-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδια ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι το οριο εντος κατοικημενων περιοχων ειναι 50 οπου δεν προβλεπεται διαφορετικο οριο απο την σημανση, οποτε τι μου λετε περι διαφορας και υπερισχυσης του ΚΟΚ επι της υπουργικης αποφασης που ορισε 90 εκει? Αρθρο 20 παραγραφος 1, το ΠΡΩΤΟ πραγμα που λεει ειναι ακριβως αυτο, οτι το οριο ειναι 50 ΕΚΤΟΣ αν υπαρχει σημανση που λεει διαφορετικα.
............................................................
I call bullshit...Μάλλον κι εγώ στο ίδιο καταλήγω (κόπρανα ταύρου). Επειδή δεν θυμόμουν ούτε έκατσα να κοιτάξω τη διάταξη του ΚΟΚ, έγραψα παραπάνω τι γίνεται γενικά. Δηλαδή ότι ο νόμος μπορεί να δίνει τη δυνατότητα σε όργανα της διοίκησης να πράττουν κατά την κρίση τους, εξειδικεύοντας την εφαρμογή του σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά εντός στενών ορίων της 'νομοθετικής εξουσιοδότησης', όχι ελεύθερα. Αφού λοιπόν ο ΚΟΚ αναφέρει τέτοιο πράγμα, δεν μπορεί να πήρε τέτοια απόφαση το δικαστήριο, εκτός αν ο δικαστής έκανε σοβαρό σφάλμα (όχι σπάνιο γεγονός) κι ο δικηγόρος του 'καμμένου' ήταν χασοδίκης ολκής.
Ένα ακόμα πιο περίεργο στοιχείο είναι το εξής: επρόκειτο, σύμφωνα με την εξιστόρηση, για δευτεροβάθμια απόφαση, η οποία ακολούθησε ίδια απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Δηλαδή 2 δικαστήρια έκριναν με τον ίδιο κουλό τρόπο; Τραγική και λανθασμένη προσκόλληση στους τύπους ή φαινόμενο Μυνχάουζεν; Τι να πω; -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδια ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι το οριο εντος κατοικημενων περιοχων ειναι 50 οπου δεν προβλεπεται διαφορετικο οριο απο την σημανση, οποτε τι μου λετε περι διαφορας και υπερισχυσης του ΚΟΚ επι της υπουργικης αποφασης που ορισε 90 εκει? Αρθρο 20 παραγραφος 1, το ΠΡΩΤΟ πραγμα που λεει ειναι ακριβως αυτο, οτι το οριο ειναι 50 ΕΚΤΟΣ αν υπαρχει σημανση που λεει διαφορετικα.Όπως πάντα ο kacey πλήρως ενημερωμένος περί των νόμων! Πως τα καταφέρνεις και τους ξέρεις όλους??
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Ρε παιδια ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι το οριο εντος κατοικημενων περιοχων ειναι 50 οπου δεν προβλεπεται διαφορετικο οριο απο την σημανση, οποτε τι μου λετε περι διαφορας και υπερισχυσης του ΚΟΚ επι της υπουργικης αποφασης που ορισε 90 εκει? Αρθρο 20 παραγραφος 1, το ΠΡΩΤΟ πραγμα που λεει ειναι ακριβως αυτο, οτι το οριο ειναι 50 ΕΚΤΟΣ αν υπαρχει σημανση που λεει διαφορετικα.
Όπως πάντα ο kacey πλήρως ενημερωμένος περί των νόμων! Πως τα καταφέρνεις και τους ξέρεις όλους??
Οι 'παρανομούντες' τους ξέρουν καλά
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Όπως πάντα ο kacey πλήρως ενημερωμένος περί των νόμων! Πως τα καταφέρνεις και τους ξέρεις όλους??
Aπο τη στιγμη που δεν ειναι απλος 'χρηστης' του δρομου εχει τη προνοητικοτητα και την υπομονη να διαβαζει και να ψαχνεται.
Δεν τον ξερω τον ανθρωπο, αλλα εχω δει απο τα posts του οτι στην 'οδηγηση' ειναι ψαγμενος.
Οσον αφορα τη Συγγρου τωρα να επισημανω κατι ασχετο απο οριο ταχυτητας(καθως οι αποψεις μου συμφωνουν με του manosk ).
Λογω της δουλειας μου (δικηγορος ) ειχα μια καλη κουβεντα με τον Διοικητη Τροχαιας Καλλιθεας, ο οποιος μου ειπε το εξης
'Μακρια απο την αριστερη λωριδα της Συγγρου ιδιως στην καθοδο,απο τις 11μμ εως το ξημερωμα.Εχουμε 3-4 θανατηφορα με πεζους ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, οι οποιοι ειτε λογω πρεζας, ειτε λογω αλκοολ, ειτε γιατι ετσι...αποφευγουν τις διαβασεις και περνανε καθετα τη Συγγρου με τα ποδια...'
Το νου σας αδελφια!!! -
μπουχαχαχαχα
λοιπον, βασικα :
α) οταν εχω αδικο, το βουλωνω και ζηταω και συγνωμη. Οποτε αντιστοιχα οταν εχω δικιο και το ξερω (συνηθες οταν τα τροχομπατσακια γλυφαδας και βουλιαγμενης 'αποφασιζουν και διαταζουν'), θελω να ειμαι καλυμμενος. Και φυσικα οταν εχω δικιο δεν προκειται να κανω πισω με τιποτα, οποτε ειναι αλλος ενας λογος για να σιγουρευτω οτι εχω δικιο διαβαζωντας τους νομους.
β) πολλοι απο εδω μεσα βγαινουν και ρωτανε διαφορα περι κοκ και νομικων πραγματων (και καλα κανουν για να ενημερωνονται), εγω το παω μια παραπερα και τα ψαχνω μονος μου απο εγκυρες πηγες (ΚΟΚ, δικηγορος και φιλος αστυνομικος). Ε αφου ξερω 2-3 πραγματα, συζητηση κανουμε, συνεισφερω σε αυτην.
γ) Οντως οι παρανομουντες ειναι που ξερουν τους νομους. Δεν θα κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου...
δ) δεν ξερω ολους τους νομους, απλα εχω κατσει και εχω διαβασει ολο τον ΚΟΚ αοπ 2-3 φορες και εχω σημειωσει τα σημεια εκεινα που μου εκαναν εντυπωση. Στο συγκεκριμενο θεμα μου φανηκε common reason οτι δεν μπορει ολα τα ορια ταχυτητας εντος Αττικης να ειναι ψευτικα και απλα εκατσα και κοιταξα στο σημειο που αναφεροταν στα ορια ταχυτητας. Ο manosk πολυ καλα εκανε και ενημερωσε, απλα στο συγκεκριμενο επειδη μου φανηκε πολυ κουφο το κοιταξα λιγο πιο ειδικα διαβαζωντας αλλη μια τον ΚΟΚ. Επισης εχω διαβασει τον ποινικο κωδικα και το Συνταγμα, προφανως στα σημεια που με ενδιαφερει. Πχ:
ε) Που να δειτε τις φατσες των τροχομπατσακιων οταν γυρνας και τους λες οτι 'το Συνταγμα που ειναι ο υπερτατος νομος της χωρας και εχεις ορκιστει να προστατευεις μου δινει το δικαιωμα να καθομαι σε οποιον δημοσιο χωρο και για οση ωρα γουσταρω, οποτε δεν φευγω απο εδω'. Μιλαμε για πολυ γελιο. Και αμα επιμεινουν μαζευομαστε 2 ατομα (και πανω) και τους λεμε οτι κανουμε ειρηνικη διαδηλωση με αιτηματα...Εκει να δειτε γελιο....
ΥΓ Οποιος εχει προβλημα με τον χαρακτηρισμο 'τροχομπατσακια', ας καταλαβει οτι αναφερομαι σε πολυ συγκεκριμενη κλαση αστυνομικων, συγκεκριμενων περιοχων της Αττικης και με συγκεκριμενη νοοτροπια, που μονο 'αστυνομικοι' δεν ειναι.
-
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
.....οι Δήμοι της χώρας ..Τώρα εσύ ανέφερες μια απο τις πληγές της χώρας!
-
Το οριο στη Συγγρου, απο τη μεχρι τωρα εμπειρια μου ειναι 'καθενας κι απανω του ολο το 24ωρο.'
Η μονη διαφορα ειναι τις πρωτες πρωινες ωρες σε συγκεκριμενο τμημα, τα αμαξια πανε πολυ σιγα για να 'βλεπουν καλυτερα' στη δεξια λωριδα.
Ποιο είναι το όριο στη Συγγρού?