-
Και το Mazda 6 S/W επίσης
-
Το θεμα ειναι: station wagon ή οχι?
Επειδη δεν ξερω πολλα για τετοιου ειδους αυτοκινητα και για να ειμαι ειλικρινης ειχα ξεχασει οτι υπαρχει κι αυτη η κατηγορια, συμφωνα με τις απαιτησεις που εγραψα στην πρωτη σελιδα, λετε ενδεικνειται για μενα ή οχι?Αν συγκρινω μονο τα τεχνικα χαρ/κα, βλεπω πχ. οτι το vectra εχει 500λιτρα χωρο αποσκευων και ενα station πχ. 520λιτρα.
Ομως το θεμα ειναι οτι το station πχ του βαζεις αν χρειαστει και πραγματα στην εταζερα? Βεβαια αυτο σε μικροτερο βαθμο το κανεις σε καθε αμαξι αλλα οχι οπως στο station wagon?
Τελικα σε συγκριση με ενα αυτοκινητο με μεγαλο πορτ μπαγκαζ (vectra-octavia-mondeo-avensis), το station wagon προσφερει οντως ακομη μεγαλυτερους χωρους? (πχ το octavia εχει 560λιτρα χωρο αποσκευων!)
-
-
Τα στέισον ακόμα κι αν μοιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις να υστερούν αριθμητικά σε επίσημη χωρητικότητα σε σχέση με το 4 ή 5πορτο μοντέλο στην πραγματικότητα έχουν τεράστια διαφορά. Η επίσημη χωρητικότητα είναι μέχρι την εταζέρα αλλά μόλις τυλίξεις το ρολό που αποτελεί συνήθως την εταζέρα έχεις πολύ περισσότερο χώρο. Και επιπλέον πολύ πιο εύκολη φόρτωση, χωράνε και ογκώδη αντικείμενα (πχ πλυντήριο, επιπλάκι), πλακέ αντικείμενα όρθια κλπ. Επίσης έχεις ένα βολικό μέρος να κάτσεις για να αλλάξεις πχ παπούτσια ή να τινάξεις την άμμο από τα πόδια σου...
Πιθανό μειονέκτημα ότι τα περιεχόμενα του χώρου αποσκευών είναι πιο ευάλωτα και αν δεν είσαι προσεκτικός και ορατά ενώ ο μεγαλύτερος όγκος του σαλονιού μπορεί να σημαίνει περισσότερο θόρυβο και μεγαλύτερη δυσκολία του συστήματος κλιματισμού/θέρμανσης. Σε μερικές περιπτώσεις οι αναρτήσεις είναι διαφορετικές με άλλοτε άλλα αποτελέσματα (μερικές φορές έχουν καλύτερη και άλλες χειρότερη συμπεριφορά). Αεροδυναμικά πρέπει να υστερούν λίγο σε πλευρικό άνεμο.... (ψειρίζουμε τη μαϊμού βέβαια αλλά τα λέω όλα!) αλλά συχνά έχουν καλύτερη αεροδυναμική από το σεντάν και πλεονεκτούν σε τελική!
Από αισθητικής πλευράς μου φαίνονται πολύ συμπαθητικά και για μένα δεν δείχνουν υδραυλικό αλλά δείχνουν άτομο νέο αθλητικό και εκδρομικό που έχει ξεκολλήσει από το σύνδρομο της κούρσας. Μερικά μάλιστα μου φαίνονται ότι είναι πιο όμορφα και από τα σεντάν. Τέτοια θεωρώ την 156, όλες τις εκδόσεις Avant της Audi, την BMW 3άρα, το Ford Focus station, το Octavia, όλα τα Volvo αλλά όχι το 307 που το βρίσκω χοντροκομένο ούτε το Mondeo που μοιάζει πολύ μακρύ και μη αρμονικό.
Οι χωρητικότητες όμως δεν είναι απαραίτητα αντίστοιχες με κυβισμό ούτε τιμή ούτε διαστάσεις, μερικά διαθέτουν πιο πολύ στύλ αλλά υστερούν σε χώρους..... Πάντως αν δεν πάσχεις από το γνωστό σύμπλεγμα και πάρεις στέισον μετά δύσκολα βολεύεσαι με άλλα..... -
Το 307 ...χοντροκομμένο...;;;;
-
elteo αρκετα ενδιαφερον!
onyx ωραια αναλυση για τα s/w!!!
Ναι, η μανα μου τα ονομαζει...νεκροφορες!
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Το θεμα ειναι: station wagon ή οχι?
Επειδη δεν ξερω πολλα για τετοιου ειδους αυτοκινητα και για να ειμαι ειλικρινης ειχα ξεχασει οτι υπαρχει κι αυτη η κατηγορια, συμφωνα με τις απαιτησεις που εγραψα στην πρωτη σελιδα, λετε ενδεικνειται για μενα ή οχι?Αν συγκρινω μονο τα τεχνικα χαρ/κα, βλεπω πχ. οτι το vectra εχει 500λιτρα χωρο αποσκευων και ενα station πχ. 520λιτρα.
Ομως το θεμα ειναι οτι το station πχ του βαζεις αν χρειαστει και πραγματα στην εταζερα? Βεβαια αυτο σε μικροτερο βαθμο το κανεις σε καθε αμαξι αλλα οχι οπως στο station wagon?
Τελικα σε συγκριση με ενα αυτοκινητο με μεγαλο πορτ μπαγκαζ (vectra-octavia-mondeo-avensis), το station wagon προσφερει οντως ακομη μεγαλυτερους χωρους? (πχ το octavia εχει 560λιτρα χωρο αποσκευων!)
Tα station ΔΕΝ έχουν εταζέρες αλλά μαλακά καλύματα...
Στα περισσότερα τα καλύματα αυτά είναι συρόμενα και αποθηκεύονται σε ειδικές θήκες...Ρωτάς προφανώς για σύγκριση σε αποθηκευτικούς χώρους έτσι????
Γιατί από την μάσκα μέχρι το πίσω κάθισμα τα station ΔΕΝ έχουν διαφορές από τις αντίστοιχες sedan εκδόσεις...Στην κατηγορία που ψάχνεις και για station καλύτερα να ξεχάσεις το 1.6 γιατί θα σέρνεται...
Oι αποθηκευτικοί χώροι του station απλά ΔΕΝ συκρίνονται με αυτούς του απλού sedan. (εκτός αν μιλάμε για την Alfa Sportwagon που συμβαίνει το ανάποδο )
-
Aν μπορείς ρίξε μια απλή ματιά μόνο στο Volvo V50 μόνο και μόνο για να δεις τις διαφορές και το αν είναι όμορφο ή όχι...
http://www.volvocars.gr/Showroom/V50/Gallery/Exterior/
Οι φωτό το αδικούν πάντως... -
το αστρα ειναι ωραιο. το ειδα στην ελφινκο μια μερα ....
ηταν μεγαλο και ομορφουτσικο για στατιον -
Κι εγω νομιζω οτι τα wagon εχουν ομορφυνει σε σχεση με αυτα που ξεραμε στο παρελθον.
-
Δηλαδη αν παω σε station wagon, δεν μπορω να παω σε κινητηρα 1400 με 100 αλογα? Δεν θα ειναι αξιοπρεπες (επιδοσεις δεν ψαχνω-μονο για προσπερασεις)
-
Ξεχασα να πω οτι θελω να κανω ταξιδια με 5 ατομα, αποσκευες πολλες, και κλιματισμο.
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Ξεχασα να πω οτι θελω να κανω ταξιδια με 5 ατομα, αποσκευες πολλες, και κλιματισμο.ρε φίλε, μήπως είσαι αυτός απο τη διαφήμιση της ΤΕΛΕΣΤΕΤ?
-
Δεν την εχω δει καν την διαφημιση.
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Δηλαδη αν παω σε station wagon, δεν μπορω να παω σε κινητηρα 1400 με 100 αλογα? Δεν θα ειναι αξιοπρεπες (επιδοσεις δεν ψαχνω-μονο για προσπερασεις)Για αυτό που λές αναγκαστικά θα κατέβεις κατηγορία...
Δηλαδή Astra station, Focus station (υπάρχει??? ) και ότι άλλο είναι...Εκ πείρας σου λέω καλύτερα ξέχασε το...
Eιδικά για 5 άτομα/αποσκευές/κλιματισμό κλπ απλά ΔΕΝ θα κάνεις προσπεράσεις. -
Oποτε για station wagon, παμε (οπως και στις προηγουμενες σελιδες με αναλυση για sedan-εκει λογω χωρων-ανεβαιναμε στα 1600) παμε στα 1600 πάλι.
-
Ερώτηση: ακριβότερο αυτοκίνητο σημαίνει για μένα ακριβότερα ανταλλακτικα?
Γιατι πχ αυτο μπορω να καταλαβω οτι ισχυει αν αντι για corolla παρει κανεις Mercedes.Αλλα αν αντι για opel astra αγοράσω opel vectra, σημαινει οτι αν χρειαστει να αντικαταστησω κατι, θα μου κοστισει πιο πολυ στο vectra απ'οτι αν το αντικαθιστουσα στο astra?
'Η ισχυει οτι στους εκτυπωτες: ακριβοτερος εκτυπωτης=συνηθως φτηνοτερα μελανια? (η εταιρια εχει παρει τα λεφτα της εξαρχης, κατα την ημερα αγορας?)
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Ερώτηση: ακριβότερο αυτοκίνητο σημαίνει για μένα ακριβότερα ανταλλακτικα?
Γιατι πχ αυτο μπορω να καταλαβω οτι ισχυει αν αντι για corolla παρει κανεις Mercedes.Αλλα αν αντι για opel astra αγοράσω opel vectra, σημαινει οτι αν χρειαστει να αντικαταστησω κατι, θα μου κοστισει πιο πολυ στο vectra απ'οτι αν το αντικαθιστουσα στο astra?
'Η ισχυει οτι στους εκτυπωτες: ακριβοτερος εκτυπωτης=συνηθως φτηνοτερα μελανια? (η εταιρια εχει παρει τα λεφτα της εξαρχης, κατα την ημερα αγορας?)
συνήθως είναι ελαφρώς ακριβότερα. Αλλα ισχύει το εξής. Το αστρα εινια πιο καινουργιο και μπορει να ειναι ακριβότερα απο το βεκτρα που εινια 3 χρονια στην αγορα
-
Αρα δεν ισχυει οτι και στους εκτυπωτες.
-
Θα σου προτείνω επίσης να ρίξεις και μία ματιά στο Ford Focus C-MAX...
http://www.ford.gr/ie/focuscmax/-/-ΔΕΝ είναι Sedan, ΔΕΝ είναι station wagon, ΔΕΝ είναι πολυμορφικό...
Aλλά και έχει χώρους και είναι σχετικά όμορφο και είναι στα λεφτά που ψάχνεις...Καλά ξεμπερδέματα...
Ποιο αυτοκίνητο προτείνετε να επιλέξω?