-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Δεν γνωριζω ποιος ειναι ο καλυτερος (πολλοι λενε για clliford),
αποψη μου ειναι οτι ο πιο αξιοπιστος ειναι ο ''asfaleia olikis klopis'' γιατι εχουμε δει και απο κλειστα γκαραζ να λειπουνε miata ............................................................................................................
Και μερικής κλοπής και ολικής....νομίζω ότι είναι ΚΑΙ οι δύο απαραίτητες.!!! -
Ο χρήστης avrohis έγραψε:
META
Από το 97 στο Υ άλλαξα μόνο μια φορά μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ .... τίποτα άλλο. Εχουν ισόβια εγγύηση.
.............................................................................................
........................................................................................................
ΔΕν μας λές λίγα για τον ΜΕΤΑ ? Αν και ξέρω ότι είναι ακριβός .
800 ΚΑΙ 900 € τα δύο μοντέλα της. Ποιό έχεις εσύ , κλπ.κλπ.............
................................................................................................
Απο όσα έχω καταλάβει πάντως έως τώρα , μάλλον η κάθε μια αντιπρ. αυτοκινήτων βάζει 'τον δικό της συναγερμό' Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να παει χαμένη.!!!! τους αγωράζουν (μάλλον) φτηνά ,διότι κάνουν μαζικές αγωρές και τους χρεώνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον πελάτη .Αυτό έχω καταλάβει...
Τώρα απο ποιότητα....κανείς δεν διαμαρτήρεται διότο ΟΛΟΙ είναι πάνω =κάτω ίδιοι...Μιλάω για τους ΜΗ GSM SMS δηλαδή τους απλούς. -
Σωστό !
Κονόμες χοντρές !!!!!! -
Ο χρήστης avrohis έγραψε:
META
Από το 97 στο Υ άλλαξα μόνο μια φορά μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ .... τίποτα άλλο. Εχουν ισόβια εγγύηση.
.............................................................................................
........................................................................................................
ΔΕν μας λές λίγα για τον ΜΕΤΑ ? Αν και ξέρω ότι είναι ακριβός .
800 ΚΑΙ 900 € τα δύο μοντέλα της. Ποιό έχεις εσύ , κλπ.κλπΔεν θυμάμαι μοντέλο ..... τον είχαν βάλει στην αντιπροσωπεία , οπότε λογικά θα ήταν κάποιο φθηνό μοντέλο.
Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν με απασχόλησε ποτέ με ψευτοσυναγερμούς ή οτιδήποτε άλλο. -
Νομίζω ότι οι ΜΕΤΑ για μπτοσικλέτες ΔΕΝ έχουν το σύστημα SMS ειδοποίησης με το κινητό σου τηλέφωνο.........???
Ή όχι ? Αν δεν το έχουν , είναι απλοί συναγερμοί όπως όλοι οι άλλοι ,εκτός του auto-alarm .ο οποίος ΔΕΝ έχει σειρήνα ,άλλά ΕΧΕΙ ειδοποίηση στο κινητό με SMS.
σωστά ? -
Δεν ξέρω
Ο Μeta που έχω είναι παλαιότερο μοντέλο και δεν έχει τέτοια ... πράγματα -
Καλά φίλε μου .Δεν το είπα για να σε κάνω να αισθανθείς άσχημα .
Άστον όπως είναι και πάρε έναν auto-alarm (79 eyropoyla) kai για να ξέρεις αν κάποιος στο κουνίσει ,και να το βρείς αν κάποιος στο βουτίξει.
Τις πληροφορίες στις στέλνει με SMS.
όπως είπαν όλοι ,ουδείς ποιά ενδιαφέρετε για το αν βαράει ο συνσγερμός του γείτονα.....
Ο καθένας κειτάει την πάρτη του......
Πάρε λοιπων και εσύ τα μέτρα σου ,χωρίς να υπολογίζεις στην βοήθεια ή την καλή θέλιση των άλλων.
MPES STO http://WWW.MARVEL-TECH.GR -
παίδες μια που μιλάμε για συναγερμούς,έχω πρόβλημα με το συναγερμό μου αυτές τι μέρες.
είναι συναγερμός τογιότα,και μερικές φορές χτυπάει στα καλά του καθουμένου,χωρίς να έχει θόρυβο,αέρα ή κίνηση τριγύρω.
Στη Τογιότα μου είπανε να κλείνω την ανακύκλωση αέρα,και ενώ φαίνεται ότι λειτούργησε το κόλπο,δυστυχώς ξαναχτύπησε και με την ανακύκλωση κλειστή.
¨Ενας φίλος μου,μου είπε (και εκείνος Τογιότα) ότι πρέπει η ζώνη ασφαλείας να είναι μαζεμένη μέχρι τέρμα,γιατί αν έχει μείνει λίγο λάσκα,σιγά σιγά μαζέβεται και ενεργοποιούνται τα 2 'ματάκια' που έχει.
Επίσης,όταν ανοίγω το αυτοκίνητο μετά από ενεργοποίηση του συναγερμού,το λαμπάκι αναβοσβήνει 3 φορές που σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη γραμμή τροφοδοσίας.Τέλος να προσθέσω ότι συνήθως χτυπούσε όταν είχε πολύ κρύο-κάτω από τους 0-αλλά αυτές τις μέρες δεν έχει κρύο και πάλι χτυπάει.
Αν μπορείτε βοηθήστε,γιατί εδώ που είμαι η Τογιότα δεν μπορεί να το κοιτάξει λόγω του ότι ο συναγερμός δεν μπήκε από το εργοστάσιο,και στην Ελλάδα θα κατέβω το καλοκαίρι.Στην Ελλάδα μάλλον θα μου βάλουν καινούριο όταν τους το πάω αλλά μέχρι τότε θα μου σπάει τα νεύρα και δεν θέλω να αφήνω το αμάξι παρκαρισμένο χωρίς συναγερμό.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Επίσης,όταν ανοίγω το αυτοκίνητο μετά από ενεργοποίηση του συναγερμού,το λαμπάκι αναβοσβήνει 3 φορές που σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη γραμμή τροφοδοσίας..
Στον δικο μου ,δεν ξερω τι μαρκα ειναι στο τηλεχειριστηριο εχει ενα αετο,αναβοσβυνει το φωτακι για να μου δειξει οτι καποια στιγμη ενεργοποιηθηκε.
Αν σε εσενα ,το αναβοσβησιμο, δειχνει προβλημα τροφοδοσιας μπορει για αυτο τον λογο να ενεργοποιηται ο συναγερμος.Εχουν κυκλωμα που ελενχει την πτωση τασης π.χ.οταν ανοιγει μια πορτα και αναψει η πλαφονιερα .Ελενξε μηπως δουλευει κατι εν τη απουσια σου. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επίσης,όταν ανοίγω το αυτοκίνητο μετά από ενεργοποίηση του συναγερμού,το λαμπάκι αναβοσβήνει 3 φορές που σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη γραμμή τροφοδοσίας..
Στον δικο μου ,δεν ξερω τι μαρκα ειναι στο τηλεχειριστηριο εχει ενα αετο,αναβοσβυνει το φωτακι για να μου δειξει οτι καποια στιγμη ενεργοποιηθηκε.
Αν σε εσενα ,το αναβοσβησιμο, δειχνει προβλημα τροφοδοσιας μπορει για αυτο τον λογο να ενεργοποιηται ο συναγερμος.Εχουν κυκλωμα που ελενχει την πτωση τασης π.χ.οταν ανοιγει μια πορτα και αναψει η πλαφονιερα .Ελενξε μηπως δουλευει κατι εν τη απουσια σου.σαν τι να δουλεύει?μήπως το carkit που είναι συνδεδεμένο στον αναπτήρα?αλλα αυτό δεν νομίζω να είναι σε τάση όταν κλείνει ο διακόπτης της μίζας.Μήπως η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι στα τελευταία της?Αλλα νομίζω ότι ο συναγερμός έχει δική του μπαταρία.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Αν σε εσενα ,το αναβοσβησιμο, δειχνει προβλημα τροφοδοσιας μπορει για αυτο τον λογο να ενεργοποιηται ο συναγερμος.Εχουν κυκλωμα που ελενχει την πτωση τασης π.χ.οταν ανοιγει μια πορτα και αναψει η πλαφονιερα .Ελενξε μηπως δουλευει κατι εν τη απουσια σου.σαν τι να δουλεύει?μήπως το carkit που είναι συνδεδεμένο στον αναπτήρα?αλλα αυτό δεν νομίζω να είναι σε τάση όταν κλείνει ο διακόπτης της μίζας.Μήπως η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι στα τελευταία της?Αλλα νομίζω ότι ο συναγερμός έχει δική του μπαταρία.
Για κοιταξε αν οταν βγαζεις το κλειδι μηπως δινει ρευμα στον αναπτηρα.
Ο συναγερμος εχει δικια του μπαταρια για την σειρηνα,αν ανιχνευσει πτωση τασης απο την μπαταρια του αυτοκινητου ενεργοποιηται.
Δοκιμασε να κλειδωσεις το αμαξι με τον συναγερμο και να ξεκλειδωσεις με το κλειδι.Ανοιγωντας την πορτα ,αναψει και η πλαφονιερα,θα αρχισει να φωναζει ο συναγερμος .Μπορει να αρχισει να φωναζει απλα μολις ανεβουν οι ασφαλειες απο το κεντρικο κλειδωμα.
Ο συναγερμος ειναι απο τα πιο δυσκολα προβληματα αν παθει κατι.Εχθες σε ενα γνωστο με FEROZA οταν ενεργοποιουσε τον συναγερμο αναβε ο φωτισμος στο ταμπλο με την συχνοτητα που ακουγονταν τα μπιπ ενεργοποιησης . -
παίδες μια που μιλάμε για συναγερμούς,έχω πρόβλημα με το συναγερμό μου αυτές τι μέρες.
είναι συναγερμός τογιότα,και μερικές φορές χτυπάει στα καλά του καθουμένου,χωρίς να έχει θόρυβο,αέρα ή κίνηση τριγύρω.
Στη Τογιότα μου είπανε να κλείνω την ανακύκλωση αέρα,και ενώ φαίνεται ότι λειτούργησε το κόλπο,δυστυχώς ξαναχτύπησε και με την ανακύκλωση κλειστή.
¨Ενας φίλος μου,μου είπε (και εκείνος Τογιότα) ότι πρέπει η ζώνη ασφαλείας να είναι μαζεμένη μέχρι τέρμα,γιατί αν έχει μείνει λίγο λάσκα,σιγά σιγά μαζέβεται και ενεργοποιούνται τα 2 'ματάκια' που έχει.
Επίσης,όταν ανοίγω το αυτοκίνητο μετά από ενεργοποίηση του συναγερμού,το λαμπάκι αναβοσβήνει 3 φορές που σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη γραμμή τροφοδοσίας.Τέλος να προσθέσω ότι συνήθως χτυπούσε όταν είχε πολύ κρύο-κάτω από τους 0-αλλά αυτές τις μέρες δεν έχει κρύο και πάλι χτυπάει.
Αν μπορείτε βοηθήστε,γιατί εδώ που είμαι η Τογιότα δεν μπορεί να το κοιτάξει λόγω του ότι ο συναγερμός δεν μπήκε από το εργοστάσιο,και στην Ελλάδα θα κατέβω το καλοκαίρι.Στην Ελλάδα μάλλον θα μου βάλουν καινούριο όταν τους το πάω αλλά μέχρι τότε θα μου σπάει τα νεύρα και δεν θέλω να αφήνω το αμάξι παρκαρισμένο χωρίς συναγερμό.
................................................................................................
Νομίζω ότι φταίει η μπαταρία του συναγερμού ή ή μπαταρία του αυτοκινήτου σου ,η οποία πρέπει να είναι ¨¨πεσμέν稨 Όλες αυτές οι μπαταρίες ,έχουν ¨¨χρόνο ζωής¨¨ 3-5 χρόνια ,αλλά αυτό ΔΕΝ το λένε οι κατασκευαστές τους.!!! Μέτρα με πολύμετρο την μπαταρία του συναγερμού και του αυτοκινήτου σου .Θα μπορούσα να σου εξηγήσω με τεχνικούς όρους αυτό που σου λέω ,αλλά θα σε έκανα να βαρεθείς. -
το carkit,τελικά δεν παίρνει ρεύμα όταν είναι κλειστός ο διακόπτης
ίσως είναι το εξής-έχω ένα φυλαχτό κρεμασμένο από τον καθρέφτη,και οι δύο μεσαίοι αεραγωγοί στοχεύουν κατευθείαν στο φυλαχτό.Ακόμη και αν έχω κλειστή την ανακύκλωση, από τους συγκεκριμένους αεραγωγούς πάντα μπαίνει αέρας.Οπότε ίσως κάνουν το φυλαχτό να κουνιέται και ενεργοποιούνται τα ματάκια.
Θα το ψάξω και θα σας πω,
Ίσως βέβαια και η μπαταρία να είναι πεσμένη,απλά επειδή κινώ κάθε μέρα το αυτοκίνητο, μου φαίνεται λίγο απίθανο να μην είναι φορτισμένη καλα.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας
-
Μή ξεχνάς ότι οι μπαταρίες μολύβδου οι οποίες εργαζονται σε μεγαλες αυξομειώσεις θερμοκρασιών και εχουν μια κάποια ηλικία ,παθαίνουν την λεγομένη θειήκοση ή θειήζιση. (ειναι η σταδιακή επικάθιση θείου μεταξύ των στοιχείων τους και ουσιαστικά το σταδιακό τους βραχυκύκλωμα.Ένα μικρό βραχυκύκλομα ,το εκλαμβάνει ο συναγερμός ώς απώλεια τάσης ,άρα ώς προσπάθεια παραβιάσεως του κυκλώματος .
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δεν ξέρω
Ο Μeta που έχω είναι παλαιότερο μοντέλο και δεν έχει τέτοια ... πράγματα........................................................................
Τους πήρα τηλεφ. ΔΕΝ έχουν μοντέλο για μηχανή με SMS ειδοποίηση.Μόνο για αυτοκίνητα έχουν.
Πάντως 900 ευρώ ,είναι πολλά ...(νομίζω) -
Λοιπόν μάγκες, Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έκατσα και έφτιαξα την πλακετίτσα pου συνδέει το AutoAlarm της Marvel-Tech.gr με τον συναγερμό.
Σχετικά απλή κατασκευή εάν ξέρεις βασικά ηλεκτρονικά (την πλακέτα την πουλάνε και έτοιμη).
Εχθές το απογευματάκι την συνέδεσα ώστε ο Elser της μηχανής να ενεργοποιεί το SMS μήνυμα συναγερμού, οπότε τώρα έχω δυο πιθανά μηνύματα SMS, ένα από τον Elser μέσω του Auto-Alarm, και ένα από το Auto-Alarm από τον δικό του αισθητήρα.Το μήνυμα του Auto Alarm:
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ : ΝΑΙ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ΝΑΙ
ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ : ΟΧΙ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ : ΟΧΙ
ΝΕΤ –213g17
LAC/CID – 2125/2c31Το μήνυμα του Elser μέσω του Auto Alarm:
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ELSER -
Μπορούμε να έχουμε το σχέδιο της πλακέτας ,παρακαλώ.....
Δουλεύει οκ ? -
Tην πουλάνε και αυτοί ,τους πήρα.
Μου άρεσε το κόλπο με τον σειναγερμό και τους περαστικούς... -
λοιπών. Πήγα και το πήρα το μαντσαφλάρι και το έβαλα μέσα σε ένα siemens A50.
μΠΟΡΕΊς να μου πείς τι γίνετε με τον μετρητή της ταχύτητας που έχει επάνω η πλακέτα ,ή να τους ξανα-πάρω τηλ.Ευγενικοί-ευγενικοί ,αλλά τους έχω ζαλίσει τ)αρ.....α. -
Ο μετρητής ταχύτητας που έχει το μενού, είναι για άλλες εφαρμογές, όπως fleet management και χρειάζεται χτίσιμο SW εφαρμογής για να το χρησιμοποιήσεις, σε εμάς τους απλούς χρήστες δεν χρησιμεύει σε τίποτα…
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?Απόψεις.