-
Για παρε διαβασε τον ΚΟΚ και μετα ελα πες μου αν οι πεζοι εχουν παντου και παντα προτεραιοτητα.
οσο πληρωνω τελη κυκλοφοριας, θα κατεβαινω στο κεντρο με οτι γουσταρω. Θα κοβω βολτες στο κεντρο της Αθηνας με το αυτοκινητο μου γιατι ετσι μου την εδωσε, και εσυ θα περιμενεις στο φαναρι, θες δεν θες, και θα φας το καυσαεριο στην μαπα οσο το φαναρι για τους πεζους ειναι κοκκινο.
Α και να ελπιζεις να μην πετυχεις ποτε εμενα στον δρομο γιατι αμα κανεις σε εμενα αυτο που λες ('πεταγομαι επιτηδες αποτομα μπροστα τους για να μαθουν'), μπορει να σε πατησω λιγακι. Μπορει να χασεις και κανα ποδι και μαζι με αυτο την τσαμπα μαγκια που σου τρεχει απο τα μπατζακια. Και μακαρι να σε εμβολισει κανενας απο πισω να σε κανει τροπετο οταν ΕΠΙΤΗΔΕΣ φρεναρεις αποτομα. Αντε μαζεψου λιγακι...Δεν ειναι δουλεια σου να προσπαθεις να εφαρμοσεις τον νομο (ασε που στα μισα που λες δεν εχεις καν το νομο με το μερος σου) τρομαζωντας τους αλλους η ακομα χειροτερα κινδυνευοντας να προκαλεσεις ατυχημα.
και να κοιταξεις να ξανασκεφτεις το ποιους λες ζωα, γιατι τα ζωα ειναι αυτα που περνανε το δρομο με το ετσι θελω οποτε τους κατεβει, βαζωντας σε κινδυνο την ζωη τους. Οπως εσυ ας πουμε...
στην ουσια τωρα, διαβασεις ανα 10 μετρα σε κεντρικοτατους δρομους ναι ειναι διακοσμητικες. Ειναι αδυνατον καθε 10 μετρα να σταματανε τα αυτοκινητα για εναν ανθρωπο, αυτο καταστρεφει την ροη της κινησης. Οι διαβασεις στην Αθηνας πχ ειναι αχρηστες. Οπως επισης και οι 2-3 ξεμπαρκες διαβασεις στην παραλιακη, οπου σε δρομο υψηλων ταχυτητων και ογκου οχηματων ξαφνικα στην μεση του πουθενα φυτρωνει (πανω σε τυφλη στροφη παρακαλω...) μια διαβαση.
-
Επειδή δουλεύω κέντρο (Κλαυθμώνος) και περνάω καθημερινά πολλές φορές Ερμού-Αθηνάς με το παπί για να πάω στη δουλειά, να πω πως σ'εκείνους τους δρόμους οι πεζοί πετάγονται κάθε ΕΝΑ μέτρο!!! Είναι δυνατόν να σταματάς σε όλους; Δεν είναι ζώα (οι πεζοί);
Από τα κορυφαία βέβαια, είναι Σταδίου-Μπενάκη. Ερχεσαι με πράσινο από Πατησίων για Σταδίου και πέρνοντας τη στροφή για να βγεις Σταδίου βλέπεις ένα τσούρμο από βλαμμένους να παιρνάνε απέναντι επειδή την κίνηση της Σταδίου την έκοψε το φανάρι της Ομόνοιας και νομίζουν πως είναι μόνοι τους στον δρόμο, αντί να πάνε 50 μέτρα παρακάτω ή παραπάνω στη διάβαση του φαναριού.
Να έχουμε και λίγο επαφή με την πραγματικότητα, ε;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Επειδή δουλεύω κέντρο (Κλαυθμώνος) και περνάω καθημερινά πολλές φορές Ερμού-Αθηνάς με το παπί για να πάω στη δουλειά, να πω πως σ'εκείνους τους δρόμους οι πεζοί πετάγονται κάθε ΕΝΑ μέτρο!!! Είναι δυνατόν να σταματάς σε όλους; Δεν είναι ζώα (οι πεζοί);Από τα κορυφαία βέβαια, είναι Σταδίου-Μπενάκη. Ερχεσαι με πράσινο από Πατησίων για Σταδίου και πέρνοντας τη στροφή για να βγεις Σταδίου βλέπεις ένα τσούρμο από βλαμμένους να παιρνάνε απέναντι επειδή την κίνηση της Σταδίου την έκοψε το φανάρι της Ομόνοιας και νομίζουν πως είναι μόνοι τους στον δρόμο, αντί να πάνε 50 μέτρα παρακάτω ή παραπάνω στη διάβαση του φαναριού.
Να έχουμε και λίγο επαφή με την πραγματικότητα, ε;
Έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εγώ με το δίκυκλο κατεβαίνω στο κέντρο, και μπορώ να πω ότι το χειρότερο είναι το Σάββατο πρωί που τα ΖΩΑ πάνε στα μαγαζιά του Κολονακίου. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά απ'αυτά είναι άτομα τα οποία δεν έχουν το ελάχιστο μυαλό να σκεφτούν τι μπορεί να συμβεί αν δεν προλάβεις να σταματήσεις, έτσι όπως πετάγονται με τις τσάντες στο ξαφνικό και περνάνε απέναντι, σε φάση 'δεν περνάω-περνάω-θα δείξει μωρέ..'. Μου έχει τύχει -παράδειγμα να βρέχει και ΖΩΟ τελευταία στιγμή να πετάγεται στη μέση του δρόμου, το οποίο στην αρχή τρέχει, μετά όμως βράχηκε μάλλον πολύ και 'έκοψε' ταχύτητα. Εμένα με ρώτησε, το βλήμα, αν θα προλάβω να φρενάρω με το δίτροχο μεσα στη βροχή; Ή που αντί να περιμένουν στο πεζοδρόμιο πάνω να ανάψει πράσινο για τους πεζούς, εκεί γύρω από το Σύνταγμα, κλείνουν μία λωρίδα περιμένοντας είτε να ανάψει ή να βρουν ευκαιρία να περάσουν απέναντι. Είμαστε ζώα γιατί θα έπρεπε να τα ξέρουμε από το σχολείο ΟΛΟΙ αυτά.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για παρε διαβασε τον ΚΟΚ και μετα ελα πες μου αν οι πεζοι εχουν παντου και παντα προτεραιοτητα.Σαφώς και δεν έχουν προτεραιότητα, αλλά ακόμα και εκεί που δεν έχουν, το αυτοκίνητο είναι υποχρεωμένο να τους προσέξει από το Κ.Ο.Κ. Ακόμα και σε σημεία χωρίς διάβαση δικαστικά -ορθώς- δικαιώνονται οι πεζοί.
οσο πληρωνω τελη κυκλοφοριας, θα κατεβαινω στο κεντρο με οτι γουσταρω. Θα κοβω βολτες στο κεντρο της Αθηνας με το αυτοκινητο μου γιατι ετσι μου την εδωσε, και εσυ θα περιμενεις στο φαναρι, θες δεν θες, και θα φας το καυσαεριο στην μαπα οσο το φαναρι για τους πεζους ειναι κοκκινο.
Αθλιο, ελεινό comment. Πρώτον αν ήσουν ευσυνείδητος θα έπρεπε να αποφέυγεις το κέντρο της Αθήνας και δεύτερον να παρακαλάς να βρεθεί μια κυβέρνηση να απαγορεύσει την κυκλοφορία των Ι.Χ μη επαγγελματικών σε αυτό.
Α και να ελπιζεις να μην πετυχεις ποτε εμενα στον δρομο γιατι αμα κανεις σε εμενα αυτο που λες ('πεταγομαι επιτηδες αποτομα μπροστα τους για να μαθουν'), μπορει να σε πατησω λιγακι. Μπορει να χασεις και κανα ποδι και μαζι με αυτο την τσαμπα μαγκια που σου τρεχει απο τα μπατζακια. Και μακαρι να σε εμβολισει κανενας απο πισω να σε κανει τροπετο οταν ΕΠΙΤΗΔΕΣ φρεναρεις αποτομα. Αντε μαζεψου λιγακι...Δεν ειναι δουλεια σου να προσπαθεις να εφαρμοσεις τον νομο (ασε που στα μισα που λες δεν εχεις καν το νομο με το μερος σου) τρομαζωντας τους αλλους η ακομα χειροτερα κινδυνευοντας να προκαλεσεις ατυχημα.
Όσο φέρονται σαν κανίβαλοι και σαν ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ, αγνωώντας ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε με πόδια και όχι ρόδες, και δεν σέβονται τον πρωτογενή τρόπο μετακίνησης 'πεζή' τόσο εγώ θα γίνομαι κάφρος απέναντι τους. Δεν μου καίγεται καρφάκι αν θα με πατήσεις γιατί θα με πληρώνεις μια ζωή. Όσο για το αμάξι μου που θα γίνει τροπέτο, μην ανησυχείς θα έχω φροντίσει να είναι το δευτερέον μου όχημα
και να κοιταξεις να ξανασκεφτεις το ποιους λες ζωα, γιατι τα ζωα ειναι αυτα που περνανε το δρομο με το ετσι θελω οποτε τους κατεβει, βαζωντας σε κινδυνο την ζωη τους. Οπως εσυ ας πουμε...
στην ουσια τωρα, διαβασεις ανα 10 μετρα σε κεντρικοτατους δρομους ναι ειναι διακοσμητικες. Ειναι αδυνατον καθε 10 μετρα να σταματανε τα αυτοκινητα για εναν ανθρωπο, αυτο καταστρεφει την ροη της κινησης. Οι διαβασεις στην Αθηνας πχ ειναι αχρηστες. Οπως επισης και οι 2-3 ξεμπαρκες διαβασεις στην παραλιακη, οπου σε δρομο υψηλων ταχυτητων και ογκου οχηματων ξαφνικα στην μεση του πουθενα φυτρωνει (πανω σε τυφλη στροφη παρακαλω...) μια διαβαση.
Και πάλι είσαι λάθος! Συμφωνοι πολλές διαβάσεις είναι σε λάθος σημεία, αλλά εσύ πρέπει να τις σεβαστείς, διοτι ο πεζός μπορεί να μην ξέρει τον κίνδυνο του συγκεκριμένου δρόμου (πχ. ενας τουρίστας) και να επιχειρήσει να περάσει. Και εσυ που έρχεσαι πατημένος από τη στροφή να τον μαζέψεις και να τον κομματιάσεις. Και να δούμε την δικιά σου μαγκιά όταν το πάθεις πως θα σου κοπεί.
Το αυτοκίνητο για μένα είναι κυρίως μέσο ψυχαγωγίας και όχι μέσο μετακίνησης. Μου δίνεται η ευκαιρία να το τρέξω σε επαρχιακούς δρόμους, βουνά, ακόμα και σε σφικτό εθνικό δίκτυο και να το ευχαριστηθώ πραγματικά. Το να οδηγώ σαν τον νεόπλουτο μες την πόλη και να ψάχνω να παρκάρω σαν να νομίζω ότι αυτό το γαμημένο κέντρο μας χωράει όλους με τα κάρα μας δεν μου περνάει καν από το νου. Και όποτε τυχαίνει να το κάνω αισθάνομαι πολύ ΖΩΟΝ.
Όσο για το 'In Street Racing we Trust' συμφωνώ απόλυτα, αλλά μάλλον το εννούμε διαφορετικα...
Υ.Γ. Ακόμα μου χρωστάς ένα πέρασμα με 90+ από το πέταλο της Ακρωτηρίου. Το ST μου στη διάθεση σου πάντα.
-
Νομίζω ότι πρόκειται για θέμα αντίληψης και όχι θέμα νοοτροπίας 'πεζός είμαι έχω προτεραιότητα ό,τι γουστάρω κάνω'. `Οταν ο άλλος πάει να διασχίσει την παραλιακή πάνω σε στροφή και δεν έχει ορατότητα το κάνει για μαγκιά; Δε του περνάει στιγμή απ'το μυαλό ότι ο διερχόμενος οδηγός δεν έχει ορατότητα; Κάτι χαμένα που διασχίζουν στο χύμα τη Χαμοστέρνας (χτες το βράδυ πέτυχα έναν) ή τη Συγγρού; Δεν έχουν αντίληψη του τι πρόκειται να τους συμβεί; Και δεν έχεις δίκιο, δεν αποζημιώνεται πάντα ο πεζός
-
Υπάρχουν σημεία όπου οι πεζοί φαίνε, όπως σε λεωφόρους νύχτα με κακό ή καθόλου φωτισμό και μπαριέρες, διασχίζουν το δρόμο και τις πηδάνε.
Και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αθωωθεί ΙΧ που χτύπησαν πεζό, αλλά κατά κανόνα οι πεζοί δικαιώνονται, γιατι για τα ατυχήματα σε περιοχές βραδείας κυκλοφορίας είναι τα περισσότερα, και εκεί έχουν απόλυτη προτεραιότητα. -
Ας διαχωρισουμε το 'κανω οτι γουσταρω επειδη νομιζω οτι εχω δικιο' που εφαρμοζεις εσυ (και μαλιστα με ηλιθια νοοτροπια του τυπου 'πεταγομαι επιτηδες μπροστα σου, εσυ πατα με, εγω θα χασω τα ποδια μου αλλα εσυ θα με πληρωνεις'. Οκ τοτε θα εισαι ενας αναπηρος με αποζημειωση...), απο το 'δεν εφαρμοζω το πρακτικως αδυνατον να εφαρμοστει' που σου λεω εγω.
Στο σημειο της παραλιακη που αναφερομαι, εχει οριο 80. Αν εγω, πηγαινωντας με 79 χαω, δω μεσα στην τυφλη στροφη και ]5 μετρα μπροστα μου πεζο να διασχιζει την παραλιακη επειδη καποιος φωστηρας εχει πεταξει μια διαβαση στην μεση του πουθενα, θα φταιω αμα τον πατησω? Συμφωνα με τον νομο ναι, αλλα μπορω να κανω κατι να τον αποφυγω?
Αντιστοιχα ανεφαρμοστο ειναι σε δρομο με μεγαλο ογκο οχηματων, να σταματανε ολα καθε 20 μετρα επειδη καποιος αποφασισε να σπειρει τον δορμο με διαβασεις για να μην περπατησει ο καημενος πεζος 50-100 μετρα(που αφου αποφασιζει να χρησιμοποιει τα ποδια με τα οποια γεννηθηκε η τα ΜΜΜ, ας περπατησει και λιγακι...).
για το 'ελεεινο σχολιο', συγνωμη αλλα εχω δικαιωμα επιλογης μεταξυ των ΜΜΜ και του ΙΧ. Δεν γκρινιαζω πχ για την κινηση γιατι ειμαι μερος του προβληματος. Εσυ δεν εχεις δικαιωμα επιλογης του αν θα περασεις με πρασινο η με κοκκινο επειδη αποφασισες οτι δεν μπορει ο νομος να σε υποχρεωνει να αναπνεεις τα καυσαερια. Θα κατσεις και θα περιμενεις το πρασινο για τους πεζους και θα πεις και ενα τραγουδι οσο περιμενεις.
Και μην μου ξαναμιλησεις για νομους και προστασια των πεζων απο αυτους οσο παραδεχεσαι (και απαιτεις) επιλεκτικη εφαρμογη των νομων αναλογα με τα γουστα σου...
-
Παντως μιας και αναφερεστε σε πεζους-ταρζαν και τις συνεπειες του πατηματος τους... ξερω παρα πολυ καλα λογω συγγενων δικαστων σε αυτοκινητικα ατυχηματα, πως ο οδηγος που ενεπλακει δεν θα παθει τιποτα απολυτως.
Μου εχουν εξιστορησει διαφορες αξιωσεις πεζων εναντιον οδηγων... που φυσικα το μονο που καταφεραν ηταν να εισπραξουνε ενα μεγαλοπρεπες 'ακυρο' απο τους δικαστες.Αν ειναι δυνατον να εχουν δικιο μονο οι πεζοι...
-
Και για να το πω πιο ωμα, ο οδηγος παει στο δικαστηριο, ο πεζος στον ταφο. Διαλεξε και παρε, και πεταξου επιτηδες μπροστα σε αυτοκινητο...Μονο και μονο η νοοτροπια που εχουν πααααρα πολλοι οτι θα κανω οτι γουσταρω και θα περασω απο οπου γουσταρω γιατι εσυ θα βρεις τον μπελα σου αμα δεν κανεις αυτο που με βολευει (= πλακωθεις στα φρενα για να περασω απο οπου γουσταρω, οταν γουσταρω), ειναι η ιδια με αυτη που εχουν λεωφορειατζηδες (= κανω οτι γουσταρω και εσυ κανεις ακρη να περασω γιατι θα σε κανω χαλκομανεια), μπατσοι (=θα κανεις οτι μου καυλωσει επειδη ξυπνησα στραβα γιατι αλλιως θα σε τρεχω επειδη μου εδωσαν μια στολη και την εχω δει σεριφης), διασημοι και πλουσιου (=ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε, εγω ειμαι υπερανω εσου) και παει λεγοντας. Μπραβο μεγαλε, ευγε...
-
Οχι κάνεις λάθος να με κατηγορείς ότι ερμηνεύω τους νόμους όπως με βολεύει. Όταν είμαι πεζός περνάω μεν τους δρόμους (κόβω τα αυτοκίνητα, αλλά μόνο όταν βλέπω ότι προλαβαίνουν να κόψουν, αλλιώς θα με είχαν πατήσει), και ως οδηγός, οδηγώ έχοντας υπόψιν μου ότι ο πεζός μπορεί να έχει την δική μου νοοτροπία και δεν βιάζομαι σαν να είμαι εγώ και κανείς άλλος. Προφανώς λοιπόν δεν κάνω αυτό μου με βολεύει, αλλά αυτό που θεωρώ σωστό.
Στο παράδειγμα που έδωσες για την παραλιακή έχεις δίκιο, αλλά με ποιόν τα βάζεις? Με τον πεζό? αν είναι δυνατόν! Θα έπρεπε η αρμόδια αρχή να βάλει πορτοκαλί αναβοσβήνοντα πριν τη στροφή!
Οσο για το αν θα κάτσω και θα πω και ένα τραγούδι όσο περιμένω, με την λογική αυτή, τοτε εσύ θα πρέπει να πηγαίνεις παντου με τα ηλίθια όρια ταχύτητας διότι έτσι λέει ο νόμος! Το κάνεις? Δεν νομίζω! Γιατί λοιπόν να σέβομαι εγώ το κόκκινο πεζών?
Γενικώς συμπεραίνω ότι δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω, γιατί αλλιώς σίγουρα θα συμφωνούσες σε μερικά.
-
Όσο για τους λεωφορειατζήδες, επίσης διαφωνώ. Το λεωφορείο είναι ογκώδες όχημα που εξυπηρετεί κοινωνικό σκοπό και σαφώς είναι ανώτερο στο δρόμο από το όχημα του καθένα μας. Πολλές φορές αλλάζουν ρεύμα επειδή συνάντησαν απότομα εμπόδιο, αδιαφορώντας για τα ΙΧ, απλά βγάζοντας φλας. Στις συνθήκες - ζούγκλα της Αθήνας αν περίμεναν να αδείασει το δίπλα ρεύμα απο ΙΧ για να χωρέσει 10μ. λεωφορείο, ζήτω που καήκανε, και αυτοί και οι επιβάτες! Σου είναι αδιανόητο αυτό? Εγώ όταν βλέπω λεωφ-τρόλλευ να αλλάζει πορεία, κάνω ότι μπορω να το διευκολύνω, σαν τα ασθενοφόρα! είναι επειδή με βολεύει?
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Πάντως δεν αφήνω ΠΟΤΕ κανέναν να μου χωθεί έτσι και δε καταλαβαίνω αυτούς που το επιτρέπουν...Την ίδια άποψη έχω και εγώ. Αλλά δεν μου είναι εύκολο να παραφυλάω μη μου βγει κανείς. Στο τέλος, θα κάνω μλκ ο ίδιος.
Εγώ δεν κορνάρω. Αν έχω χώρο ξεκινώ με φόρα και πλακώνομαι στα φρένα πίσω τους.
και σε γράφουν -να μη σου πω που, και φθείρεις τσάμπα το αυτοκίνητό σου και χαλάς και τη ζαχαρένια σου.. δε βλέπω να βγάζει κάπου
Άε που αν μια φορά γίνει η στραβή και δεν φρενάρεις έγκαιρα θα πέσεις πάνω του.
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Οσο για το αν θα κάτσω και θα πω και ένα τραγούδι όσο περιμένω, με την λογική αυτή, τοτε εσύ θα πρέπει να πηγαίνεις παντου με τα ηλίθια όρια ταχύτητας διότι έτσι λέει ο νόμος! Το κάνεις? Δεν νομίζω! Γιατί λοιπόν να σέβομαι εγώ το κόκκινο πεζών?Ο οδηγός που δεν σέβεται τα όρια κινδυνεύει να φάει μια κλήση (μεγάλη ή μικρή, δεν έχει σημασία), ενώ ο πεζός κινδυνεύει να τον κουβαλάνε τέσσερις. Να γιατί. Καλωσήρθες στην ωμή πραγματικότητα...
Υ.Γ. Ακόμα μου χρωστάς ένα πέρασμα με 90+ από το πέταλο της Ακρωτηρίου. Το ST μου στη διάθεση σου πάντα.
Που είναι αυτό το πέταλο; :razz:
-
Δεν κατάλαβες, μιλάω για τον τρόπο που μου είπε ο Kacey να σεβαστώ τον νόμο επειδή είναι νόμος, και όχι να σέβομαι όποιους από αυτούς εγώ θεωρώ σωστούς και να δημιουργώ δικούς μου σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου.
Εφόσον οι περισσότεροι μας οδηγούμε με τα ταχύτητα που ΕΜΕΙΣ θεωρούμε σωστή, έτσι και εγώ ως πεζός περνάω από κει πιστεύω ότι πρέπει και απαιτώ από τον οδηγό του αυτοκινήτου να με προσέξει, διότι αυτός είναι ο ρόλος του στο τιμόνι. Να κοιτάει τα πάντα γύρω του, όχι μόνο τα φανάρια.Το πέταλο βρίσκεται στα Χανιά και είχαμε έρθει σχεδόν όλα τα παιδιά του πρώην TFRC κρήτης σε αντιπαράθεση με τον Kacey για το κατα πόσον είναι εφικτή μπούκα με 90-105 όπως κάθε βράδυ χαλαρά στην ανάβαση ισχυριζόταν ότι έκανε εκείνος. Δεν ξέρω προσωπικά το παιδί αλλά μου είχε μείνει αυτό ως αδύνατον, και του είχα ζητήσει να μου το 'δείξει' όταν κατέβει!
-
Διαβαζω πολυ καλα τι γραφεις. Συγκρινε εσυ αυτα που γραφεις τωρα με το 'πεταγομαι επιτηδες για να τους τρομαξω και να τους κανω να πλακωθουν στα φρενα επειδη δεν γουσταρω να περιμενω το πρασινο αναπνεωντας το καυσαεριο τους επειδη οδηγουν το αυτοκινητο τους στο κεντρο (σσ: ως εχουν δικαιωμα...)' που βγηκες και ειπες πριν.
η ουσια του πραγματος ειναι οτι αν δω καποιον να περιμενει να τον αφησει καποιος να βγει/αλλαξει λωριδα/διασχισει τον δρομο, θα τον αφησω. Αν παει να το κανει με το ετσι θελω (πεζος, λεωφορειατζης, ταξιτζης και γενικα ολοι οι νταβατζηδες των δρομων), τοτε θα τον παρω μαζι μου.
Απο που κι ως που εχει το λεωφορειο δικαιωμα να αλλαξει λωριδα οποτε του καπνισει και να μην ειναι υποχρεωμενος να περιμενει να μην εχει καποιον διπλα του? Ποιος του εδωσε αυτο το δικαιωμα? Και εγω θα τον αφησω να βγει αμα βγαλει φλας, αλλα εδω στην Αθηνα δεν γινεται κατι τετοιο. Αυτο που γινεται ειναι 'βγαζω φλας και αλλαζω λωριδα αδιαφορωντας για το οτι εχω ΙΧ ακριβως διπλα μου αφου λογω του ογκου μου θα τον αναγκασω να κανει ακρη να περασω'. Τι λες ρε μεγαλε...
οσο για το πεταλο, ειχα πει και τοτε οτι ισως πριν απο 6 χρονια που περναγα εγω να ηταν πολυ καλυτερη η ασφαλτος, ισως να ηταν αλλιως ο δρομος, ισως ισως ισως. Το γεγονος παραμενει οτι εφτανα με σπασμενη τριτη (xsara vts 2lt), τσιμπαγα φρενα (τσιμπαγα, οχι τσαρουχωνα) και εμπαινα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
η ουσια του πραγματος ειναι οτι αν δω καποιον να περιμενει να τον αφησει καποιος να βγει/αλλαξει λωριδα/διασχισει τον δρομο, θα τον αφησω. Αν παει να το κανει με το ετσι θελω (πεζος, λεωφορειατζης, ταξιτζης και γενικα ολοι οι νταβατζηδες των δρομων), τοτε θα τον παρω μαζι μου.
Παρακολουθώ τα μηνύματα σου αρκετό καιρό, Kacey, και προσπαθώ να καταλάβω αν αυτά που γράφεις τα εννοείς και τα κάνεις, ή αν απλώς προσπαθείς με την χρήση υπερβολής να δείξεις την έντονη ενόχληση σου για το οδικό χάος που όλοι μας αντιμετωπίζουμε στην Ελληνική καθημερινότητα.
Ειλικρινά, ελπίζω το δεύτερο.
-
Το ότι πετάγομαι επίτηδες δεν το αρνούμαι, ούτε το πήρα πίσω. Βέβαια δεν το κάνω στη Βουλιαγμένης, το κάνω όμως οπουδήποτε έχει διάβαση και οι οδηγοί δεν κόβουν ενω βλέπουν πεζούς να περιμένουν.
Και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ότι όσο κουφό σου φαίνεται το 'πεταγομαι επιτηδες για να τους τρομαξω και να τους κανω να πλακωθουν στα φρενα επειδη δεν γουσταρω να περιμενω το πρασινο αναπνεωντας το καυσαεριο τους επειδη οδηγουν το αυτοκινητο τους στο κεντρο', αλλο τόσο και περισσότερο τερατώδες θεωρούν άλλοι π.χ. κανάλια, μπάτσοι, ευρύτερη κοινωνία το 'Εγω πάω τέζα με το αμάξι μου όσο γουστάρω και πιέζω τα όρια του στις στροφές γιατι αυτό με καβλώνει και μου δίνει νόημα στην καθημερινότητα μου'. Θα σου άρεσε να πεις την άποψη σου σε ένα φόρουμ αυτοκίνησης και να πέσουν να σε φάνε λες και τους έθιξες προσωπικά? ΠΧ. ΕΣΥ ΑΛΗΤΗ σκοτώνεις τα παιδιά μας κοντράκια κλπ. χωρίς να κάτσουν να διακρίνουν τον κακό από τον 'καλό' οδηγό παραμόνο από το αν 'τρέχει' η όχι?Εσύ μπορεί να αφήνεις όσους βλέπεις να περιμένουν να περάσουν αλλά είσαι εξαίρεση, διότι οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Συνεπώς οι λεωφορειατζήδες έχουν μάθει να προειδοποιούν με φλας και να αλλάζουν λωρίδα αδιαφορώντας για το τι θα κάνεις. Εμένα λογικό μου φαίνεται και πιστεύω στη θέση τους και εσύ το ίδιο θα έκανες. Σκέψου να ήσουν όλη μέρα στο τιμόνι και να είχες και τους μαλάκες να μπλακάρουν τους λεωφορειόδρομους!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
που βγηκες και ειπες πριν.Τι εννοείς λέγοντας βγήκες και είπες? Μιλάω κάπου που δεν θα έπρεπε να μιλάω? Αυθαδείασα έναντι κάποιου συγκεκριμένου προσώπου? Δεν επιτρέπεται στο φόρουμ να επεμβαίνουμε σε συζήτηση αν έχουμε κάτω από 1000 πόστ?
-
εντάξει βρε παιδιά φαίνεται γίναν παρεξηγήσεις με το τι έλεγε ο καθένας και τι εννοούσε, δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε, αυτό μόνο σε πμ
και δε θέλω να μου χαλάτε το ωραίο θέμα με τσακωμούς
-
Εννοω ακριβως αυτο, 'που βγηκες και ειπες ΠΡΙΝ'. Το αρχικο σου ποστ δηλαδη. Πως εβγαλες τα υπολοιπα συμπερασματα, πως νομιζες οτι εννοουσα να μην γραφεις κλπ δεν το καταλαβα.
Χρηστος Λαππας
Δεν θα παρω μαζι μου πεζο, αλλα πιστεψε με θα τρομαξει αρκετα ωστε να μην την ξανακανει την μλκια. Οσο για αυτοκινητα, αμα ειμαι με το Lada δεν εχω κανενα προβλημα να κανω λαμπογυαλο καποιον που θα βγει απο ΣΤΟΠ, απο κοκκινο, απο λαθος λωριδα για να στριψει μπροστα μας επειδη δεν μπορει να περιμενει στην ουρα του φαναριου οπως οι υπολοιποι (ειδικα εκει, τρωνε κλεισιμο διχως αυριο) κλπ κλπ. Γιατι αμα ο 'κυριος' πληρωσει ενα 3χιλιαρο για φαναρτζη, τοτε θα το ξανακανει? Μπα...
Ζώα ζώα ζώα