-
Για να τις μετρήσετε δεν χρειάζεται να τις βγάλετε!Αν σηκώσετε το αυτοκίνητο μπορούν να μετρηθούν.Δεν μπορεί να μετρηθεί η αντιστρεπτική γιατί είναι μέσα στον άξονα!
-
Ελα κυρ-Γιάννη... Τελικά ποσο είναι; το είδες; Έχω πισω 21 και 19,5 ;;; ή όχι;
-
'Εχεις την κεντρική που είναι η αντιστρεπτική 21mm και ράβδους στρέψης 19,5.
Y.Γ Ο Δημήτρης έφερε το φίλτρο στο μαγαζί!
-
'Εχεις την κεντρική που είναι η αντιστρεπτική 21mm και ράβδους στρέψης 19,5.
Y.Γ Ο Δημήτρης έφερε το φίλτρο στο μαγαζί!
-
η κεντρικη που να χτυπιεστε μεχρι να ματωσει ο κωλος σας ειναι 19 τελεια και παυλα...στο 1.6 εεε
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
η κεντρικη που να χτυπιεστε μεχρι να ματωσει ο κωλος σας ειναι 19 τελεια και παυλα...στο 1.6 εεε19mm είναι στα πρώτα τα 1.6 μετά και ειδικά στο GTi είναι 21!
-
ελεος.θα σε δειρω gti exo...
sto gti οι ραβδοι απο 19 εγιναν 19.5 . τιποτα αλλο -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ελεος.θα σε δειρω gti exo...
sto gti οι ραβδοι απο 19 εγιναν 19.5 . τιποτα αλλοΕίσαι σίγουρος?
-
nai ta exo allksei
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
nai ta exo allkseiOk!!
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω νομιζω οτι θα ψηλωσει αρκετα...Βασικά αυτό περίμενα ότι θα απαντούσες.
Ναι αλλά από ότι έχει ειπωθεί εδώ στο forum τα αμορτισέρ του RC έχουν το πιατέλο πιο ψιλά γιατί έχουν κοντό ελατήριο οπότε :
Πιο κοντό ελατήριο, λίγο πιο σκληρό και το αυτοκίνητο έκατσε μια χαρά…Στο κάτω κάτω μια δοκιμή θα δείξει δεν έχουν και καμιά περιουσία τα ελατήρια από RC.
Πλακά πλακά ποσό έχουν? -
αυτο που λες δουλευει τελεια με ελατηρια χαμηλωματος που ειναι κοντα -περιπου σα μαμα rc- opote το αμορτισερ δουελευει στη σωστη περιοχη.
τα μαμα του 1.6 ειναι πιο μακρυα απο rc.βαλε και οτι το πιατελο ειναι πιο ψηλα λογικα θα γινει εντελως κατσικι... -
Όπως το λέει ο Παναγιώτης.
Φανταστείτε το αλλιώς: Σε ένα RC βγάλτε τον 2λιτρο και βάλτε έναν 1.4! Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα στο ύψος της ανάρτησης; Εσείς πάντως σίγουρα θα γίνετε κατσικοκλέφτες... -
Ρε παιδια θελω να ρωτησω κατι γιατι πολλα εχω ακουσει και δεν ξερω τι να κανω.
Επειδη δεν εχω τα υπερβολικα λεφτα σκοπευω να τοποθετησω αμορτησερ απο RC σε συνδιασμο με H&R ή eibach.Επίσης θα βαλω ραβδους στρεψης 20mm απο RC καθως και ζαμφορ πισω 22mm επισης απο RC.Το ερωτημα ειναι για την εμπρος ζαμφορ.Να βαλω την 21mm απο RC ή την 22mm απο 206SW? Πολλοι με συμβουλεψαν οτι με την 22 το αμαξι θα γινει πιο υποστροφικο κ δεν θα ειναι τοσο παιχνιδιαρικο κ δεν θα γυρναει τοσο ευκολα οσο με μια 21.Εσεις τι λετε? Τα παιδια που τις εχουν δοκιμασει τι διαπιστωσαν?
Επισης διαφορα στις κλίσεις (οχι της τροχαιας..!!) υπαρχει?Μ αρεσει το αμαξι να μην παιρνει μεγαλες χωρις ομως να γινει μονοδιαστατο με ταση στην υποστροφη.Συνοπτικα εχουμε (τιμες στο περιπου +-15Ε) :
-αμορτησερ RC 250E
-ελατηρια H&R ή eibach 3 ποντα 115E
-εμπρος ζαμφορ 21mm RC ή 22mm SW 90E
-πίσω ζαμφορ 22mm RC 80E
-ραβδοι στρεψης 20mm RC 90EΣαν ανταλλακτικα τι αλλο χρειαζεται? Τα μπαρακια της εμπρος ζαμφορ πχ θελουν αλλαγμα με τα αντιστοιχα του RC?Τα αμορτησερ απο RC συνδιαζονται μια χαρα με 3 ποντα ετσι?Απο θεμα αντοχης τι λενε?
Το κουρδισμα πισω σε τι υψος ειναι καλο να γινει? 20mm πιο πανω απ το μπροστα ειναι καλο νομιζω,ετσι?
Στην Αθηνα υπαρχει κανενας καλος μαστορας που να γνωριζει απο γαλλους γιατι και το κουρδισμα θελει τη μαγκια του! Μετρωντας δεν το κανουν οι περισσοτεροι?Απο τιμες η peugeot sport ξεφευγει πολυ στο θεμα παχυτερων ραβδων στρεψης και ζαμφορ?
πολλα thanks προκαταβολικως!! -
Εκτός από την εμπρός αντιστρεπτική όλα τα άλλα κάνε τα όπως λες. Θα μείνεις υπερευχαριστημένος από το αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιεί απόλυτα τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.
Καταρχήν η εμπρός αντιστρεπτική από τα 2λιτρα 206 δεν μπαίνει στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς (έχει άλλο σχήμα).
Αν δεν αλλάξεις αντιστρεπτική εμπρός το αμάξι σου θα γίνει υπερ-υπερστροφικό εκτός και αν βάλεις πίσω των 21χιλ.
Αν επιμένεις στην 21 χιλ πίσω τότε μπροστά θα βάλεις είτε την 20,6 χιλ του 1.6CC και μόνο εάν βάλεις 22άρα πίσω θα πάς στην 22 χιλ εμπρός του 1.6SW. Έχουν βγει μοντέλα 1.6 GTi με 20,6χιλ εμπρός. Πρώτα όμως μέτρα την δική σου για να ξέρεις πού βρίσκεσαι.
Ο Παναγιώτης που είναι ο μόνος που γνωρίζω να έχει 22άρα εμπρός και να ξέρει τί του γίνεται λέει ότι δεν γίνεται υποστροφικό το 206 με 22άρες εμπρός πίσω. Εκτός κι αν τα H&R είναι πιο σκληρά από τα Eibach... Εγώ με τα ακραξόνια PS (2μοίρες αρνητικό κάμπερ) εμπρός και την 20,6χιλ εμπρός και 22άρα πίσω είμαι υπερ-υπερστροφικός σε βαθμό να υπερστρέφω στρίβοντας ακόμη και με γκάζι κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και γι αυτό θα πάω σε 22άρα εμπρός. Φυσικά πριν τα ακραξόνια ήταν κατά συνθήκη υπερστροφικό όπως προβλέπεται με 0 κάμπερ εμπρός. -
Ρε παιδια μαλλον ανωμαλος ειμαι στο μυαλο, δεν εξηγειται αλλιως!
Το ΣΚ που δοκιμασα το αμαξι στις ειδικες του ΑΧαιος, και οχι μονο, παλι μαλακο μου φαινεται, δεν με ικανοποιει, φταιει βεβαια και το γεγονος οτι ειχα 30 πιεση στα λαστιχα.
Επαναλαμβανω εχω:
Κονι κιτρινα + ΗR+ 20.6 mm εμπρος + 21 mm πισω + νορμαλ ραβδους.To προβλημα μου δεν ειναι πισω,που ειναι μαλακο λογω ραβδων αλλα συμπεριφερεται σωστα και με ομοιογενεια.
Μπροστα μαλλον τα HR φταινε, ειναι πολυ μαλακα για τα κονι.
Ειδικα στις ψηλες ταχυτητες, πχ σε στροφιλικια 3ης, 4ης και σε συνεχεις εναλλαγες, εχω τασεις πλευσης(το κλασσικο των προοδευτικων ελατηριων)
σαν να μην παταει καλα το αμαξι, δεν το αισθανομαι βιδωμενο κατω, οπως σε στροφες 2ης πχ.Αρα αν συμφωνειτε οτι το προβλημα ειναι τα ελατηρια θελω τη γνωμη σας για το εξης:
Σκεφτομαι να αλλαξω τα πιατελα απο κονι και να βαλω στενα(δινει τετοια η apex), οποτε μετα να παω σε στενο γραμμικο ελατηριο.
Επισης λενε οτι τα κονι σπορτ τα σηκωνουν τα στενα ελατηρια.(εξαλλου τα σπορτ βαζει και στο κιτ ρυθμιζομενο καθ υψος η κονι με στενα)
Τι λετε να το επιχειρησω?ΥΓ.Πανουλη, βρηκα silverstone, ποτε θα παμε Μεγαρο?
-
περιμενω 2-3πραματακια και μετα θα παμε για χρονοοοοοοοοο σπυρακο.
βασικα θα ηθελα να παμε και με αυτο το σεταπ για να δω διαφορες.τι λες για σαββατο-κυριακη???α. εμπρος ολα τα 1.6 μετα φειςλιφτ εχουν 20.6 που ειναι ιδια με gti2.0 kai rc...21 δεν υπαρχει.,...ετσι λενε και καλα την 20.6 απο οτι εχω καταλαβει.
αλεξανδρε για αντιστεπτικες υπολογισε 200+
θες εμπρος λαστιχακια της αντιστρεπτικης-οχι μπαρακια-9ευρω εχουν-
πισω κατα 99% θες και το ενα μπαρακι της ραβδου που ειναι κολλητο και το οποιο δυσκολα θα ξεεκολησεις απο τη δικια σου αντιστρεπτικη!40ευρω εχει το μπαρακι.
αν βαλεις 21 πισω μενεις μαμα εμπρος. αν αβαλεις 22 πισω πας και 22 εμπρος.βαλε πρωτα αντιστρεπτικες και μετα αναρτηση.θα σε βοηθησει να δεις διαφορες και να μαθεις το αμαξι. θα αλλαξει αρκετα η αισθηση και η αμεσοτητα....εως πολυ!β.σπυρο δε βαζεις τα ελατηρια της πεζο σπορτ. μαζι με παιτελα πανε κανα 200- ... αν και εγω στη θεση σου θα εβαζα ολη τη πεζο σπορτ να τελειωνω.
γ. επισης δε δοκιμαζεις αντιστρεπτικες 22-22?γ. ποια σιλβερστοουν?
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
εγω νομιζω οτι θα ψηλωσει αρκετα...
Βασικά αυτό περίμενα ότι θα απαντούσες.
Ναι αλλά από ότι έχει ειπωθεί εδώ στο forum τα αμορτισέρ του RC έχουν το πιατέλο πιο ψιλά γιατί έχουν κοντό ελατήριο οπότε :
Πιο κοντό ελατήριο, λίγο πιο σκληρό και το αυτοκίνητο έκατσε μια χαρά…Στο κάτω κάτω μια δοκιμή θα δείξει δεν έχουν και καμιά περιουσία τα ελατήρια από RC.
Πλακά πλακά ποσό έχουν?Η γνώμη μου αναφέρεται στο να τοποθετηθούν τα ελατήρια του RC σε αμορτισέρ είτε του εμπορείου είτε στα μαμά του 1,6 (και όχι με τα αμορτισέρ από RC)
-
αυτο σκεφτομουν το πρωι....record sp με ελατηρια ρουσου...
τηλεπαθεια εχουμε? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
... φταιει βεβαια και το γεγονος οτι ειχα 30 πιεση στα λαστιχα.Έχω κι εγώ H&R και δεν πλέω πουθενά ούτε με Record SP ούτε με RC. Αντιθέτως ο οδοντίατρός μου έγινε πλούσιος!
Με τα De Carbon Comfort μόνο είχα κάποιες πλεύσεις. Μήπως φταίνε τα Koni;;;
**
Και πριν από όλα βάλε 36psi εμπρός και 34psi πίσω γιατί μπορεί να λέμε μλκίες...
**
Αμορτισέρ σε 206