποιους ιδιοκτητες οτι ειναι πολυ καθαρα σε σχεση με αλλες ράτσες!εχει κανενας ?Η κολλητη μου εχει ενα ντοπερμαν(μεταξυ αλλων) κ δεν τις μαδαει.Η δικια μου που ειναι επισης κοντοτριχη μαδαει του κερατα..
Απλα γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να το εκπαιδευσεις.ειναι μεγαλο σκυλι κ αν το αφησεις χωρις εκπαιδευση θα σου δημιουργει συνεχως προβληματα. -
Fast@Safe
να τρώει πολύ ψάρι, να βελτιωθεί η όρασή του...
-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Θέλω παρα πολυ να παρω ενα Dobermann! Ερωτηση τα Dodermann μαδανε?(εχουν πολυ κωντο τρίχωμα)?παντως ξέρω απο καποιους ιδιοκτητες οτι ειναι πολυ καθαρα σε σχεση με αλλες ράτσες!εχει κανενας ?
Εχεις προβληματα με γειτονες , δεν θα στα λυσει , μαλλον θα αποκτησεις περισσοτερα .
Δεν υπαρχουν καθαρα κ βρωμικα ζωα , φιλικα κ δυστροπα εως επικινδυνα , αλλα δικη σου η αποφαση , δικο σου κ το προβλημα.Δεν εχω κανενα προβλημα με γειτονες,και ουτε το θέλω για να μου λυσει κανενα προβλημα αν ειχα προβλημα θα επερνα 2-3 pitbull και θα τα ειχα ελεθυερα στην πολυκατοικια εννοειτε πεινασμενα
Υπαρχουν καθαρα και βρωμικα ζωα! υπαρχουν αυτα που τα κανουν μεσα στο σπιτι και αυτα που τα κανουν εξω...αυτο ειναι αναλογα πως θα το μαθεις!Pinky εννοειτε οτι θα το εκπαιδευσω!εσυ τι σκυλο εχεις?
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?