-
Εγώ ξέρω οτι τόσα χρόνια τα παίρνουν από το αυτοκίνητο με κάθε τρόπο.Σημειώνω όσα σκέφτομαι στα γρήγορα:
-Δασμοί στην τιμή αγοράς.Πάρα πολλοί...
-Σήματα, τέλη κυκλοφορίας
-Έξοδα μεταβίβασης για μετχειρισμένα.165 ευρώ.Γιατί;Τι σημαίνει έξοδα φακέλου;
-Φόροι στη βενζίνη
-Φόροι στα ανταλλακτικά
-Διόδια στους δρόμους
-Έξοδα για ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων κτλΣίγουρα μου χουν ξεφύγει πολλά...Από όλα αυτά ένα δεν καταλαβαίνω:
ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΚΤΕΟ ΚΤΛ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ???? -
με τα όρια που βάζουνε, τα ραντάρ κ τώρα τα διόδια με την τρελλή αύξηση του κόστους, με βλέπω να επιστρέφω στις φοιτητικές μου συνήθειες, δηλαδή κάποια κομμάτια του Αθήνα Πάτρα να τα κάνω από την παλιά!
Κ στροφές έχει!
Κ ραντάρ δεν έχει (1-2 φορές έχω πετύχει μόνο!)
Κ 4,5€ θα 'περισσεύουν' από την κλεψιά που λέγεται πληρώνω μεγάλα ποσά για δρόμους που δεν μου παρέχουν -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
με τα όρια που βάζουνε, τα ραντάρ κ τώρα τα διόδια με την τρελλή αύξηση του κόστους, με βλέπω να επιστρέφω στις φοιτητικές μου συνήθειες, δηλαδή κάποια κομμάτια του Αθήνα Πάτρα να τα κάνω από την παλιά!
Κ στροφές έχει!
Κ ραντάρ δεν έχει (1-2 φορές έχω πετύχει μόνο!)
Κ 4,5€ θα 'περισσεύουν' από την κλεψιά που λέγεται πληρώνω μεγάλα ποσά για δρόμους που δεν μου παρέχουνΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ!!! Κάνω αυτά τη διαδρομή κάθε εβδομάδα και ποτέ δεω πάω από πάνω!Θεωρώ πως είναι κοροιδία.1.80 γι αυτή την σκοτώστρα;Ανεβαίνω από Σελιανίτικα και συνεχίζω.Και τι χάνω;Το χειρότερο κομμάτι (Παναγοπούλα) και ούτε μισό μέτρο νησίδα...Μπορεί να μου στοιχίζει 15 λεπτά στο ταξίδι μου, αλλά τι έγινε;Είναι δυνατόν να πληρώνω 1.40 για Αθήνα -Κόρινθο και περισσότερα για Πάτρα;το ξέρω οτι πηγαίνει με τα χιλιόμετρα, αλλά έχουν το θράσσος να τον αποκαλούν αυτοκινητόδρομο;
Και για να μη με περάσετε για τσιγγούνη, σας λέω οτι Ρίο-Αντίρρο επιλέγω τη Γέφυρα, παρά τα 5 Ευρώ παραπάνω σε κάθε διέλευση σε σύγκριση με τα φέρρυ.Απλά τα 1.80 είναι κοροϊδία!!!
Και όποως είπες απο κάτω έχει και κάτι καλές στροφές...(Φώτα να χε εκεί μετά τον Ψαθόπυργο..) -
Η παράκαμψη των διοδιών Ελευσίνας θα γίνει πολύ must.... να ψηλώσουν το γεφυράκι Pls....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η παράκαμψη των διοδιών Ελευσίνας θα γίνει πολύ must.... να ψηλώσουν το γεφυράκι Pls.... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η παράκαμψη των διοδιών Ελευσίνας θα γίνει πολύ must.... να ψηλώσουν το γεφυράκι Pls....Ενταξει σιγα το πραγμα...Χανεις 5 λεπτα το πολυ,ενω η διαδρομη ειναι σαφως πιο ομορφη...
Εχω αρχισει να το εφαρμοζω κ εγω παντως......
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Η παράκαμψη των διοδιών Ελευσίνας θα γίνει πολύ must.... να ψηλώσουν το γεφυράκι Pls....
Ενταξει σιγα το πραγμα...Χανεις 5 λεπτα το πολυ,ενω η διαδρομη ειναι σαφως πιο ομορφη...
Ποια παρακαμψη ρε παιδιά??????
Πειτε και σε μας που δεν την ξερουμε....
-
Πράγματι, τουλάχιστον για τη διαδρομή Κορίνθου-Πατρών θα έπρεπε να μας πληρώνουν για ψυχική οδύνη, όχι να τους πληρώνουμε κι από πάνω.
Από όσο βλέπω στη νέα κυβέρνηση πήρε λιγότερο από ένα χρόνο πριν -για μία ακόμη φορά για κυβερνητικό κόμμα- διαψεύσει πανηγυρικά τις προεκλογικές της εξαγγελείες. Να δω πότε θα βάλετε μυαλό όσοι πηγαίνετε κάθε τετραετία ανελλιπώς να τους 'ενισχύσετε' με την ψήφο σας...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ενταξει σιγα το πραγμα...Χανεις 5 λεπτα το πολυ,ενω η διαδρομη ειναι σαφως πιο ομορφη...
Ποια παρακαμψη ρε παιδιά??????
Πειτε και σε μας που δεν την ξερουμε....
Πριν τα διοδια(200-300μ) να εισαι κρατημενος στην τερμα δεξια λωριδα(βοηθητικη δηλαδη) κ υπαρχει παρακαμψη που σε στελνει κατω απο την εθνικη στην παλαια.
Αν δεν κανω λαθος μπορεις να μπεις στην νεα μετα απο τα Μεγαρα,αρα δεν πληρωνεις διοδια. ---> edit:Λαθος διατυπωση
Η πρωτη εξοδος για νεα εθνικη οδο ειναι τα Μεγαρα αν δεν κανω λαθος... -
Χοχοχο... απογραφη θελαμε.... τωρα την πληρωνουμε! Και κατι μου λεει πως δεν εχουμε δει ακομα τιποτα. Επισης κοιταξτε να δειτε που το αεροπλανο θα γινει φτηνο μεταφορικο μεσο!
ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδη... εχουνε αμμηει να φορολογουνε την αυτοκινηση... ενα ειδος ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Εεεε δεν παει αλλο... Και δεν βρισκω κανενα λογο να πληρωνω δρομους εθνικους και επαρχιακους που ειναι ενα μαυρο χαλι... και θα συνεχισουν να ειναι, γιατι ποτε δεν προκειται να γινουν ευρωπαικων προδιαγραφων.
Τελος, παντα εβρισκα ανοητη την ιδεα των διοδιων... δηλαδη δεν καταλαβα, εγω ως ελληνας πολιτης δεν φορολογουμαι ηδη για να γινονται εργα? Μα θα μου πει ισως καποιος πως φορολογουμε για την χρηση του δρομου στα διοδια... εεε και τι διαολο? Τι τον πληρωσα τον δρομο? Για να τον βλεπω?
Οπως ειπε και ο Sado, μας κυβερνουνε αυτοι που μας αξιζουν...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η παράκαμψη των διοδιών Ελευσίνας θα γίνει πολύ must.... να ψηλώσουν το γεφυράκι Pls....Άσε κόντεψα να κουρέψω την Άλφα κουβαλώντας ποδήλατα εκεί!!!
Καλά που μίλησε η φίλη μου, αλλιώς αλήθεια θα είχα... περάσει;
Ακόμα θα έκλαιγα με λυγμούς...Το κακό είναι πως μετά αναγκάζεσαι να κάνεις πολύ μεγάλο κομμάτι...
Προσοχή όμως: ΚΑΛΑ κάνουν και το έχουν έτσι!!! Αλλιώς ΟΛΑ τα φορτηγά θα πέρναγαν έτσι (έχουν πολλά περισσότερα να γλιτώσουν) και θα γινόταν πιο σκοτώστρα η παλιά, θα χαλούσαν οι στροφές και λίγο αργότερα θα έβαζαν ΓΚΙΣΕ στην είσοδο της εθνικής, όπως και στους Αγ. Θεοδώρους!!!
Αν παρατηρήσετε το οδόστρωμα εκεί είναι με το σαγρέ τσιμεντάκι και είναι και λίγο πιο φαρδύ, έτοιμο για γκισέ...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο χρήστης επιβατηγού οχήματος στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με τα νέα τιμολόγια θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 18 ευρώ, το οποίο σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση των 1.012 χλμ. αντιστοιχεί σε 0,018 ευρώ ανά χιλιόμετρο έναντι 0,07 ευρώ σε Ισπανία, Ιρλανδία, Αγγλία και Γαλλία, 0,06 ευρώ στην και 0,052 ευρώ στην Ιταλία Πορτογαλία'''Έναντι του ΔΩΡΕΑΝ της Γερμανίας, έναντι των 25 ευρώ της Ελβετίας για ΟΛΟΥΣ τους αυτοκινητοδρόμους για ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!!
Και η Αυστρία είναι ακριβότερη από την Ελβετία (νομίζω κάπου 100-200 ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ πάλι), αλλά αν πάω Μαρούσι - Α.Ο. - Ελευσίνα - Κόρινθο - Κιάτο - Πάτρα, και επιστροφή ομοίως, πόσο θα μου έρθει με τις καινούριες τιμές;
Με πόσες φορές έχω κάνει απόσβεση;;; -
Φεύγοντας από Αθήνα για Κόρινθο μέσω της Νέας Εθνικής Οδού, θα συναντήσετε τα διόδια Ελευσίνας. Αυτά είναι που θέλουμε να παρακάμψουμε
Με το που μπαίνουμε στην ευθεία για να φτάσουμε στα διόδια, πιάνουμε δεξιά λωρίδα και πριν τα διόδια στρίβουμε δεξιά. Εκεί μηδενίζουμε το χιλιομετρητή του οχήματος μας
Στα 500 μέτρα, ακολουθούμε την πινακίδα για Κόρινθο δεξιά
Στα 7 χμ ΠΡΟΣΟΧΗ! Μετά το βενζινάδικο CYCLON, μικρή πινακίδα που γράφει ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ δεξιά. Πάμε δεξιά.
Στα 7,2 χμ περνάμε μια πολύ χαμηλή γέφυρα. Αν έχετε πολύ ψηλό όχημα δυστυχώς δε θα χωρέσετε.
Στα 8,1 χμ δεξιά πάει για Αθήνα. Εμείς πάμε ευθεία.
Στα 8,5 χμ στρίβουμε αριστερά για Κόρινθο.
Και στα 8,9 χμ μέτρα έχουμε μπει στην Εθνική. Τέλος της παράκαμψης
-
Μπράβο!!! Έχεις γράψει roadbook βλέπω!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μπράβο!!! Έχεις γράψει roadbook βλέπω!ΌΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟ SITE ΓΙΑ ΤΟΥς ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...
Στα 7 χμ ΠΡΟΣΟΧΗ! Μετά το βενζινάδικο CYCLON, μικρή πινακίδα που γράφει ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ δεξιά. Πάμε δεξιά. ...
Και στα 8,9 χμ μέτρα έχουμε μπει στην Εθνική. Τέλος της παράκαμψηςΕπειδή η ταμπέλα μπάιζεται να μην φαίνεται κ καθόλου, προσοχή στρίβουμε αμέσως μετά τα λευκά κάγγελα που περιβάλλουν το ρέμα...
Επίσης αμέσως μετά την γέφυρα που κάνουμε αριστερά στο τέλος της ανηφοριάς που έχει οι πολύ χαμηλοί ή πολύ φορτωμένοι όσο πιο αριστερά αφού ο δρόμος έχει ένα ωραιότατο βαθούλωμα κ αμέσως μετά ψήλωμα!
Τέλος στα 8.9χλμ που αναφέρει ο φίλος μας έχει ένα πολύ όμορφο εσάκι με όριο 50 χλμ κ φάρδος τρελλό! Εκεί οι ποιό ανήσυχοι μπορούν να χαρούν το αυτοκίνητο τους βάζοντας το με υπερστροφή τρελλή
Τώρα για την επιστροφή από Πάτρα το ίδιο μπορεί να γίνει ακολουθώντας την ΠΕΟ που περνά από Αγ. Βασίλη κ στην έξοδο Σελιανίτικα - Λόγγος βγαίνουμε! καθυστέρηση γύρω στα 10 λεπτά αν δεν κολήσουμε σε κανά φορτηγό!
Επίσης βγαίνουμε στην έξοδο για Ισθμό, στο τέλος της κατηφόρας κάνουμε αριστερά στον κεντρικό δρόμο κ στο φανάρι δεξιά (ή αν θέλετε κόβετε μέσω 'Καζινό' κ γλυτώνετε το φανάρι)
Μετά περνάμε την παλιά γέφυρα του Ισθμού κ ακολουθούμε τον αριστερό δρόμο στην διχάλα.
Μετά το γεφυράκι ακριβώς πριν την μεγάλη ευθεία της Κινέτας έχει ταμπέλα που μας οδηγεί προς την ΝΕΟ.Ως φοιτητές που μετράγαμε πολύ τα χρήματα, αλλά κ μας άρεσαν κ οι όμορφες κ στροφάτες διαδρομές είχαμε κάνει διατριβή στις ¨κοπάνες'
Επίσης όταν βρέχει το κομάτι Πάτρα - Λόγγος αξίζει να το κάνετε από την ΠΕΟ όχι μόνο για τα 2.5 € αλλά κ γιατί είναι πιο ασφαλές!!! μιας κ στην ΝΕΟ (ειδικά στην Παναγοπούλα) είναι εκεί που γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η παράκαμψη των διοδιών Ελευσίνας θα γίνει πολύ must.... να ψηλώσουν το γεφυράκι Pls....με τροχόσπιτο περνάς???
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
με τροχόσπιτο περνάς???
είσαι τρελός? θα κάνεις hi light show...
-
κανανε μεγαλη αυξηση στα διοδια λεει γιατι ειχαν πολλα χρονια να αυξηθουν μπλα μπλα μπλα....
οκ, αλλα: γιατι τοτε ρε καραγκιοζο δεν κανεις και μια τιμαριθμοποιηση της φορολογικης κλιμακας που τα τελευταια 10 χρονια την εχετε αναπροσαρμοσει ...5% ?????
αλλα ξεχασα, σκοπος ειναι να τα αρπαξουμε και οχι να ειμαστε δικαιοι....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φεύγοντας από Αθήνα για Κόρινθο μέσω της Νέας Εθνικής Οδού, θα συναντήσετε τα διόδια Ελευσίνας. Αυτά είναι που θέλουμε να παρακάμψουμεΜε το που μπαίνουμε στην ευθεία για να φτάσουμε στα διόδια, πιάνουμε δεξιά λωρίδα και πριν τα διόδια στρίβουμε δεξιά. Εκεί μηδενίζουμε το χιλιομετρητή του οχήματος μας
Στα 500 μέτρα, ακολουθούμε την πινακίδα για Κόρινθο δεξιά
Στα 7 χμ ΠΡΟΣΟΧΗ! Μετά το βενζινάδικο CYCLON, μικρή πινακίδα που γράφει ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ δεξιά. Πάμε δεξιά.
Στα 7,2 χμ περνάμε μια πολύ χαμηλή γέφυρα. Αν έχετε πολύ ψηλό όχημα δυστυχώς δε θα χωρέσετε.
Στα 8,1 χμ δεξιά πάει για Αθήνα. Εμείς πάμε ευθεία.
Στα 8,5 χμ στρίβουμε αριστερά για Κόρινθο.
Και στα 8,9 χμ μέτρα έχουμε μπει στην Εθνική. Τέλος της παράκαμψης
Σωστό ακούγεται, να δώσω λίγα περισσότερα τοπογραφικά, λιγότερα αριθμητικά:
Είναι ΜΕΤΑ το χωριό 'Νεράκι' (πανέμορφο κομμάτι της διαδρομής) και σχεδόν αμέσως μετά το εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ στα δεξιά.
Το ύψος της γέφυρας για να μην έχουμε κλάμματα είναι 1,80 μέτρο και προσοχή ακόμη και πεζοί από εκεί!!
ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!!! Μπαγκαζιέρα αν δεν είναι ψηλή!!
Αυξηση διοδίων (ξανά!)